Nedim Öner 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Güneydoğu illerimizde bulunanlar, ya da memleketi oralardan olanlar bilir. Satılık arabanız isterse altın kaplama jantlı olsun, el kadar boyanmış bir yeri varsa, yöre insanına kolay kolay satamazsınız. Yani mesele boyanmış olması. Çizikten bile boyatsanız araba öldü demektir. Hafif bir teması olup da sadece çekiçlenerek, çiğnenmiş sakız gibi kaportayla alınıp satılan arabalar gördüm. Güzel ülkemin başka diyarlarında böyle takıntılar varsa paylaşalım, dağarcığımız genişlesin... Yorum bağlantısı
Guest G 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bir kaza anındaki mukavemet durumundan dolayı, çekiçlenip düzeltilmiş, oynanmış parça yerine komple değişmiş parçayı yeğlerim. Bende hiç bi yeri değişmemiş oynanmamış arabayı yeğlerim..Sökülse bile takılınca eskisi gibi olmuyor.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Galericilerin çıkardığı bir usul, zamane teknolojik dieselleri iyice yaygınlaşsın, 3-5 sene sonra, servis geçmişi nasıl ağabey demeye başlarlar, merak etmeyin. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Kaporta parçasının kaza anında mukavemete etkisi yoktan biraz fazladır.Önemli olan şasidir ki üstüne kumaş da kaplasanız sorun olmaz kaza anında. Boyansın,değişsin fark etmez. Önemli olan şasisi zarar görecek kaza yapmamış olsun. Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Kaporta parçasının kaza anında mukavemete etkisi yoktan biraz fazladır.Önemli olan şasidir ki üstüne kumaş da kaplasanız sorun olmaz kaza anında. Boyansın,değişsin fark etmez. Önemli olan şasisi zarar görecek kaza yapmamış olsun. Cihan çok doğru söylemişsin sana kesinlikle katılıyorum,ama konu başlığına da katılıyorum Ben aracı getirince boyalı olduğunu duyanların %80'i şöyle bir tepki verdi: "Hmm, boyalı ha, olsun hocam ya işini görür" Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Kaporta parçasının kaza anında mukavemete etkisi yoktan biraz fazladır.Önemli olan şasidir ki üstüne kumaş da kaplasanız sorun olmaz kaza anında. Boyansın,değişsin fark etmez. Önemli olan şasisi zarar görecek kaza yapmamış olsun. Bu Bmw ler, kazadan sonra terziye mi gidecek acaba? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bu Bmw ler, kazadan sonra terziye mi gidecek acaba? Terzi de oluur,"doğrultmacı" da oluur. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bence en güzeli komple boyalı araba.Mis gibi oluyor valla Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bir kaza anındaki mukavemet durumundan dolayı, çekiçlenip düzeltilmiş, oynanmış parça yerine komple değişmiş parçayı yeğlerim. aynen katılıyorum Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Çizikten dolayı araba boyanınca bu arabada boya var diye takıntı yaparlar.Ferrarimi alıyorsunuz, sağ-sol taraf 1/10 mm hassasiyetinde simetrik olsun Oysaki kendi bindikleri araba 1 kere bile rot balans ayarı görmemiştir... Durum daha tehlikeli. Mesela bir arabanın ön çamurluğu sürtmeden dolayı isteğe bağlı değiştirilsin. 2-3 vidası vardır, tampon gibi sökülür, yenisi takılır. Bin kere değişse arabanın gidişini güvenliğini yakıtını etkileyecek bir durum oluşturmaz. Servislerde renk kodu ile çokta güzel boyanıyor. Arabadan anlayan adam için böyle durumlar önemli değildir,farzedinki 10 yıl satmayı düşünmüyorsunuz ve 2. el değeride önemli olmasın. Yeterki yürüyen aksamda, şasede ve motorda bir problem olmasın. Kullanıcı siz olduğunuzdan sizin için bunlar önemlidir. Tek sıkıntı satarken, vites değiştirmeyi bile zor beceren insanların boya varmı diye sorması. Bizde sırf böyle durumlar için önemsiyoruz. Ama bu araba bana 10 yıl sorunsuz hizmet etti, 2. el değeri çok önemli değil. 1000 lira ucuza gitsin ne olcakki derseniz yine önemli değil. Bende hiç bi yeri değişmemiş oynanmamış arabayı yeğlerim..Sökülse bile takılınca eskisi gibi olmuyor.. Ne ustalar var, arabanın ön tarafı 2000 model, arka tarafı 2002 model. Hemde satıyorlar, alan ortalama 2001 model araba almış oluyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Araç satılacaksa çizikten dolayı boyanmasına bende karşıyım...Ancak daha uzun süreler kullanılacaksa kendi göz sağlığınız için gereken neyse yapılabilir.Satacağınız aracı boyatmak satarken sinir harbi yaşamanıza sebep olur Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Satılacak derken sayın artis modum?Hepimiz arabalarımızı er geç satmayacak mıyız? Ha 3-5 ay içinde satılma ihtimali var i se masrafına da değmez.Ama araban 3aylık bir araç olsaydı sen ne yapardın? Şimdi durum şöyle; Araç alırken ya satmak için ya da uzun süre kullanmak için alınır.Ben mesela aracımı alırken bu araca en kötü 3 yıl binerim diye aldım.Bu zamandan sonra mutlaka satarım...bunun içinde şimdi çiziklerden dolayı boya yaptırmam..Çünkü bu yaz satıp model yükseltmeyi düşünüyorum.Ama aracı alırken bu araca ben 7-8 yıl binerim kardeşim deseydim durum farklı olurdu.Yoksa her araç satılacak...Benim görüşüm bu yönde.3 aylık araç sıfır ise zaten ben o aracı 7-8 yıl binerim diye almışımdır o yüzden hiç düşünmeden gider boyatırım... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Tuhaf bir durum bencede . Garip bir benzetme yaparsak , çoğu insan yaşlanınca saçlarını boyatıyor Yorum bağlantısı
Guest G 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Bir kaportacı arkadaş övünerek söylemişti. Pert bir aracı, aynı renk çıkmalar bularak öyle bir topladım ki, satarken arabada gram boya bulamadılar demişti. Buyrun buradan yakın. Boyasız araç isteyenlere ilgili arac tavsiye olunur Anlaşılır.... Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) Kaporta parçasının kaza anında mukavemete etkisi yoktan biraz fazladır.Önemli olan şasidir ki üstüne kumaş da kaplasanız sorun olmaz kaza anında. Boyansın,değişsin fark etmez. Önemli olan şasisi zarar görecek kaza yapmamış olsun. %100 katılıyorum. Ben aracımı alırken boyalı parçalarına takılmamıştım, değişeni yoktu. Sonra sol ön çamurluğa sürttüler çizgide kayıp olacağı için değiştirdim. Arka kapıya da sürttüler hafif bir çizik var lokal falan boyatacağım vakit bulursam. Resimler aşağıda, şimdi kullandığım araba hasarlı mı oluyor 81bin km.de, Allah zor duruma düşürmesin arabadan anlayana satarım ben de. 30 Kasım 2010 tarihinde Ayhan S?rt?kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Bizim bura da çok var (Adana). Şirkette ki Avensis'in tavanında boya var. Başıma gelen cam düşme olayını hatırlarsınız arka camım değişmişti. Avensis'in tavanına gelen cam parçası kaportasını deldi. Yetkili serviste çok güzel şekilde yapıldı. Ama pert muamelesi görüyor araç. Neymiş tavanda boya varmış.. Evet var yok demiyoruz neyden olduğunu da söylüyoruz da neden pert yani hemen. Hiç bir yerinde hasar yok. Tavanda el kadar yerde boya var. Pert dedi diye söylediği fiyata versek alan galerici emin olun o kazasını söylemeyecek bile satarken ve ona göre fiyat söyleyecek. Sahtek Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Burada hep boyalı mı, boyasız mı tartışması yapıyoruz. birileri boyanınca ne oluyor arabaya bi açıklasın arkadaşlar. ben gerçekten merak ediyorum bunu. diyelim ki çizikten boyattınız ve bunuda belgeleriyle ispat edebiliyorsunuz. benim sormak istediğim o değil. Boyanan parçanın kendisi, Acaba boyanan parçaya ne oluyor ya da ne olması bekleniyor? Bayanlar saçlarını boyatınca ne oluyor ? Birşey olduğu yok abi ya boyanınca. Üç kuruş aşşağıya almak için hepsi. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Arabayla evlenecekler ya bakire araba arıyorlar Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Hele dizel arabanın, hiç motoruna bile bakmadan, dışı temiz diye almak ... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Tuhaf bir durum bencede . Garip bir benzetme yaparsak , çoğu insan yaşlanınca saçlarını boyatıyor Ev alırken de yeni boyanmışı makbul değil mi Ali ? Ben Fiestayı almadan önce 11 yaşında 3 kez komple boyanmış arabamı satarken pazarda boya var mı diyen amcaya boya olmasa sence bu kadar parlar mı dedim...Yani dedi, bak 3 kat komple boya dedim...Almadan gitti.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 15 yaşından arabada boya var yok diye tartışmak. Yorum bağlantısı
Onur Demir 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Yeşil hondamı komple boyalı almıştım, Allah boyatandan razı olsun 10numara boyamışlar. Bu aracımda boyalı, e değişeni yok bişeyi yok ufak tefek doğrultmaları var. Ne olcak yani şase, direk vs. Herşey sapa sağlam olduktan sonra yemişim boyasını. Millet orjinal diye verniği atmış boyası solmuş arabalarla geziyor ve iğrenç duruyor, Anlam veremiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 (düzenlendi) Şase sağlamsa direklerde bi sorun yoksa değişmiş-boyanmış ne farkeder.Sacdan yapılma parçalar sonuçta.Düzelir boyanır değişir.Bizim arabadada hem değişen hem boyanan var.Okulun bahçesinde koşan çocuk çarptı.Sonra otoparkta aynı gece iki taraftan sürttüler.Düzeldi boyandı.Gayette güzel oldu keyifle biniyorum.Bu nedenle boyanmış bir araç ile Bu şekilde tamirat görmüş bir aracın bir tutulması çok saçma. 30 Kasım 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nedim Öner 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 Olsun abey bişey olmaz, orjinaldır. Vallah boya yoktur... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 bizim buralarda da bu takıntı var. bende bu takıntı içerisindeyim. çünkü yapılmış bir araç ile yapılmamış bir araç arasındaki farkları biliyorum en azından yapılmamış aracı kullanma zevkli oluyor. bu yüzden benim mitsu boyalı ama degişensiz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts