Ümit Kocabaş 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Öncelikle yeni konu açtığım için özür dilerim ama derdime tam uygun bir konu bulamadım. 99 model mondeo Aracımın kumandası daha önceleri ancak 5 veya 6 metreden alıyordu bazende açmak veya kapatmak için üç beş deneme yapmam gerekiyordu ama cuma günü okuldan çıkışta hiçbir şekilde kumanda tepki vermedi ve ön yolcu kapısından açmak zorunda kaldım (şöför kapısı içerden ve dışarıdan sadece kendisini açıyor veya kilitliyor) (ayrıca şöför kapısının iç lambayı yakmaya yarayan müşürü de yok bir etkisi varmı bu konuya bilemiyorum) herhalde kumanda pili bitti dedim yeni pil taktırdım ama nafile pil takan kişiye kumandayı makinada denettirdim çalışıyor dedi. Akünün kutup başını (+) söktük yarım saat bekledik kumanda sadece kilitledi ve sonrasında tekrar hiç tepki vermedi tekrar söktük kutup başını bu seferde sadece bir defa açtı sonrasında yine tepki yok. Biz de kutup başı sökme olayını tekrarladık ama sonuç aynı. Sonrasında kumandayı tekrar kodlayalım dedik forumda yazan bütün yolları denedik (bütün kontak açıp kapatma sayılarına göre defalarca denedik) ama sonuç nafile (ama bu anahtar arabayı çalıştırıyor.). Elimde hiç kullanılmamış bir kumanda vardı (anahtarcı makinada denedi bu kumanda da sağlam onunda pilini dün değiştirdim) sadece çivili anahtar kısmı yoktu anahtarın ucunu çıkarıp ona taktık (yine bütün kodlama yollarını dededik) ama imblzr ışığı sürekli yanıp sönüyor arabayı çalıştırmıyor ve kumanda da çalışmıyor. kusura bakmayın ustalarım biraz uzun oldu ama sorunum bu. Sizce bu sorunumun tarifi nedir ve nasıl çözülür lütfen bana bir çıkar yol gösterin. (malum arabayı daha bir ay önce aldım eğer çözemezsem okuldaki arkadaşlarım mondeo bir ayda dökülmeye başladı diye dalga geçecekler) Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Öncelikle yeni konu açtığım için özür dilerim ama derdime tam uygun bir konu bulamadım.99 model mondeo Aracımın kumandası daha önceleri ancak 5 veya 6 metreden alıyordu bazende açmak veya kapatmak için üç beş deneme yapmam gerekiyordu ama cuma günü okuldan çıkışta hiçbir şekilde kumanda tepki vermedi ve ön yolcu kapısından açmak zorunda kaldım (şöför kapısı içerden ve dışarıdan sadece kendisini açıyor veya kilitliyor) (ayrıca şöför kapısının iç lambayı yakmaya yarayan müşürü de yok bir etkisi varmı bu konuya bilemiyorum) herhalde kumanda pili bitti dedim yeni pil taktırdım ama nafile pil takan kişiye kumandayı makinada denettirdim çalışıyor dedi. Akünün kutup başını (+) söktük yarım saat bekledik kumanda sadece kilitledi ve sonrasında tekrar hiç tepki vermedi tekrar söktük kutup başını bu seferde sadece bir defa açtı sonrasında yine tepki yok. Biz de kutup başı sökme olayını tekrarladık ama sonuç aynı. Sonrasında kumandayı tekrar kodlayalım dedik forumda yazan bütün yolları denedik (bütün kontak açıp kapatma sayılarına göre defalarca denedik) ama sonuç nafile (ama bu anahtar arabayı çalıştırıyor.). Elimde hiç kullanılmamış bir kumanda vardı (anahtarcı makinada denedi bu kumanda da sağlam onunda pilini dün değiştirdim) sadece çivili anahtar kısmı yoktu anahtarın ucunu çıkarıp ona taktık (yine bütün kodlama yollarını dededik) ama imblzr ışığı sürekli yanıp sönüyor arabayı çalıştırmıyor ve kumanda da çalışmıyor. kusura bakmayın ustalarım biraz uzun oldu ama sorunum bu. Sizce bu sorunumun tarifi nedir ve nasıl çözülür lütfen bana bir çıkar yol gösterin. (malum arabayı daha bir ay önce aldım eğer çözemezsem okuldaki arkadaşlarım mondeo bir ayda dökülmeye başladı diye dalga geçecekler) Forumda bahsedilmişti daha önce. Torpido kapağının altında soket veya sigorta gibi birşeylerden. Bu şekilde düzelten arkadaşlar vardı. İsterseniz aratın forumdan. Ben de kendi kumandamın pilini değiştirdim ancak çok verimsiz bu aralar. Üstüste 5-6 kez denediğim halde bana mısın demediği oluyor, bazen de tek seferde alıyor. Evdeki pil ölçtüğümde 3,1v gösteren beklemiş bir pildi. Kodlama da yaptım. Ama değişen birşey olmadı. Alıcısı mı tozlandı acaba Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 5 Aralık 2010 Yazar Paylaş 5 Aralık 2010 Forumda bahsedilmişti daha önce. Torpido kapağının altında soket veya sigorta gibi birşeylerden. Bu şekilde düzelten arkadaşlar vardı. İsterseniz aratın forumdan. Ben de kendi kumandamın pilini değiştirdim ancak çok verimsiz bu aralar. Üstüste 5-6 kez denediğim halde bana mısın demediği oluyor, bazen de tek seferde alıyor. Evdeki pil ölçtüğümde 3,1v gösteren beklemiş bir pildi. Kodlama da yaptım. Ama değişen birşey olmadı. Alıcısı mı tozlandı acaba Sigortaları sökerekte denedik ayrıca kumandayı ne olur ne olmaz diye güzelce temizlemiştik zaten ayrıca daha kullanılmamış bir kumandam daha var onuda dededik. Anahtarcının kontrol makinasında çalışıyor görünüyor ama arabada durum anlattığım gibi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Sap ile saman karışmış, önce: 1. İmmo ayrı, uzaktan kumanda ayrıdır, İmmo nun anahtar içinde minik cam tüpü vardır, yedekteki gövdeye bu tüp geçirilmediği için marş basmamış 2. Denenen uzaktan kumanda gövdesi uyumsuz ki kodlama yapamamışsınız 3. Kapıdaki müşirin hiçbiri ile alakası yok 4. Bence anahtar gövdenizdeki açma tuşunda sorun var, kapama tuşu da artık iyice yaşlanmış ama işliyor 5. Önce komple dağıtılıp açma-kapama yuvavalrı temizlenip, (biraz kurşun kalem sürülebilir, carbonu işe yarar) denenir, olmadı ise yeni anahtar gövdesi alınır. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 5 Aralık 2010 Yazar Paylaş 5 Aralık 2010 Sap ile saman karışmış, önce:1. İmmo ayrı, uzaktan kumanda ayrıdır, İmmo nun anahtar içinde minik cam tüpü vardır, yedekteki gövdeye bu tüp geçirilmediği için marş basmamış 2. Denenen uzaktan kumanda gövdesi uyumsuz ki kodlama yapamamışsınız 3. Kapıdaki müşirin hiçbiri ile alakası yok 4. Bence anahtar gövdenizdeki açma tuşunda sorun var, kapama tuşu da artık iyice yaşlanmış ama işliyor 5. Önce komple dağıtılıp açma-kapama yuvavalrı temizlenip, (biraz kurşun kalem sürülebilir, carbonu işe yarar) denenir, olmadı ise yeni anahtar gövdesi alınır. Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim 1- Evet yeni anahtarda da tüp var ama eskiyi onun yerine takmak aklıma gelmedi ben kodlama yapınca immo da kodlanır sanmıştım. 2- Yedek kumandada MPT1340 Siemens 433.92Mhz 5WK4725 / 5WK4 8686 yazıyor. Görüntü olarak eskisinin aynısı hatta iç bölümleride aynı görünüyor ama tabiki işin teknik kısmını bilemiyorum. 3- Ford konusunda çok acemiyim benim ilk ford aracım bu ve daha hiç tecrübem yok onun için belirteyim dedim. Sayın ustam sizce bu siemens kumanda bizim mondeoya uymaz mı benden önceki sahibi yedekkumandası bu hiç kullanılmadı diye verdi. Eski kumandanın düğmeleri değiştirtsem çözüm olur mu? Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Kumandanın pilini 15 sn içinde değişmeniz gerekirdi.O yapılmamış.