Şafak Kabakçı 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Merhaba arkadaşlar.2006 focus ıı tdci 65.000 km arabam var ve motor yağı olarak 0-30 yağ kullanmaktayım.Acaba bu motorumun sesli çalışmasına neden olur mu?Eminim dizel motor sesli çalışır diyeceksiniz ama daha fazla km yapmış aynı model arabalarla kıyaslıyorum benim arabada ses daha fazla.2 yıldır hep aynı yağı kullandım.Genelde forumda 5-30 yağ tam sentetik olanı tavsiye edilmiş ancak usta en iyisi 0-30 diyor.Sizce başka nerden sorun olabilir.Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Nedim Öner 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Benim Fusion gibiyse normaldir. Daha önce konuyu açmıştım, buradan bakabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Necat Ertan 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Sorununuza çözüm olmayabilir ancak benim şöyle bir tespitim var. Kendi aracımın sürücü koltuğundayken, araç benim sevk ve idaremdeyken motorun sesi bana daha yüksek geliyor. Aracı kardeşim kullanıp ben yanına oturduğumda motor sesini daha az duyuyorum. Hele ki arka koltukta yolculuk ediyorsam neredeyse motor sesini hiç duymuyorum. Görece böyle bir farklılıkta olabilir. Ayrıca bence Ford'un önerdiği 5-30 yağı kullanmanız daha uygun olacaktır. Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Şafak bey selamlar; 1) Triger kayışı değiştimi, değişmediyse km bakmaksızın aradan 5 yıl geçmiş değiştirmenizi tavsiye ederim (geçen sene 80000 km değiştirdim) 2) Krank kasnağına da bi baktırın derim (dağılmasına az kala değiştirdim) bende bunları aracımda uyguldıktan sonra ses değişti baktırım derim Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Mazot aldığınız yeri değiştirin. Kalitesiz mazotta sesli çalışma ve vuruntu problemi oluşur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Mazot aldığınız yeri değiştirin. Kalitesiz mazotta sesli çalışma ve vuruntu problemi oluşur. Shell Gtl denenmeli di mi Yorum bağlantısı
Nedim Öner 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Sorununuza çözüm olmayabilir ancak benim şöyle bir tespitim var. Kendi aracımın sürücü koltuğundayken, araç benim sevk ve idaremdeyken motorun sesi bana daha yüksek geliyor. Aracı kardeşim kullanıp ben yanına oturduğumda motor sesini daha az duyuyorum. Hele ki arka koltukta yolculuk ediyorsam neredeyse motor sesini hiç duymuyorum. Görece böyle bir farklılıkta olabilir. Ayrıca bence Ford'un önerdiği 5-30 yağı kullanmanız daha uygun olacaktır. Dediğiniz olayı ben de fark ettim. Ayak pedal üzerinde olduğunda, biraz da direksiyondaki eller vasıtasıyla motor sesinin algılandığı kanaatindeyim. Hatta geçen sene Japonlar, kol saati şeklinde cep telefonu yapmışlardı. İşin ilginci; telefonla konuşmak için işaret parmağını kulak girişine temas ettirmek gerekiyordu. Kol kemiği sesi iletmek için kullanılıyordu. Düşününce aynı mantık... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Dediğiniz olayı ben de fark ettim. Ayak pedal üzerinde olduğunda, biraz da direksiyondaki eller vasıtasıyla motor sesinin algılandığı kanaatindeyim.Hatta geçen sene Japonlar, kol saati şeklinde cep telefonu yapmışlardı. İşin ilginci; telefonla konuşmak için işaret parmağını kulak girişine temas ettirmek gerekiyordu. Kol kemiği sesi iletmek için kullanılıyordu. Düşününce aynı mantık... Konuşmak için ne yapacağız? , ben kusarım vaallahi, midem kaldırmaz Yorum bağlantısı
Nedim Öner 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Abi yazdım ya... Telefon bileğinde olduğu için zaten telefonu tutuyormuş gibi oluyorsun. Adamların dikkat çektiği konu, kemiklerimiz üzerinden ses transferi olabildiğini göstermek... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 bor power denemekte fayda olabilir.ben kullanıyorum ama bahsedilen değerlerde bir sessizlik göremedim aracım 25.000km daha yeni olduğu için çok fayda görmemiş olabilirim Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 O sadece yağı kalınlaştırmaya yarıyor. Yani 5-30'u 10-40 yapıyor. 5w30, 10w40'tan daha pahalı. Bir de bor power satış pazarlamasında böyle birşey hiç okumamıştım.eğer böyle birşey varsa gidipte neden alıyım.yakıt ekonomisi daha vuruntusuz çalışma daha çok performans vaatleri veriyor. Yorum bağlantısı
Şafak Kabakçı 6 Aralık 2010 Yazar Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) Şafak bey selamlar; 1) Triger kayışı değiştimi, değişmediyse km bakmaksızın aradan 5 yıl geçmiş değiştirmenizi tavsiye ederim (geçen sene 80000 km değiştirdim) 2) Krank kasnağına da bi baktırın derim (dağılmasına az kala değiştirdim) bende bunları aracımda uyguldıktan sonra ses değişti baktırım derim Evet dediğiniz gibi Triger setimi değiştireli 6 ay oldu.Yakıtımı şimdiye kadar shellden başka firmadan hiç almadım.Acaba yağdan olabilir mi.Usta bana 0-30 full sentetik yağ koydu ve en iyisi 0 olandır dedi.Sizler ne kullanıyorsunuz.Bugün arabamdan biraz daha soğudum desem yeri.Çekişte sorun herşey normal ancak ses deli etti.Bu arada bor power da denedim ancak ses azalmadı aksine koyduralı sanırım 3 ay felan oldu şimdi daha sesli. 6 Aralık 2010 tarihinde ?afak Kabak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Bor power genellikle eski araçlarda kullanılmazmı senin aracın daha yeni İlteber. benim almamdaki sebep sadece yakıt ekonomisi ve ilk çalıştırmada oluşan defermasyonu en aza indirmek içindi.ve her kafadan bir ses çıkıyordu birde ben deneyim dedim :)kendi yorumumu yapayım dedim Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Yağ olarak min 5w 30 olmalı. 0-30 daha iyidir. Ancak marka önemli... Ben Castrol magnatec yarı sentetik 5w30 kullanıyordum. Arada bir defa Mobil tam sentetik 5w-30 kullandım. Mobilde motor sesi daha çok arttı. Tekrar castrol kullanmaya başladım... Bir de şöyle birşey var. Ses tam olarak nasıl bilemiyorum ama herhangi bir arızadan kaynaklı değilse, ilk çalıştırmada gaza basmaya başlayınca güçlü bir tıkırtı-şıkırtı şeklindeyse ve motor ısınınca azalıyorsa bu normaldir... Ayrıca bir şey daha var. Aracınızı kullandığınız rakım da önemli. Deniz seviyesinde (Trabzon-İstanbul) rakım 0 a yakın yerlerde motor çok daha sessiz çalışırken, Erzurumda (rakım 1800) sanki motorun içine bişey kaçmış gibi acayip sesli çalışıyor. Bu tarafımdan defalarce test edilmiştir... Avansla alakalı bir durum sözkonusu... Merhaba arkadaşlar.2006 focus ıı tdci 65.000 km arabam var ve motor yağı olarak 0-30 yağ kullanmaktayım.Acaba bu motorumun sesli çalışmasına neden olur mu?Eminim dizel motor sesli çalışır diyeceksiniz ama daha fazla km yapmış aynı model arabalarla kıyaslıyorum benim arabada ses daha fazla.2 yıldır hep aynı yağı kullandım.Genelde forumda 5-30 yağ tam sentetik olanı tavsiye edilmiş ancak usta en iyisi 0-30 diyor.Sizce başka nerden sorun olabilir.Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 17 Ocak 2016 Paylaş 17 Ocak 2016 Konu çok eski ama yeni konu açmak istemedim. Dün kardeş motoru kullanan 2012 mazda 3 sürdüm (115hp 270nm Focus 3 motoru yanı) ilk çalıştırma ve süruş çok sessiz. Cadde kenarında park edip geri calistirinca marş alması sandım i kadar sessiz. F2 ile f3 un motoru ses bakımından çokmu farklı bende mi sıkıntı var acaba? 125 bin de kasımda yetkili serviste bakım yapıldı mazot filtresi dahil. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Genelde japonların yalıtımı zayıf derler. Arkadaşın 2009 benzinli civic de bile motor kucakta çalışıyor gibi olurdu rampa çıkarken Ayrıca 60-70 yapınca rüzgar sesi geliyor focustan daha kötü o yönden. Yorum bağlantısı
Recommended Posts