İçeriğe Yönlendir

Ford'un Freni Niye Sert?

Armağan Pekatik

Recommended Posts

Evren Erakçora

Koltuk pozisyonu ile ilgili olabilir, fren pedal mesafesi bana uzun geliyor ve fazla yukarıda fiestada. Birden tutuyor sanki şehir içinde yavaşlarken bence zor oluyor, hyundai ve diğerlerinin pedalı benim daha hoşuma gitti. Direksiyona diyecek yok zaten, bmw direksiyonu gibi maşallah. :good1:

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
:seytan: Aynısını bende palio'da yaşamıştım :lol: Aynı frene sol ayakla basmak gibi bişey (denemeyen varsa güvenli bir ortamda denesin)

sol ayakla basınca sanki araba olduğu yerde donup kalıyor içinde sen durmadan ilerliyorsun gibi oluyor direk cama :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Buz üzerinde o pedala dokunur dokunmaz ABS devreye girip pedal bir yere dayanmış gibi gitmiyor :good1:

Lastiklerin yola tutunma durumuna göre pedal mesafesi değişir.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)

focus1 de, focus 2 nin fren kalitesi yok....bunuda arkaların kampana olmasına bağlıyorum....fren pedalım çok sert, tepkileri focus 2 gibi değil aynı tofaş freni gibi :yika: ....focus 2 de pedala basınca 4 tekerleğin birden tepkime verdiğini anlayabiliyosun arabayı arkadan biri tutuyomuş gibi geliyor...fakat focus 1 de pedala basınca araba burnunu yere eğiyo...focus 2 de bu yok....

tarihinde Murat Akalo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
focus1 de, focus 2 nin fren kalitesi yok....bunuda arkaların kampana olmasına bağlıyorum....fren pedalım çok sert, tepkileri focus 2 gibi değil aynı tofaş freni gibi :yika: ....focus 2 de pedala basınca 4 tekerleğin birden tepkime verdiğini anlayabiliyosun arabayı arkadan biri tutuyomuş gibi geliyor...fakat focus 1 de pedala basınca araba burnunu yere eğiyo...focus 2 de bu yok....

Tofaş kullanmayalı uzun zaman olmuş galiba. :D

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

arkalar kampana olabilir ama o kadar da kötü değil f1'in frenleri en azından tofaşla kıyaslanacak kadar. :D 4 disk frenli bir araç ile 2 ön disk freni olan bir araç arasında o kadar da fark olması normal değil mi? bence 2 disk fren ile yaşattığı performans tartışılmaz bile. :good1:

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Hepimizin Ford'dan beklentileri her konuda daha yüksek :flowers: (Fren, izolasyon, performans,takırtı-tukurtu,fiyat...)

2011 modeli 28.750 tl den satılan(focus.forumda bir arkadaşa verilen fiyat teklifi) ve bundan daha iyisini daha ucuza alabilen varmış gibi... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
Tofaş kullanmayalı uzun zaman olmuş galiba. :rolleyes:

aşağı yukarı 8 sene kadar :)

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
arkalar kampana olabilir ama o kadar da kötü değil f1'in frenleri en azından tofaşla kıyaslanacak kadar. :rolleyes: 4 disk frenli bir araç ile 2 ön disk freni olan bir araç arasında o kadar da fark olması normal değil mi? bence 2 disk fren ile yaşattığı performans tartışılmaz bile. :nazar:

4 diskin tadını bir alırsan, tofaşı geçtim :) toros freni gibi zannedersin frenlerini, bastıkça niye durmuyo bu araba dersin ben gibi.... :p

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
Ford un; freni - direksiyon sistemi, mukayese kabul etmeyecek kadar iyi tasarlanmıştır, farklı marka-model kullanınca bu daha da iyi anlaşılır, zaten forum da vs. de arattırın, frenden, direksiyondan yapısal! bir şikayet göremessiniz, görebilen de linki hatırlatırsa sevinirim.

+ ben :)

3 sene oldu üye olalı, link eklemesini bir türlü öğrenemedim...

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

İlk defa eklediğim bi konu bu kadar dallanıp budaklandı

Çok mutlu ve heyecanlıyım. Aynı zamanda bu olaydan dolayı mağrur ve gururlu bir ifade var yüzümde.

Allah sizden razı olsun :good1:

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Çok mutlu ve heyecanlıyım. Aynı zamanda bu olaydan dolayı mağrur ve gururlu bir ifade var yüzümde.

Allah sizden razı olsun :moil:

Siz birde Emmi'yle Hakan Gürsoy'un (o şimdi asker :good1: ) muhabbetleri görseniz dallanıp budaklanma görürsünüz :p

birkaç saatte yanıt 100-150 arası, okunma ise 300-400 oluyordu. Bizim yazdıklarımız o hengamede (''a'' nın üstündeki çizgiyi ekleyemedim :p ) uçuyor, gidiyor :bomb::D

Allah, hepimizden razı olsun inşallah...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Allah sizden razı olsun :bomb:

:good1:

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
4 diskin tadını bir alırsan, tofaşı geçtim :D toros freni gibi zannedersin frenlerini, bastıkça niye durmuyo bu araba dersin ben gibi.... :p

bu konuda yani sadece 4 disk tadı konusunda haklı olabilirsin :p ama arabamı asla bir tofaşla kıyaslatmam! ben Kadir deli Kadir uleeyynn :elisopali::selo:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Herhalde direksiyona bisikletlerdeki el freninden takıyordur. :) Orjinalinden daha iyi olur zaten öyle :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Biri beni mi çağırdı?

He ya askerdim di mi ben :good1:

He valla, askerdin :p

Hoşgeldiniz Hakan Bey'ciğim :D

Konu; Ford'un fren sertliği... Artık ellerinizden öper :good1::D :D

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Sertleşiyor muymuş? Frenler?

Sertleşiyormuş herhalde :p Ama forumdan bir sonuç çıkmadı;

yumuşağı mı makbul serti mi diye :good1::):D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Sertleşiyormuş herhalde :p Ama forumdan bir sonuç çıkmadı;

yumuşağı mı makbul serti mi diye :good1::):D

Herşey kararında olmalı :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...