Yetkin Akın 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Orijinal diye ala bele olmuş boyası,verniği kavlamış arabaya bineceğime yüzeysel hasar alıp (Çamurluk,Kaput v.b)boyanmış arabaya binmeyi yeğlerim. Ayrıyetten birde Kilometre hastalığıdır almış başını gidiyor. Acaba düşük km olarak alınmış kaç aracın km si doğru? Yorum bağlantısı
Eray Sireli 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Her tarafı solmuş fakat orijinal bir temprayı atıyorum 7 bin liraya satarsınız, her tarafı elden geçmiş çiçek gibi yapılmış temprayı 5bin liraya satarsınız, evet böyle birşey var. Bu da sanıyorum satıcıların yalan söylemesinden kaynaklanıyor. Adam şu kadar boya var değişen yok diyor, göstermeye gittiğinizde çok farklı şeyler çıkıyor. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 boya bir yerde hasarın göstergesi oluyor. itiraf edeyim her yeri olmasa da bazı parçaları boyalı araçlardan uzak duruyorum. Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 Yahu ne biliyim hani düğün gecesi gelin boyalı full makyajlı diye kaçıp giden damat görmediğim gibi kuaför masraflarını da öderler. Sabah uyandıklarında şok olma riski göze alınarak:) Yorum bağlantısı
Nedim Öner 1 Aralık 2010 Yazar Paylaş 1 Aralık 2010 Arabada boya konusu bir yana, artık arabasına aldığı haliyle benim gibi ortalama üç sene binip de, bırakın kar etmeyi aldığı fiyata bile satabilen kaldımı ki? 2003 şubatta alıp, 2007 kasımda sattım 1.700 zarar, 2007 kasımda alıp 2010 temmuzda sattım 1.000 lira zarar... Yani demem o ki; istediğin kadar boyasız araba al... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 kayseride tanıştım bu yaklaşımla,adanada devam ediyor.son aldığım sattığım 6 7 arabayı düşünce banada bulaşmış bu virüs hiç birinde boya yoktu.sadece 307 ye vurdukları için sol 3 parça boyandı.servis yalvardı boyatma diye ama 4 gün dayanabildim gözüme batıyordu her gördüğümde.alan arkadaşta hiç sorun etmedi.şimdi clionun tavan sol arka köşede el kadar ezik var.balkon altına sürtmüşler.boyatmaya gittim ustam boyamadı satarken sorun olur diye.''başka hiçbir yerde boya yok direk tavanın üstüne düşmüş taklalı araba gördünmü dedim''.gülme krizine girdi.ama ikna olmadı. sizce boyatayım mı? hasarlı yerinve rengine göre, yama yapılabilir, komple girişmrdrn de. Yorum bağlantısı
Nedim Öner 1 Aralık 2010 Yazar Paylaş 1 Aralık 2010 aldığım hiçbir arabamı aldığım fiyatan aşağasına satmadım.hatta hiçbirini aldığım fiyata satmadım. Vallahi siz, son aldığım 6-7 araç dediğinize göre sık araç değiştiriyorsunuz herhalde... Yoksa benim gibi uzun süre kullandığınızda piyasa fiyatı illaki düşüyor. Çünkü teknoloji eskiyor, ne arabalar piyasaya çıkıyor... Yorum bağlantısı
Bedri Baki 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 Aynı sorun malesef Batman, Diyarbakır,Mardin çevresinde de çok yaygın. Abimin arabasını haftasonu bir gün galerici arkadaşın yanına bıraktık, ben de takıldım yanında öyle. Arabaya çok kişi bakmaya geliyor ama boya var deyine adam fiyatını bile sormuyor, öylesine bakmıştık diyor ve gidiyor :lol: Bu bence izmir ve istanbul gibi kalabalık yerlerde yaşanlar hariç halkın genel bir takıntısı. Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 Bende aksine biraz boyalı araç severim, çünkü fiyatına olumlu yansır ve daha ucuza alırsın evet ikinci elde belki zorluk çekilir ama binerken özgürce biniyorum yok bir şey olurda boyanırsa fiyatı düşerse diye. Kendime 2008 yılında 2007 model c4 aldım bel altı boyalı sıfır gibi arabaya baya baya ekonomik bindim, eşimede fiesta alırken 4 parçada boya vardı şimdi 3-4 yerinde çizik ve sürtünmeler var mini onarımda boyatacam hiç korkum yok. Tercih meselesi. Bir ara Çağlar bey güzel bir yorum yapmıştı, kelimesi kelimesine hatırlamasamda boyalı araçta sadece boya sıkıntısı olur ama boyasız olupta pahalı parçalarında sorun varsa sıkıntı çok daha fazla olur. Ben tercihimi iyi bir usta ve servise göstererek bana masraf çıkarmayacak bir araç olsun boya umrumda olmaz tabii fiyatını düşürmek şartıyla. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Aralık 2010 Paylaş 1 Aralık 2010 Bende aksine biraz boyalı araç severim, çünkü fiyatına olumlu yansır ve daha ucuza alırsın evet ikinci elde belki zorluk çekilir ama binerken özgürce biniyorum yok bir şey olurda boyanırsa fiyatı düşerse diye. Kendime 2008 yılında 2007 model c4 aldım bel altı boyalı sıfır gibi arabaya baya baya ekonomik bindim, eşimede fiesta alırken 4 parçada boya vardı şimdi 3-4 yerinde çizik ve sürtünmeler var mini onarımda boyatacam hiç korkum yok. Tercih meselesi. Bir ara Çağlar bey güzel bir yorum yapmıştı, kelimesi kelimesine hatırlamasamda boyalı araçta sadece boya sıkıntısı olur ama boyasız olupta pahalı parçalarında sorun varsa sıkıntı çok daha fazla olur. Ben tercihimi iyi bir usta ve servise göstererek bana masraf çıkarmayacak bir araç olsun boya umrumda olmaz tabii fiyatını düşürmek şartıyla. + 1000 Yorum bağlantısı
Nedim Öner 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 Şimdi bu arabadaki sürtünme izine rütuş bile yapmamak ve görüldüğü üzere paslanmasına yol açmak akıl işi mi? Damla boya yok diyecek ya... Ben hayatta o haliyle binmem, en azından pasta, rütuş falan yaparım Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Ben aracımı alırken önce otomatik şanzumanı gösterdim,şaseye,direklere,motora vs...baktırdım. Bunlardan teyit alınca enson kaporta-boya durumlarına bakıldı,tamponlarda,aynalarda boya gereken yerler vardı,ilk işim onları boyatmak oldu... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Konunun özeti olacak bir araç. Tampon delik, çamurluk paslanmış, koltuk kılıfları neyi gizliyorsa, emme manifoldu, ateşleme kablolarına girişilmiş, çok temiz çookkk. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 (düzenlendi) Bir araç benimkiyle takas etmek istiyor. Aradaki fark olarak da 6.750 TL dedi. sizce nasıl. Acil fikir lazım. Benim araç : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-35509080/detay Diğer araç : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...ce=directSearch eğer olur da anlaşırsak benimki 15750'ye gitmiş oluyor. O da 22500'e gelmiş oluyor. 4 Aralık 2010 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nedim Öner 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 (düzenlendi) (Tampon delik, çamurluk paslanmış, koltuk kılıfları neyi gizliyorsa, emme manifoldu, ateşleme kablolarına girişilmiş, çok temiz çookkk.) Ben de ilana bakıyorum, bakıyorum nerde bu motorun resmi diye Jeton sonra düştü, plakadan kaydına baktın değil mi... 4 Aralık 2010 tarihinde Nedim tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bedri Baki 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Jeton sonra düştü, plakadan kaydına baktın değil mi... Plaka kaydına bakabiliyorsanız bir de benim dediğim aracın plakasına bakın yav Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 (Tampon delik, çamurluk paslanmış, koltuk kılıfları neyi gizliyorsa, emme manifoldu, ateşleme kablolarına girişilmiş, çok temiz çookkk.)Ben de ilana bakıyorum, bakıyorum nerde bu motorun resmi diye Jeton sonra düştü, plakadan kaydına baktın değil mi... Araç lpg li olduğu için öyle yazmış olmalı Çağlar abi.. Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Tuhaf bir durum bencede . Garip bir benzetme yaparsak , çoğu insan yaşlanınca saçlarını boyatıyor Abi senin pert olmuş focusunda boya yoktu dimi Yorum bağlantısı
Nedim Öner 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 Baki hocam hani sen Hyundai ile takas etmiştin? Bu Magena (İlanda öyle yazıyor) kesin boyalı. Yoksa Şırnak ta olup da "Vallah boya yoktur" demiyorsa şüphelenmek lazım... Yorum bağlantısı
Bedri Baki 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 (düzenlendi) Baki hocam hani sen Hyundai ile takas etmiştin? Bu Magena (İlanda öyle yazıyor) kesin boyalı. Yoksa Şırnak ta olup da "Vallah boya yoktur" demiyorsa şüphelenmek lazım... Hyundai sahibi sözünden döndü. Önce takastan vazgeçti, tamam peşin para alalım dedik. sonra da ben 18.500'e satmam 19000 dedi. Ben de vazgeçtim. Adam şırnak'ta memurmuş. Sadece arka çamurluğun bir kısmında boya var başka boya değişen yok dedi ama bilmiyorum. 4 Aralık 2010 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 (düzenlendi) Birkaç yıl önce , bir heves tofaş Şahin aldık. Aracı zevkimiz dahilinde topladık komple orjinal rengine nar çiçeğine boyattık. Zaman sonra satmak için oto pazarına gittiğimde, aynı renk aşırı bakımsız ve inanın rengi güneşin altında kalmaktan portakal rengine dönmüş şahin in yanına çektim. Güya kurnazımya o aracın yanında arabamın güzelliği belli olsun diye Sırf boyası orjinal diye adam aracı 1 saatte sattı, ben o gün saatlerce bekledim. Manıklı iş yaptığını düşünüyor insanlar bu boya konusunda ya, bunuda benim mantığım almıyor 8 Aralık 2010 tarihinde Taner Da?l?gil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Doğan 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Urfa'da da aynı durum söz konusu.Motor berbat olsun ama kaportada boya olmasın.Sırf bu yüzden arabanın arka kapısı darbeliydi ve yaptırmadım.Adamların daha çok hoşuna gidiyor.Orjinali olsun hocam diyor,darbenin orjinali mi olur hiç. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Focus'a karar vermeden önce memleketim Gaziantep'de 2.el oto pazarını gezdik, hedeflediğim araç 98-00 kasa tek kapı hatchback honda civiclerdi,1tane bulduk aradığım araçdan. Sahibi rezil etmiş arabayı iç döşemede sigara yanıkları ,sarkan kablolar,direk göğüse vidalanmış aksesuarlar felan. Babam motoruna bakmaya gerek bile duymadı Satıcımız ise '98den beri boya değmedi abi ,boyasız araba tertemiz' diye övünüyordu.Harbi ilginç. halbuki içi öyle delik deşik olucağna, komple dışına boya değmiş olsn isterse . Biz bir garibiz. Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Bu duruma bizzat şahit oldum ki şöyle arabamı bir tanıdık galeriden aldım o esnada galeride bir pazarlığa şahit oldum 96 model doğan slx. güneş yanığı var arabada ama çok berbat bir görüntüsü var. Birde 97 model doğan var ama komple boyanmış güneş yanığından dolayı vede diğerine nazaran daha temiz. 97 olana 11 bin istediler diğerine 12 bin ve pazarlıkla 11.500 bine orjinal güneş yanığı olan satıldı. Yorum bağlantısı
İsa Ayanoğlu 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 Servise bakıma götürdüğüm de aracı ,sağ arka çamurlukta parmak kadar göçüğü düzelttireyim dedim,servis yetkilisi boş ver değeri düşer demişti,haaa?! demiştim.Ama düzelttirmedim iyi ki de düzelttirmemişim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts