Servet Aydın 22 Aralık 2010 Paylaş 22 Aralık 2010 Oktay Valeo bi-xenon (BMW X 6 ) merceği çok rahat oturacak.Bu merceğin etrafını kapatamazsın.Ayrıca reflektörü kesdmeden önce farın arkası müsait mi bir bak.Ona göre merceğin arkasını dışarı çıkar.Ayrıca en önemlisi merceğin arka kısmı ampül takılan yerin kapağını ortalasınki xenon ampül soketi rahat monte edilebilsin.Öteki türlü sağa sola çarparsa merceğin arka kısmı yükseklik-sağ sol ayarı yapaz,kahrolursun.. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2010 Yazar Paylaş 22 Aralık 2010 hadi kolay gelsin oktay abi, eminim çok şık olacak, mondi bu haliyle çok çirkin olmuş, hemen gözlerini yakmak lazım. çirkin değil yahu karizma gözlerine gözlük takacağım üstadım.umarım uzağı iyi görecek benim gibi. Oktay Valeo bi-xenon (BMW X 6 ) merceği çok rahat oturacak.Bu merceğin etrafını kapatamazsın.Ayrıca reflektörü kesdmeden önce farın arkası müsait mi bir bak.Ona göre merceğin arkasını dışarı çıkar.Ayrıca en önemlisi merceğin arka kısmı ampül takılan yerin kapağını ortalasınki xenon ampül soketi rahat monte edilebilsin.Öteki türlü sağa sola çarparsa merceğin arka kısmı yükseklik-sağ sol ayarı yapaz,kahrolursun.. bu mercekle uğraşmak zaten anlamsız.durum ortada.bulacağım merceğide mümkün olduğunca arka tarafa çok çıkarmamaya gayret edeceğim hele bir mercek seçimi olsun.farların arkasında sol tarafta 5cm den fazla boşluk sonrasında siğorta kutusu var.sağ taraf 10cm den fazla.iç boşluğuda her iki tarafta 3 er cm. gayet yeterli gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2010 Yazar Paylaş 22 Aralık 2010 Merakla bekliyorum Oktay abi... galiba en kısa sürede halledeceğim iş olacak bu. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 23 Aralık 2010 Paylaş 23 Aralık 2010 Diğer çalışmalarınız gibi bu çalışmanızında çok güzel olacağına eminim. Sonucu merakla bekliyorum. Kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Aralık 2010 Yazar Paylaş 23 Aralık 2010 Tık yok? İnanmam! yarın bakıyım buğun deyim. balyoz sesini duyarsın. Diğer çalışmalarınız gibi bu çalışmanızında çok güzel olacağına eminim. Sonucu merakla bekliyorum. Kolay gelsin.. çok sağolasın.çalışmalarımı beğendiğinize sevindim. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2010 Paylaş 24 Aralık 2010 yarın bakıyım buğun deyim. balyoz sesini duyarsın. çok sağolasın.çalışmalarımı beğendiğinize sevindim. Kolay gelsin. Çok güzel olacak gibi Oktay Bey. Ben de diğer arkadaşlarım gibi merakla bekliyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 (düzenlendi) Kolay gelsin. Çok güzel olacak gibi Oktay Bey. Ben de diğer arkadaşlarım gibi merakla bekliyorum.Saygılarımla. çok sağolasın üstadım. mercek bulma işini geceuçuşundan selçuk üstadım halletti.elinde kendi aracı 406'da kullandığı ve sonra bir kenara emekliye ayırdığı hella h7 mercek ve xenon ampullerini philips balastı ücretsiz olarak yolladı.kendisine yürekten teşekkür ediyorum. merceğin boyutları tabiri caizse cuk diye oturdu denilebilir.tasın arkasını bile kesmeme gerek kalmayacak gibi.resimlerde görülüyor.merceğin arka kısmının boyası deforme olmuş tasa yansıyan odur. merceğin içi epeyce tozlanmış.güzelce temizledim.biraz zor oldu ama oldu.iki balast ve ampulleri çalıştırdım.yakın mesafe ama öylesine resim çektim. mondimin komple far bölümünü dükkana taşıdım.farı topladım.h1 ampul ile çalıştırıp işaretleyip işleme başlayacağım.geceuçuşu forumunda çok değerli bilğiler resimleriyle mevcut. merceğin arka kısmında vidalar gözükecek biliyorsunuz.buraya kapatmak için uyacak parçalar buldum ama şaşırmayın ölçüleri ve dayanıklılığı gayet iyi bunların.biri 2mm kalınlığında sert suluk gibi birşey genişleme ölçüleri gayet iyi ama boya tutarmı tartışılır 1tl fiyatı var..diğeri sıcak su taşıma için yapılmış birşey.genişleme ölçüleri çok uyğun bunların içinde aliminyum tası var aynı genişleme ölçülerine sahip 6tl civarında kullanılabilir diye düşündüm. 29 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2010 Yazar Paylaş 30 Aralık 2010 kısa farın şuanki şekli bu.ayar yapıptamı işaretleyeceğim yoksa bu şekildeki kesitler iyimi?normal gibi geldi bana. montajı evde yapmaya karar verdim.dükkanda olmayacak. yarın akşam yılbaşı galiba pek hevesim yoktur sevmemde.aile içi belli saate kadardır hep. evdeki tezgahımı kurarım.yavaş yavaş sakince hallederim.sanırım silikona falan pek ihtiyacım olmayacak.4 vida ile sabitleme olacak.vida somunlarına destek olarak.geceuçuşundaki arkadaşımızın yaptıklarına bektaş uyğulaması deyim öyle olsun adı.bunu tam yapmadan sizlerle resimli olarak danışırım.sonrasında yaparım. tas içini iç kısa far camının bitimine kadar olan kısmını araç renğim gibi gümüş gri olarakmı boyayayım.yoksa siyahmı?gümüş gri olursa park için takacağım günışığı ledin yansıması gayt iyi olacak.siyah yaparsamda fena olmaz galiba.orjinal tas renği olursada iyi olacak ama.sizlerden gelecek yoruma göre hareket edip boyayı alacağım. mercek arkasına şeffaf kapak yapıp o şekildede park ışığını sağlayabilirim galiba.gündüz farını amacında kullanmaya karar verdim. farın ilk resmi kısa far camı olmadan ışığın görünüşü.2.resim kısa far camlı olarak görünüşü 3.resim kısa far camı ve dış camlı olarak görünüşü.ampul h1 normal ampul.yüksek ihtimalleki katoloğlarda orjinali h7 olarak geçiyor.far ayarı fena değil gibi geldi ama mesafa yakın.2.5 metre falan.diğer resimler merceğin montajından sonraki görünüşleri.mercek ile ön cam arasındaki boşluk yaklaşık 1.5cm.dış ana cam gerçek cam pleksi değil.erime çatlama riski çok düşük.sanırım bu boşluk yeterli olacak.görüntüsüde epey güzel oldu. merceğin konumu resimlerdeki gibi olacak.tasın eğimine göre yanlardan aşağıdan ölçümler eşit sayılır.burda yapmam gereken nedir?başka montaj resimlerini çok inceledim ve bu şekildeki konum gayet iyi durduğunu düşünüyorum. zaten tasın ampul kısmındaki eğimi düzğün şekli veriyor gibi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Farı mümkün olduğu kadar duvardan uzak bir yerde sabit bir masaya sabitle, Masa üstünde farın yerlerini işaretle, duvarda yatay ve kesilme noktası olarak çüm çizgileri kamufle bantı ile işaretle.. Sonra farı dağıt, reflektöre merceği geçici olarak sabitle, farı masa üstünde eski konumuna getir. duvardaki eski desen çizgisini yakala.. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Aralık 2010 Yazar Paylaş 30 Aralık 2010 Farı mümkün olduğu kadar duvardan uzak bir yerde sabit bir masaya sabitle, Masa üstünde farın yerlerini işaretle, duvarda yatay ve kesilme noktası olarak çüm çizgileri kamufle bantı ile işaretle.. Sonra farı dağıt, reflektöre merceği geçici olarak sabitle, farı masa üstünde eski konumuna getir. duvardaki eski desen çizgisini yakala.. teşekkür ediyorum emmi.konu anlaşılmıştır tarafımdan. focusa yaptığın montaj detayını cep telime yükledim.evde ortamım müsait rahatca uyğularım bunları. buğun birde h7 ampul alırım onunlada denerim.çkesişme çizğilerini görüp ona göre işarete karar verip uyğularım. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 30 Aralık 2010 Paylaş 30 Aralık 2010 Bence içini griye boya.Siyah pek hoş duracağını zannetmiyorum.Bu mercek tam oturmuş.Güzel olmuş. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 (düzenlendi) evdeki ailecek hastalık krizinden dolayı elim bi türlü değemedi.yarım yamalak bişiler olmuştu.dün.sağ tarafı topladım.ufak oğlum eski halojen kısa far resmini silmiş.ama işaretlemiştim.far tası ile duvar arasında 4.5metre mesafe var.fakat merceğin vida yerleri yalama olmuş.sıkıştırmak istediğimde vida deliği bırakıp geliyordu.buğun aparatlar aldım ve tekrardan sağlamtıracağım.ayar için çok uğraşmadım ama bu mercekteki sarımtırak color mod galiba onu yok edemedim.3 tane ampulün yuvasının oturduğu vida yerinin altına teker teker pul koydum.daha önce geceuçuşundan selçuk üstadım pul eklemiş.ama yinede gitmedi.sanırım atladığım bir şeyler var.pullar çizğinin odağını değiştirdi hep tasın arkası maalesef ampul değişimine musait değildi bunun için delik genişletmesi yaptım.ampul rahatca değişebiliyor. 3 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 (düzenlendi) Geçmiş olsun. Merceği vida ile değilde epoxy ile yapıştırırsanız bence daha güzel olur.Vidalı sabitlemede zamanla gevşeme yapacağından odak noktası bozulabilir. Kolay gelsin. 3 Ocak 2011 tarihinde Arda M. D tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2011 Yazar Paylaş 6 Ocak 2011 dün gece anca uğraşabildim.fena halde hastalık var gribal enfeksiyon.fırsat olmadı.şimdi daha iyiyiz.yaptığım aparat olmadı hoşuma gitmedi bende uzun 4.2mm 6cm sac vidası buldum.ve harika oldu.taş gibi sıkı oldu diyebilirim.farları topladım.uzun farıda topladım.araca monte ettim.öylesine.bu gun akşam aksilik olmazda uğraşabilirsem uzun ve kısa beraber farları yakıp ayar yapıp sonra silikonlayacağım.işte son mercek ayar resimleri ve araç üzerindeki resmi.sağ far tası aşağı yukarı ayarı aşağıda kalmış o nedenle öyle duruyor.acayip soğuk var.üşendim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 dün gece anca uğraşabildim.fena halde hastalık var gribal enfeksiyon. Sen uyku işini düzene koymazsan, daha çok hastalanırsın... Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2011 Yazar Paylaş 6 Ocak 2011 Sen uyku işini düzene koymazsan, daha çok hastalanırsın... emmi.kurban bayramından bu yana atlatamadım.ilk defa bu kadar uzun sürdü.yaşlanıyorum.bayramdan bu yanada bu yanada çok fazla uykusuz değilim.ama birikim var bu kesin.çocuklar fenaydı.onlardan dolayı yine bulaştı.şimdi iyiyim çok şükür.yavaştan düzene gireceğim artık. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 amcamların binasının garajına çektim mondimi.burda çok rahat çalışabileceğim.uzun far tesisatını bağlamamıştım o nedenle uzunlar olmadan ayar yapmadan 10 metrelik mesafeden farların durumu bu.hafta sonu uğraşabileceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Sol merceğin hatalı.. Saat yönünün tersine dönmesi lazım... Vidalı yaptın.. nasıl dönecek bu şimdi... ? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 (düzenlendi) Sol merceğin hatalı.. Saat yönünün tersine dönmesi lazım... Vidalı yaptın.. nasıl dönecek bu şimdi... ? dediğin gibi çok az tersine dönecek farkettim şimdi.çizgi yamuk duruyor delikleri geniş deldim vidalar 4.2mm delikler 5mm.olmadı 5.5mm delerim.saga sola yukarı aşağı oynatabiliyorum.daha iyice sabitlemedim vidaalarla sıkılmış hali. :lol2: 7 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Tamam öyle yap ve düzelt.. Ama bence işin bitince yapıştırda, yoksa titrer bu.. Keşke geniş bir duvar bulabilseydin.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 (düzenlendi) Tamam öyle yap ve düzelt.. Ama bence işin bitince yapıştırda, yoksa titrer bu..Keşke geniş bir duvar bulabilseydin.. emmi merceğin arkası tasın tabanına tam basıyor o nedenle vidaları ayarında sıkınca epey sağlam oluyor.ayarlayın ca vidaların üzerine patex dökerim zaten sonra yüksek ısıya dayanıklı kırmızı silikon.son ayar içinde bauhause yakın eve oranın garajını düşünüyorum. hafta sonu olmaz yer yok hafta içi bomboş. 7 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 bu ayar işi bitince.tasın içini boyayımmı?yoksa böylemi kalsın?karar veremiyorum. boyayı aldım.gümüş gri 600derece yazıyor üzerinde. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Siyah fonda griye boyadığı zaman güzel olacak. Birde arabanın biraz bakıma ihtiyacı var, önerilerim,, Ön tamponun boyanması, plakanın siyah çerçevesinin silinip fontlarının kalılaştırılması, bu işlemler yapıldığında araba daha temiz ve genç görünecektir. Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 Siyah fonda griye boyadığı zaman güzel olacak.Birde arabanın biraz bakıma ihtiyacı var, önerilerim,, Ön tamponun boyanması, plakanın siyah çerçevesinin silinip fontlarının kalılaştırılması, bu işlemler yapıldığında araba daha temiz ve genç görünecektir. Kolay gelsin. sağolasın.yüksek derecede siprey boyada renk seçeneği kısıtlı.siyah istemiyorum.siyah olan kısımlarıda gri yapacağım.sanırım tasıda boyayacağım.yorumlar gelsin.tam kararı vereririm. tampon için ayrıca uğraşacağım.ön arka tampon boyanacak benden önceki kullanıcı epey sürtmüş.plaka için ise dediğiniz listemde ekli.sırası gelince onuda yapacağım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts