İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk1 Xenon Far çalışması.

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

dsc00606x.jpg

dsc00619c.jpg

dsc00623h.jpg

dsc00627vy.jpg

byr6lhgcgkkgrhqmokjuewm.jpg

morette far hevesimden vazgeçtim sayılır.oldukca pahalı ve artı olarak exnon dönüşümü düşüncesine yatkın ama bu defa daha çok pahalıya gelecek.yinede takip ediyorum.

hafta sonu yaşlı mondimin gündüz farı çalışmam için ön karlığı söktüm ve devamındada dayanamadım farlarını sislerini sinyallerini temizlik için söktüm.iyiki sökmüşüm.haşat etmişler farları.daha öncede farketmiştim tesisatıyla oynandığını ancak sökünce tam detay çıktı ortaya.kendi tesisatı haricinde kablo çekilmiş ve farların uzun ve kısa siğortası aynı uçtan verilmiş.tek siğortaya bağlanmış.far anahtarı ucu nuda siğorta kutusundan ayrıyetten çekmişler.esas tesisat duruyor.sol taraf far orjinal ford ama üzerindeki etikette h4 yazıyor.h7 duyular mevcut fakat sağ taraf yan sanayi depo yazan far olarak değişmiş ve h1 far olarak takılmış o nedenle sol tarafıda h1 e çevirmişler bu açıkca belli.

kısa far ayna içinden ayrı bir cam ile kurulmuş bir sistem olarak çıktı.ön cam ise ayrı duruyor.ve yapıştırma değil lastik conta kullanılmış çok basit söktüm.camıda dış kasaya metal kıskaç türünde ataçlar ile sabitlenmiş.ön cam resminde görüldüğü üzere mercek yapıya uygunmu bilmiyorum.emmide cam tıraşlama ile uğraşma yazmış.sanırım bu kelime barutu biraz ateşlendiriyor.beni teşvik etmek için mahsus yapıyor galiba. :nazar:

resimlerde detay var.kısa far iç aynalar içten bitmeye başlamış.kalkmış iyice ve park ampulünün takıldığı duyu yeri erimiş.iki tarafta öyle.sinyallerin iç aynalarıda ölmüş iyice.sol orjinal sag yan saneyi.ampuller sarı ampul kullanılmış.duyular temiz sayılır.

sisleride dağıttım.iç aynaları yine bitmeye yakın.orjinal h1 hella sisler.bunla oynamamışlar.

edit:cümle yetersizliği.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Oktay abi, fotoğrafları yüklerken yeniden boyutlandır seçeneği ile 800x600 yaparmısın, böyle zor açılıyor... :nazar:

Yorum bağlantısı
Oktay abi, fotoğrafları yüklerken yeniden boyutlandır seçeneği ile 800x600 yaparmısın, böyle zor açılıyor... :blush:

hallettim soyadaşım.yanlış klasörden yüklemişim.düzeltirken sen yazmışsın.sağolasın. :lol2:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Haydi hayırlısı Oktay abi merakla bekliyorum..Benim farlarda xenonda acil mercek yapmak lazım. Bi ara benimkilerede bi el atalım....Hatta dükkan açalım abi..EMEK LED far stop... :shok::D :lol2:

gündüz farını bitireyim hele.far içinde projemi tamamlayacağım.dükkan işi biraz zor iş benim için.şu an dönemeçler var önümde.kısmet ama.far işi apayrı bir iş.benim alanım dışında.bu farla exnon oldukca zor ama ilk olmayı çok istiyorum.hayırlısı.

fuşinin farı daha kolay yapılabiliyor.

Vallahi bekliyordum sıra farlara ne zaman gelecek diye. :shok:

Oktay Abi sana sıfır son model ve tam donanımlı bir araba verseler, bu arabadaki zevki alamazsın gibime geliyor. Çünkü çok seviyorsun bu işlerle uğraşmayı. Sana bakıp arada bir gaza geliyorum ama bende tembellik var biraz bir türlü başlayamıyorum. :blush: İmreniyorum sana abicim. :lol2:

farı temizlik için söktüm ama sökmüşken sanırım iyice uğraşacağım.bu şekilde haşat farı toplayıp kullanmak olmaz.ya yeni far lazım yada exnon için uğraş.ikiside aynı miktarı bulacak gibi.hayırlısı.

son modelde uğraşmanın hiç tadı olmaz.buna katılıyorum.uğraşmayı çok severim.elimden gelse bu mondiye 1 aıyımı feda edeceğim ama bu aralar epey zor.kafama göre yapmaya niyetim var.hayırlısı bakalım.kıyıdan köşeden sende başlarsın bir gün.

Yorum bağlantısı
Abi ben galiba biraz manik-depresifim. :crazy: Bir başladı mı böyle işlere bu sefer de ayarını kaçırıyorum. Sonra yine bir tembellik rüzgarı, sonra yine coşuyorum vs. :crazy:

Ayrıca sana bazı konularda akıl danışmak istiyordum ama seni rahatsız etmek istemedim. Basit şeyler ama ne yapacağıma karar veremedim.

