Akif Özkan 16 Kasım 2010 Paylaş 16 Kasım 2010 Şöför tarafı kapısı kolçaktan çekerek açılma da bazen inatlaşıyordu benimle.Arkadaşım dükkanında şu değişik tipdeki yıldız tornavidalardan görünce sökmeye karar verdim. Sökmez olaydım... Ne varsa söktüm.Kolçağı şifreleyiciyi kapı kilit mekanizmasını.Kolçak ile mekanizma arasındaki mekanik hareketi ileten demir çubuğu, kolçağı bir kaç kez çevirerek uzatmaya ve kısaltmaya çalıştım.Toplaması çok oldu. Şimdi eskiden tekleyen kilidim kumadandadan kilitleyip açmaya çalışınca, kolçaktan açılmıyor.Ama içerden açılıyor. Ayrıca içerden açıldıktan sonra kumandadan kilitlenmediği sürece açılıp kapanabiliyor.işte böyle.... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 Şöför tarafı kapısı kolçaktan çekerek açılma da bazen inatlaşıyordu benimle.Arkadaşım dükkanında şu değişik tipdeki yıldız tornavidalardan görünce sökmeye karar verdim.Sökmez olaydım... Ne varsa söktüm.Kolçağı şifreleyiciyi kapı kilit mekanizmasını.Kolçak ile mekanizma arasındaki mekanik hareketi ileten demir çubuğu, kolçağı bir kaç kez çevirerek uzatmaya ve kısaltmaya çalıştım.Toplaması çok oldu. Şimdi eskiden tekleyen kilidim kumadandadan kilitleyip açmaya çalışınca, kolçaktan açılmıyor.Ama içerden açılıyor. Ayrıca içerden açıldıktan sonra kumandadan kilitlenmediği sürece açılıp kapanabiliyor.işte böyle.... Klasik Türk mantığımız,aa tornavida ben yaparım bunu Bende çok yapıyorum bu olayı ama servise göstermenizde fayda var.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 sorunun ne olduğu tam anlaşılmıyor, kapı dışarıdan açılıp , içeriden mi açılmıyor? yoksa kilit mekanizmasını mı kastediyorsunuz? Yorum bağlantısı
Akif Özkan 17 Kasım 2010 Yazar Paylaş 17 Kasım 2010 Ustaeller yolu gözüktü. bayram tatilinde çözmem gerekiyor. Daha önceden sadece şöför kapısını açmak için kolçağa yüklenmek gerekirdi.Bana mazur kaldıktan sonra merkezi kilitle kilitlenip açılmasının ardından şöför kapısı dışarıdan açılmıyor.Kumandadan camları açıp elimi içeri sokarak içerden açıyorum.Bunun ardından şöför kapısı birdaha ki kumandadan kilitlenmesine kadar dışardan açılıp kapanıyor. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 17 Kasım 2010 Yazar Paylaş 17 Kasım 2010 O toplama işini emminin daha önce yaptığını biliyorum; ama, uzaktan çözebilir mi bilmiyorum. İyi bir emmi uzaktanda çözdürür bu işi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 O toplama işini emminin daha önce yaptığını biliyorum; ama, uzaktan çözebilir mi bilmiyorum. Tarif etmesi çok zor Hakan... Focusu çarptığımda otosan tek kilit satmadığını söylemişti... Ben parçacıdan tek kilit almıştır.. Zaten dağınık bir vaziyette geliyordu.. Anahtarın şifresine göre, kilidi tek tek dizmiştim.. Kilit en az 10 parçadan oluşan bir yapı.. Şifreyi belirleyen parçaların üstünde numaraları var.. Biraz da deneme yanılma yolu ile yapmayı başarmıştım... Ama dediğim gibi.. Tarif zor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 1-Bana anlatma, benim arabam toyota ve kilitle ilgili sıkıntım yok 2-Çiller gibi olmaya başladın (Koyu yere bak) Japona lafımız yok... Sadece sevmiyorum Ne alakası var Çiller ile çözemedim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım 2010 Paylaş 17 Kasım 2010 2-Bu kadar anlatım bozukluğunu bi o yapardı Sende anlama bozukluğu olmasın... Malum konu teknik Yorum bağlantısı
Akif Özkan 18 Kasım 2010 Yazar Paylaş 18 Kasım 2010 Emminin maneviyatı yetti.Artık sorun kalmadı.Artık tekleyerek açılmaya başladı. Ben sadece kolçak ile kilit mekanizması arasındaki demir çubuğunu, kolçağa olduğu yerde bir kaç tur attırarak ayarlamaya çalıştım. Kolçaktaki hareketi kilit mekanizmasına ileten demir çubuğun uzunluğunu ayarlayabilirsem sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Bu demir çubuğun uzunluğunu ayarlama yöntemim doğru mudur? Ya da nasıl ayarlanır? Mehmet abi maneviyatta bi yere kadar.İcraat bekliyoruz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Kasım 2010 Paylaş 18 Kasım 2010 Mehmet abi maneviyatta bi yere kadar.İcraat bekliyoruz Allah yolunu açık etsin.. Elimden başka bişey gelmiyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Kasım 2010 Paylaş 18 Kasım 2010 Hı hııı : "Ben parçacıdan tek kilit almıştır" Bi daha oku. Ama yakın gözlüklerini tak oku Tezim destekleniyor, son seyahat yaramadı adama, el yazısı bile bir güzelleşti ; en son kasksız motora da binmiş, rüzgar da çarpmıştır Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Kasım 2010 Paylaş 18 Kasım 2010 Dosya kanıt olarak hala elimde, kötü zamanlar için saklıyorum Yorum bağlantısı
İsmail Kırbaş2 4 Şubat 2013 Paylaş 4 Şubat 2013 Arkadaşlar benim focustada ön iki kapıda dıştan zor açılıyor. Kapı mandalını sonuna kadar çekmek gerekiyor hatta bazen 2-3 kere çek bırak yapıldığında açılıyor kapılar. Kapı mandalının baglı oldugu oldugu tel yada yay mı var? Ayarı nasıl yapılır bilen arkadaşların yardımları bekliyorum.. Yorum bağlantısı
İsmail Kırbaş2 15 Şubat 2013 Paylaş 15 Şubat 2013 Döşemeyi içerden aç Döşemeyi içerden açın,dış kapı kolundan alt taraftaki kapı kilit mekanizmasına inen iki kalınca tel göreceksiniz.Bu telleri elinizle kastırarak şekil vermeye çalışın tabi bu arada dışardan başka birinin yardımıyla dene yanılma yapmayı unutmayın.Uygun ayarı bulunca(genellikte dışkapı kolunu içeri doğru çekecek şekilde eğmek denenir)ayar yapılmış olur. Saygılar... Yasin arkdaşım youtube den iç kapı döşemesinin sökülüş şeklinin videosunu izledim.Daha sonra sağ ön kapı döşemesini söktüm ve senin dediğin gibi kapı kilit mekanızmasına inen teli elle kilit tarafına dogru yamulttum sorun çözüldü. Şimdi kapı dışardan çok rahat bir şekilde açılıyor. müsait bi zaman sol kapıyıda sökücem.Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Şubat 2013 Paylaş 15 Şubat 2013 Yasin arkdaşım youtube den iç kapı döşemesinin sökülüş şeklinin videosunu izledim.Daha sonra sağ ön kapı döşemesini söktüm ve senin dediğin gibi kapı kilit mekanızmasına inen teli elle kilit tarafına dogru yamulttum sorun çözüldü. Şimdi kapı dışardan çok rahat bir şekilde açılıyor. müsait bi zaman sol kapıyıda sökücem.Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.. Video linkini ekleyebilir misiniz buraya ? Lazım olan arkadaşlar da faydalansın. Yorum bağlantısı
İsmail Kırbaş2 15 Şubat 2013 Paylaş 15 Şubat 2013 Video linkini ekleyebilir misiniz buraya ? Lazım olan arkadaşlar da faydalansın. Tabiki eklerim tahir abi FOCUS 1 KAPI DÖŞEMESİ SÖKÜLMESİ LİNKİ 2 Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 arkadaşlar selamlar. bir başka konu başlığındada aynı sorunumu yazdım. bi de buraya yazayım dedim. 2001 focus ambiante var bende de. arkadaşın anlattığı gibi bende de sorun. ancak tam tersi. kiliti açıyorum hemen kendisini killitliyor. ancak bu soğuk havalarda yapıyor. havalar az bi sıcak olsun sorun olmuyor. üç dört ustaya gittim. sarı siyah kabloları kestik. bu sefer alarm var o ötüyor yolda giderken. kestiğimiz ön iki kapının kablolarını bu seferde lehimledik mecburen. en son sömestrde sol kapı kilidini sökelim dedi ustm. hiç el değmemiş kapı döşemesini sökerken içimde gitmedi değil hani. her neyse olsun da dedik. kilidi temizledi ustam. beş gün yedi gün hiçbir sorun olmadı heralde oldu dedik. sonra okullar açıldı. ilk gün daha sabah kapıyı açtım, tak kendini kilitledi. okula vardık üstüne bide kapıda kilitlememeye başladı. şu an havalar iyiyken bi sorun yok. ama az bi soğuk olsun, kapı açıyorum tak kendi kilitliyor. neyse kapımızı aniden açıp biniyoruz artık. indiğimde de kilitlemiyor. mecburen sağ kapıdan anahtarla kilitliyorum onuda. bizim arabada böle. ne önenirsiniz arkadaşlar. problemle epey uğraştık. teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 hocam olay şöyle. hava soğuk, yağmurlu ise kapıyı kumandadan açtığımda tekrar kendini kilitliyor. mecburen kapı kolunu tutup öle basıp açıyorum hemen. bunun için epey bi ustaya gittim. en son sömestr tatilinde sol kapının döşemelerini söküp kilit söküldü. svich ve kilit mekanızması komple temizlendi. ama 10 gün sonra tekrar başladı olay. kumandadan kilitleme yaparkende hiç kilitlemiyor. anahtarla sol kapıdan denediğimde sizin dediğiniz gibi sadece kendini kilitliyor. diğer kapılara etki etmiyor. sonra iç kapının iç kısmından açma kolunu 3-5 sefer aç kapa yaptığımda kumandadan kilitliyor. sonra tekrar kumandadan aç yapıyorum kendni tekrar kilitliyor. kapıyı hızlı hamle ile açıp tekrar kapatmayı deniyorum yine aynı olay. kapanmıyor. ancak şu bir kaç gün hiç bir sorun yokmuş gibiydi. havalar iyileşince hiç bi sorun yok. arabada yaşlandı. romatizmal sorunlar mı gösteriyor anlamadım gitti. Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 (düzenlendi) http://www.fordclubt...kilidi-arizasi/ bu konuya bi göz atın isterseniz 26 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 orda da mesajım var hocam. forumdaki bütün kapı sorunlarını hatmettim. ancak hiçbir şekilde faydalanamadım. kilidi söküp temizleme yaptık. değişim gerekli ise yardım istedim. Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 yokmu arkadaşlar. bi yardım istedik.. Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 arkadaşlar. bana bu konuda bi yardımcı olursanız sevinirim. yaklaşık 2-3 haftadır bu kapı olayı yine başladı. havalar soğudu ya. kumanda ile açıyorum. tak kapanıyor. kapı kolunu tutup hemen açmaktan bıktım. hele başka kapıları açmak için 10-15 kere kumandaya basmak artık bıktırdı. arabadan inerkende kapıları kapatacam kapanmıyor. sadece cik diye bi ses. sol kapı döşemesi söküldü. swich temizlendi. ama olmadı gitti. bunun çıkmasını falan nerde bulabilirim. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 kapı kolundan kapının içinden geçen ve kapı kilit mekanizmasına giden tele baktırdınız mı ? orijinal olmaya bilir. Benim arabada da aynı problem yapıyor. Ama merkezi kilide bağlı yani kapıları alarm ile açıp kapatabiliyorum .Aracın içerisinden sol kapı kolunu kullanarak kilitlediğim de kapılar kilitleniyor ama sol kapıdan kapıyı açmaya çalıştığımda sadece kendi kapım açılıyor. Benim sol kapı açıkken sağ kapı açılırsa bu sefer kilit mekanizması sonsuz bir döngüye giriyor ve sürekli kapılar kilitlenip açılıyor.ta ki ben sol kapıyı kapatana kadar. Senin problem de böyle bir şey ise kapı kolundaki tel orijinal değildir uymamıştır sorunlu çalışıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 30 Kasım 2013 Paylaş 30 Kasım 2013 kapı kolundaki tel orjınal. döşeme bile ilk defa söküldü. sorun swich arızası gibi gözüküyor. temizlenmesine rağmen sorun devam. bugün başıma gelenide sormayın. sağ kapı kablolarını kontrol ediyim dedim. burda da bi arıza varmı diye. kapıyı kapattım. ne içerden ne dışardan açılmaz oldu. mecburen kilidçiye gittim. beklerken bi tel yardımı ile kapı çamurluk aralığından kabloların geçtiği kısmı oynattım biraz. kapı açıldı. ustada tamam oldu diyo.. ama sıkıntımız devam. kapı kapalıyken açmak istediğimde tak yine kapanıyor. kapı kolunu tutarak ani bir hamleyle açıyorum. kapatmak istediğimde yine cık diye bi ses. kapanmıyor. sanırım sıkıntı hem sağ hem sol kapı swichleri arızalı. nasıl temin edeceğimide bilmiyorum. parçacıya gittim iç mekanızma komple bulabilirsiniz. onunda bi tanesi 500 den aşağı değildir dedi. ne yapacaz bulamadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts