Ümit Kocabaş 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 iyi akşamlar arkadaşlar benim mondeoda 5000 RDS E.O.N. teyp var ama kumanda yok acaba fiesta ve focuslarda olan direksiyon kumandasından takabilir miyim ve teyp çalışır mı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 23 Kasım 2010 Yazar Paylaş 23 Kasım 2010 cevabınız için çok teşekkür ederim tesisat derken kol ile teyp arasındaki kablo tesisatınımı kastettiniz eğer kalbo tesisatıysa kendimiz yapamazmıyız yada yaptıramaz mıyız.. bir diğer sorun direksiyonun orada yer yok herhalde oraya kendi çabamızla açmamız lazım değilmi yoksa yanlış mı biliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 hangi kablo nereye gidiyor, şeması bulunursa yapılabilir. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 1 Aralık 2010 Yazar Paylaş 1 Aralık 2010 peki onu direksiyona nasıl monta etmeti düşünüyorsunuz.? Benim arabada orjinalde kumanda yok ama heves işte biraz uğraşarak bir yer açmayı düşünüyordum satlık olarakta resimdeki kumandayı bulabilmiştim galiba fiestaya aitti mondeonun orjinalini bulamamıştım. Çok zahmetli olacağı için vazgeçtim zaten onun yerine linkteki ürünü almaya karar verdim. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-e...-35161825/detay Yorum bağlantısı
Misafir 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Benim arabada orjinalde kumanda yok ama heves işte biraz uğraşarak bir yer açmayı düşünüyordum satlık olarakta resimdeki kumandayı bulabilmiştim galiba fiestaya aitti mondeonun orjinalini bulamamıştım. Çok zahmetli olacağı için vazgeçtim zaten onun yerine linkteki ürünü almaya karar verdim. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-e...-35161825/detay mondinin gögüste nereye takmayı düşünüyorsun?teyp kısmına oluyormu baktınızmı? Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 mondinin gögüste nereye takmayı düşünüyorsun?teyp kısmına oluyormu baktınızmı? mecburen teyp bölümüne takmayı düşünüyorum sorduğum arkadaş oluyor dedi biraz uğraşla takılıyor fakat kafama takılan ve içime sinmeyen kısmı ise cd takmak için ön panelin açılma açısı tam vites koluna denk geliyor yani vites kolu gerideyken sorun yok ama vites kolu önde olunca problem oluyor Yorum bağlantısı
Arda Inan 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Teyp kumandasını arabanın kılavuzunda sinyal kolunun altında gösteriyor ama arabaya baktığımda hiç uygun bir yer yok. Direksiyonun altındaki plastik kapağı komple değişmek gerekirdi herhalde. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 21 Aralık 2010 Yazar Paylaş 21 Aralık 2010 Teyp kumandasını arabanın kılavuzunda sinyal kolunun altında gösteriyor ama arabaya baktığımda hiç uygun bir yer yok. Direksiyonun altındaki plastik kapağı komple değişmek gerekirdi herhalde. evet kılavuzda orada görüyor ama dediğiniz gibi bizimkilerde yeri dahi yok fakat kapağı komple değiştirmektense biraz uğraşarak oraya uyacak şekilde yer açmayı deneyebiliriz kapağın altına bakmadım ama bir sorun olmaz bence. Bu teyp konusunda neyi denemişsem olmadı şimdilik fm transmitter ile idare ediyorum bakalım zaman ne gösterecek. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 evet kılavuzda orada görüyor ama dediğiniz gibi bizimkilerde yeri dahi yok fakat kapağı komple değiştirmektense biraz uğraşarak oraya uyacak şekilde yer açmayı deneyebiliriz kapağın altına bakmadım ama bir sorun olmaz bence. Bu teyp konusunda neyi denemişsem olmadı şimdilik fm transmitter ile idare ediyorum bakalım zaman ne gösterecek. 2000 VE 2001 modellerde sol tarafta sinyal kolunun altında kumanda. Ancak bu şeklide değil. Joystick tarzı çok daha kibar bir mekanizma. Kumandanın monte edildiği plastikle arasında ufak bir körük var. Muhtemelen 2000 ve sonrasında bu bölüme kolu sabit tutmak için ufak bir düzenek konulmuştur. Bu düzeneği incelemek yerinde olur. Edindiğiniz fikirlei ister plastiği deler, isterseniz direksiyonun arkasındaki plastik çerçeveyi komple alırsınız. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 6 Ocak 2011 Yazar Paylaş 6 Ocak 2011 (düzenlendi) Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar Düşündüm taşındım ebaydan aşağıdaki kol takımını satın aldım. Sipariş gelince biraz kesip biraz biçip monte etmeye çalışacağım ama soket sıkıntısı olacak teyp için bir şekilde o sorunu çözmem lazım ama hiçbir bilgim yok sizce teyp soketini nereden bulabilirim yada yaptırabilirmiyim. Önerilerinizi bekliyorum. 13 Kasım 2011 tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Aplak 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar Düşündüm taşındım ebaydan aşağıdaki kol takımını satın aldım. Sipariş gelince biraz kesip biraz biçip monte etmeye çalışacağım ama soket sıkıntısı olacak teyp için bir şekilde o sorunu çözmem lazım ama hiçbir bilgim yok sizce teyp soketini nereden bulabilirim yada yaptırabilirmiyim. Önerilerinizi bekliyorum. Ümit bey aradan çok zaman geçmiş konuyu hortlatıp sorayım bari kumanda olayını yapabildizimi? Bendede aynı teyp var merak ettim... 13 Kasım 2013 tarihinde Ümit Aplak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 Ümit bey aradan çok zaman geçmiş konuyu hortlatıp sorayım bari kumanda olayını yapabildizimi? Bendede aynı teyp var merak ettim...Kumanda işinden vazgeçeçeli çok oldu. Sorunu kökten çözdüm ve navigasyonlu double din teyp aldım. Fakat ara kabloyu bulabilirsiniz bu kumanda çalışıyor. Ara tesisatı ben çıkmacıdan almıştım. Fakat bu teyp ile ses kalitesi bir noktaya kadar alınabiliyor. Daha kaliteli ses için teybi değiştirmek gerekiyor. Ben kolonları Pioneer ile değiştirmeme rağmen ses tatmin edici olmamıştı. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 27 Ocak 2018 Paylaş 27 Ocak 2018 On 13.11.2013 at 21:58, Ümit Kocabaş yazdı: On 13.11.2013 at 21:15, Ümit Aplak yazdı: Ümit bey aradan çok zaman geçmiş konuyu hortlatıp sorayım bari kumanda olayını yapabildizimi? Bendede aynı teyp var merak ettim... Kumanda işinden vazgeçeçeli çok oldu. Sorunu kökten çözdüm ve navigasyonlu double din teyp aldım. Fakat ara kabloyu bulabilirsiniz bu kumanda çalışıyor. Ara tesisatı ben çıkmacıdan almıştım. Fakat bu teyp ile ses kalitesi bir noktaya kadar alınabiliyor. Daha kaliteli ses için teybi değiştirmek gerekiyor. Ben kolonları Pioneer ile değiştirmeme rağmen ses tatmin edici olmamıştı. Ümit abi merhaba. Hakkaten konunun üstünden bayağı geçmiş ama yinede sorayım dedim sen sinyal kolunun orayı söküp baktın mı? Hat falan yok muymuş? Hani sis için, far yükseklik ayarı için falan hat hazır mesela, düğmeyi alıp takıyorsun sistem çalışmaya başlıyor mesela. Teyip için de hat çekmemişler mi acaba? Yada alt kapağı merak edip söküp bakan oldu mu hiç? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 27 Ocak 2018 Paylaş 27 Ocak 2018 Teyp kumandası için tesisat olamaz. Sonradan gelen bir opsiyon çünkü. 2000 yılında başladı, daha önceki modellerde tesisat olmaz. Hat çekmek gerekir. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 28 Ocak 2018 Paylaş 28 Ocak 2018 Peki far yükseklik ayarı gibi özellikler de 99 dan sonra başlıyor, bizde yok ama tesisatı hazır. Öyle bir durum olabilir mi diye düşündüm. Sonuçta kola giren sadece bir soket olmalı. Bi ara söküp bakarım artık, iş başa düştü Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ocak 2018 Paylaş 28 Ocak 2018 Yurt dışında orjinal direksiyondan kumanda bulunabiliyor. Ben amerikadan almıştım. Amerikada ford contour diye geçer bizim mk2’ler. 1 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 30 Ocak 2018 Paylaş 30 Ocak 2018 On 28.01.2018 at 23:26, Mehmet Ozyurek yazdı: Yurt dışında orjinal direksiyondan kumanda bulunabiliyor. Ben amerikadan almıştım. Amerikada ford contour diye geçer bizim mk2’ler. Abi parça konusunda sıkıntım yok, her türlü parça teminim mümkün. Sadece soket hat var mı hali hazırda onu merak ediyorum. Onu da müsait bir zamanda halledicem inşallah Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 31 Ocak 2018 Paylaş 31 Ocak 2018 On 28.01.2018 at 23:29, Derviş Dursun yazdı: Peki far yükseklik ayarı gibi özellikler de 99 dan sonra başlıyor, bizde yok ama tesisatı hazır. Öyle bir durum olabilir mi diye düşündüm. Sonuçta kola giren sadece bir soket olmalı. Bi ara söküp bakarım artık, iş başa düştü Biraz araştırdım. 2.5 araçlarda bu opsiyon 98 yılından itibaren var. Bu yüzden 98 model 2.0'da far yükseklik tesisatı mevcut. Fabrika bu opsiyonu üretmis olmasına rağmen 2.0'lara koymamis. Muhtemelen 98 ve sonrası tüm Mondeo'larda teyp kumandası tesisatı var. 1 Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 31 Ocak 2018 Paylaş 31 Ocak 2018 Biraz araştırdım. 2.5 araçlarda bu opsiyon 98 yılından itibaren var. Bu yüzden 98 model 2.0'da far yükseklik tesisatı mevcut. Fabrika bu opsiyonu üretmis olmasına rağmen 2.0'lara koymamis. Muhtemelen 98 ve sonrası tüm Mondeo'larda teyp kumandası tesisatı var. Ağzından bal damlıyor kardeşim ya eyvallah sağolasın. Hafta sonunu iple çekiyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts