Misafir 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) en son egr hatası vermemişti parçaları degiştirdikten sonra.yine verdiyse demekki öncekilerdem,i saglam oluyor bu durumda.bu kesikligi yaparken rolanti ne durumu nasıl? 30 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 Zafer Bey, kıl bi arıza... Bulması da çok zor... Bence tesisat gibi.. Gerçekten kıl bir arıza. Gaz tesisatında enjektörlerin haricinde başka bir yerden elektrik bağlantısı varmıdır acaba. Mesela oksijen sensöründen. Silecek sigortasından elektrik almışlar ama bunun haricinde nerelerden alıyorlar bilmiyorum. Bilsem ben dahi kontrolünü yapacam nerdeyse arabanın altına yatıp.Şu anda yağmurun yağmasını bekliyorum özellikle ıslak yerlerden geçecem ki bakalım tekrarlayacakmı? en son egr hatası vermemişti parçaları degiştirdikten sonra.yine verdiyse demekki öncekilerdem,i saglam oluyor bu durumda.bu kesikligi yaparken rolanti ne durumu nasıl? Parçaları değiştirdikten sonra değil. Enjektör bağlantılarını lehimledikten sonra vermemişti üstadım. Araba sanki 3 silindirle çalışıyor gibi. Sonra düzeliyor. Ayrıca buharlaştırıcıyıda bir temizlettir dediler ama ben şimdiye kadar onun temizlettirildiğini duymadım. Birde gazcı olmadıkları için o konuda yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemedim. Araba sanki karbüratörlü arabalarda pislik olurda çalışması değişirya aynı o şekilde çalışıyor sonra düzeliyor. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 11 Aralık 2010 Yazar Paylaş 11 Aralık 2010 Mutlu son demeyi isterdim ama malesef. Hatta başka şeylerde çıktı. MAlum havlar soğudu ve bu sabah arabayı çalıştırdığımda ilk olarak aldı 5 saniye içinde rölanti düştü ve stop etti. 3 defa marşa bastım sonrasında aldı. Ardından benzinde giderken arabanın çekişi iyice düştü ancak ısınıp gaza geçtikten sonra sıkıntı kalmadı sadece rölanti 1500 devirlerde idi sonrasında oda 800 e düştü. Ardından evin önünde 3 saat bekledim sonrasında tekrar aynı sıkıntıyı yaptı. Gaza geçtiğinde ise sıkıntı kalmıyor. Araba sıcakken tekrar benzinde çalıştırmayı denedim ilk çalışmada sıkıntı vermedi bu sefer. Ancak titreme var gibi zaman zaman ve gaz yemiyor. Gaza aldığımda ise gaz yememe gibi bir derdi yok. Buyrun size uzman problemi. Yavv ne güzel 2,5 senedir tık dememişti araç şimdi sapıtmaya başladı. O güzel günler mazide mi kaldı dersiniz? Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 30 Aralık 2010 Yazar Paylaş 30 Aralık 2010 Geçen hafta arabamı tamire verdim Simge Peugeotta. Araçta daha önce malum teklemeler vardı. Sedar usta ile konuştuk bana ne olduysa senin araçta triger değştikten sonra oldu dedi. Biz üst kapağı bir sökelim bakalım subaplarda eğilme olmuşmu. Çünkü arabanın trigerini ordan ayrılan bir usta değişmişti. Hatta o değiştikten sonra samsuna gittiğimde arabanın düzeni falan da bozulmuştu. Kendisini sorumlu hissettiğinden buna baktıralım dedi. Çarşamba günü aracı bıraktım kapak motor iyice soğuduktan sonra söküldü ve kapakçıya gitti. Serdar usta ile birlikte kapakçıyla görüşmeye gittik kapağın durumunu öğrenmek için.Kapakçıda yapılan kontrollerde subaplarda eğilme olmadığı belirtildi ancak subap yuvaları gazda kullanmaktan dolayı genişlemiş dediler ve minumum miktarda taşlama yapmak gerektiği belirtildi. Taşlama yapmadan subaplarıda yuvalarına alıştırabileceklerini ama bunu subapların incelmesine sebep olacağını ve biraz zorlama ile kırılabileceğini söylediler. Eski subapları, subap kavalı denilen parçayı ve fincanlarını (subaplarda onlardan kaynaklanan bir eğilme olmadığı için parçaları ben aldım) kapakçıya bıraktık. Motor devirdaimine ait bobinin altında bir parça vardı o çıkartılırken kırıldı bunu çıkartırken biz kırdık diye o parçayı da kendileri aldılar. Enjektörlere giden soketlerde kimi kabloların açıkta kaldığı ve kabloların biribirine değebileceği görüldüğü için 4 sokette değiştirildi. Arabanın yağ bakım zamanı gelmişti yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişti (parçalar 60 TL tuttu) Bujileri değiştirdim 40 TL. Son olarak triger ayarı tekrar yapıldı. Arabayı 3 gün benzinde kullandım. Araç artık benzinde şiir gibi çalışıyor hale geldi.Sonrasında gazcıya gittim bana sıfırdan ayar yap dedim gaz beynine format atılarak tekrar yükleme yapıldı. 20 TL ona verdim Ve mutlu son artık aracım teklem yapmıyor. Artı motor sıfırlanmış oldu. Yapılan masraflarda; subap değişimi için: 16 subap+16 kaval ve fincanları=170 TL Kapakçıya = 150 TL Yağ değişimi bujiler dahil = 100 TL Antifiriz ve yağ değişimi ve diğer ufak parçalar için = 75 TL İşçilik = 0 TL +------------- 495 TL ye motor yarıya sıfırlanmış oldu. 20 TL gaz ayarı +----------- 515 TL ye işlem bitti. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 hadi hayırlı olsun, bidaha sorun çıkmaz inşallah. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Zafer geçmiş olsun.. kökten çözüm olmuş.. Güle güle kullan.. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 üstadım.hallolmasına çok çok sevindim.umarım çok uzun süre daha sorun yaşamazsın.iyi günlerde kullanmanı diliyorum.fiyatta oldukca iyi fiyat. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Gözünüz aydın olsun. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 30 Aralık 2010 Yazar Paylaş 30 Aralık 2010 Sağolun. Gerçekten kökten çözüm oldu aslında. Bu sayede motor da yenilenmiş oldu.Her ne kadar o işten ayrılan usta ilk başlangıçta arabanın düzenini berbat etmiş olsa da sonrasında serdar ustanın olayı sahiplenmesi ve tüm şüpheleri giderelim böyle olmayacak deyip kapağı söktürmesi benim açımdan iyi oldu. Yoksa bana kalsa yaptıramazdım. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 1 Ocak 2011 Yazar Paylaş 1 Ocak 2011 Hayırlı olsun. Çok iyi olmuş. Fiyat da çok iyi. Fiyat gerçekten de iyi oldu. Olayın başlangıcı kötüydü ama ustanın sorumlu davranması sonucu iyi oldu. Hiç olayı sahiplenmeyebilirdi de. Sanayide o şekilde nice ustalar var. Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Geçmiş olsun,inşallah başka sorun yaşamazsınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts