İçeriğe Yönlendir

Fiesta Ses Yalıtımı

Mahir Erseçen

Recommended Posts

Mahir Erseçen

arkadaşlar, 2011 fiesta'ya ses yalıtımı konusunda öneriniz va mı acaba? Dün akşam bindiğim bir taksi şoförü, focus'una sanayide bir koltukçuda 40 TL'ye yalıtım yaptırdığını ve sesi neredeyse tamamen kestiğini söyledi, zeebart vs'ye gitmeli mi? Yoksa sanayide hallettirebilir miyiz? Hallettirebilirsek, bildiğiniz tavsiye ettiğiniz bir usta?

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)
arkadaşlar, 2011 fiesta'ya ses yalıtımı konusunda öneriniz va mı acaba? Dün akşam bindiğim bir taksi şoförü, focus'una sanayide bir koltukçuda 40 TL'ye yalıtım yaptırdığını ve sesi neredeyse tamamen kestiğini söyledi, zeebart vs'ye gitmeli mi? Yoksa sanayide hallettirebilir miyiz? Hallettirebilirsek, bildiğiniz tavsiye ettiğiniz bir usta?

Aracım eski olsa idi kendim yapardım ama yeni bir aracım var ise bu işi profosyonel yapan birilerine danışırdım sanayi filan biraz bana uzak kavramlar,( Yeni araç için)

yada benim gibi biraz daha eskimesini bekliyip kendiniz yapın :D

tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk

Merhaba,

Ben araci ilk aldigimda yetkili servis tabanini distan kaplamisti, sanirim zift gibi bir madde ile, yol sesini keser diye. Acikcasi pek yol sesi yok(arkadasimin tdci'ina gore), ama motor sesi var. Focus cok ayri bir konu bence. Babamda 2009 benzinli Focus var ve motor sesi (egzos ve hava emis sesi) Fiesta'ya gore hem de dizele gore yuksek biraz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tabanı yalıtınca, motor sesi dikkat çeker normaldir, torpido sökülür, arkası izole edilir motor sesi de kesilir.

40 TL ye yalıtım? İstanbul dan kalkar gelirim, tabana halıfleks döşese malzemesi 100 TL tutar :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet Küçüktamer

ben servise sormuştum. servis yapıyormuş 700-1000 tl gibi bişey demişti usta. 40 tl ye koltukları sökmezler ya şoför galiba yanılmış.

Yorum bağlantısı
Ali Murat Koca
Merhaba,

Ben araci ilk aldigimda yetkili servis tabanini distan kaplamisti, sanirim zift gibi bir madde ile, yol sesini keser diye. Acikcasi pek yol sesi yok(arkadasimin tdci'ina gore), ama motor sesi var. Focus cok ayri bir konu bence. Babamda 2009 benzinli Focus var ve motor sesi (egzos ve hava emis sesi) Fiesta'ya gore hem de dizele gore yuksek biraz.

slmlar ahmet bey araca hangi serviste yaptırdınız bunu? maliyet nasıl oldu rica etsem biraz bilgi verir misiniz? şu an arabamdan tek muzdarip olduğum konu doğrusu bu inanılmaz bir yol sesi alıyor araba...

Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
slmlar ahmet bey araca hangi serviste yaptırdınız bunu? maliyet nasıl oldu rica etsem biraz bilgi verir misiniz? şu an arabamdan tek muzdarip olduğum konu doğrusu bu inanılmaz bir yol sesi alıyor araba...

Merhaba Ali Bey,

Ben Otokoc Istinye'de yaptirmistim. Boya koruma, cila, tabana distan kaplama ve motor koruma hepsine 300TL vermistim.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Ali Murat Koca
Merhaba Ali Bey,

Ben Otokoc Istinye'de yaptirmistim. Boya koruma, cila, tabana distan kaplama ve motor koruma hepsine 300TL vermistim.

Selamlar

teşekkür ederim ahmet bey..fiyat baya iyiymiş..bana sadece ses yalıtımına ziebartta 400 tl demişlerdi ama sanırım burda sadece altta dıştan bir kaplama var yani bir ses yalıtımı söz konusu değil..

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

motor koruma yeni alınan araca gerekli midir?

ve motor koruma işleminde neler yapılıyor?

Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
motor koruma yeni alınan araca gerekli midir?

ve motor koruma işleminde neler yapılıyor?

Merhaba Emre Bey,

Kastiniz motora konulan, yaga katilan sivilar ise bilemiyorum, cok tartisilan bir konu.

Ama yok eger kastiniz motora sıkılan ozel bir sıvı ile toz, yag ve kirden korunma amacli yapilan islem ise; bunu kaputu actiginizda temiz bir motor gormek istiyor iseniz yaptirin. Bir yil garantili deseler de 6-7 ay sonra motor kirleniyor dogal olarak. Acikcasi ben paket olarak oldugu icin yaptirmistim, kendim gidip de ayrica yaptiracagimi zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yeni diye yaptırmamazlık etmeyin bence, yıllarca kafanız şişmesin, kendiniz bile yaparsınız, ses emici arkası yapışkan malzemeden alın (5-6m2 yeter) koltukları sökün halıyı yanlardan (trimleri çıkardıktan sonra) kıvırıp açın tabana; önce aracın bir yanına sonra diğer yanına döşeyin gitsin, bagajı komple kaplayın, ben Ayhan arkadaşımın yolladığı malzemeyle yaptım, o da bende çok memnunuz, araba sınıf atladı resmen.

Malzeme ucuz bulması zor, 60-70 tl bişey tutar, aracın altına ve davlumbazlara kalınca kaliteli pütür attırın.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

başka bir forumda 350 tl ye boya koruma motor koruma ve koltuk koruma paketı yaptırmış. Yeni araçlarda sanırım servis indirimli yapıyomuş bu işlemi...ya da bi kampanya var... taksitli yaparlarsa bende yaptırıyım çıksın aradan...

Yorum bağlantısı
Mahir Erseçen

bahsettiğim şoför, arabanın kapı aralıklarındaki plastik malzemenin içinden bildiğiniz hastane tipi serum döşetmiş, çok ucuz malzeme yani, ve sesi inanılmaz kestiğini söylüyor, ben de benim fiestanınkileri inceledim, inanılmaz kalitesiz, söküldü sökülecek gibi duruyorlar... kendim yapabileceğimi pek sanmıyorum, ne vaktim war, ne de o becerim, :=) ankarada hesaplı bir önerisi olan war mı?

Yorum bağlantısı
Gökhan Taşkın

garantili araca ses yalıtım yapmaya kalksak garanti sorunu cıkarmı ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

350 tl motor koruma ve döşeme koruma, pahalı... Size ucuz ve aynı kalitede olanını söyleyeyim, motoru güzelce silin yada en güzeli yıkayıp kurutun sonrasında Wurth shop tan alacağınız Motor cilası isimli spreyden alıp her yerine sıkın, yarım saat bekleyin kurusun, senelerce gıcır vaziyette ve sanki streç filmle kaplıymış gibi duracaktır, arada silersiniz sadece.

Koltuk döşeme vs. içinse Tansaş larda bile bulunan 3M Scotchgard marka kırmızı renkli sprey koltuk döşeme koruyucu tüpten 2 adet alın ve güzelce temizlenmiş koltuklarınıza sıkın, akşamdan yapın sabaha dek kurusun.

Alın size ekonomik ve kaliteli koruma, boşa para harcamayın.

http://shop.wurth.com.tr/motor-cilasi-400-...rd=motor%20cila 27tl.

3M scotchgard döşeme koruyucu galiba 16 tl idi

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Taşkın
350 tl motor koruma ve döşeme koruma, pahalı... Size ucuz ve aynı kalitede olanını söyleyeyim, motoru güzelce silin yada en güzeli yıkayıp kurutun sonrasında Wurth shop tan alacağınız Motor cilası isimli spreyden alıp her yerine sıkın, yarım saat bekleyin kurusun, senelerce gıcır vaziyette ve sanki streç filmle kaplıymış gibi duracaktır, arada silersiniz sadece.

Koltuk döşeme vs. içinse Tansaş larda bile bulunan 3M Scotchgard marka kırmızı renkli sprey koltuk döşeme koruyucu tüpten 2 adet alın ve güzelce temizlenmiş koltuklarınıza sıkın, akşamdan yapın sabaha dek kurusun.

Alın size ekonomik ve kaliteli koruma, boşa para harcamayın.

http://shop.wurth.com.tr/motor-cilasi-400-...rd=motor%20cila 27tl.

3M scotchgard döşeme koruyucu galiba 16 tl idi

dizel motoru korkmadan direk tanzikli suyu sıkarak yıkayabilirmiyiz ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Dizeli daha rahat yıkarsınız, birşey olmaz ama beyin e ve soketlere çok yakından sıkmayın yinede, 50cm mesafeden yıkayın gitsin, kirliyse öncesinde wd-40 ı her yere sıkıp 1-2 dk bekleyip öyle yıkarsanız hem aksamı sudan korumuş hemde çok etkili temizlik yapmı olursunuz, sonrasında havayla yada bekleyerek tamamen kurutun, cila tam kuru motora atılmalıdır.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Taşkın
Dizeli daha rahat yıkarsınız, birşey olmaz am beyine ve soketlere çok yakından sıkmayın yinede, 50cm mesafeden yıkayın gitsin, kirliyse öncesinde wd-40 ı her yere sıkıp 1-2 dk bekleyip öyle yıkarsanız hem aksamı sudan korumuş hemde çok etkili temizlik yapmı olursunuz, sonrasında havayla yada bekleyerek tamamen kurutun, cila tam kuru motora atılmalıdır.

cok teşekkürler bu cok merak ettigim bişeydi bir sürü para vermek yerine artık kendimiz temizleirz

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Bence direk su ile yıkama ben bi ara yıkadım bazı parçalar biraz küf yaptı sonra pas sökücü ile temizledim bi daha asla su tutmam en iyisi nemli bezle silin

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Batuhan Kılıç

Yeni konu açmamak adına buradan devam ediyorum da; şu pütür olayını aracıma yapmayı düşünüyorum ama sanırsam bahsedilen standart pütür kuruyunca sertleşen elastikliğini kaybeden bu yüzden ses namına çok birşey ifade etmeyen bir malzeme

Birkaç konuda okuduğum kadarıyla wurth veya benzer markaların daha kaliteli ve tabi daha pahalı ve kuruduktan sonra da ses emici işlevi olanı varmış. Bu konuda detaylı olarak yardımcı olabilecek olan var mı? Hangi ürün ne kadar iyidir? Biliyorum koltukları vs söküp döşemelerin altına yapılacak olan yalıtım en iyisidir ama ona zamanım yok.

Sıkıntım direk alttan gelen yol sesi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...