Burak Bölükbaş 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 merhaba; güzel güneşli bir pazar günü, arabamda temizlik yaparken sol ön lastik yanağında küçük bir çatlak gördüm.(rakamların üzerinde) önce çok önemsemedim ama içime kurt düştü. yıkama aşamasında eğilip bir daha baktığımda çok hafif bir hava kaçırma tesbit ettim. tabi kaynar su kafamdan döküldü, arabam c-max ve daha 4800 km de. üzerindeki lastik continental sportcontact 2 ve 205/50/17 ebatında. 1-sizce bu lastikle ne yapmalıyım? 2-neden oluşmuş olabilir?(bilinen herhangi bir darbe yok)*** en çok merak ettiğim konu 3-yeni lastik önerirseniz hangi marka dersiniz? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 Geçen şirket arabamızda farkettim. Yırtılmada vardı. Ertesi gün lastik yarıldı... Dikkatli olun, mümkünse hemen değiştirin. Gerekirse stepneye bunu takın, stepneyi öne alın... Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Bence içten yama yaptırıp istepneye takın.İstepneyide janta taktırın. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Dört lastiğide değiştirin bence.Muhtemelen eski tarihli bayatlamış bir lastiktir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 1. Yanakta tamir olmaz 2. 2011 model otonun lastiği eski olmaz (10 yıllık falan olmalı) 3. 205/50/17, yanak hasarı riski büyük olan bir lastiktir 4. Tek lastik değişebilir henüz km niz düşük. Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 merhaba;güzel güneşli bir pazar günü, arabamda temizlik yaparken sol ön lastik yanağında küçük bir çatlak gördüm.(rakamların üzerinde) önce çok önemsemedim ama içime kurt düştü. yıkama aşamasında eğilip bir daha baktığımda çok hafif bir hava kaçırma tesbit ettim. tabi kaynar su kafamdan döküldü, arabam c-max ve daha 4800 km de. üzerindeki lastik continental sportcontact 2 ve 205/50/17 ebatında. 1-sizce bu lastikle ne yapmalıyım? 2-neden oluşmuş olabilir?(bilinen herhangi bir darbe yok)*** en çok merak ettiğim konu 3-yeni lastik önerirseniz hangi marka dersiniz? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... 4.800 km hiç bişe deil bence tek lastiği değiştirin arkaları one alın yenı lastıkle dger saglam olan ondeki lastide arkaya taktırın sorun olmaz aynı sorun bende olmustu ve aracın kmsıde 20.000 cıvarlarındayken olmustu yanaktan patlamıstı yenı lastık aldım arkaları one aldım sorun cozuldu problem olmuyo ... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 bence aracınız km.si az lastiği değiştirin derim Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Eğer bahsettiğiniz gibi çatlak ise,bunu sizin yapabilme imkanınız yok, kullanıcı hatasıyla lastik kolay kolay çatlamaz. Ama yarık-kesik vs gibi bir şey ise değişim en mantıklısı olacaktır. Çatlak ise ben aracı aldığım yerin başına ekşirdim,eski tarihli-yada sorunlu lastik takılmış ise değiştirmelerini isterdim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts