Evrim Aker 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Yaklaşık 1 yıldır rolanti konusunda problemler yaşıyorum aracım 2000 focus ambiente bu problem yaz aylarında duraksıyor fakat havalar soğuduğu zaman tekrar kendini belli ediyor.Şu anda yolda giderken vitesi boşa attığım zaman arabanın devri 900den 700-750 devirlere kadar aşağılara düşüyor ve stop edecekmiş gibi oluyor fakat 1-2 saniye sonra 900 devire geri çıkıyor bunun yanında geri geri giderken vitesi boşa attığım zaman araba stop ediyor.Bu problemler ne kaynaklı olabilir bi kaç kez ustaya gösterdim kelebek temizliği yapıldı bujiler ve buji kabloları değişti fakat yine sorunum devam ediyor.Benzer durumu yaşayıp çözüme kavuşturmuş arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Arabam ileri giderken tekliyor, geri giderken normal çalışıyordu... 45 gün aradım bu sorunu... Sorun lpg tesisatından çıktı.. Lpg enjektör kablosu motora sürtünüp aşınmış, Araba ileri giderken motor yatınca motora temas edip şasi alıyormuş.. Bu tür abuk arızaları tesisatta arayabilirsiniz.. Ancak, aracınızda belirgin şekilde rolanti sorununuz var. Rolanti kontrol valfi düzgün çalışmıyor olabilir, temizlemek her zaman çözüm olmaz. Ateşleme sorununuz olabilir. Motor almaması gereken bir yerden hava alıyor olabilir. Gaz kelebeği ve boğaz kirli olabilir. Vakum hortumlarında çatlak, kopuk, ezik olabilir.. Yorum bağlantısı
Evrim Aker 13 Kasım 2010 Yazar Paylaş 13 Kasım 2010 Mehmet bey öncelikle teşekkür ederim.Benim aracımda lpg yok! Bunun dışında sölediklerinizi yaptırmam sorunu tamamen ortadan kaldırır mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Önce rolanti sorununa yoğunlaşın... Fordlarda rolanti dalgalanmasının bir çok sebebi olabilir... Söylediğim yerden başlayın... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Gaz kelebeğinin de nesi temzilenir anlamam, sapsarı gözükmesi şart diye bir kural da yok , öncelikle emme-vakum hortumları, karter havalandırma hortumu kontrol edilmeli, hego-rölanti valfi çalışması, test cihazı ile gözlenmeli. Not: avatar fotoğrafı kendimizden olmalı. Yorum bağlantısı
Evrim Aker 13 Kasım 2010 Yazar Paylaş 13 Kasım 2010 Dediklerinizi not aldım tektek ustaya gidip liste halinde sunucam bunları ilginiz için teşekkür ederim )) Bu arada avatar resmini kendim çektim evet alanya kalesinden bi manzara Yorum bağlantısı
Evrim Aker 13 Kasım 2010 Yazar Paylaş 13 Kasım 2010 Önce rolanti sorununa yoğunlaşın... Fordlarda rolanti dalgalanmasının bir çok sebebi olabilir... Söylediğim yerden başlayın... Dediklerinizi tek tek yaptırmaya çalışıcam gelişmeleri yine buraya yazarım tekrardan teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Avatar olarak kendi yüz fotoğrafımızın belirli oldukları haricinde kullanmıyoruz. Yorum bağlantısı
Evrim Aker 13 Kasım 2010 Yazar Paylaş 13 Kasım 2010 Avatar olarak kendi yüz fotoğrafımızın belirli oldukları haricinde kullanmıyoruz. Şimdi oldu heralde hocam! Yorum bağlantısı
Murat Birinci 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Az önce aracımla giderken 3. viteste tamda virajı alırken virajda araba stop etti.Allah göstermesin ya daha hızlı giderken bu olsa ne olur bilemem..Sizce bunun nedeni ne olabilir.? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Çağlar, krank sensörümüydü, özellikle virajda stop etmeye sebep olan.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Yolda giderken stop etmesi çok sıkıntılı bir olay, varsayımdan ziyade vakşt geçirmeden sıkı bir kontrol şart, bu tip arızaların bulunması uzun sürebilir, test cihazına bağlatıp, şu parça diye bir mesaj da çıkmaz bilginize. Yorum bağlantısı
Murat Birinci 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 evet geçenlerde sabri ustanın ordaydım cihaza bağlandı araçta bir sorun görünmedi.anlaşılan tekrar gidicez ama işin garip tarafı ne zaman yapacağı hiç belli değil Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Yolda giderken stop etmesi çok sıkıntılı bir olay, varsayımdan ziyade vakşt geçirmeden sıkı bir kontrol şart, bu tip arızaların bulunması uzun sürebilir, test cihazına bağlatıp, şu parça diye bir mesaj da çıkmaz bilginize. İşte benim aracın tarifi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts