İçeriğe Yönlendir

İçeri Su Alıyor

Tansu Bayram

Recommended Posts

Tansu Bayram

merhaba arkadaşlar..2004 model sedan focus sahibiyim..

aracı yıkadığımda sağ arka taraftan (kapı veya camdan) içeriye su alıyor..döşeme ıslanıyor..kapı fitillerini ve camı kontrol etmeme rağmen suyun girdiği yeri göremedim..

ne önerirsiniz...

teşekkkürler..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
merhaba arkadaşlar..2004 model sedan focus sahibiyim..

aracı yıkadığımda sağ arka taraftan (kapı veya camdan) içeriye su alıyor..döşeme ıslanıyor..kapı fitillerini ve camı kontrol etmeme rağmen suyun girdiği yeri göremedim..

ne önerirsiniz...

teşekkkürler..

su tahliye kanallarını kontrol ettinizmi?

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram

evet arkadaşlar kapı altında 2 tane kanal var..ve ikiside tıkalı değil..açık..

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Aracınız sağ tarafdan hasar aldımı? Büyük ihtimal kapı fitillere tam basmıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Su işi gerçekten sinir bozucudur . Benim focus da su alıyordu , garibim su sorununu çözemeden pert olmuştu :ninja:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Su işi gerçekten sinir bozucudur . Benim focus da su alıyordu , garibim su sorununu çözemeden pert olmuştu :(

Kesin çözüm :D

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram

kapıyı açık bırakarak dışardan hortum ile su tutup nerden sızdırdığını tesbit etmeye çalışıcam..başarılı olursam burdan paylaşırım..

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram

kapının içerisinde..pandizotun altında sızdırmayı önleyen naylon benzeri bir kaplama var..daha önceden muhtemelen kilit yada cam motoru arızası sebebiyle açılmış..ve açılırkende alt taraftan yırtılmış.buradan su alıyor içeriye..

bir naylon parçasıyla yama yaptık..yapıştırıcının kuruması için 1 gün kadar beklemem gerekiyor..

orjinal sızdırmaz naylonun fiyatıda serviste 80 tl + kdv..

bilginiz olsun arkadaşlar..

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
kapının içerisinde..pandizotun altında sızdırmayı önleyen naylon benzeri bir kaplama var..daha önceden muhtemelen kilit yada cam motoru arızası sebebiyle açılmış..ve açılırkende alt taraftan yırtılmış.buradan su alıyor içeriye..

bir naylon parçasıyla yama yaptık..yapıştırıcının kuruması için 1 gün kadar beklemem gerekiyor..

orjinal sızdırmaz naylonun fiyatıda serviste 80 tl + kdv..

bilginiz olsun arkadaşlar..

Tam olarak neresi anlayamadım, benim aracımda da benzer sorun var, bir fotoğraf koyabilmeniz mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kapı döşemesini sökünce görürsünüz.. Kapı sacına yapıştırılı olur...

Ancak; ben suyun ordan girmeyeceğini düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

O ses izalasyonu. suyun oraya girmesi için pandizotun sökülü ve camın açık olması lazım :)

Yorum bağlantısı
Atilla Uğurel
O ses izalasyonu. suyun oraya girmesi için pandizotun sökülü ve camın açık olması lazım :)

servise götür kesin çözüm. aynı sorun bende de vardı servise götürdüm anında çözdüler

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram
bu izalasyonu mu diyosunuz.

evet bu resimdeki izolasyon...alt kısmında büyükçe bir yırtık var..onun değişmesi gerekiyormuş..bunu servis söyledi..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
evet bu resimdeki izolasyon...alt kısmında büyükçe bir yırtık var..onun değişmesi gerekiyormuş..bunu servis söyledi..

Aracınız yine su alacaktır.. Buna hazırlıklı olun... Su ile alakası yok bu parçanın...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o yalıtım malzemesinden su alması için kapının içi komple su dolmalı.

Servis çok enteresan bir testipte bulunmuş. 80 lira da o malzeme için servis fiyatı olarak ucuzmuş :nazar: müzik tesisatçılarında ses yalıtımı için benzer ürünler var. Onlar daha pahalı ama kaliteli :nazar: yada yapı marketlerde benzeri bir yalıtım malzemiesi vardı ama o kadar ince değildi sanırım. Değişmediyseniz onlara bakın daha uyguna gelebilir.

ama servisin tespiti doğruysa ben erken yaşlanacam :nazar:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Aracınız sağ tarafdan hasar aldımı? Büyük ihtimal kapı fitillere tam basmıyor.

Kapı fitillere basmıyor.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan
bu izalasyonu mu diyosunuz.

24102010.jpg

Bu süngerimsi parçanın üzerindeki kartonumsu parça ön kapılarda da mevcut mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

O da sünger. önlerde var mı a hatırlamıyorum sökmek lazım :D Ama model yılına göre o yalıtım tipi değişiyor olabilir. başka bir focusta 2 kat gibi değildi. Resmi vardı forumda

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Aynı süngerlerden her ön 2 kapıda da mevcut, Ek olarak darbe önleyici galiba bir kaucuk gibi bir şeyde var kapılarda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...