Çalışmalarını merakla ve ilgiyle takip ediyorum.

tembellik olmadan işin tadı olmaz.bak kaç ay sonra ön gögüsü toplayabildim.çektiğim resimler çok kötü arkadaşımdan yine makina istedim.en kısa sürede getireyim dedi.umarım aksilik olmaz.geçen asldığımda hasta olunca kullanmadan iade etmiştim.

mondiyi çok kullanmadığım için ve bu aralarda yattığı için fırsatı değerlendireyim diyerek elim değdi.far işi oluncada çok uzamaz sanırım.gündüz farını bitireyimde bir hele. :good1:

elimden ne gelirse yardım etmeye çalışırım.ne zaman işstersen sor müsait olunca muhakkak cevap veririm. :good1:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

sökmüşken mercek uygulaması yapsaydın Oktay :crazy: hazırda dağıtmışsın farları.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Abi hazır dağıttın bence bi xenon mercek oturt. cam desenli ama önce orjinal camla dene bakalım ne kadr kötü oluyor. yoksa plexiden bozma bir şey yapılır

Yorum bağlantısı
sökmüşken mercek uygulaması yapsaydın Oktay :D hazırda dağıtmışsın farları.
Abi hazır dağıttın bence bi xenon mercek oturt. cam desenli ama önce orjinal camla dene bakalım ne kadr kötü oluyor. yoksa plexiden bozma bir şey yapılır

abi farların içi berbat iç yansıtıcı soyulmuş.bu şekilde toplarsam anlamı olmaz.mercek için kolları sıvadım bakalım.her yolu araştıracağım.senin verdiğin mercek büyük gibi ölçmedim ama buğun ölçüleri kağıda dökeceğim.

sanırım tek sorun ön cam gibi duruyor.camdaki kesitlerin zararı olurmu?ustalarım daha önce söylemişlerdi ama kısa far camı içte olup ve opsiyonel olunca iş değişti bana göre ve resimdeki ön cam için yorumları bekleyeceğim.cam düz ama kesit çizğileri mevcut cam olmazsa traşlama için camcıya müracat olmaz ise pleksiye müracat bir şekilde işi bitirmeye niyetlendim bakalım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

w210 mercedeslerin camı da desenli ama içinde mercek var mı bilmiyorum. cam düzlenebilirse ışık kırılmasında sorun yaratmaz gibi :D

Yorum bağlantısı

bu resimdeki mercekli değil olandada ortasında yuvarlak düzleştirilmiş cam vardı diye hatırlıyorum.incelemedeyim bakıyorum farlara.mesela bmw nin bir serisinde camın ortası yuvarlak düzleştirilmiş ve mercek oturtulmuş.fiat bravo galiba şu incecik farı olanlar varya onunda aynı şekilde yapılmış.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mercek önü genelde düz oluyor bmwlerde ama e30 larda halojen merceğin önü yine desenli mesela.

pr_01_33041_max.jpg

Yorum bağlantısı
Mercek önü genelde düz oluyor bmwlerde ama e30 larda halojen merceğin önü yine desenli mesela.

pr_01_33041_max.jpg

evet bazılarında bendeki camdaki gibi çizğiler olan var.bmw 5.25 serisinde görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Kolay gelsin Oktay abi. Cam traşlamayla çözülürse güzel olur bence abi. Olmadı pleksi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oktay Geceuçuşu'nda bahsettiğim işlemi uygula.Sorun çıkamayacağını garanti ederim.Sadece dış camı kullacaksın.Dış camdaki desenler engel olmayacak.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hazır iç aynalar ölmüş, boya siyaha, tak bi mercek. Olsun fıstık :)

Ledleride unutmayalım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ledleride unutmayalım :)

Tabi tabi, güzel bi gündüz ledi. Ama taksici misali değil. Büyük ve açılı olanlardan falan...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Oktay Geceuçuşu'nda bahsettiğim işlemi uygula.Sorun çıkamayacağını garanti ederim.Sadece dış camı kullacaksın.Dış camdaki desenler engel olmayacak.

okudum üstadım ve çok iyi geldi.şimdi uyğun mercek bulmaya geldi sıra.sağolasın lokman abi bi exnon mercek verdi ama epey büyük oldu gibi.mercek araştırayım biraz.

burdan ilk başta emmiye beni teşvik ettiği için ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

İşlem linki yok mu?

işlem linki derken?

gece uçuşunda oldukca fazla çalışmalar var.bana çok faydası olacağı kesin.

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1057&st=140

http://www.geceucusu.com/Bazi-bazi-mercek-...eri--t4310.html

gündüz farıda far içinde olacak artık.far içi çok müsait değil.elimdeki gündüz farında kullanacağım mercekler tam olacak.dizilim hafif kıvrımlı olacak gibi çok değil ama.hadi hayırlısı bakalım.

park ampulü ledli olacağı kesin.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

far tasımın ölçüleri,lokman abimin verdiği mercele görünüşü,kesip biçilen kablosu ve mondimin şu anki görünüşü.mondi acayip karizma duruyor bee. :s

73224577.jpg68344922.jpg46414570.jpg93349130.jpg46465780.jpg49819645.jpg85178555.jpg78824845.jpg

Yorum bağlantısı

hadi kolay gelsin oktay abi, eminim çok şık olacak, mondi bu haliyle çok çirkin olmuş, hemen gözlerini yakmak lazım. :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...