İçeriğe Yönlendir

Rolanti Bozulması

Murat Çağlar

Recommended Posts

Murat Çağlar

Bugün yeni birşey farkettim.aracımın yazın hiç bir rölanti bozukluğu yoktu.geçen kış rolantim bir aşşağı bir yukarı çıkıyordu.yaz gelince hiç bir sorun kalmamıştı.bu sene yine yoğun yağış ve birazda havaların soğumasıyla aynı sorun tekrar başladı.

merak ettiğim biraz soğuk hava ve yağışta rolanti neden bozulur?

bunu düzeltmek için ne yapmak gerekir??

buji kablosunu motorcraft ve bobini geçen sene değiştirmiştim.1000 km öncede carbon clear yaptırdım.

yalnız sadece yağmurlu havada bunu yapıyor neden olabilir? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Birde rolanti bozukluğu yaşıyan arkadaşlar bu olaya dikkat etsinler belkide bu rolanti bozulmasına forumdaki arkadaşlarla toptan bir çözüm buluruz.

yağışlı havalarda mı yaşanıyor bu sınıntı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yağışlı havayla ilgisi yok.Ancak kış mevsiminde motor daha geç ısındığı için bu problemler daha çok ortaya çıkıyor.Ayrıca araçta kullanılan kalorifer,klima falan gibi şeylerde rolantiyi etkileyebiliyor.Mesela ben farlar yanınca rolantisi bozulan araç biliyorum.Doğal olarakta kışın daha çok far yakma gereği hissediyoruz.Yani aslında yazın da mevcut olan sorun kendini saklıyor,kışın ortaya çıkıyor...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rölanti kontrol valfi çalışıyordur ama eski sağlığında değildir, kritik zamanlarda, hava soğudukça rölantiyi yeterince hızlı düzeltemiyordur.

Yorum bağlantısı
Murat Çağlar
Rölanti kontrol valfi çalışıyordur ama eski sağlığında değildir, kritik zamanlarda, hava soğudukça rölantiyi yeterince hızlı düzeltemiyordur.

rolanti kontrol valfi nerede bulunur? maliyeti nedir acaba.. teşekkürler..

ayhan bey bu sorun sadece kışın yağışlı havalarda meydana geliyor.hava nemli ise yapıyor yoksa herşey normal..

Yorum bağlantısı

Aracınız LPG'li ise de bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Yaz ayın'da propan eksikliğini hissetmiyorsunuz. Kışın ise propan oranını düşük tutan firmaların yakıtlarını kullandığınızda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Sorun benzinli kullanımda oluyorsa dediklerimi dikkate almayın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
rolanti kontrol valfi nerede bulunur? maliyeti nedir acaba.. teşekkürler..

ayhan bey bu sorun sadece kışın yağışlı havalarda meydana geliyor.hava nemli ise yapıyor yoksa herşey normal..

Ben aracımda da yaşamıştım aynı sorunu. Kablolar, bujiler falan değişti ama tam anlamıyla bitmedi. En son yine rölantinin yüksek olması nedeniyle rölanti kontrol valfini (by-pass valfi de deniliyor galiba) değiştirdim. Şimdi 900 devir civarı sabitlendi. İnternette bir siteden 200 tl'ye almıştım.

Yorum bağlantısı
Murat Çağlar

cevaplarınız için teşekkür ederim en kısa zamanda bende değiştireyim sonucu bildiririm.....

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Kürşat Ulusoy

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır(özellikle antalya seyahati sonrası yağışlarından) yaşadığım rolanti problemim çok şükür çözüldü. Yaşadığım şeyler.

1. buji dediler değiştirdim.

2. buji kablosu dediler değiştirdim.

3. hava akışmetresini temizlediler.

4. kelebek boğazını temizlediler. sonrasında kısmi düzelmeler oldu ama kesin çözüme ulaşamamıştım.

Sonra bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittiğim şaşmaz daki Biroto (Tuncay Ustanın Yeri) tüm ralanti sorunlarımı çözdü. Yapılanlar:

1. sibop ayarı yapıldı.

2. triger değişti.

3. gergi bilyaları değişti.

4. kütük değişti.

5. rolanti valfi söküldü ve temizlendi.

Ve mondim saat gibi çalışıyor sanki yeniden doğdu.

teşekkürler... :D:);):p

Yorum bağlantısı
Kürşat Ulusoy

Merhaba arkadaşlar gördüğüm kadarıyla anlatayım: zetec yazısının olduğu kapağı söktüler, ekzantirik milini söktüler. Madeni paraya benzeyen parçalar var. onları söküp ölçü aldılar. ve matematiksel bir hesaplama yapıp ölçüsü uygun olmayan paralar taşlatıldı ve tekrar yerine taktılar. ekzantirik mil tekrar yerine taktılar sonra çeşitli ölçülerde bıçağa benzeyen bir alet ile tekrar ölçü aldılar. sonrasında tirigeri ve diğer kayışların montajını yaptılar. o kapağın contasıda bozulmuş onuda yenisiyle değiştirip montajını bitirdiler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...