İçeriğe Yönlendir

Ford Fusion 1.6 Tdci 5 Yıl Uzun D&#246nem Testi

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Evet arkadaşlar bizim fusion 150bin km ye geliyor. Uzun dönem izlenimlerimizi paylaşmak istedim.

Araç 1.6 TDCI 90 HP ve land rover yeşili olup memur jibi olarak adlandırılmaktadır.

Aracı 2005 sonunda yeni seri makyajlı gögüs ve yeni tamponlar gelir gelmez, hatta gelmeden aldık. Yılda 30 bin km kadar üstüne koyduk.

Ortalama yakıt tüketimimiz hızlı kullanmamıza (120-140) rağmen 4.9-5-1 arasında değişiyor. 100 ile gidersek 4.3 felan oluyor.

Bugüne kadar yaşadığımız problemler:

1- Aldığımız hafta motoru yağ eksilttiğini farkettik. Kapak contasındaki silikon hatalı çıktı garantiden yapıldı. Allah'tan yağı uzun yola çıkmadan, daha doğrusu çıktıktan biraz sonra kontrol ettimdi. O zamandan beri bu konuda bir sorun çıkmadı.

2- 90 bin km civarlarında EGR tıkandı ışık yandı performansta bri fark yok. Servise gittik temizlediler.

3- Yine yandı. Yine gittik yine temizlediler.

4- Yine yandı yine gittik, yeni yazılım ile artık ışık yakmamasını sağladılar.

5- 60 binde üzerindeki hankook ları goodyear hydragrip yaptık bir ses farkı olmamakla beraber karda fena değildi.

6- 120 binde hydragripleri efficient grip yaptık çok ses azaldı

7- 120 bin bakımında alt orta motor kulağı çağlar bey tarafından çatlak olarak belirlendi ve değişti. 100 küsur lira felan tuttu galiba

8- 90 binde triger mriger vesaire tüm olasılıklar değişti. Servisle beraber 800 TL.

9- 90 bine kadarservisler 250-300 liraydı

10- 135 binde ön fren balataları değişti

11- 135 binde 90 bin km değişiminde şahsuvarın zorladığı ve kaynak yaptığı karter kapağı civatası artık adam olmayacağından yenisi ile değişti. 100 lira dolaylarında 150 ye yakın bir meblağ.

12- Silecekler birkaç sefer banana ile değişti

Başka bir şey değişmedi bozulmadı. Araçta herşey aldığımız gün performansı ne ise aynen korunuyor. Gerek çekiş, gerekse boya vesaire aynen ilk günkne yakın duruyor. Boya koruma yapılmadı.

İçeri su alma problemi olmadı.

KAza yapılmadı. Arkadan hafif tampona dokundular birşey olmadı. Arada biz dokunduk yine birşey olmadı.

Araç, yüksek bir araç ancak yol tutuşu sorunlu değil. Türkiye şartlarında korkmadan binebiliyoruz. Servis ücretleri yüksek değil gibi. Yani bugüne kadar bizi yakan servis olmadı. Gerek Şahsuvar gerekse Cevizli ford ikisi de efendi davranıyorlar. Artık Cevizli'ye gider miyim bilmem o ayrı.

Süspansiyon sert tabi ama o kadar da değil. Özellikle sessiz lastik takınca araç çok değişti. Başka araca binmiş gibi oldum. İzolasyon iyi olmadığı için lastik çok etkiliyor yol sesini.

Ses sistemi bence yeterli. Yol bilgisayarı biliyorsunuz yeterli. Torpidodan ordan burdan ses gelmiyor. Arka pandizottan geliyordu kesildi.

Çalışmamazlık etmedi, her basışta bugüne kadar aldı. Mazotu Shell'den alıyoruz.

Araç almayı düşünenler için şöyle bir artısı var. Arka koltukta 3 kişi rahat oturabiliyor. Çünkü oturma pozisyonu dik ve tavan yüksek. Bu çok ama çok önemli. Yine öne oturanlar aaa bu araba büyükmüş diyorlar. Diz mesafeleri felan dışardan göründüğü gibi değil. Ayrıca koltuk yatınca fiestaya oranla çok büyük bir alan kazanıyorsunuz. Öyle ki çamaşır makinası girebiliyor. Kangoo gibi yük alıyor nerdeyse. Yolcu koltuğu öne katlanıyor böylece uzun halı vb de koyabiliyorsunuz. 2.50 yük koyup sanıyorum bagaj kapanıyordu. 3 de koydum hatırlıyorum ama özel yöntemlerle.

Bu aracı herkese tavsiye ederim. Otoban zevki çok değil ama şehiriçi zevki çok iyi. Her yere keçi gibi gidiyor. Özellikle 1.6 tdci olması sayesinde ışıklarda kimseye teslim olmuyor Focustan hafif olduğu için ondan daha çevik davranıyor.

Alt takım oldukça sağlam. Hiçbir rot balans problemi yaşamadık.

Bunun dışında soruları olanlar varsa cevaplamaya çalışırım. Farlar yeterince aydınlatıyor. Bunun bir nedeni aracın yüksek olması. Farlar H4.

Aşağıda temsili resim

12472089b.jpg

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Mehmet Hocam klavyenize sağlık kısa ve öz.

Yüzü değişmeyen tek fusion kaldı. Şu anda 0km 1.4 tdci dan başka dizeli yok galiba. 31.000tl gibi fiyatlara 0 fusion bence çok uygun.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
10- 135 binde ön fren balataları değişti

Eğer ilk kez 135binde değiştiyse helal olsun hocam,daha da bir şey demem. :)

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ilk kez evet. Ben ve hanım daha çok gaza basarız frene daha az basarız. Uzun yolda da kullanıyoruz ondan olsa gerek.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Akdeniz

Öyle bir anlattınız ki insanın fusion alası geliyor :) Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle,gerçekten çok sağlam araçmış.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yenisi B-MAX olarak çıkacaktı anck kriz nedeniyle ertelendi. Yine de çıkacak tabi.

Yeni konsept eski tuğla konsepti değil. Bu nedenle yuvarlak hatlara sahip olacak. Bu nedenle halihazırdaki uzaktan bakınca ford explorer havası kaybolacak.

Keşke bu aracı bu tarz kasa ile focus üzerine yapsalardı.

Gün gelecek yine köşeli daha sert olacak araçlar, bekleyelim bakalım.

Yorum bağlantısı
Şükrü Gümüş

mehmet bey ellerinize sağlık. bugun Fusion Comfort 5k 1.4 Tdci 68ps aldım ve forumda ilk sizin yazınızı okumak çok hoş oldu.. :nazar: herkese kazasız belasız sürüşler.. peşin 29bin verdim. . kasko hariç. ama 2010 bandrol + plaka ve bide park sensörü fiyata dahil rengi buz beyaz. ilk izlenimlerimi ilk fırsatta yazacagım.. sanırım 1.4 tdci motorun biraz farkı olacaktır. cok atik olmasını beklemıyorum. hafta da 5 gun 50 km köydeki okuluma gidip geleceğim.. birde ayda bir memlekete gidip gelsem ortalama 2500-3000 km benı beklıyor ayda. hayırlısı bakalım. teşekkurler.

Yorum bağlantısı
Şükrü Gümüş

sagolun erkan bey. evet tercihimde yakıt konusu cok önemliydi benim için. 25km mesafe gunde 50 km 10 lirayı bulmucak sanırım :nazar: yol kotu değil ama yuksek olması genede buyuk avantaj... aklım yan basamaklarda kaldı :nazar: satış elemanı yakışmaz beyaza dedi vazgectim. ama tavan cıtaları kesın olacak. sizce baska ne olabilir cok orjinalligini bozmadan?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)
Fusion AŞKINA Ruslara bakın......

şarkı bile yapmışlar Fusiona...

:lol2:

buda pastası...

Bu video çok manidar. Fusion konusu bir kenara Rusların (aslında tüm uluslar için geçerli) ağzı köpüklü çeçenistanı işgal eden, dogal gaz babası yamyamlar olmadığını, onların da bizim gibi birer bireyden oluştuğunu çok güzel gözler önüne seriyor.

Biz ise az önce radyoda dinliyorum ilk haber olarak demokratik özgürlük zart zurt gibi çatlak sesler çıkarıp birbirimizi sevmemenin çarelerini aramakla meşguluz.

Videoyu dikkatle yeniden izleyin. Onlardan biri biz olabilirdik.

Bir de ilave yapayım. bebek bekleyenler için çok yararlı bir özelliği var. Yolcu koltuğunu öne yatırınca oluşan alanda hemen bir örtü atıp bebeğin altını değiştirebiliyorsunuz. yahut kenara felan çekerseniz orada uyutabiliyorsunuz. Yahut arkaya oturup ayağınızı öne yatmış olan kısmın üzerine uzatarak dinlenebiliyorsunuz. Alırken bu kadar yararlı olur mu demiştim ama öyleymiş. VW passat'ta olmayınca üzüldüm. Sonra baktım el kitabında (VW) var ama opsiyonelmiş.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Bu video çok manidar. Fusion konusu bir kenara Rusların (aslında tüm uluslar için geçerli) ağzı köpüklü çeçenistanı işgal eden, dogal gaz babası yamyamlar olmadığını, onların da bizim gibi birer bireyden oluştuğunu çok güzel gözler önüne seriyor.

Biz ise az önce radyoda dinliyorum ilk haber olarak demokratik özgürlük zart zurt gibi çatlak sesler çıkarıp birbirimizi sevmemenin çarelerini aramakla meşguluz.

Videoyu dikkatle yeniden izleyin. Onlardan biri biz olabilirdik.

Bir de ilave yapayım. bebek bekleyenler için çok yararlı bir özelliği var. Yolcu koltuğunu öne yatırınca oluşan alanda hemen bir örtü atıp bebeğin altını değiştirebiliyorsunuz. yahut kenara felan çekerseniz orada uyutabiliyorsunuz. Yahut arkaya oturup ayağınızı öne yatmış olan kısmın üzerine uzatarak dinlenebiliyorsunuz. Alırken bu kadar yararlı olur mu demiştim ama öyleymiş. VW passat'ta olmayınca üzüldüm. Sonra baktım el kitabında (VW) var ama opsiyonelmiş.

:crazy: Mehmet Hocam, "insan, insandır", ırk, dini vs ne olursa olsun, insanlar birbirine benzer . :crazy:

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Burak İşler

mehmet çok yararlı oldu benim için. şu an araç arayan birisi olarak mondeo,focus, bi de fusıon arasında gidip geliyorum. alabileceğim rakam maksimum 17 olunca bu paraya 2004 model benzinli bi fusıon geliyo aynı model focuslar daha pahalı mondeolara ise yetişmem zor. bi kaç ilan sahibiyle görüştüm fusıon bakıcam ikiside 2004 model 17 liraya olucak gibi ikiside lpg li birisinin trigeri ve baskı balatası ve benzin pompası değişmiş diğeri 80 000 de değişen bi şeyi yokmuş. ikisinide servise göstermeyi düşünüyorum. baskısı değişen araç 113 000 de biraz erken değilmi baskı için? ayrıca bu araçlara has alırken dikkat etmem gereken püf noktalar varmı? yani genel konular dışında demek istiyorum.üçüncü fordum olucak olursa.bazen sırf bu form yüzündenmi ford alıyorum diye de düşünmeden edemiyorum :lol2: şimdiden teşekkürler..

mehmet çok yararlı oldu benim için. şu an araç arayan birisi olarak mondeo,focus, bi de fusıon arasında gidip geliyorum. alabileceğim rakam maksimum 17 olunca bu paraya 2004 model benzinli bi fusıon geliyo aynı model focuslar daha pahalı mondeolara ise yetişmem zor. bi kaç ilan sahibiyle görüştüm fusıon bakıcam ikiside 2004 model 17 liraya olucak gibi ikiside lpg li birisinin trigeri ve baskı balatası ve benzin pompası değişmiş diğeri 80 000 de değişen bi şeyi yokmuş. ikisinide servise göstermeyi düşünüyorum. baskısı değişen araç 113 000 de biraz erken değilmi baskı için? ayrıca bu araçlara has alırken dikkat etmem gereken püf noktalar varmı? yani genel konular dışında demek istiyorum.üçüncü fordum olucak olursa.bazen sırf bu form yüzündenmi ford alıyorum diye de düşünmeden edemiyorum :unknw: şimdiden teşekkürler..
mehmet bey çok yararlı oldu benim için. şu an araç arayan birisi olarak mondeo,focus, bi de fusıon arasında gidip geliyorum. alabileceğim rakam maksimum 17 olunca bu paraya 2004 model benzinli bi fusıon geliyo aynı model focuslar daha pahalı mondeolara ise yetişmem zor. bi kaç ilan sahibiyle görüştüm fusıon bakıcam ikiside 2004 model 17 liraya olucak gibi ikiside lpg li birisinin trigeri ve baskı balatası ve benzin pompası değişmiş diğeri 80 000 de değişen bi şeyi yokmuş. ikisinide servise göstermeyi düşünüyorum. baskısı değişen araç 113 000 de biraz erken değilmi baskı için? ayrıca bu araçlara has alırken dikkat etmem gereken püf noktalar varmı? yani genel konular dışında demek istiyorum.üçüncü fordum olucak olursa.bazen sırf bu form yüzündenmi ford alıyorum diye de düşünmeden edemiyorum :D şimdiden teşekkürler..

mehmet bey olarak başlıyor mesajım düzeltemedim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

2006 öncesi fiesta/fusion ların radyo teybini kontrol edin deniyordu. Başka bilmiyorum. 1.6 benzinli motorun neleri kontrol edilmesi gerekiyorsa edersiniz. Direksiyon hidroliği kaçırmış mı kaçırdıysa fiyat kırma maksadı ile pazarlık unsuru olabilir. Onun dışında kazası yoksa ve motor iyi durumdaysa daha ne olsun. Tabi 2004 olunca eski gögüs ve tampon.

Yorum bağlantısı
Burak İşler

nasipse çarşambaya arabayı servise götürüp baktırıcam 2007 den sonrakilerin göğüs gösterge kısmı çok daha hoş ama onlarada 20000 liradan açılış yapıyolar muhtemel bi sorun çıkmazsa 2004 1,6 lpg li aracı alıcam sadece renginin füme oluşu düşündürüyo

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
...

4.bu kadar sert süspansiyona rağmen sert virajlarda arkasını bırakma eğiliminde...aracı aldığımız gün bunu test ettim,izmir şehiriçi trafiğinde.spin atmama ramak kalmıştı...

5.biz bu aracı yüksek olması nedeniyle aldık,dağa vurulacağı için...herkesin tercihi tabiki farklıdır,ama ben olsam şehiriçi için fiesta dururken fusion tercih etmem.

Şehiriçi atraksiyon yapmaya uygun sayılmaz. Ancak bi fusion a arkaya 3 kişi binin. Bir de fiestaya binin 3 kişi arkaya. Sonra yeniden görüşelim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Karaca
Şehiriçi atraksiyon yapmaya uygun sayılmaz. Ancak bi fusion a arkaya 3 kişi binin. Bir de fiestaya binin 3 kişi arkaya. Sonra yeniden görüşelim :)

Size katılıyorum. Fusion çok geniş iç hacmi olan bir araç. Hem de 1,6 litre benzinli motorla sürüşü çok zevkli.

Amcamda vardı, ilk Fusionlardan. Amcamın bürosunda tadilat yaparken, hem arka koltukları hem de sağ ön koltuğu yatırıp, "bu da sığar mı?" diye düşündüğüm ne kadar eşya varsa taşımıştım. Eşya, insan, evcil hayvan, vs... aklınıza ne gelirse sığıyordu Fusiona.

Arabayı, sadece sağ aynayı görebileceğim şekilde komple doldurduğum bir seferde, Ankarada kırmızı ışıkta beklerken yandaki polis aracındaki memurlar, bakıp bakıp da beni göremeyince anons yapmışlardı megafondan: "Ford sürücüsü, hala direksiyondaysan ve nefes alıyorsan korna çal" :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

Arabayı, sadece sağ aynayı görebileceğim şekilde komple doldurduğum bir seferde, Ankarada kırmızı ışıkta beklerken yandaki polis aracındaki memurlar, bakıp bakıp da beni göremeyince anons yapmışlardı megafondan: "Ford sürücüsü, hala direksiyondaysan ve nefes alıyorsan korna çal"

Mehmet Göktürk Gönderildi Bugün, 18:12

:D

Yorum bağlantısı
Burak İşler

bugün araca ekspertiz yaptırdım uzunca bi liste çıktı almaktan vazgeçtim.tahminimden çok sorunlu çıktı araç ama gerçekten içi çok ferah oturuşu gidişi fiyatına göre alınacak en iyi araç.bakalım bi de balıkesirde var haftaya ona bakmaya gidicem.

Yorum bağlantısı
Misafir
bugün araca ekspertiz yaptırdım uzunca bi liste çıktı almaktan vazgeçtim.tahminimden çok sorunlu çıktı araç ama gerçekten içi çok ferah oturuşu gidişi fiyatına göre alınacak en iyi araç.bakalım bi de balıkesirde var haftaya ona bakmaya gidicem.

forumda erkan uludağ arkadaşımız satıyor.inceledinizmi?

Yorum bağlantısı
Burak İşler

herkese tavsiyeleri için teşekkürler arkadaşlar bugün itibari ile 2001 ghıa sedan otomatik focus aldım.forda devam fusıon niyet focusa kısmet oldu. bi sorunum lpg yarın yada sonraki gün taktırıcam lovato,atiker,mim gaz arıza lambasını yakmayan problem çıkartmayan hangisi acaba teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Misafir

burak üstadım hayırlı olsun.iyi günlerde kazasız,cezasız,arızasız binmeni diliyorum. :good1: lpğ konusunda markadan ziyade iyi bir usta şart.forumda bolca tartışılan bir konu.

Yorum bağlantısı
Burak İşler

Çok teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun otomatik konusunda sizinle paylaşımlarımız olur umarım kullanımı bakımı gibi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...