şimdi kumandanın arabaya tanıtılması gerekiyor.Torbidonun altının sökülüp oradaki soketlerin fişlerden çıkartılıp tekrar takılması gerek ama o işlemi bizim yapmamız biraz zor. en yakın ford yetkili servise gidip halledilmeli. Aslında elektrikçi arkadaşım bana tarif etmişti ama şu an hatırlayamadım... Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 5 Aralık 2010 Yazar Paylaş 5 Aralık 2010 Kumandanın pilini 15 sn içinde değişmeniz gerekirdi.O yapılmamış.şimdi kumandanın arabaya tanıtılması gerekiyor.Torbidonun altının sökülüp oradaki soketlerin fişlerden çıkartılıp tekrar takılması gerek ama o işlemi bizim yapmamız biraz zor. en yakın ford yetkili servise gidip halledilmeli. Aslında elektrikçi arkadaşım bana tarif etmişti ama şu an hatırlayamadım... Cevabınız için teşekkür ederim akünün kutupbaşını (+) söktük kaç defa aynı işlemi yapmış sayılmaz mıyız? Birde forumda bazı yerlerde pil değişiminde 15 saniye gibi bir sorun olmadığını okumuştum onun için pil değişiminde yavaş davrandık. Benim korkum kilit sistemi arıza yapmış olabilir mi? yoksa anahtar alınır bir şekilde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 ELinizden geliyorsa, eski kumandadaki cam tüpü, hangi şekilde duruyorsa, aynı şekilde diğer kumandaya takın, sonra uzaktan kumandayı kodlayın. Hala olmamış ise, ya bozuktur, ya da focus kumandasıdır (dışı aynıdır elektroniği ayrıdır) Düğme-elektronik kart kısmı tek parçadır, yani değişemez. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Mondeo kontak aç-kapa ile kodlanmıyor, sizin anahtarda sorun var diye tahmin ediyorum... Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Kitapçıkta da 15 sn içinde değişin deniyor...Defalarca sınadık ve gerçekten süre geçerse anahtarı tanımıyor.Tanımama sadece kapının açılıp kapanması ile ilgili... Aracı gene çalıştırıyor ve kapılarını manuel açıyor...Dediğim gibi sorun basit ve serviste ehil kişi tarafında 2 dakikada halledilebilecek bir konu... Zaten anahtar bi şekilde bozuksa değişimi 100 lira civarındadır ve gene torpido sökülüp kodlama ihtiyacı duyulacaktır... Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 5 Aralık 2010 Yazar Paylaş 5 Aralık 2010 ELinizden geliyorsa, eski kumandadaki cam tüpü, hangi şekilde duruyorsa, aynı şekilde diğer kumandaya takın, sonra uzaktan kumandayı kodlayın. Hala olmamış ise, ya bozuktur, ya da focus kumandasıdır (dışı aynıdır elektroniği ayrıdır)Düğme-elektronik kart kısmı tek parçadır, yani değişemez. Çağlar Bey galiba haklısınız canım sıkıldı iki kumandayı da açtım içindeki devreler aynı görünüyor yani şekil aynı ama bazı parçaların üzerindeki numaralar farklı buda demek olyor ki benim yedek kumanda mondeoya ait değil. Bu arada mesajınızdan sonra aşağıya arabaya indim tüpleri değiştirince de olmadı zaten. ama eski kumandanın düğmesine basınca ufak bir tıkırtı geliyor ama açma veya kapama olmadı. Şimdi eski kumandanın düğmeleri açıp iç durumuna bakacağım. Bakalım belki bir çözümüm olur. Benim korkum kilit sisteminin bozuk olmasıydı sizce böyle bir ihtimal var mı? Mesajlarımın mantıksızlığı için kusura bakmayın cahilliğime verin lütfen ayrıca ilginiz için teşekkür ederim. Mondeo kontak aç-kapa ile kodlanmıyor, sizin anahtarda sorun var diye tahmin ediyorum... Cevabınız için teşekkür ederim. Çağlar Bey'in tavsiyelerini deneyince bende inandım anahtar bozuk ama durup dururken olduğu için bozulduğuna ihtimal verememiştim. Kitapçıkta da 15 sn içinde değişin deniyor...Defalarca sınadık ve gerçekten süre geçerse anahtarı tanımıyor.Tanımama sadece kapının açılıp kapanması ile ilgili... Aracı gene çalıştırıyor ve kapılarını manuel açıyor...Dediğim gibi sorun basit ve serviste ehil kişi tarafında 2 dakikada halledilebilecek bir konu...Zaten anahtar bi şekilde bozuksa değişimi 100 lira civarındadır ve gene torpido sökülüp kodlama ihtiyacı duyulacaktır... Galiba yeni bir anahtar yolu görünüyor bana ama yinede biraz uğraşayım olmazsa yarın bir elektronikçide düğmeleri değiştirmeyi deneyeceğim. Eğer bir sonuç alamazsam Carfurda bir anahtarcı var yeni anahtarını 180 tlye sustalı olan modelinden yapar tanıtırım demişti ama kredi kartı veya taksit yok nakit isteyince yaptırmamıştım. Ya oraya yaptıracağım yada servisten yeni anahtar alacağım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Estağfirullah, mesajlarınıda hiçbir mantıksızlık ta yoktu, bir arıza var ve çözüm aranıyor. Vesile ile, uzaktan kumanda bozulunca, park ederken kitlenir, sabah açılmaz, yani bir anda olur, elektronik bir parça. Yorum bağlantısı
Kürşat Ulusoy 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Ben ce kumandanın düğmelerine bir baktırın. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 5 Aralık 2010 Yazar Paylaş 5 Aralık 2010 Kumandanın düğmeleri değiştirdim yerine yenilerini lehimledim herşey düzgün görünüyordu güzelce inceledim arabanın yanına indim ama maalesef sonuç yine aynı yarın servis yolu göründü galiba bana neyse sağlık olsun Allah ciddi bir arıza vermesin benim korkum dediğim gibi kilit sisteminin bozulmasıydı. Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim sayın arkadaşlar Yorum bağlantısı
Celal Akbaş 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 benim 97 glx de de benzer sorun vardı.. sanayideki ünlü elektronikçiler baktılar... yeni kumanda çözüm dediler.. ben inatla sonradan takılanların tat vermediğini hemen aşınıp bozulduğunu, mondilerin farklı sorunları olduğunu söyledim... en sonunda foruma baktım.. kodladım... olmadı.. daha sonra kumandaya 2 pil takmam gerktiğini hatırladık... kodlama yaptık.. çalışıyor... ancak tavan lambası ve sinyaller çalışmıyor...galiba sistemde bir eksik olunca açıp kaparken sinyal yakmıyor... benim sol kapı kilit motorunu sökmüşler... içi boş ... sorun bu olsa gerek... Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 29 Ocak 2011 Yazar Paylaş 29 Ocak 2011 Çok şükür kumanda sorununu çözebildim ama çok garip oldu doğrusu Daha önce servise gittim eski anahtara baktırayım diye ama çok sıra olduğu için yaptıramadım. Bugün bir elektirikçiye gittim sol kapı yarım açıkken cam çalışmıyor dedim. Sol ön kapı yüzünü söktük kabloları tek tek denedi kopuk var mı diye ama bulamadı bu arada kapıdan şaseye geçen yerdeki soketin tam oturmadığını gördük düzeltik cam çalıştı ama o da ne kumanda da çalışıyordu. Ne alakası var bilmem ama kumanda çalışıyordu. Bu arada eskisini çok kurcaladım başım ağrımasın diye yeni bir kumanda aldım (70tl). Sorunu çözmemde değerli fikirlerini esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 5 Şubat 2011 Yazar Paylaş 5 Şubat 2011 Yarıyıl tatilini fırsat bilerek mondeoma iyi bir bakım yaptırayım dedim. Şöför kapısını açıp kapatırken cam açma kapama düğmelerine elektirik gelip gidiyordu. Bende kontrol ettireyim dedim. Usta şöyle bir baktı kapıdan geçen soket yerine tam oturmamış iyice bir sıkayım deneyelim dedi sıktı cam çözüldü ve tam bu sırada soketi sıkıştırınca kapılar kilitlendi benim usta kumandaya bastı kapıları açtı. Tabiki benim gözler faltaşı gibi açıldı. Ne alakası var bilmiyorum ama artık kumandam sorunsuz çalışıyor. Önerilerinden dolayı herkese teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts