Hasan Dönmez 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 (düzenlendi) Benim focusun uzun dönem testi km kısa ancak süre uzun. ford focus ambiante gp 1.6 brc lpgli 1. Aracı aldığım hafta çok ses çıkardığından dolayı egzos değişti Sebebi hatalı üretim olmasında kaynaklı. 2. Kış aylarında kapı kilidi donduğun anahtar ile zorladığım için kilit mekanizması arızalandı. Elektrikçide sigorta değişti düzeldi 3. 30.000 kmde balataları değiştirdim. 4. Her 10.000 kmde castrol yağ ile değiştirdim. 5. 2009 da akü değiştirildi 6. 2009 mıchelın fabrika çıkışı lastikler çıkartılıp yerine brıdgeston marka lastik takıldı. 7. 2008 de 45.000 km de triger değişti. 8. 55.000 kmde bobin değiştirildi. 9. 63.000 kmde bujileri değiştirildi. 10. 30.000 polen filtresi değiştirildi. 11. 47.000 yakıt pompası değiştirildi. 12. 38.000 brc lpg takıldı. 13. Her 10.000 kmde hava filtresi değiştirildi. 14. 60.000katalizör tıkandı yerine boş katalizör konuldu. 15. 60.000 egzost değiştirildi. 16. Arka stop ampulleri 3 kez komple değiştirildi. 17. 60.000 far ayarı yapıldı. 18. kalörifer rezistansını değiştirdim. Şimdilik yaptıklarım bu kadar. Aracı yetkili servise sadece 1 kere götürdüm. Aracın bakım işlerini hep kendi ustama yaptırdım. Aracın kaporta aksamı ne boyandı nede hasar gördü. Sadece arka tampon 3 kez arkadan darbe aldı ancak cizik bile oluşmadı. Lpg yakıtta çok ekonomik.Ve brc markasında hiç sorun yaşamadım.Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu lastikten çok memnun kaldım.Islak zeminde mıchelinden kat kat daha iyi. Yakıt pompasının bozulması dışında hiç çalışmamazlık yapmadı tek marşla çalıştı. Polen filtresi yerinden su aldı oraya silikon çektim sorun kalmadı. Kısacası ben focustan gayet memnun kaldım. Arızaları çok gibi görünsede 2000 model bir araba için gayet normal.Ve yedek parçası şuanda gayet ucuzladı. bu zamana kadar hiç yolda bırakmadı.15-16 Bin tl ye ikinci el alınabilecek en güzel araçlardan biri. 21 Aralık 2010 tarihinde Arda M. D tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Efe 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Allah kazasız belasız daha nice yıllar binmeyi nasip etsin. Bu arada brc ile yakıt hangi rakamda ekonomik. Net bir veri var mı? kaç litre şehir içi ve şehir dışı / 100 km bu bilgiyi de paylaşırsanız sevinirim. Bende 2004 focus 1 collection var 85.000 de satın aldım. Araba rutin bakımlardan başka bişey yapılmamış. İlk iş alır almaz yağ, filitreler, triger, baskı balata ve v kayışı seti ve bujileri ve ön fren balatalarını değiştirdim. Ve atiker lpg kiti taktırdım. genel olarak memnunum araç 1 yılda 100 bini dolduruyor. Şimdi tekrar yağ filitre değiştiricem. Ayrıca ön diskler, balata ve z rod istiyor. Genel olarak çok masraflı bir araba değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Hararet problemi göremedim hiç ? Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Hararet problemi göremedim hiç ? Benim önceki F1 de de hiç hararet olmamıştı ! ortada çakılıydı, ibre Önceki sahibi olan arkadaşımda da olmadı. Kronik değil herhalde Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Şu değişimler dikkatimi çekti. Sene itibariyle mi, yoksa kilometreye bağlı arıza kaynaklı mı? 7. 2008 de 45.000 km de triger değişti. ( Kilometre olarak erken / 5 yılda değişmesi gerekir ) 8. 55.000 kmde bobin değiştirildi. ( Erken ) 11. 47.000 yakıt pompası değiştirildi. ( Erken ) 14. 60.000katalizör tıkandı yerine boş katalizör konuldu. ( Erken ) 15. 60.000 egzost değiştirildi. ( Erken ) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Harika bir geçmiş detayı. Başka bir şey gördüm: 38 de Lpg takılıyor, sonrasında: 47 de yakıt pompası 55 te bobin 60 da katalizör de sorun yaşanıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Benim önceki F1 de de hiç hararet olmamıştı ! ortada çakılıydı, ibre Önceki sahibi olan arkadaşımda da olmadı. Kronik değil herhalde bende çok yakından biliyom bu aracı hiç hararet yaptığını görmedim duymadım Yorum bağlantısı
Onur Efe 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 maşallah bende de hararet sorunu yok. Katalizör erken de hatalı benzin alındıysa, kurşunlu benzin falan 3000 de de katalizör değişebilir. Bobin hadi bu araca nasip oldu diyelim. Ancak diğer değişen parçalar belki usta yönlerdirmesiyle yapılmış da olabilir. Ben ustaların her dediğine inansam komple aks motor kulağı rolanti valfi değiştirmem lazımdı. Her usta farklı bir parça çıkartıyor bir bakışta. Halbuki araçta sorun yok. Sadece z rod. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Allah kazasız belasız daha nice yıllar binmeyi nasip etsin.Bu arada brc ile yakıt hangi rakamda ekonomik. Net bir veri var mı? kaç litre şehir içi ve şehir dışı / 100 km bu bilgiyi de paylaşırsanız sevinirim. Bende 2004 focus 1 collection var 85.000 de satın aldım. Araba rutin bakımlardan başka bişey yapılmamış. İlk iş alır almaz yağ, filitreler, triger, baskı balata ve v kayışı seti ve bujileri ve ön fren balatalarını değiştirdim. Ve atiker lpg kiti taktırdım. genel olarak memnunum araç 1 yılda 100 bini dolduruyor. Şimdi tekrar yağ filitre değiştiricem. Ayrıca ön diskler, balata ve z rod istiyor. Genel olarak çok masraflı bir araba değil. 1 yıldır 2000 focus kullanıyorum, ortalama tüketim verilerim; (lpg ye geçiş sıcaklığı 25dereceye ayarlı. şehir içi yazın 9,4-10lt/100 kışın 10,6-11lt / 100km lpg şehirler arası yazın : 8,0- 8,5 lt/ 100km - kışın 9,0 - 9,6 km/100km şehir dışı verileri yazın- 1 er kez ankara-antalya , ankara-izmir , ankara-istanbul kışın: ankara-istanbul ( 2 kez) ortalama verisidir. lpg genelde , şehir içi milangaz, şehirdışı total ve opet kullanıldı. Yorum bağlantısı
Onur Efe 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Peki LPG yüzünden yakıt pompası değiştiyse ve 10 yılda sadece 65.000km yapmışsanız LPG'nin karı nedir? Lpg yüzünden yakıt pompası bozulmaz. Uygun montaj ve doğru bakım yapılırsa ve temiz gaz kullanıldığı sürece Lpg yüzünden araçta hiçbir şey bozulmaz. 1 yıldır 2000 focus kullanıyorum,ortalama tüketim verilerim; (lpg ye geçiş sıcaklığı 25dereceye ayarlı. şehir içi yazın 9,4-10lt/100 kışın 10,6-11lt / 100km lpg şehirler arası yazın : 8,0- 8,5 lt/ 100km - kışın 9,0 - 9,6 km/100km şehir dışı verileri yazın- 1 er kez ankara-antalya , ankara-izmir , ankara-istanbul kışın: ankara-istanbul ( 2 kez) ortalama verisidir. lpg genelde , şehir içi milangaz, şehirdışı total ve opet kullanıldı. aynı verilere sahibiz. Benim tüketimde hemen hemen aynı. Ancak sürekli aygaz kulanıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 9 yıl aynı lastikle mi gitti 60 bin km de kat değişmesi de ilginç. Arada başka şeylerde değişmiştir heralde fren hidroliği soğutma sıvısı ve bolca z-rot Benim yaptığım bakım artı kaşıntı değişimleri daha fazlaymış :lol2: rot başı perçinli diye komple salıncakları yenilemiştim bobin lpgden kaynaklı da olabilir onu tam çözemedim çünkü bende değiştim brc tercihi güzel Özendim bende bi liste çıkarayım. 2001 model 2006 da 72 binde alındı. alınır alınmaz 15 bin bakımı özel serviste yapıldı filitre gurubu yağı değişti. 77 binde v kayışı ses yapmaya başlamıştı arada o değişti 87 binde 15 bin standart bakımı filitreler yağ buji takımı ve trigier değişti ( trigiere acele etmişim. şimdiki aklım olsa 120 bini beklerdim ) 93 binde filitre buji tekrar değişti ve lpg takıldı.( lpg öncesi hazırlık bakımı yapıldı) sonra soğutma sıvısı değişti 100binde lastikler energy saverle değişti 105 binde carbon clean yapıldı. peşine 15 bin bakımı yapıldı. 110 bin civarı bobin arızalanmıştı. bobin ve bujiler değişti. Arada kmsini tam hatırlamıyorum ama ön taraftan ses geliyrodu rotbaşı galiba salıncağa peçinli olan, onlar aşınmış perçini kesip vida ile değişeceklerdi komple salıncak değiştim. yine o km civarında arka amortisörler patlamıştı onları orginalleriyle değiştim. geçen son bahar 9 yıllık aküsüne veda ettim delphi akü aldım 122 bin civarı 15bin bakmım yağ filitreler değişti buji kontorl edildi. vs 130 bin civarı ön fren disk balata değişti arkalara ayar çekildi. ( orjinal diski 87 bindeki bakımda torna görmüş ve otosan balata takılmıştı. bu bakımda otosan disk ve farklı bir marka balata takıldı) sonrada yaptıklarımı yazmışım z-rot hego arka denge kolu buji kablosu vs değişti http://www.otoclubturkiye.com/forum/135bin-Per...km-t194213.html şuan 152 binde ve 4 lastik değişti bundan sonraki bakıma bakalım neler değişecek yaşadığım sorunlar: bolca z-rot değişimişmidir 2 bakımda bir. çok langur lungur yollar o yüzden hep. 1-2 kez arka porya bilyası değiştim. bolca arka fren ampulü değişmişimdir. Onuda otomatikliğine veriyorum. çünkü ayak devamlı frende. bobini değiştim ama lpg den mi bilemiyorum zaten 100bine doğru geliyordu değişim iyi oldu buji kablosunda bir sorun yoktu yine hegoda da arıza yakma durumu yoktu (hatta değişince korktum şimdi yeni hego lpgde arıza yakacak felan diye) sırf 100 bini çoktan geçti diye belki kayıop 1-2 beygiri yakalarız ümidiyel değiştim. tüketim minik bir fark yaratmıştır diye düşünüyorum. bir ara performans ampülü işine girdim osram nb bosch +90 fealn ama sıkıldım 3 set değişince. o da araç voltajından dolayı ömürleri kısa oluyor. kapı kilit sorunun bir iki kez yaşadım hiç bir işlem yapılmadı 2 kıştır sorun yok arka cam kriko halatı sıyrmıştı onu değiştim. başka şeylerde vardır ama aklıma bunlar geldi aksesuarlar felan takıldı tabi arada egsoz sistemini komple değişmek istiyorum ama egsozcular gerek yok iyi durumda diyor orjinal egsoz ve katı üstünde ön amortisörleri de değişsem mia caba diyorum ustaya kalsa o da sorunsuz. zaten bir çok değişimi kaşıntıdan yaptım. vs. vs. vs. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 21 Aralık 2010 Yazar Paylaş 21 Aralık 2010 Z rot bir kere 36.000 de değişti.Hareret sorunu benim erkeen farketmemden dolayı yaşamadım.Genleşme kabı su eksiltmeye başladığında tesisatı konrol ettim.Ve sorunun kapak contasından olduğunu buldum.Kapağın içindeki contayı ters çevirdim.3 yıldır kulanıyorum daha eksilmedi.Fren hidroliğini,ve direksiyon hidrolik yağını daha hiç değişmedim.Lastikleri geçen yıl değiştirdim.O şekilde muayeneden bile geçtim.Ancak lastikte çatlaklar meydana gelmişti.Bende değiştirdim. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 10 yılda 65 bin km , tüpe ne gerek vardı Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 21 Aralık 2010 Yazar Paylaş 21 Aralık 2010 10 yılda 65 bin km , tüpe ne gerek vardı Herkes aynı şeyi söylüyor tüpün parasını çoktan çıkardım.Helede son iki yılda eskiye göre daha çok uzun yol yapmaya başladım.Ve halada her gün aracı 30 km kullanıyorum.Eskiden evimin yerinden dolayı haftada 1 kez sadece 20 km kullanıyordum. Yorum bağlantısı
Murat Dere 21 Aralık 2010 Paylaş 21 Aralık 2010 Hararet problemi göremedim hiç ? Hararet sorunu bende yaşamadım. Bizim arabalarda hararet göstergesi var mı ya? Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 21 Aralık 2010 Yazar Paylaş 21 Aralık 2010 Bizim arabalarda hararet göstergesi var mı ya? Varda japonlamışlar. Yorum bağlantısı
Burak İşler 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 98 model mondeo mu sattım. mondeo 3 'te gönlüm olmasına rağmen vergisinin anlamsızca 400-500 olmasından dolayı 2000 otomatik focus almayı düşünüyorum.sorun ve problemler bölümünü şöyle kabaca bakınca çoğunluk f1 lerle ilgili sorunlar var gibi geldi biraz gözüm korktu doğrusu. almayı düşündüğüm araç arkadaşımın yaklaşık 4 yıldır kullanıyor fiyat olarak 16 500 dedi. araç ambient sadece tek hava yastığı var görüşleriniz nedir acaba tabii bir miktar pazarlık payı var gibi geldi bana:)) Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 13 Ocak 2011 Yazar Paylaş 13 Ocak 2011 Bence düz ambiante için fiyat pahalı.O fiyatlara temiz bir otomatik ghia alınabilir.Düz ambiantede yolcu hava yastığı ve abs yok. Yorum bağlantısı
Emrah Korkmaz 17 Ocak 2011 Paylaş 17 Ocak 2011 ford sıcağı sever kolay hararet yapmaz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ocak 2011 Paylaş 17 Ocak 2011 Arkadaş arabası 1000-1500 lira fazla eder... Bildiğimiz ufak tefek sorunları olan bir araç.. Sorun şu ki.. Araba boş ötesi.. Abs bile yok.. Yorum bağlantısı
Burak İşler 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 haklısınız mehmet abi bencede biraz fazla boş şu an beklemeye aldım araç arıyorum muhtemelen focus olacak ve yine muhtemelen düz vites.... Yorum bağlantısı
Oğuz Künyeli 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Şu değişimler dikkatimi çekti. Sene itibariyle mi, yoksa kilometreye bağlı arıza kaynaklı mı?7. 2008 de 45.000 km de triger değişti. ( Kilometre olarak erken / 5 yılda değişmesi gerekir ) 8. 55.000 kmde bobin değiştirildi. ( Erken ) 11. 47.000 yakıt pompası değiştirildi. ( Erken ) 14. 60.000katalizör tıkandı yerine boş katalizör konuldu. ( Erken ) 15. 60.000 egzost değiştirildi. ( Erken ) + 5. 2009 da akü değiştirildi (ilk aküyse çok iyi dayanmış ) 6. 2009 mıchelın fabrika çıkışı lastikler çıkartılıp yerine brıdgeston marka lastik takıldı.(geç kalmışsınız hocam ) Bu kadar ayrıntsına kadar tuttuğunuza göre km'dende dolayı arabanız çok temiz olmalı. Ama benim asıl merak ettiğim balataları 30,000km'de keyfi mi değiştirdiniz bitti mi ? Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 26 Ocak 2011 Yazar Paylaş 26 Ocak 2011 +5. 2009 da akü değiştirildi (ilk aküyse çok iyi dayanmış ) 6. 2009 mıchelın fabrika çıkışı lastikler çıkartılıp yerine brıdgeston marka lastik takıldı.(geç kalmışsınız hocam ) Bu kadar ayrıntsına kadar tuttuğunuza göre km'dende dolayı arabanız çok temiz olmalı. Ama benim asıl merak ettiğim balataları 30,000km'de keyfi mi değiştirdiniz bitti mi ? 5.akü aslında bitmemişti.Ben biterde yolda bırakır diye değiştiryim dedim. balatalar bittiğinden dolayı değiştirdim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts