Tansu Bayram 27 Kasım 2010 Yazar Paylaş 27 Kasım 2010 benim bahsettiğim üst katmandaki kalın olan (ses izolasyonu sanırım) parça değil..alt katmanda ve kapı boşluğunu komple kaplayan naylon parça..ki bana mantıklı gibi geldi..kapının cam fitillerinden içeri su sızmaması imkansız..ve kapı içine giren suyun içeriye girmesini engelleyip duvar oluşturarak tahliye kanalından akıp gitmesini bu naylon parça sağlıyor kanaatindeyim..çünkü iyi bir yapıştırıcıyla kapı iç yanaklarına tamamen yapıştırılmış..incelerken bazı yerlerini sökmeye çalıştım..zor sökülüyor yani.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 benim bahsettiğim üst katmandaki kalın olan (ses izolasyonu sanırım) parça değil..alt katmanda ve kapı boşluğunu komple kaplayan naylon parça..ki bana mantıklı gibi geldi..kapının cam fitillerinden içeri su sızmaması imkansız..ve kapı içine giren suyun içeriye girmesini engelleyip duvar oluşturarak tahliye kanalından akıp gitmesini bu naylon parça sağlıyor kanaatindeyim..çünkü iyi bir yapıştırıcıyla kapı iç yanaklarına tamamen yapıştırılmış..incelerken bazı yerlerini sökmeye çalıştım..zor sökülüyor yani.. Ben o parçaların ısı ve ses izolasyonu için olduğu fikrimde ısrarcıyım. Zaten kapının alt kısmı havuz gibi.Yani oradan taşıp gelecek suyun epey bir miktarda olması gerekiyor ki bu bahsettiğimiz parçalar devreye girsin...Eğer tahliye deliklerinde bir sorun yoksa kapı içinde de su birikmesi mümkün değil.Yani bu parçalar suyu engellemek amaçlı değiller. Yorum bağlantısı
Tansu Bayram 27 Kasım 2010 Yazar Paylaş 27 Kasım 2010 Ayhan Onaran bey ve diğer arkadaşlar haklı çıktı... benide ford yetkili servisi yanılttı.. arka cama basan fitil diğer camlara nazaran daha gevşekti..bu benimde dikkatimi çekmişti ancak gerek servis gerekse gösterdiğim başka bir usta bu fitilin üzerinde hiç durmadı..direk pandizottaki yırtık bölüme odaklandılar.. ve bugün anladıkki kapı saçının cama yakın bölümü bir sebeple biraz aralık..(sanırım daha aşağı taraftan almış olduğu küçük bir darbe yukarısını biraz açmış) camı çıkartmadan el yordamıyla kapının aralık olan üst bölümünü biraz ittirdik..ve fitil daha sağlam basarak su sızıntısını çok aza indirdi.. önceden burası fazla açık olduğu için içeriye çok fazla su giriyor ve tahliye kanalları suyu dışarı göndermede yetersiz kalıyordu.. öyle yada böyle sorunu teşhis ederek çözüm yolunda bir adım attık.. buradan fikir yürüten..kafa yoran..yorum yapan..cevap yazan tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayıda ayrıca teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Kapı fitillere basmıyor. Sakal bırakacam Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Konuyla alakalı değil ama arka kapı döşemesi nasıl sökülüyor? Daha çok şu çevirmeli cam açma kolu nasıl çıkıyor döşemeyi sökmek için? Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Konuyla alakalı değil ama arka kapı döşemesi nasıl sökülüyor? Daha çok şu çevirmeli cam açma kolu nasıl çıkıyor döşemeyi sökmek için? Kolun döndüğü yerin içinde segman var,ince bir tornivida yardımı ile aradaki segmanı çekip çıkartınca kol çıkar. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Sakal bırakacam cam fitiliymiş sakal değilde bıyık olur Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Kolun döndüğü yerin içinde segman var,ince bir tornivida yardımı ile aradaki segmanı çekip çıkartınca kol çıkar. Teşekkür ederim. Döşemeyi sökmemdeki maksat arka cam ile cam fitili arasında 2-3 mm lik bir boşluk farkettim. Cam tam oturmamış galiba krikoya. O bölüme bir göz atıp olmazsa bir somun ile farkı sıfırlamak amacım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 cam açık konumu ile cam tam kapalıyken fitilin cama basması farklı. cam tam kapsnırkrn dışa doğru çıkıyor gibi oluyor ve fitil tam basıyordu sanki. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Benim bahsettiğim açıklık aralığı cam kapalı konumdayken ki durum. Sanırım cam tam oturmamıştır cam krikosundaki o camı tutucu mandallara. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Ayhan Onaran bey ve diğer arkadaşlar haklı çıktı...benide ford yetkili servisi yanılttı.. arka cama basan fitil diğer camlara nazaran daha gevşekti..bu benimde dikkatimi çekmişti ancak gerek servis gerekse gösterdiğim başka bir usta bu fitilin üzerinde hiç durmadı..direk pandizottaki yırtık bölüme odaklandılar.. ve bugün anladıkki kapı saçının cama yakın bölümü bir sebeple biraz aralık..(sanırım daha aşağı taraftan almış olduğu küçük bir darbe yukarısını biraz açmış) camı çıkartmadan el yordamıyla kapının aralık olan üst bölümünü biraz ittirdik..ve fitil daha sağlam basarak su sızıntısını çok aza indirdi.. önceden burası fazla açık olduğu için içeriye çok fazla su giriyor ve tahliye kanalları suyu dışarı göndermede yetersiz kalıyordu.. öyle yada böyle sorunu teşhis ederek çözüm yolunda bir adım attık.. buradan fikir yürüten..kafa yoran..yorum yapan..cevap yazan tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayıda ayrıca teşekkür ederim.. Biz varken Ford yetkili servisi halt etmiş Yorum bağlantısı
Hakan Sağıroğlu 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 aynı sorun bendede varr.ve şuan kafayı yemek üzereyim bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.bende servise gittigimde alt zemin döşemesinin sökülüp baglantı yerlerine slikon cekecekmiş.hepsi toplam 80 lira.Ne dersiniz cözüm olurmu yada başka nerelerden alabilir. Yorum bağlantısı
Sinan Arıkan 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 merhaba arkadaşlar..2004 model sedan focus sahibiyim..aracı yıkadığımda sağ arka taraftan (kapı veya camdan) içeriye su alıyor..döşeme ıslanıyor..kapı fitillerini ve camı kontrol etmeme rağmen suyun girdiği yeri göremedim.. ne önerirsiniz... teşekkkürler.. Arkadaşlar uzun süre oldu foruma girmeyeli ama sizin bu yazdığınız sorunu ben kendim hallettim.Denemediğim yol kalmadı hatta bunun sebebini araştırıken araba elden gidiyordu. Gelelim mevzuya:Suyun araca girdiği yer torpidonun hemen arkasından.Muhtemelen yagmur kanalı tıkanınca su geri gelip oradan giriyor.Torpidoyu veya alt paspas döşemesini sökerek sağ çamurluk tamponunun olduğu yere ulaşmanız gerekiyor(iç döşemenin küçük bir kısmını kesmek gereke bilir.)Sağ çamurluğun hemen yanından bir kablo demeti aracın içerisine doğru giriyor(Aracın içinde döşeme altında).Onun hemen yakınlarında yan bir delik var(iki saç parçası birleşme noktası).Ben göremedim deliği.Sadece el yordamı ile yaptım.Baya bir uğraşmak gerekiyor(ben alt döşemeyi sökmüştüm ondan).Torpidoyu sökmesini sonradan öğrendim.Deliği bulduktan sonra işlem kolay.Camcıya veya bir hırdavatcıya gidip siyah silokon alıp o deliği tıkamak gerekiyor.işlem bu kadar. Su sağ taraftan giriyor ön paspas altı muşamba olduğundan su yüzeye çıkmadan arka yolcu ayak bölmesine kadar gidiyor.Orada birikip nem ve koku yapıyor.Eğer sağ kapı cıtasından ayak altı döşemeyi söküp ön cam tarafına suyu tutunca suyun nereden geldiğini da rahat göreceksiniz.(Bu noktayı çoğu servis görevlisi de bilmiyor) Umarım yazdıklarım bir nebze arkadaşlara yardımcı olur.Kazasız belasız sürüşler dileğimle...sarıkan Yorum bağlantısı
Tansu Bayram 18 Ekim 2011 Yazar Paylaş 18 Ekim 2011 dün servise gittim..polen filtresinin takıldığı haznenin dibinde bulunan sızdırmazlık contası gibi bişeyin vadesinin dolmuş olabileceği düşünülerek buranın etrafını sızdırmazlık sağlayan bişeyle çevirdiler..suyun gitmesi gereken kanallara basınçlı hava tutup açtılar..filtre üzerindeki kapağıda benim isteğimle iki yerinden vidalayıp slikonla ön cama yapıştırdılar..aralık hayli azalmış görünüyordu..ancak bugünkü yağmurda gördümki içerdeki torpidonun altından, (orada açık bir delik var..toprido içinde bir ıslaklık yok) halen su giriyor..başka nereye bakılmalı acaba..? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 Kalorifer vanasından da su alabiliyor o bölgeye onada baktırmakta fayda var. Yorum bağlantısı
Tansu Bayram 18 Ekim 2011 Yazar Paylaş 18 Ekim 2011 Kalorifer vanasından da su alabiliyor o bölgeye onada baktırmakta fayda var. anladım..ama kesin yağmurla alakalı bir durum.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 anladım..ama kesin yağmurla alakalı bir durum.. Başıncı su tutup deneyin en net sonuç çıkar ortaya ama alabileceği yer kapanmış dediğinize göre o bölgeye başka su girebilecek yer yok diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 Polen üst plastiği değişmek istiyor sanırım, dertli bir parçadır. Sunroof yok değil mi? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 Polen üst plastiği değişmek istiyor sanırım, dertli bir parçadır. Sunroof yok değil mi? Dert+maliyet+görsellik açısından çift değiştirmek gerekiyor galiba abi Yorum bağlantısı
Tansu Bayram 18 Ekim 2011 Yazar Paylaş 18 Ekim 2011 Polen üst plastiği değişmek istiyor sanırım, dertli bir parçadır. Sunroof yok değil mi? hayır yok.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ekim 2011 Paylaş 18 Ekim 2011 Tırnakları kırık ise parçayı komple değişin.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts