İsmail Akyol 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Merhaba. Perşembe akşamı başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Eşimle Forum alışveriş merkezinde buluşacaktık. Ben Ankara'dan geliyordum. Araba yarı yolda titremeye başlamış. Benim aklıma ilk önce benzin geldi. Acaba benzinde su mu var? Sonra arabanın başına gittiğimde resimde de gördüğünüz gibi 2 numaralı buji kablosunun fare tarafından kemirildiğini ve kablonu koptuğunu gördüm. Motor çalışırken kablo resmen ark yapıyordu. Hemen motoru durdurdum ve kabloyu inceledim. Ertesi gün parçacıdan orjinal buji kablo seti aldım ve servisin yolunu tuttum. Tabi kabloyu değiştirip gittim. Titreme kaybolmuştu. Servise olayı ayen anlattım farenin motoru başka bir yerine hasar verip vermediğini kontrol etmelerini söyledim. Sonuçta başka bir sorun çıkmadı ve canı sıkılmış bir farenin benim buji kablomu kemirmesi 110 TL ye mal oldu. Buna da şükür Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Geçmiş olsun.anlaşılan çok aç bi fareye denk gelmişsiniz. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Azmetmiş koparmış kabloyu Bununla geçmiş olsun .. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Gerçekten çok enteresan.Şaka gibi olmuş... Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 hain fare diye araca söylüyorsunuz sandım.okurken gerçekten fare kemirmiş belli.çok geçmiş olsun iyiki ark boyutu tutuşacak kıvama gelmemiş. çok enterasan bir anı olacak bu.unutacagınızı sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Geçmiş olsun, genelde kapalı garajda duranlarda görülür, yalnız 1 defa fare girdi mi , herp girer, motorsikletçiler de hayvanat önleyici sprey vs. vardır, bence alın uygulayın , ilave olarak kapsamlı bir tesisat testinden geçirin, başka elektrik kablosu kemirmiş olabilir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Çağlar abi bu akşam gördüğün Kangoo vayra onun rail sensör kablosunu kemirmişti şerrefsiz bi temas edip bi etmiyordu.4 enjektöre mal oldu bize.Enjektörler gitti deyip bi takım yeni enjektör almıştık 2400tl ye mal olmuştu Yorum bağlantısı
Fatih Ada 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Çağlar abi bu akşam gördüğün Kangoo vayra onun rail sensör kablosunu kemirmişti şerrefsiz bi temas edip bi etmiyordu.4 enjektöre mal oldu bize.Enjektörler gitti deyip bi takım yeni enjektör almıştık 2400tl ye mal olmuştu Abi senin kangonun başına gelende pişmiş tavuğun başına gelmemiştir yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Çağlar abi bu akşam gördüğün Kangoo vayra onun rail sensör kablosunu kemirmişti şerrefsiz bi temas edip bi etmiyordu.4 enjektöre mal oldu bize.Enjektörler gitti deyip bi takım yeni enjektör almıştık 2400tl ye mal olmuştu , vesile ile her türlü enjektör tamir olur. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Çıkanlar yedekte.Biz kıvıramayınca servise verdik.Tuzla Orsa Oto halletmişti. 60 tl almışlardı tesisat onarımına Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 bence fordun merkezine şikayet maili yazıni aracın motoruna farenin girmesini anlatın , fren hortumun kemirse ve siz farketmemiş olsaydınız çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilirdi. seneler önce sattığımız bi epson yazıcı birkaç ay sonra çalışmıyor şikayeti ile geldi, baktık ancak sorunu anlamadık, servise yönlendirdik, servis ürünün içini açtığında bi ölü bir fare ve kemirilmiş kablolar gördü ve yazıcıyı garanti dışı bıraktı, müşteri de farenin içine girmesi benim sorunum değil deyip epson avrupaya mail atmıştı, 1 hafta sonra epsondan müşterimize yeni yazıcı verilmesi ile ilgili cevap gelmişti Yorum bağlantısı
İsmail Akyol 28 Kasım 2010 Yazar Paylaş 28 Kasım 2010 (düzenlendi) Teşekkür ederim yorum yazan arkadaşlara. Araba kapalı garajda duruyordu tabi fare kemirene kadar. Aklıma fare ve haşere için ultrasonik kovucular da gelmedi değil aslında. Bu spreyi bir araştıracağım. Ben kendim de tekniker olduğum içi bu tür konularda malesef yapacak bir şey yok. Afganistanda devreye aldığım merkezi sistem klimanın da dış ünitesine de fare girmişti. Çünkü kompresörün alt kısmıda karter ısıtıcı var ve 24 saat sıcak Ford'a söylesem şimdi diyecekler arabanın her tarafını metalden mi yapalım. Arabanın uzatılmış garantisi var, sustalı anahtar kapalı konumdayken kumandadan sarkıyor. Servise gösterdiğimde evet sorun var ama garantiye girmiyor kullanıcı hatası dediler. Neyse bu da bana bir anı ve deneyim oldu Saygılarımla. 28 Kasım 2010 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamit Sakarya 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Geçmiş olsun. Bundan iki sene önce megane II aracın içinede girmişti.Motor kısmında kemirmedk yer bırakmamıştı ve 2000 TL masrafla çıkılmıştı.Siz ucuz atlatmışsınız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Merhaba. Perşembe akşamı başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.Eşimle Forum alışveriş merkezinde buluşacaktık. Ben Ankara'dan geliyordum. Araba yarı yolda titremeye başlamış. Benim aklıma ilk önce benzin geldi. Acaba benzinde su mu var? Sonra arabanın başına gittiğimde resimde de gördüğünüz gibi 2 numaralı buji kablosunun fare tarafından kemirildiğini ve kablonu koptuğunu gördüm. Motor çalışırken kablo resmen ark yapıyordu. Hemen motoru durdurdum ve kabloyu inceledim. Ertesi gün parçacıdan orjinal buji kablo seti aldım ve servisin yolunu tuttum. Tabi kabloyu değiştirip gittim. Titreme kaybolmuştu. Servise olayı ayen anlattım farenin motoru başka bir yerine hasar verip vermediğini kontrol etmelerini söyledim. Sonuçta başka bir sorun çıkmadı ve canı sıkılmış bir farenin benim buji kablomu kemirmesi 110 TL ye mal oldu. Buna da şükür Vay hain vay... benim arabayada girmişti bir ara, turbonun üstüne yuva yapmış 3 tanede yavru vardı, su tutup kovaladım, araba garajda duruyordu, 3 kutu toz zehir alıp yerleri komple zehir yaptım, arabayıda üstüne park ettim, motorun her yerinede pasta fare zehiri koydum, tüm sülalesini kuruttum hain farenin, akü kutup başının orayı kemirmiş azıcık, motora komple wd-40 sıktım koku falan kalmadı, tüm keçelere her yere, işe yaradı bir daha gelmedi, aracı kapalı garaja koyarsanız aklınızda bulunsun, sık sık çıkarın 15 günden fazla kalmasın, özellikle kırsal kesimde çok problem çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bu farenin kemirdiği zarar verdiği kabloları, hortumları kasko karşılarmı? :lol2: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bu farenin kemirdiği zarar verdiği kabloları, hortumları kasko karşılarmı? :lol2: Bu bir arıza değil, bence kasko karşılar. :lol2: Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Geçmiş olsun...kopmuş kabloları atmayıp motorun bir kenarına bıraksaydınız iyi olurdu.Yine gelirse onları yerdi hiç yoktan :lol2: Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 93'de abimin kapalı yerde yatan 6 aylık Brodway'ın arka koltuk süngerini içerisinden kemirip yuva yapıp 5-6 yavru yapmış, bütün buğday tanelerini taşımış,kendisi arka koltuk ile fanın oralardan motor bölümünü gelgit hattı kurmuş hava filitresinin içerisini kemirmiş bütün saman çöp doldurmuş, temizledik çalışmada bir sorun olmamıştı ama bir türlü fareyi yakalayamadık sürekli ayağımızın altından kaçıyordu, bizi baya bir uğraştırmıştı, en sonunda fare zehiriyle zafere ulaşmıştık.Bir gece fren pedalının orada zıbarmış kalmış. :lol2: Yorum bağlantısı
Gürkan Türe 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Fabrikada 1.000.000 € luk tezgahın fiber kablolarını yemişti. Hatayı bulamadılar Japonyadan servis elemanı gelip bulmuştu. bize maliyeti 20.000 € yu buldu. Tezgahın sigortası masrafları karşıladı ama poliçede bu konuda bir madde yoktu. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 93'de abimin kapalı yerde yatan 6 aylık Brodway'ın arka koltuk süngerini içerisinden kemirip yuva yapıp 5-6 yavru yapmış, bütün buğday tanelerini taşımış,kendisi arka koltuk ile fanın oralardan motor bölümünü gelgit hattı kurmuş hava filitresinin içerisini kemirmiş bütün saman çöp doldurmuş, temizledik çalışmada bir sorun olmamıştı ama bir türlü fareyi yakalayamadık sürekli ayağımızın altından kaçıyordu, bizi baya bir uğraştırmıştı, en sonunda fare zehiriyle zafere ulaşmıştık.Bir gece fren pedalının orada zıbarmış kalmış. :lol: arabayı komple yemiş bu. :lol: en sonunda sizi katil etmiş kerata. Yorum bağlantısı
Recommended Posts