Osman Bilgin 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 Selamunaleykum 97 mondeo otomatik aracım var, usta senin şanzumanda sorun var roketleme yaptıgımda 4. vitesden ikinci vitese alıyor dedi, bende salladıgını dusundum normalde o/w tusu ile işimi goruyordum ama bugun denedim 4. vitesde 90 civarında giderken gazı sonuna kadar basdım birden motor 6-7 bin devire cıkdı 110 a kadar bakdım banada 2. vitesdeymis gibi geldi sonra gazı bırakdım 4. vitese aldı devam ettim. normalde bole mi yoksa bir sorun mu var diye sizlere sormak istedim. ayrıca silindir kapağın çatlak denildiğinde çok iyi bir ustaya/ blok kaynakcısı/ taslamacı gibi ustalara bir daha gosterin. benim basıma geldi catlak dediler akrabam olan ustaya gösterdim sadece yüzeysel dedi kontrol etti hiç bir sorun yok. sormasam 600 liraya çıkma alıcakdım. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 (düzenlendi) a.s.konuyu yanlış yerde açmışsınız.mod arkadaşlar taşır sanırım. yanlış anlamadıgımı umarak yazıyorum. o/d tuşu aracı 4.vitese çıkmasını engelleyen bir özellige sahip.3.viteste devirli kullanmana izin veriyor.genelde yokuşlarda kullanılması tavsiye ediliyor.ben öyle yapıyorum.ve ciddi manada faydası var yakıt hariç. usta eger o/d tuşuna alıpta vites atıyor dediyse maalesef otomatik şanzumandan anlamıyor diyebilirim. çatlak konusunu ise mutlaka iyi bir servise danışın.eskişehirde arkadaşlarımız var onlarla temasa geçin size iyi bir servis tavsiye edeceklerdir. forumumuzda mondeo otomatik şanzuman ile ilgili ciddi çok faydalı yorumlar mevcut.araştırmanı tavsiye ederim. şanzuman yagı degişimi yapılmadı ise,yapılacak yag degişimi ciddi boyutta şanzumanın çalışmasını rahatlatacaktır. 13 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 sorun yok gibi ben kendi aracımdan bahsediyim, özellikle denedim,tabi lpg deyil benzinde, araç dururken tam dip gaz yapıyorsunuz, ilk vites 4.500 devirde ikiye atıyor, sonra 5.500 devirde üçe atıyor, 6.000 devirde dörde atıyor, benim arabam bu şekilde, normalmi degilmi usdalar yorumlar mutlaka, çaglar abinin dedigi gibi;usdacık lara bırakmayın arabanızı. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Bunun en basit yolu: araç 70 -80km sabit hızla giderken o/v tuşuna basın (hiç gaza dokunmadan) devir yükselip araba hafifçe silkeleniyorsa , çok rahat 3 e geçti demektir ve o/v sıkıntısız çalışıyor anlamına gelir.Tekrar basıp iptal ettiğinizde devir saatindeki düşüşü yakaladığınızda gene araç 4 . vitese rahatça geçmiş demektir. o/v basıp gereğinden fazla dip daz yaparsanız 3 e değil de 2 ye alması çok normal... iyice hızlanıncada yine yüksek devirde 3 e geçmeside normal...O/v ye basıp iptal ettiğinizde 4 e almasıda normal...Yani araçta bi sıkıntı yok.Ama otomatik vitesi daha nazik kullanmanızı öneririm... Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 13 Kasım 2010 Yazar Paylaş 13 Kasım 2010 yanlış anlaşıldım özr dilerim; o/v tuşuyla hallediyordum hız artircağım zamanlarda dip gaz yapmıyordum usta öle dediği için denedim.. yani o/v tuşuna hiç basmadan. d ile giderken 90 civarinda 2-3bin devirde iken dip gaz yaptığımda birden araba 6-7 bin devire çıkıyor 3e diğilde 2 ye alıyor gibi geldi ustanın dediği gibi. 4. vitesde giderken dip gaz yaptığımızda 3e alması gerekmiyor mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 yanlış anlaşıldım özr dilerim; o/v tuşuyla hallediyordum hız artircağım zamanlarda dip gaz yapmıyordum usta öle dediği için denedim.. yani o/v tuşuna hiç basmadan. d ile giderken 90 civarinda 2-3bin devirde iken dip gaz yaptığımda birden araba 6-7 bin devire çıkıyor 3e diğilde 2 ye alıyor gibi geldi ustanın dediği gibi. 4. vitesde giderken dip gaz yaptığımızda 3e alması gerekmiyor mu? Bu durumda araç bir vites düşürecek diye bir kural yok bildiğim kadarıyla.. O anda araç maksimum performansı hangi viteste verecekse ona alır diye düşünüyorum.. Bu denemeyi 90 ile değil de 140 ile yapın bakalım ne olacak... ? Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 bence bu şekilde dip gaz yapmak yanlış gibi sanki.adamlar o/d tuşunu boşuna koymamış oraya.hatalı kullanım gibi geldi.kırşehir yolculugumda o/d tuşu açık iken dip gaz yaptıgımda aracın devri seri olarak artıyordu ve o hızda iken o/d yi kapatınca 4 e geçiş oluyor ve devir düşüyordu.normal o/d tuşsuz bunu yapmadım ama yapılmasını mantıklı görmedim açıkcası.motora ve şanzımana aşırı yüklenmek gibi geldi bu işlem. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 90 la giderken araç deviri 2100-2200dd civarı olması lazım sizde. kick down yapınca 6000dd e birden gelemez mutlaka arada 3e geçmesi lazım.( oda yaklaşık 3500dd civarı belki daha üsttü galbia) aksi durumda arıza olabilir. ani hızlanmak için kick down iyidir. tüketim çok artmasın denirse hızlanmadan evvel o/d ye basılır. ama kick downda 4 den 2 ye 3 ü pas geçmiyorud sanki deneyeyim birazdan Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 kadir gözünü seveyim yazdıgın hızlarda kullanma bir daha.lazımsın bze.lütfen! Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 hızlı şekilde 4 den 2 ye geçiyor gibi dip pedalda. demin öyle hissettim. kick down yapılmazsa vites kadmeli diüşüyor. önce şanzıamnda kilit açılıyor sonra 4 den 3 e düşüyor. kick downda en iyi ivmelenme için mümkün olan en düşük viteste gidiyor. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 cihaza baglattırın arıza kodu varsa şanzıman revizyon olması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 16 Kasım 2010 Yazar Paylaş 16 Kasım 2010 evet Mehmet abinin dediği gibi yaptım diğer arkadaslarında dediği gibi 140 la giderken 3. vitese aldı 5bin civarında bir devirle devam etti.. galiba bir sorun yok:=) Yorum bağlantısı
Gökhan Yalçıntaş 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 Selamunaleykum97 mondeo otomatik aracım var, usta senin şanzumanda sorun var roketleme yaptıgımda 4. vitesden ikinci vitese alıyor dedi, bende salladıgını dusundum normalde o/w tusu ile işimi goruyordum ama bugun denedim 4. vitesde 90 civarında giderken gazı sonuna kadar basdım birden motor 6-7 bin devire cıkdı 110 a kadar bakdım banada 2. vitesdeymis gibi geldi sonra gazı bırakdım 4. vitese aldı devam ettim. normalde bole mi yoksa bir sorun mu var diye sizlere sormak istedim. ayrıca silindir kapağın çatlak denildiğinde çok iyi bir ustaya/ blok kaynakcısı/ taslamacı gibi ustalara bir daha gosterin. benim basıma geldi catlak dediler akrabam olan ustaya gösterdim sadece yüzeysel dedi kontrol etti hiç bir sorun yok. sormasam 600 liraya çıkma alıcakdım. Merhaba. Ben 98 mondeo otomatik vites kullanıcısıyım. öncelikle ekran panelinde o/c over clok ikaz ışıgının yanmamasına dikkat ediniz. o/c ne işe yaradığını bilmiyorsanız belirli vitesler arasında geçiş sağlıyor. Şanzuman 2. vitesde 60 km hızı geçemez tabi bu ekonomik kullanımda arabanın yol performansına göre değişir. 4. vitesten 2. vitese geçişte şanzuman sıkıntı yaşayacaktır. Roketleme esnasında arabanın devir sayacı 6-7 bin civarına cıkması normal. o esnada devri yükseltip vites düşürme yolunu izler. 4. vitesten 2 vitese düşerse şanzuman içinde tork namına bişey kalmaz tabi 100 km hız da gidiyorsanız. Devir yükselip bir anda vites düşürüyor araba hızlanmaya başlıyorsa bu normaldir. 4. viteste araba çoktan 90 km üzerine çıkmış demektir. Roketleme yapıyorsanız ve hızınız 100 km üzerindeyse en fazla 3. vitese kadar düşecektir. Hızınız hala düşüyor yani yokuş cıkıyorsanız 2. vitese kadar düşme yolunu izleyebilir. Şanzuman tamamen elektronik ve basınca bağlı olarak vites değişimini gerçekleştiriyor. Vistes geçişlerinde sarsıntımı hissediyorsunuz yoksa devir sayacına bakarak 2. vitesten 4. vitese geçtiğini düşünüyorsunuz. Birde arabanız lpg ile çalışıyorsa otomatik şanzumanda gerekli basıncı sağlamıyor. Kimi zaman vites geçişlerinde düzensiz bir yol izliyor. Bir anda araba çok bağırıyor vites atıp bir anda tekrar düşürüp tekrar yükseltebiliyor. Birde benzinde deneyin. Roketleme esnasında tam gaza basılı tutun. Roketleme esnasında gaz pedalından ayağınızı çekip tekrar sonuna kadar basarsanız bu esnanda araba vites düşüre bilir. Genelde yokuşlarda ben bu yöntemi kullanıyor o zaman 2. vitese kadar arabayı düşürüp 10 sn içinde hızlanıp 3. vitese geçiş yapıyor sonrasında 4. vitese çıkıyor. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Kasım 2010 Yazar Paylaş 19 Kasım 2010 (düzenlendi) Merhaba. Ben 98 mondeo otomatik vites kullanıcısıyım.öncelikle ekran panelinde o/c over clok ikaz ışıgının yanmamasına dikkat ediniz. o/c ne işe yaradığını bilmiyorsanız belirli vitesler arasında geçiş sağlıyor. Şanzuman 2. vitesde 60 km hızı geçemez tabi bu ekonomik kullanımda arabanın yol performansına göre değişir. 4. vitesten 2. vitese geçişte şanzuman sıkıntı yaşayacaktır. Roketleme esnasında arabanın devir sayacı 6-7 bin civarına cıkması normal. o esnada devri yükseltip vites düşürme yolunu izler. 4. vitesten 2 vitese düşerse şanzuman içinde tork namına bişey kalmaz tabi 100 km hız da gidiyorsanız. Devir yükselip bir anda vites düşürüyor araba hızlanmaya başlıyorsa bu normaldir. 4. viteste araba çoktan 90 km üzerine çıkmış demektir. Roketleme yapıyorsanız ve hızınız 100 km üzerindeyse en fazla 3. vitese kadar düşecektir. Hızınız hala düşüyor yani yokuş cıkıyorsanız 2. vitese kadar düşme yolunu izleyebilir. Şanzuman tamamen elektronik ve basınca bağlı olarak vites değişimini gerçekleştiriyor. Vistes geçişlerinde sarsıntımı hissediyorsunuz yoksa devir sayacına bakarak 2. vitesten 4. vitese geçtiğini düşünüyorsunuz. Birde arabanız lpg ile çalışıyorsa otomatik şanzumanda gerekli basıncı sağlamıyor. Kimi zaman vites geçişlerinde düzensiz bir yol izliyor. Bir anda araba çok bağırıyor vites atıp bir anda tekrar düşürüp tekrar yükseltebiliyor. Birde benzinde deneyin. Roketleme esnasında tam gaza basılı tutun. Roketleme esnasında gaz pedalından ayağınızı çekip tekrar sonuna kadar basarsanız bu esnanda araba vites düşüre bilir. Genelde yokuşlarda ben bu yöntemi kullanıyor o zaman 2. vitese kadar arabayı düşürüp 10 sn içinde hızlanıp 3. vitese geçiş yapıyor sonrasında 4. vitese çıkıyor. Teşekkür ederim ilgin için, ben o/d düğmesini kullanıytorum sürekli; şehir içi, tum kalkışlarda, hatta bazen manuel olarakda kullanıyorum.(1,2,d,o/d).. küçük yaşta traktörle başladığım için sürücülüğe devir konusunda hassasım hangi araç olursa olsun.. sorunum/sorum başka bir arızadan dolayı götürdüğüm ford özel servisinde test sürüşünde bulunan usta şanzumanda sorun var dedi, "4 den 2 ye alıyor" deyince bunun bir sorun mu yoksa normal mi oldugunu diger kullanıcılara sormak istemişdim. anladığım normalmiş. rampada o/d ile 4ü kapatıyorum 3 le dewam ediyorum cok daha diklerde 2. vitese elimle alıyorum, gaz tuketimi icin roketleme bana pek uygunmus gibi gelmiyor; sadece rampadada diil sollamalarda vs o/d ile hallediyorum tüm işi. 19 Kasım 2010 tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 Bu şekilde de sürülebilir, yalnız şanzıman aşırı ısınabilir (hava sıcaksa) , böyle birşey olursa O/D lambası yanar söner, vites 2 de kalır, normaldir, soğuyunca geçer. Dikkatimi çekti, performans yeterli ancak daha iyisi için mi bunları yapıyorsunuz, yoksa gaza bassanızda vites değişmiyor hantal mı kalıyor? Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Kasım 2010 Yazar Paylaş 19 Kasım 2010 Bu şekilde de sürülebilir, yalnız şanzıman aşırı ısınabilir (hava sıcaksa) , böyle birşey olursa O/D lambası yanar söner, vites 2 de kalır, normaldir, soğuyunca geçer.Dikkatimi çekti, performans yeterli ancak daha iyisi için mi bunları yapıyorsunuz, yoksa gaza bassanızda vites değişmiyor hantal mı kalıyor? o/d düğmesi için soruyorsanız, 60-70 de 4. vitese atması hosuma gidmediği için 4. vitesi kapatıyor şehr içi en fazla 3 le kullanıyorum ne zaman 3,500 deviri civarını bulsa ozaman o/d yi kapatıyorum. yoksa viteslerin gecisinde bir sorun yok. 2200-2500 civarinda vites degistirior. bundan ayri 2 den 3 e gecerken 1 saniye kadar bir bekleme/kaçırma yapıyor (tıpkı manuel arabada gaz kesmeden vites degistirmek gibi) (test eden usta roketleme yapmıs "4den 2 ye aldı 3 elması gerkiyor arızalı" dedi o yuzden konuyu acmısdım, bana arızalı gibi gelmemisdi otomatikdede yeniyim onun icin sormustum.) Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 o/d düğmesi için soruyorsanız, 60-70 de 4. vitese atması hosuma gidmediği için 4. vitesi kapatıyor şehr içi en fazla 3 le kullanıyorum ne zaman 3,500 deviri civarını bulsa ozaman o/d yi kapatıyorum. yoksa viteslerin gecisinde bir sorun yok. 2200-2500 civarinda vites degistirior. bundan ayri 2 den 3 e gecerken 1 saniye kadar bir bekleme/kaçırma yapıyor (tıpkı manuel arabada gaz kesmeden vites degistirmek gibi)(test eden usta roketleme yapmıs "4den 2 ye aldı 3 elması gerkiyor arızalı" dedi o yuzden konuyu acmısdım, bana arızalı gibi gelmemisdi otomatikdede yeniyim onun icin sormustum.) Koyu ile belirttiğim satır bence sorundur. Vites geçişinin sarsıntısız ve aralıksız olması otomatik şanzımanın sağlıklı çalıştığının göstergesidir. Kullanım şekliniz otomatik şanzımanın konforu için uygun değil. Özellikle şehir içinde o/d ile aracı 3 vites kullanmak yakıt tüketiminizi arttıracağı gibi, sürekli yüksek devirde vites geçişleri gereksiz yere aracın motoruna ve şanzımanına yük bindir(ebilir). Siz gaz pedalına yeterince basınç uygularsanız yine yüksek devirde vites geçişi sağlayabilirsiniz. Ustanızın 4'ten 2'ye geçiş yerine 2'den 3'e geçişteki sorunu öncelikli farketmesi ve üzerinde durması gerekir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Kasım 2010 Yazar Paylaş 19 Kasım 2010 Koyu ile belirttiğim satır bence sorundur. Vites geçişinin sarsıntısız ve aralıksız olması otomatik şanzımanın sağlıklı çalıştığının göstergesidir. Kullanım şekliniz otomatik şanzımanın konforu için uygun değil. Özellikle şehir içinde o/d ile aracı 3 vites kullanmak yakıt tüketiminizi arttıracağı gibi, sürekli yüksek devirde vites geçişleri gereksiz yere aracın motoruna ve şanzımanına yük bindir(ebilir). Siz gaz pedalına yeterince basınç uygularsanız yine yüksek devirde vites geçişi sağlayabilirsiniz. Ustanızın 4'ten 2'ye geçiş yerine 2'den 3'e geçişteki sorunu öncelikli farketmesi ve üzerinde durması gerekir. Saygılarımla. teşekkür ederim, evet o koyu ile belrittiğiniz yer sorun onu sormuşdum farklı ustalara, masraf açmaya değmiyeceğini bu şekildede kullanılacağını belirttiler. evet gaz pedalı hassasiyeti ile yuksek devirde vites gecittirebiliyorum lakin yüksek devirde şehir içinde 3. vitesle gidebilceiğim yer yok en fazla 70-80. 2800-3000 devir civarı. normalde 2200 2500 arası oluyor. benim istemediğim durum 60-70 le 4 ile gitmesi bana göre bu durum motoru üzer (sürücülüğü dizellerle öğrendigim için) devirsiz araba kullanıldığında motor sesi boğuk geldiğinde benimde içim acıyor:=) Yorum bağlantısı
Ali Özgen 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 Teşekkür ederim ilgin için, ben o/d düğmesini kullanıytorum sürekli; şehir içi, tum kalkışlarda, hatta bazen manuel olarakda kullanıyorum.(1,2,d,o/d).. küçük yaşta traktörle başladığım için sürücülüğe devir konusunda hassasım hangi araç olursa olsun.. sorunum/sorum başka bir arızadan dolayı götürdüğüm ford özel servisinde test sürüşünde bulunan usta şanzumanda sorun var dedi, "4 den 2 ye alıyor" deyince bunun bir sorun mu yoksa normal mi oldugunu diger kullanıcılara sormak istemişdim. anladığım normalmiş.rampada o/d ile 4ü kapatıyorum 3 le dewam ediyorum cok daha diklerde 2. vitese elimle alıyorum, gaz tuketimi icin roketleme bana pek uygunmus gibi gelmiyor; sadece rampadada diil sollamalarda vs o/d ile hallediyorum tüm işi. Kick-down yaparsanız yaklaşık 100km/h hıza kadar araç 3. veya 4. vitesten 2. vitese geçer. 4'den 2'ye geçmesi arıza belirtisi değil normaldir. OD genelde sadece yokuş inerken motor freninden yararlanmak için kullanılır. Bazen yokuş çıkarken sabit hızda daha rahat çıkmak için de kullanılabilir. Bunun dışında sollama sırasında vites düşürmek için kullanılabilirse de tecrübeli bir kullanıcı zaten gaz ayarıyla rahatca 3. vitese geçirebileceğinden pek gerek olmaz. Normal kullanımda OD sizin 4. vitese geçmenizi engelleyeceğinden yüksek hızda devriniz çok yüksek kalacak ve yakıt tüketiminiz ciddi miktarda artacaktır. Motorunuz gereğinden fazla yıpranacaktır. 1. ve 2. viteslerin manuel kullanımı için özel bir durum olması gerekir. Karlı buzlu yol, çok dik yokuş vb gibi. Bunun dışında aracı D'ye alır rahatlıkla kullanırsınız. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 teşekkür ederim,evet o koyu ile belrittiğiniz yer sorun onu sormuşdum farklı ustalara, masraf açmaya değmiyeceğini bu şekildede kullanılacağını belirttiler. evet gaz pedalı hassasiyeti ile yuksek devirde vites gecittirebiliyorum lakin yüksek devirde şehir içinde 3. vitesle gidebilceiğim yer yok en fazla 70-80. 2800-3000 devir civarı. normalde 2200 2500 arası oluyor. benim istemediğim durum 60-70 le 4 ile gitmesi bana göre bu durum motoru üzer (sürücülüğü dizellerle öğrendigim için) devirsiz araba kullanıldığında motor sesi boğuk geldiğinde benimde içim acıyor:=) Dizeller için düşük devir dediğiniz gibi uygun değil. Nedeni turbo. Mantık turbonun devrede olacağı devir aralıklarını kullanmak. Ancak sizin aracınız atmosferik güç üreten bir model. DÜşük devirli kullanılması yaygın inanca göre motoru sağırlaştıran bir uygulamadır ancak sizin aracınız bu evreleri çoktan geçmiştir. Bu saatten sonra düşük devir aracınızı üzmez. 2000 d/d civarı vites değişimi sağlarsanız yakıt tüketiminiz olumlu etkilenecek, siz de konforlu bir sürüş sağlayacaksınız. 4 vites, klasik otomatik şanzıman zaten tüketim canavarı iken, o/d kapatmak sadece yakıt aldığınız istasyonun yüzünü güldürür. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Kasım 2010 Yazar Paylaş 19 Kasım 2010 Kick-down yaparsanız yaklaşık 100km/h hıza kadar araç 3. veya 4. vitesten 2. vitese geçer. 4'den 2'ye geçmesi arıza belirtisi değil normaldir. OD genelde sadece yokuş inerken motor freninden yararlanmak için kullanılır. Bazen yokuş çıkarken sabit hızda daha rahat çıkmak için de kullanılabilir. Bunun dışında sollama sırasında vites düşürmek için kullanılabilirse de tecrübeli bir kullanıcı zaten gaz ayarıyla rahatca 3. vitese geçirebileceğinden pek gerek olmaz. Normal kullanımda OD sizin 4. vitese geçmenizi engelleyeceğinden yüksek hızda devriniz çok yüksek kalacak ve yakıt tüketiminiz ciddi miktarda artacaktır. Motorunuz gereğinden fazla yıpranacaktır. 1. ve 2. viteslerin manuel kullanımı için özel bir durum olması gerekir. Karlı buzlu yol, çok dik yokuş vb gibi. Bunun dışında aracı D'ye alır rahatlıkla kullanırsınız. teşekkür ederim haklısınız, gaz ayarıylada 3. vitese alıyorum lakin şunu belirtiyim 2,5 ay kadardır otomatik kullanıyorum sağ elim hala vitesin üzerinde, vitesle oynayasım geliyor:=) kitapçığında okuduğum 1,2,D, O/D şeklindede kullanabilirsiniz yada D ye alıpda kullanabilirsiniz yazısını okuyunca her zaman yapmasamda bazen manuel olarakda kullanıyordum ama tavsiyenizi dinliyecegim tekrar sagolun. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Kasım 2010 Yazar Paylaş 19 Kasım 2010 Dizeller için düşük devir dediğiniz gibi uygun değil. Nedeni turbo. Mantık turbonun devrede olacağı devir aralıklarını kullanmak. Ancak sizin aracınız atmosferik güç üreten bir model. DÜşük devirli kullanılması yaygın inanca göre motoru sağırlaştıran bir uygulamadır ancak sizin aracınız bu evreleri çoktan geçmiştir. Bu saatten sonra düşük devir aracınızı üzmez. 2000 d/d civarı vites değişimi sağlarsanız yakıt tüketiminiz olumlu etkilenecek, siz de konforlu bir sürüş sağlayacaksınız. 4 vites, klasik otomatik şanzıman zaten tüketim canavarı iken, o/d kapatmak sadece yakıt aldığınız istasyonun yüzünü güldürür. :lol2: Saygılarımla. teşekkür ederim çoçukluğumdaki traktörler ruhuma işlemiş aynı zamanda kulağımada:=) aklın yolu birdir; cevap veren diger uyelerde sizinle aynı görüşteler tavsiynize uymaya çalışacağım, çok sagolun. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 kadir bi sorun yok, senin gaza basma oranına göre hızlanmak istedigini algılayıp vites düşürüyor üçüncü vitese alıyor, biraz daha fazla basarsan ikinci vitese alıp 5 bin devir civarında tekrar üçe alır, bence bi sorun yok, buji yag felan zaten rutin degişmesi gereken parçalar, buji yan sanayi ise degiştir, yagıda konturol ettir oldu bitti, güle güle kullan, tadını çıkart, fazla kafana takma. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 (düzenlendi) emin degilim ama anormallik var gbi kadir. benim mondideki normal diye düşünüyorum. 80km 4.viteste 2300 2600 aralıgında yol durumuna göre 3000 lerede varabiliyor devir.sonrasında zaten vites düşürüyor. 2 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 bujileri değiştiricem . deneyim tekrar yazarım.. birde yeni bir olay tespit ettim önceden taktıgım bujilerin kodları yanlışmış.. dogru bujileri buldum sipariş verdigimde takıcam... şanzuman yağınıda bence önceliklerin arasına koy.geciktirme derim.şanzuman yağı değişmedi değilmi Yorum bağlantısı
Recommended Posts