Emin Onat 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 (düzenlendi) merhaba arkadaşlar, bende yeni bir 2010 model ford tourneo 75ps kullanıcısıyım. aracı aldıktan sonra nette gezinirken fordclubtr.com u buldum ve çok sevindim. aranızdaki dayanışmaya hayran kaldım ve benimde buraya katılmam gerektiğini düşündüm. herneyse lafı fazla uzatmayayım. nette gezinirken 2010 model yeni ford transit connect modifiye diye bi başlık altında aşağıdaki resimi buldum. sorum şu: resimdeki havalandırma delikleri etrafındaki mavi ışıkları nasıl yapabiliriz? çok hoş görünüyor eminim sizinde hoşunuza gidecektir. ben biraz araştırdım ama böyle bişey bulamadım. belki bilenlerinz vardır. 16 Aralık 2010 tarihinde Engin Deniz tarafından düzenlendi Yaz? karakteri Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Öncelikle hoşgeldiniz... Havalandırma kanalının içine Murat Abi yapmıştı ama bunu bende ilk defa gördüm çok orjinal durmuş. Nasıl yapılır derseniz bizim fiestalarda o ışığın olduğu yerde bu şekilde bi çerçeve var o sökülür onun yerine aynı ölçüde jaluzi çubuğu alınır angel yapar gibi eğilir ledler takılır montajı yapılır ama göz önünde bir yer, çok iyi işçilik lazım. Üstelik jaluzi çubuğunu güzelce sırıtmadan oturtulması lazım. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 aklıma gelen buna pleksi kesilmiş araya yerleştirilmiş ve arkadan ışıklandırma yapılmış.ledlerin sayısı belli oluyor. yapımı ise bu havalandırmalar sökülür içerden etrafına ışık dağılımı ayarlanarak ledler döşenir.en basiti bu olur.ama havalandırmalar sıfır oturuyor diye biliyorum.bakmak lazım. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Şayet bu tarz bir bardaklık yapmıştım. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 (düzenlendi) görkem o zaman resmini eklesene.merak ettim.aklımda epeydir bardaklık.engal tarzı bişiler düşünüyordum.kolçağımdaki bardaklıga yapıştırarak yükseklik desteğive ışık olsun diye projem vardı. 15 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Bu da yanarkenki hali Oktay abi. Sol kapıya yaptım. Işık burda biraz fazla görünüyor. İstersen yukarı doğru kapatıyorsun yani katlama şeklinde (otobüs masası tarzında kalkıyor yukarı). Yorum bağlantısı
Eray Sireli 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Bu da yanarkenki hali Oktay abi. Sol kapıya yaptım. Işık burda biraz fazla görünüyor. İstersen yukarı doğru kapatıyorsun yani katlama şeklinde (otobüs masası tarzında kalkıyor yukarı). Isıdan dolayı bardakta çay olsa sıcak tutar herhalde, bu yönden de ele almak lazım Yorum bağlantısı
Misafir 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 (düzenlendi) görkem süper olmuş.hoşuma gitti.bu çubukları nerden bulurum.hiç araştırmadım.ulus rüzgarlıda varmıdır? bu arada bende ön gögüs havalandırma içlerine mavi flux led yerleştirdim.sag havalandırmayada takıcam ama bağlantısını yapmadım daha.deneme amaçlı voltaj verdim.kapılar açılınca yanacak.süper görüntüsü var. 15 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Eray abi çay kahve güzel gidiyor. görüntüsüde hoş oluyor. Oktay abi bu plastik bildiğin çamaşır askısı. Onu kestim ledler için matkapla deldim sonra fırında ısıttım damacanın ağzında büktüm ahanda bardaklık. Aşamaları benim konuya ekliyorum o zaman. Ben gerçekten foruma koymamışım bunu. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Eray abi çay kahve güzel gidiyor. görüntüsüde hoş oluyor. Oktay abi bu plastik bildiğin çamaşır askısı. Onu kestim ledler için matkapla deldim sonra fırında ısıttım damacanın ağzında büktüm ahanda bardaklık. Aşamaları benim konuya ekliyorum o zaman. Ben gerçekten foruma koymamışım bunu. eklersen çok sevinirim. yav ne iyi fikirmiş bu.askıyı bu şekilde kullanmak.ben magazaları dolaşıyım en iyisi.yok arkadaşım vardı getirteyim. Yorum bağlantısı
Emin Onat 16 Aralık 2010 Yazar Paylaş 16 Aralık 2010 forumda ne mucitler varmışta haberimiz yokmuş, bravo güzel fikirler ve eserler ortaya koymuşunuz. fakat bahsedilen jaluzi çubuğu ile oranın yapılmasının pek imkanı yok. connectlerdede o ışıklı bölgede yuvarlak bi çıta var ama jaluzi oraya kalın gelir ve havalandırma deliklerini oturmayamayız. o havalandırma etrafındaki çerçevenin saydamını bulmak lazım. düşünüyorum düşünüyorum ama bir türlü bulamıyorum birde görkem usta sen onu oraya nasıl monte ettin ben pek anlıyamadım? döşemenin içinden mi geçirdin ? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Bu Ledleri birbirine bağladığım yere fotoda kırmızı çemberli olan yere epoksi doldurdum yani tam bir çember oldu sonra kapıya 1 delik açtım kabloları geçirdim sonra 2 tane çok ufak delik daha açtım buralardan da plastik cırtcırt geçirdim ,menteşe olarak kullandım yani. Siyahla işaretli yerleri havya uçu ile eritip çentik tarzı oyuk açtım ki cırt cırt kaymasın. Bu 90 derecelik açıyı bozmaması yani ağırlık koyunca aşağı eğilmemesi için lede gelen kabloyu iki kere makarondan geçirip epoksi sürüp yukarı doğru kaldırıp donmasını bekledim. Bardaklığı açınca çembere L şeklinde gelen sert kablo kapının arkasında trime basarak barkdaklığın aşağı eğilmesini engelliyor. Otobüs masalarındaki sistem gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 bunlar hiç bir şey.formu dolaştıkca iştahın kabaracaktır eminim. benim düşüncem havalandırmaların kenarındaki bilezikleri söküp reklamcılara gidip aynı kalınlıkta arkaya doğru uzayan şeffaf veya kırmızı hanği renği istersen artık ona göre bilezik olarak kesmelerini sağlayarak.arkasından yapacağın ledler içinde led kafası girecek şekilde oyuk açıp ledleri oturtman ve yerine yerleştirmen olacaktır.zorda değil basitte değil ama yapılır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Görkem, sakıncalı buluyorum.. Bence aşırı dikkat dağıtır. Hala kullanıyor olduğuna da inanamadın Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Görkem, sakıncalı buluyorum.. Bence aşırı dikkat dağıtır. Hala kullanıyor olduğuna da inanamadın Işık yüzünden mi öyle düşündün Mehmet abi, yoksa başka bir sebep mi var? Bu arada en orjinali Oktay abinin dediği gibi olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Işık yüzünden mi öyle düşündün Mehmet abi, yoksa başka bir sebep mi var? Işık tabik Görkem... Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Verdiği ışık angel kadar yok zaten Mehmet abi. O siyah yuvarlak ile çizdiğim yerler ve arası siyah sprey boya ile boyadım ki direk göze gelmesin led in ışığı. Yani sadece çemberde ışık görünüyor. Ayrıca bir de devre anahtarına bağlı onuda uzun yolda/şehriçinde kapatabiliyorum. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Selamlar arkadaşlar, Bir arkadaşım hong kongtan getirtmişti, tam da bu işler için uygun ışığı fazla değil kendini belli edecek kadar. ismi de EL-Wire kablo diye geçiyormuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Anladım Görkem.. güzel o zaman.. güle güle kullan... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-36384101/detay neon mantığıyla çalışan 110volt ihtiyacı olan ve küçük bir invertör ile çalışan bir plastik iletkenden oluşan kablo.küçük yerler için kullanması zor.iyti bir işçilikle olabilirr ama ekli olacağı için çember olarak kullanmak oldukca zor. Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Kalk oynayalım, kalk, kaşıklarıda al eline Yorum bağlantısı
Emin Onat 17 Aralık 2010 Yazar Paylaş 17 Aralık 2010 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-36384101/detayneon mantığıyla çalışan 110volt ihtiyacı olan ve küçük bir invertör ile çalışan bir plastik iletkenden oluşan kablo.küçük yerler için kullanması zor.iyti bir işçilikle olabilirr ama ekli olacağı için çember olarak kullanmak oldukca zor. aşırıya kaçmamak şartıyla güzel bi görüntü vereceğini düşünüyorum. bizim aradığımız şey bu olmasada buda yapılabilir. havalandırma delikleri etrafına yapılabilir mi ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Fahri Şenoğlu 19 Haziran 2011 Paylaş 19 Haziran 2011 merhaba arkadaşlar, bende yeni bir 2010 model ford tourneo 75ps kullanıcısıyım. aracı aldıktan sonra nette gezinirken fordclubtr.com u buldum ve çok sevindim. aranızdaki dayanışmaya hayran kaldım ve benimde buraya katılmam gerektiğini düşündüm. herneyse lafı fazla uzatmayayım. nette gezinirken 2010 model yeni ford transit connect modifiye diye bi başlık altında aşağıdaki resimi buldum.sorum şu: resimdeki havalandırma delikleri etrafındaki mavi ışıkları nasıl yapabiliriz? çok hoş görünüyor eminim sizinde hoşunuza gidecektir. ben biraz araştırdım ama böyle bişey bulamadım. belki bilenlerinz vardır. valla nerden bulunur bilemem ama bu resimdeki araç özel yapım bir connect bildiğim kadarıyla ama genede araştırın derim ... Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu 30 Haziran 2011 Paylaş 30 Haziran 2011 Bu connect Amerika'ya giden versiyonu, Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye'de satışa çıkmadan Amerika'ya gidiyor. Herşeyiyle farklı bir araç. Dikkat ettiyseniz araç camlı olmasına rağmen dikiz aynaları eski (yada yeni connectin kapalı kasa olanları) kasanın dikiz aynaları kullanılmış. Demekki Amerikalılar bu aynayı daha güvenli bulmuş, malum Amerikanlar güvenlik konusunda çok hassas. Gösterge paneli yeni mondeonunkine benziyor. Hız sabitleyici bile koymuşlar, vites topuzu çok şık duruyor. Orjinal carputer bile yapmışlar. Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim=----> Bu havalandırma halkaları benimde çok hoşuma gidiyor. Benim arabanınkini sökmüştüm ben birkez temizlik için. Gri olan kısım çıkabiliyor, onun saydam olanını da hiç biryerde bulamadım. Benim de aklımda var değiştirmek. Gri parçanın aynısı plexi glas ile yapılabilir belki ama onun da kalıbını falan çıkarmak zor iş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts