İçeriğe Yönlendir

Mondeo'mun Tadı Mı Kaçtı Ne?

Zafer Ofli

Recommended Posts

Misafir
Servis benim arabama yeni kasa mondeoların bujilerini taktı,sorun çözmekten çok sorun üretiyorlar..

98 e kadar olan mk2 mondilerle aynı bujiler kullanılıyor 99 6.aya kadar olanlarda dahil ve sanırım sonrakiler farklı buji kullanıyor.araştırmamda bu şekildeydi.buji kodunu biliyorsanız bakalım listelere.kutusu varmı elinizde yada servis formunda yazıyormu?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
Zafer Bey, Bobinlerin Buji Kaboloların ve Bujilerin değişmesi çok gerekli ancak bu sorunu malasef tek başına çözmüyor.

Özelliklede Benzinde sorun olmaması ve gazla giderken bu sorınun olması benim aklıma şu soruları getiriyor ?

-Kullandığımız LPG markasımı bunu yapıyor ? Ne yaparsak yapalım bu silkelenmeden kurtulamıyacakmıyız ?

-Gözümüzden kaçan başka detaylar var, Örneğin Oksijen Sensörü veya başka bir sensör, hava akış metresi vb parçaların birinde arıza...

Benim aracımdada aynen sizinki gibi sorun oluyor, Gazda ara ara kesik kesik gitmeler ara sıra düzelmeler vb. benzinde hiç bir sorun yok.

Tüm ateşleme sistemini değiştirdim sorun biraz düzeldi ama tam olarak değil.

Ben gidip tüm sensörleri kontrol ettirip gerekenlerii değiştireceğim.

Benim anlamadığım bu sorun bir çok mondeo kullanıcısında nüks ediyor, ancak hiç mi bir servis nokta atışı yapıpta şundandır diyemiyor ? onu anlayamıyorum.

Sıkıntımız birebir aynı gibi görünüyor. Benim araçta bu zamana kadar böyle bir sıkıntı hiç olmamıştı. Şu 10-15 gündür var. Aracı 2007 de aldım ve kendim BRC Fast marka lpg kiti taktırmıştım. Bu ayın sonunda biraz rahatlarsam geri kalan kısımlarına da baktıracam. Durumdan bilgilendiririm sizleri de

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu
(düzenlendi)

Kodlarını bilmiyorum Oktay bey, bujilerin hepside çatlamıştı,ustanın yeni taktığı bujilerden daha kısaydılar.

tarihinde ?lker Selimo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

bende de aynı problem vardı buji kablolarını değiştirdim kesti daha sonradan silkelemeyi

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Faturada K1 1S7J 12405 EB buji diye yazıyor kod acaba bu mu?Fiyatınıda 96,96 tl yazmışlar. .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

porselende siyah izler varsa, buji değişimi yetelri değil, kablolar da değişmeli, sebei onlarıdr. Buji boyu aynı olmalı, ya önceki yanlıştı, ya da yeni takılan yanlış.

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu
porselende siyah izler varsa, buji değişimi yetelri değil, kablolar da değişmeli, sebei onlarıdr. Buji boyu aynı olmalı, ya önceki yanlıştı, ya da yeni takılan yanlış.

Buji kablosuda değişti,bujileri tekrar soracam,bujinin vidalı kısmı aynı değildi kısaydı.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Faturada K1 1S7J 12405 EB buji diye yazıyor kod acaba bu mu?Fiyatınıda 96,96 tl yazmışlar. .

buji kodu olarak mk3 lere ait olarak görünüyor 2000 2007 modeller için çıkıyor.bence yanlış takıldılar.buji kablosunun buji başlarına oturdugunu sanmıyorum.

fiyatta o yüzden yüksek bujiyi kendin al clup anlaşmalı parçacılardan götür taksınlar.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu
buji kodu olarak mk3 lere ait olarak görünüyor 2000 2007 modeller için çıkıyor.bence yanlış takıldılar.buji kablosunun buji başlarına oturdugunu sanmıyorum.

fiyatta o yüzden yüksek bujiyi kendin al clup anlaşmalı parçacılardan götür taksınlar.

Evet,geç oldu ama öğrenmiş olduk..

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Bugün elektronik vakum regülatörünü değiştirdim. Çıkmacıdan tanesi 40 TL ye aldım (ilk denediğimizde bozukmuş onda arıza gösterdi) bilgisayara bağladık arıza göstermedi. Şimdilik tekleme yapmadı ama tabii bir müddet daha denemek lazım.

Yorum bağlantısı
Bugün elektronik vakum regülatörünü değiştirdim. Çıkmacıdan tanesi 40 TL ye aldım (ilk denediğimizde bozukmuş onda arıza gösterdi) bilgisayara bağladık arıza göstermedi. Şimdilik tekleme yapmadı ama tabii bir müddet daha denemek lazım.

sorun tamamen düzeldimi?durum nedir.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Aracımdaki sıkıntı volan sensörüne gelen kablolardanmış. Kablonun üzerindeki plastik zamanla kuruduğu için yer yer kopmalar olmuş ve karşılıklı gelen yerlerden şase yaptığı için kesiklik oluyormuş. Üç gündür aracta birşey olmadı. O kısımlar agrafla bantlandı. Dün akşam ufak bir kesiklikte oldu ama muhtemelen kablonun başka bir yerinde daha var diye düşündüm çünkü öncekiler kadar kesinlikle değildi. Onada bir ara baktıracam gerekirse o iki kabloyu baştan başa agrafla bantlatacağım.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Aracımdaki sıkıntı volan sensörüne gelen kablolardanmış. Kablonun üzerindeki plastik zamanla kuruduğu için yer yer kopmalar olmuş ve karşılıklı gelen yerlerden şase yaptığı için kesiklik oluyormuş. Üç gündür aracta birşey olmadı. O kısımlar agrafla bantlandı. Dün akşam ufak bir kesiklikte oldu ama muhtemelen kablonun başka bir yerinde daha var diye düşündüm çünkü öncekiler kadar kesinlikle değildi. Onada bir ara baktıracam gerekirse o iki kabloyu baştan başa agrafla bantlatacağım.

tahmini zor bir arıza sebebi gibi.sebvindim düzeldigine.volan sensörü nerede.tarif edebilirmisin?

bence kabloyu komple yenile bantla olmaz diye düşünüyorum.kablonun içi iyice özelligini yitirmeye başlamıştır drenç oluşur üzerinde buda iyi degil.

mondinin tadına doymaya devam :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Benim aracım ghia değil glx. Volant sensörü yanlış görmediysem aracın söför tarafında ve radyatöre doğru ön tarafta baskı balata ile motor arasında. Usta altına yattığı için aracın atam olarak yerini göremedim. Tırnaklı bir soketi var. Ucunda da içeri doğru takılan sensör var.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Benim aracım ghia değil glx. Volant sensörü yanlış görmediysem aracın söför tarafında ve radyatöre doğru ön tarafta baskı balata ile motor arasında. Usta altına yattığı için aracın atam olarak yerini göremedim. Tırnaklı bir soketi var. Ucunda da içeri doğru takılan sensör var.

anladım.sanırım manuel viteslilerde oluyor.benim mondide yok sanırım bu.

ama siz kabloyu bence komple yenileyin.saglıklı olur bence.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Zafer Ofli

Dün aracımdaki arıza için tekrar ustaya gittim. Çünkü hala arasıra devam ediyordu. Önce tekrar tüm kablolar kontrol edildi ateşleme ile ilgili. Herhangi bir durum gözlenmedi. O sırada serdar usta enjektöre giden kablolara dokunduğu sirada arabanın çalışması değişti. Sıkıntı enjektörlerde de olabilir dedi. Ama araba gazda da tekleme yapıyor dedim. O sırada şu kablolara da bakalım dedi. ve üsütndeli agrafı çözdüğümüzde bir ne görelim. Benzin enjektörlerinden alınan gaz kablolarını bırakın birbirine bağlamayı sadece birbirine değdirerek üsütnü bantlamışlar. Tüm enjektör kablolarının üstündeki agraflar söküldü. Üçüncü enjektörde ise kabloların sıyrılarak birbiri üstüne değdiği görüldü. Bunun üstüne tüm gaz kablolarının bağlantıları tamamen açıldı. lehimlendi ve üstlerine makaron yerleştirildi. Çakmakla ısıtılarak üstleri kapatıldı. Ayrıca tekrardan hepsi agrafla sarıldı. Araçta daha önce egr valfini iptal ettirmiştim(saç plaka konularak) Bunlar yapıldıktan sonra arabayı çalıştırdık yaklaşık 10 km yol yaptık tekrar bilgisayara bağladığımızda o arızayı dahi vermedi. Şu anda beklemede olacam. Ama o kabloların dahi o şekilde olması beni acaip sinirlendirdi. Adam eğer iflas etmemiş olsaydı başına çok kötü ekşiyecektim ama gaz taktırdığım adamı bulmamın imkanı yok. Bu nasıl ustalık. Ki taktırırken o kadarda söylemiştim ustam kabloları lehimleyin aman dikkat edin diye. Ama gelin görünki bu şekilde yapmışlar. Olaki arabada bir gaz kaçağı olmuş olsa o kablolarda da bir şase yapsa halimiz duman olurdu herhalde. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın ne diyeyim. Siz siz olun o bağlantıları tekrar kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

üstadım hem geçmiş olsun.hem hayırlı olsuın sorunun giderilmesine çok sevindim.sürpriz olmuş bu durum.usta faktörü yine ortaya çıktı bu arada.gerçekten çok ciddi sorumsuzluk.

bende lpg nin bir çok kablo hortum hatasını lpg markamın sitesinden aldıgım baglantı bilgileriyle düzelttim.fakat enjektör baglantılarına bakmadım soketli yapılmış ama soketlerde ek zaten ve normal bant ile izole edilmiş.en kısa sürede bakacagım buna.mondimin eski sahibinin lpg yi taktırdıkları firmada iflas etmiş.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Henüz tam emin değilim sıkıntı ondanmıydı değilmiydi. Ama bağlantıların o şekilde olması zaten bir sorundu. en azından o düzelmiş oldu. Bu arada aracın şaseleride gevşemişti onuda sıkıştırdılar. Ama şu bir iki günde belli eder zaten. Gerçi dün akşam kullandığımda bir kere stop etti ama o rolantiden de kaynaklanıyor olabilir ben şu anda tekleme derdindeyim onu hallettiysek diğer kısmına da bakacam

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Dün aracımdaki arıza için tekrar ustaya gittim. Çünkü hala arasıra devam ediyordu. Önce tekrar tüm kablolar kontrol edildi ateşleme ile ilgili. Herhangi bir durum gözlenmedi. O sırada serdar usta enjektöre giden kablolara dokunduğu sirada arabanın çalışması değişti. Sıkıntı enjektörlerde de olabilir dedi. Ama araba gazda da tekleme yapıyor dedim. O sırada şu kablolara da bakalım dedi. ve üsütndeli agrafı çözdüğümüzde bir ne görelim. Benzin enjektörlerinden alınan gaz kablolarını bırakın birbirine bağlamayı sadece birbirine değdirerek üsütnü bantlamışlar. Tüm enjektör kablolarının üstündeki agraflar söküldü. Üçüncü enjektörde ise kabloların sıyrılarak birbiri üstüne değdiği görüldü. Bunun üstüne tüm gaz kablolarının bağlantıları tamamen açıldı. lehimlendi ve üstlerine makaron yerleştirildi. Çakmakla ısıtılarak üstleri kapatıldı. Ayrıca tekrardan hepsi agrafla sarıldı. Araçta daha önce egr valfini iptal ettirmiştim(saç plaka konularak) Bunlar yapıldıktan sonra arabayı çalıştırdık yaklaşık 10 km yol yaptık tekrar bilgisayara bağladığımızda o arızayı dahi vermedi. Şu anda beklemede olacam. Ama o kabloların dahi o şekilde olması beni acaip sinirlendirdi. Adam eğer iflas etmemiş olsaydı başına çok kötü ekşiyecektim ama gaz taktırdığım adamı bulmamın imkanı yok. Bu nasıl ustalık. Ki taktırırken o kadarda söylemiştim ustam kabloları lehimleyin aman dikkat edin diye. Ama gelin görünki bu şekilde yapmışlar. Olaki arabada bir gaz kaçağı olmuş olsa o kablolarda da bir şase yapsa halimiz duman olurdu herhalde. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın ne diyeyim. Siz siz olun o bağlantıları tekrar kontrol ettirin.

Hep söylüyoruz, iyi usta en kötü bile düzgün çalıştırabiliryor..

Ama kötü usta, teleflex'i bile beceremiyor...

Aynı şeyi ben de yaşadım... Benimkinde de, düzgün izole edilmeyen lpg tesisatı, motora sürtünüp aşınmış ve şasi almıştı ve ben bu arızayı 45 gün aramıştım...

Yorum bağlantısı
Hep söylüyoruz, iyi usta en kötü bile düzgün çalıştırabiliryor..

Ama kötü usta, teleflex'i bile beceremiyor...

Aynı şeyi ben de yaşadım... Benimkinde de, düzgün izole edilmeyen lpg tesisatı, motora sürtünüp aşınmış ve şasi almıştı ve ben bu arızayı 45 gün aramıştım...

son teleflex macerana şahidim.emmi haklıydın.

Yorum bağlantısı
Nevzat Öztürk

benim araçta da aynı sorunlar var..lpg beyni değişti ondan değilmiş, enjektörler değişti ondan da değilmiş..(para vermedim)

usta tesisat kaldı dedi..bi ara ona bakacaz..lpg aracın dengelerini bozuyor..

Yorum bağlantısı
benim araçta da aynı sorunlar var..lpg beyni değişti ondan değilmiş, enjektörler değişti ondan da değilmiş..(para vermedim)

usta tesisat kaldı dedi..bi ara ona bakacaz..lpg aracın dengelerini bozuyor..

bence montaj hatası bozuyor.lpg yi güze sorunsuz kullanan epe arkadaşımız mevcut.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Bu araba bana kafayı yedirtecek herhalde.Bugün yine kesiklik yaptı. Öyleki araba belki 10 mt sanki 3 silindirle gidiyor gibi sonra düzeliyor. Öğlen arasında sanayiye gittim sadece egr arızası veriyor. Başer Oto dan tuncay usta ile görüşüldü o tür arızaların bilgisayarda gözükmeyeceğini belirtti. Çünkü araba eski kasa mondeo olduğu için. Akışmetrenin kablosunu söksün bir müddet öyle kullansın demiş ama akışmetreden böyle bir arıza yaparmıki. Birde gazın regülatörünü(buharlaştırıcısı) temizlettireyimmi acaba. Onunla alakalı bir durum olabilirmi ki?

Bu tür bir arızanın sebebi ne olabilirki. Ateşlem bobini, buji kabloları ve bujiler yeni değişti. Sadece bobin visteon marka oda bulamadığımdan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...