İçeriğe Yönlendir

Marş Almadı, Asr Ve Abs Uyarıları Yandı, Silecekler çalıştı Noluyor?

Mehmet Arıgümüş

Recommended Posts

Mehmet Arıgümüş
(düzenlendi)

Bu akşam arabayı çalıştırmaya kalktığımda marş almadı onun yerine gırgırgır yaptı derinden, bu sırada gösterge panelinde asr ve abs uyarı lambaları yandı aynı anda da silecekler bir kez çalıştı durdu, ve bi kaç denemeden sonra nihayet çalıştı ama devir göstergesi yaklaşık 5 saniye sonra çalışmaya başladı, acaba arabaya neler oluyor :p

aküden kaynaklı diye düşündüm fakat akünün durumuna nasıl bakacağım eski arabada akünün üzerinde gösterge vardı bunda yok :)

tarihinde Mehmet Ar?g tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
  Mehmet Arıgümüş yazdı:
Bu akşam arabayı çalıştırmaya kalktığımda marş almadı onun yerine gırgırgır yaptı derinden, bu sırada gösterge panelinde asr ve abs uyarı lambaları yandı aynı anda da silecekler bir kez çalıştı durdu, ve bi kaç denemeden sonra nihayet çalıştı ama devir göstergesi yaklaşık 5 saniye sonra çalışmaya başladı, acaba arabaya neler oluyor :p

aküden kaynaklı diye düşündüm fakat akünün durumuna nasıl bakacağım eski arabada akünün üzerinde gösterge vardı bunda yok :)

Aküde problem olabilir,ölçtürmenizi tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yüzde99 akü ölmüş, ikinciyi beklemeden bi elektrikçi de çalışır ve kontak kapaılı halde ölçtürün (çalışır 14.4, kapalı 12v vermeli), daha düşükse ivedi aküyü değiştirin.

Çalışırken 14.4 vermiyorsa, dinamoda da problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
  Sani Gerşon yazdı:
Yüzde99 akü ölmüş, ikinciyi beklemeden bi elektrikçi de çalışır ve kontak kapaılı halde ölçtürün (çalışır 14.4, kapalı 12v vermeli), daha düşükse ivedi aküyü değiştirin.

Çalışırken 14.4 vermiyorsa, dinamoda da problem olabilir.

Akü yeniyse ve yukarıdaki değerleri vermiyorsa değişmesi gerekir,gaza bastığınızda 14.4 ü geçmiyorsa alternatörde problem olabilir(sorun buradaysa muhtemelen 14.4 ü de göremeyeceksiniz yakın zamanda)..

Beklemeden baktırmanızı öneririm yolda bırakabilir,bırakması problem olmaz ama cam kumandasından tutun farlara kadar kullanamıyor olacağınız için trafikte ciddi tehlike arz eder..

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş

aman olursa aküden olsun :p teşekkür ederim, yarın açık olur sanırım ilk iş gidip baktıracağım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş

bugün oto elektrikçiye gittim ve akü değerlerinin normal olduğunu söyledi, kısa devre olabilir dedi yarın usta gelecekmiş o bakacak bakalım ne çıkacak :p

ve artık o problemi 3 çalıştırmada bir yapmaya başladı gittikçe sıklaşıyor :crazy:

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş
  Fatih Ada yazdı:
alternatörde olsa akü düşük çıkardı,merak ettim ne çıkacak acaba..

beni de merak saldı, yarın çıkacak, başka bi elektrikçiye daha göstereceğim :ninja:

Mehmet Özyürek yazdı:
Hala, aküdür akü, diyorum...

inşallah aküdür, yoksa dert açacak durduk yere. anlamadığım nokta akü zayıflığı-marş basmaması tamam anladım ama neden silecekler bir tur çalışıyor durduk yere onu anlamadım :)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Elektrikciye gidene kadar akü şarj etti ,orda ölçüm sağlam çıktı yarın yine sağlam çıkacak :):ninja: .Akü olduğu kesin farları ,arka cam rezistansını,teypinizi açık aküden biraz harçayıp öyle kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş
  Adnan Çakır yazdı:
Elektrikciye gidene kadar akü şarj etti ,orda ölçüm sağlam çıktı yarın yine sağlam çıkacak :):ninja: .Akü olduğu kesin farları ,arka cam rezistansını,teypinizi açık aküden biraz harçayıp öyle kontrol ettirin.

evet çok mantıklı yarın birde öyle deneyim gittiğimde bakalım :nazar::good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Mehmet Arıgümüş yazdı:
inşallah aküdür, yoksa dert açacak durduk yere. anlamadığım nokta akü zayıflığı-marş basmaması tamam anladım ama neden silecekler bir tur çalışıyor durduk yere onu anlamadım :ninja:

Elektrik azalınca bazı releler aptallaşıyor...

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Bu arada benim arabada da var.Marş sanki almayacakmış gibi yapıyor sonra birden alıyor.Sonra bütün ışıklar yanıyor ardından hız, km ve devir saati sıfırlanıp benzin ve hararet göstergesi bir aşağı bir yukarı çıkıyor.

Forumda daha önce okuduklarıma göre bende akü diyorum :ninja:

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş
  Mehmet Özyürek yazdı:
Elektrik azalınca bazı releler aptallaşıyor...

aman başka aptallıklar olmasında hava yastıklarını açmak gibi :)

Engin Karadayan yazdı:
Bu arada benim arabada da var.Marş sanki almayacakmış gibi yapıyor sonra birden alıyor.Sonra bütün ışıklar yanıyor ardından hız, km ve devir saati sıfırlanıp benzin ve hararet göstergesi bir aşağı bir yukarı çıkıyor.

Forumda daha önce okuduklarıma göre bende akü diyorum :ninja:

aynı belirtiler bendede var :nazar: ama bi extra silecekler var, yarını dört gözle bekliyorum :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Akü kontrolünü yapan özel bir cihaz vardır, bununla mı bakıldı? Ektra sarfiyata gerek yok, cihza işler el övünür.

Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir

benim focus'mun (ııııhhh-ıh) aküsü bittiğinde böyle yapmamıştı. tııırrrrrrt diye bir ses ve tüm lambalar aynı anda sönüp yanmıştı.

inşaallah sadece aküdür.

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş

Ford'un kendi sevisine götürdüm meğer sadece aküdenmiş, orjinal akü bu kadar bile 4 yıl iyi dayanmış dediler :D 140 TL akü masrafı ile kurtardık bakalım şükür :bravo:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Mehmet Özyürek yazdı:
Hala, aküdür akü, diyorum...

Genelde en basit çözüm çıkar zaten. Aküyü ölçemeyen elektrikçi, mutfak aspiratörü taksın sadece.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Çağlar Bayur yazdı:
Genelde en basit çözüm çıkar zaten. Aküyü ölçemeyen elektrikçi, mutfak aspiratörü taksın sadece.

Evet.. kolaydan zora gitmek her zaman mantıklı olmuştur...

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
  Çağlar Bayur yazdı:

+1907

Yorum bağlantısı
Mehmet Arıgümüş
  Çağlar Bayur yazdı:

+1903 ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...