Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Değerli arkadaşlar; Aracım 2004 comfort.. Aracımda frene çok hafif bastığım zaman bazen pedal titriyor.. sanki abs devreye giriyormuş gibi ve aracı kontrol edemiyorun sanki.. trafikte yakın takip edemiyorum ve sürekli freni kontrol amaçlı deniyorum.. Araç sürüş keyfini tahmin edersiniz artık Aracımı ustaya gösterdim diskleri kontrol etti.. Ön diskler yamulmuş dedi.. balataları yeniledik ve diskleri tornalattık.. sorun devam edince bu seferde arka diskleri tornalattık ve balataları yenilettik.. Arabayı bilgisayara bağladık abs de sorun göstermiyor.. Maalesef sorun devam ediyor ve içimde bir korkuyla araba sürüyorum.. Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.. Çalışma hayatınızda başarılar diliyorum... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Lastikler ne marka-model ve kaç km de? Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 Lastikler ne marka-model ve kaç km de? Lastkler lassa atracta temmuz 2010 da değişildi.. aaracç focus 2004 comfort 145000km Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Normalde lastikler zayıf olduğunda frene basınca lastik kaymaya başlar başlamaz abs devreye giriyor. Ancak sizinkinde lastiklerde yeni diyorsunuz. Yorum bağlantısı
Fatih Akar 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 abs erken devreye girmez lastikler tutunmuyor dolayısıyla kayıyor muhtemelen lastiklerinizden şüphelenmenizi öneririm. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Öncelikle titreme abs den dolayımı meydana geliyor,diskler eğri olduğu içinmi meydana geliyor bunu tespit etmeniz gerekli ve en önemlisi eğer bir sürücü iseniz bunu zaten kendinizin biliyor olması gerekirdi Diskleri tornalatmak her zaman için çözüm değildir,yeni disk ve balata takmanız gerekebilir. Eğer abs devreye giriyorsa sorunu lastiklerde aramak gereklidir. Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 Normalde lastikler zayıf olduğunda frene basınca lastik kaymaya başlar başlamaz abs devreye giriyor. Ancak sizinkinde lastiklerde yeni diyorsunuz. hocam; lastikler yeni.. disk ve balatalar elden geçirildi ve yenilendi..bilgisayarda arıza göstermiyor... usta bir hafta kadar böyle bin balatalar yer tutsun falan dedi ama içim hiçte rahat değil.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Havalar soğudu, çok iyi tutunma, fren performansı beklemeyin. Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 Havalar soğudu, çok iyi tutunma, fren performansı beklemeyin. hocalarım zaten kış dolayısıyla üstün performans beklemiyorum aracımdan.. 1-lastikler yeni 2-balatalar yeni 3-diskler kontrolden geçti 4- abs sensörleri sağlam ve uygun mesafede hareket halindeyken çok hafif bastğımda sanki kuvvetli bastığın zamna abs nin devreye girmesi gibi tır tır tırt gibi ses geliyor ve bu her zaman olmuyor. olduğu zamanda araba durmayacakmış gibi oluyor.. Aracı sürerken artık tedirgin oluyorum ve sürekli fren kontrolü yapıyorum.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Usta yol testi yapsın, sanırım Atracta tutunamıyor, abs devreye giriyor. Bir yöntem: abs sigortası çıkarılır, sonra sert fren yapılır, lastikler kızaklar, ama frendeki ses çıkmaz ise, lastik tutunmaması belgelenmiş olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 Kar soğuğunda bitik lastikle bile abs normal şarlarda devreye girmiyor. hatta ön lastiğin teki 2000 den kalma stepne. Diğeri 50 binde bitik lastik. Adanada havalar o kadar mı soğuk. Frende titreşim ile bir zınlama var mı. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 abs sensörlerinin okudugu çember var. bu çemberler mıknatıslı yagmurlu havalarda mıknatıs üzerine metal parça tutarsa o tekerin devrini yanlış okur. buda abs'nin erken devreye girmesine sebep olur. çözüm olarak bu çemberleri temizlemeniz yeterli olacaktır. Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 abs sensörlerinin okudugu çember var. bu çemberler mıknatıslı yagmurlu havalarda mıknatıs üzerine metal parça tutarsa o tekerin devrini yanlış okur. buda abs'nin erken devreye girmesine sebep olur. çözüm olarak bu çemberleri temizlemeniz yeterli olacaktır. hocam bugün bu dedikleriniz yaptırdım.. çemberde çatlak yok ve iyi durumla ve çember silindi.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 dört tekerede yaptınızmı bu işlemi Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 Kar soğuğunda bitik lastikle bile abs normal şarlarda devreye girmiyor. hatta ön lastiğin teki 2000 den kalma stepne. Diğeri 50 binde bitik lastik. Adanada havalar o kadar mı soğuk. Frende titreşim ile bir zınlama var mı. hocam adana bildiğiniz gibi bize göre soğuk ama adana dışındakilere göre sonbahar havası Frende titreşim var..ustam bugün hidrolik kablolarını bile kontrol etti.. abs sensörleri normal.. diskler ve balatalar sorunsuz.. Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 dört tekerede yaptınızmı bu işlemi evet dört teker de kontrol edildi.. balatalar yeni, diskler sağlam, abs sensörleri sağlam, sensörün okuduğu çemberler temiz.. Yalnız ön tekerlekteki sensörleri kontrol edemedi onlar içeride ve ortada dedi usta.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 14 Aralık 2010 Paylaş 14 Aralık 2010 evet dört teker de kontrol edildi..balatalar yeni, diskler sağlam, abs sensörleri sağlam, sensörün okuduğu çemberler temiz.. Yalnız ön tekerlekteki sensörleri kontrol edemedi onlar içeride ve ortada dedi usta.. demekki ön tekerlerdeki çemberler temizlenmemiş. temizleme işlemi yapılması için ön akslar sökülmesi gerekiyor Yorum bağlantısı
Ali Bozkaya 14 Aralık 2010 Yazar Paylaş 14 Aralık 2010 WDS cihazına bağlayıp abs modulünden havasını alın bi ihtimal yani Teşekkürler ustama ileteceğim.. demekki ön tekerlerdeki çemberler temizlenmemiş. temizleme işlemi yapılması için ön akslar sökülmesi gerekiyor ustam teşekkür ederim.. Ustama ileteyim .. Yorum bağlantısı
Recommended Posts