Zafer Ofli 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Arabamda son zamanlarda bir silkeleme durumu oluştu. Şöyleki yolda giderken gaz yemiyormuş gibi tekliyor sonrasında açılıyor gibi bir zaman sonra tekrar yapıyor. Aralıklarla yapıyor yani. Aracı bilgisayara bağlattım eksoz basınç sensörü/vakum regülatörü arızası veriyor. Ama daha önceden de veriyordu ama bu şekilde silkeleme yapmıyordu. usta bana bobinin ve kabloların değişmesi gerektiğini söyledi ama ben tam emin olamadım. Eğer değişmemiz gerekirse fiyatları ne kadardır bilen varmı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 Bujiden başla, bobinden çık hepsi değişsin derim. Zamanı gelmiş. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 21 Ekim 2010 Yazar Paylaş 21 Ekim 2010 Bujiden başla, bobinden çık hepsi değişsin derim. Zamanı gelmiş. buji kablolarını 60.000 km önce değişmiştim tekrar değişmem gerekecek o zaman. bobini ise hiç bilmiyorum belkide üstündeki orjinaldir. Bu arızaları vakum regülatöründen yapmaz yani abi öylemi? Peki yaklaşık fiyatlarını biliyormusunuz? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 (düzenlendi) zafer usta pc ye nerde baglattın?ben bir sürü yere sordum yok dediler. egsoz basınç sensörü nereymiş.ilk duyuyorum.oksijen sensörümü bu denilen. 21 Ekim 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 21 Ekim 2010 Yazar Paylaş 21 Ekim 2010 (düzenlendi) zafer usta pc ye nerde baglattın?ben bir sürü yere sordum yok dediler.egsoz basınç sensörü nereymiş.ilk duyuyorum.oksijen sensörümü bu denilen. Evet sanayide çoğu yerde yok. Ben Simge Peugeot diye bir servis var carrefourun arka tarafındaki sanayide orda bağlattırıyorum. Egsoz basınç sensörüde gaz kelebeğinin arka tarafında saca tutrulmuş kare şeklinde bir parça vakum regülatörü ise yine aynı yerde siliindire benzeyen bir parça ikisinin egr ile bağlantısı var ve alınan sinyaller doğrultusunda beyne sinyal gönderip enjektörlerin açılıp kapanma zamanlarını ayarlamaya yarıyormuş http://arrc.epnet.com/autoapp/9133/chilton...8/88184gq1L.gif 21 Ekim 2010 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 21 Ekim 2010 Yazar Paylaş 21 Ekim 2010 (düzenlendi) düzenlediğim iletide resminin bağlantısını koydum buda bağlantı şeklini gösteren başka bir resim 22 Ekim 2010 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 anladım şimdi.bu servisin tam adresini yolluyabilirsen sevinirim tel falan. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 (düzenlendi) http://www.otoclubturkiye.com/forum/96-Mondeo-...html&st=160 176.iletide benim mondinin motorunun sorunlu çalışma videosu var bi dinlyebilirmisin senin mondideki sese benziyormu?yaptıgım her şey yazıyor. sorunum devam ediyor. 21 Ekim 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2010 Paylaş 21 Ekim 2010 oktay abi heyecanlandın en sonunda bagla pc bakim neler cıkıcam adam gibi benimde baglanmadı hiç... ama otokoca gidip merakımı gidermek için baglatıcam... araç aynı olunca birde zafer bey daha öncede baya ugraşmış mondi ile. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 22 Ekim 2010 Yazar Paylaş 22 Ekim 2010 http://www.otoclubturkiye.com/forum/96-Mondeo-...html&st=160176.iletide benim mondinin motorunun sorunlu çalışma videosu var bi dinlyebilirmisin senin mondideki sese benziyormu?yaptıgım her şey yazıyor. sorunum devam ediyor. bendeki ses rölantide yok. sizin araçtaki ses ya ateşlemeden yada ekzantirik yatak burçlarından gibi geldi bana. benim araçta yolda giderken tekleme oluyor. Gaz yemiyor 2-3 saniye araba yığılıyor gibi sonrasında açılıyor. Bir zaman sonra tekrar yapıyor. Adresine gelince http://www.simgepeugeotankara.com/iletisim.asp orada serdar ustayı bulun ve selamımı söyleyin her türlü yardımı yapar. Bem yarın uğrayacam oraya isterseniz orda da buluşabiliriz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 buji kablolarını 60.000 km önce değişmiştim tekrar değişmem gerekecek o zaman. bobini ise hiç bilmiyorum belkide üstündeki orjinaldir. Bu arızaları vakum regülatöründen yapmaz yani abi öylemi? Peki yaklaşık fiyatlarını biliyormusunuz? rakamları bilmiyorum ama 60.000km kullanılmış buji kablosu, orjinale yakın km bobin, daha ne kadar dayansın garipler ? Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 22 Ekim 2010 Yazar Paylaş 22 Ekim 2010 rakamları bilmiyorum ama 60.000km kullanılmış buji kablosu, orjinale yakın km bobin, daha ne kadar dayansın garipler ? sineğin daha ne kadar yağı çıkar diye bakıyorum ama zannedersem sona geldi artık Yorum bağlantısı
Misafir 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 tşk.yarın için belli olmaz iş durumuma baglı.yogunluk var biraz. umarım sorununuzu fazla masraf çıkmadan halledersiniz. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 26 Ekim 2010 Yazar Paylaş 26 Ekim 2010 Dün Bobin ve buji kabloları ile bujiler değişti. Ama hala özellikle gazda kullanırken kesikliği yapıyor ama devamlı değil. İki gündür benzinde kullanıyorum bir sıkıntı olmadı acaba sebep ne olabilirki? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 Gazda tekrar kalibrasyon mu gerekli acaba... Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 26 Ekim 2010 Yazar Paylaş 26 Ekim 2010 Vallahi bilmiyorumki araçta egzos basınç sensörü/vakum regülatörü arızası veriyor ama ustalar o arızadan dolayı kesikliği yapmaz diyorlar çünkü o parça egr ile bağlantılı ve ben egr yi iptal ettirdim olmadı gazcının yolu gözükecek gibi. Hava akışmetresinden o tür bir arıza yaparmı bilmiyorum her ne kadar bilgisayarda arızasını göstermese de. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 Temizlettirebilirsiniz, ben temizletmiştim. Tabi usta kişilere, teller koparsa, cızzz Bence benzinde değilde artık sadece gazda oluyorsa ben lpg ye bağlıyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 (düzenlendi) lpg filtresi falan bunlarada baktır.sıkıntı kalibrasyondan degil diye düşünüyorum.ama yinede yaptır.maf sensörünü temizle oksijen sensörünede baktır. ben test için egr ile ilgili olan o parçaların soketlerini falan hep çıkarttım.hortumlarıda körledim.aracın çalışmasında fark göremedim.yakıtta bile fark yoktu.egrnin hava kısmını körleyince işi bitiyor.o kısımdan olacagını düşünmüyorum. 26 Ekim 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 lpg nerde takıldı? eger garantisi bittiyse, mocan yada anelsan a baktırın, sorun lpg den se çözerler. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 26 Ekim 2010 Yazar Paylaş 26 Ekim 2010 (düzenlendi) Filtreleri yaklaşık 7000 km önce değiştirdim ama yine değiştirecem herhalde. Hava akışmetresini de temizlettirdim kafam allak bullak oldu yani. Lpg yi taktıralı 3 sene oldu garanti falan kalmadı yani. 26 Ekim 2010 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 Filtreleri yaklaşık 7000 km önce değiştirdim ama yine değiştirecem herhalde. Hava akışmetresini de temizlettirdim kafam allak bullak oldu yani. Lpg yi taktıralı 3 sene oldu garanti falan kalmadı yani. zafer bey, canını sıkma sen söyledigim yerlerden birine git, güzelce baksınlar, hatta mocan a giderseniz özelden görüşelim ben kendileri arar itina göstermelerini isterim. Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 Ben de gimatın orda özzirve otogaz var orayı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 26 Ekim 2010 Yazar Paylaş 26 Ekim 2010 zafer bey, canını sıkma sen söyledigim yerlerden birine git, güzelce baksınlar, hatta mocan a giderseniz özelden görüşelim ben kendileri arar itina göstermelerini isterim. Öncelikle devamlı kendimin gittiği yere bir gideyim sonuç çıkmazsa sizi rahatsız ederim Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 Dün Bobin ve buji kabloları ile bujiler değişti. Ama hala özellikle gazda kullanırken kesikliği yapıyor ama devamlı değil. İki gündür benzinde kullanıyorum bir sıkıntı olmadı acaba sebep ne olabilirki? Zafer Bey, Bobinlerin Buji Kaboloların ve Bujilerin değişmesi çok gerekli ancak bu sorunu malasef tek başına çözmüyor. Özelliklede Benzinde sorun olmaması ve gazla giderken bu sorınun olması benim aklıma şu soruları getiriyor ? -Kullandığımız LPG markasımı bunu yapıyor ? Ne yaparsak yapalım bu silkelenmeden kurtulamıyacakmıyız ? -Gözümüzden kaçan başka detaylar var, Örneğin Oksijen Sensörü veya başka bir sensör, hava akış metresi vb parçaların birinde arıza... Benim aracımdada aynen sizinki gibi sorun oluyor, Gazda ara ara kesik kesik gitmeler ara sıra düzelmeler vb. benzinde hiç bir sorun yok. Tüm ateşleme sistemini değiştirdim sorun biraz düzeldi ama tam olarak değil. Ben gidip tüm sensörleri kontrol ettirip gerekenlerii değiştireceğim. Benim anlamadığım bu sorun bir çok mondeo kullanıcısında nüks ediyor, ancak hiç mi bir servis nokta atışı yapıpta şundandır diyemiyor ? onu anlayamıyorum. Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu 26 Ekim 2010 Paylaş 26 Ekim 2010 Servis benim arabama yeni kasa mondeoların bujilerini taktı,sorun çözmekten çok sorun üretiyorlar.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts