İçeriğe Yönlendir

Toyo Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar


Hasan Varnalı

Recommended Posts

Hasan Varnalı

lastiklerimiz artık nerdeyse kabak oldular bazı yerlerinde yırtık var ve bu yüzden lastiklerimizi değiştirmeyi düşünüyoruz amamalum bizim buralarda hava sıcaklıkları hep iyi seviyelerde oluyor.örneğin dün gece hava en düşük 17 derece idi o kadar güzel yani o yüzden kışlık lastik değilde yazlık almayı düşünüyoruz ve babam araştırmış toyo marka yı iyi demişler ona michelın alalım dediğimde çabuk eskidiğini ve yıprtandığını balon yaptığını söyledi bende toyo marka hiç duymadım bilmiyorum.sizce nasıl bir lastiktir konfor ses önemli değil yol tutuş ve güvenlik herşeyden önce konu lastik olduğu zaman bana.

Yorum bağlantısı

toyo iyidir, miçhelin dahada iyidir çabuk eskimez, ama yazın çok sıcak oursa balon yapabilir, en güzeli; bütce uygunsa goodyear, yoksa toyo alınabilir.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
(düzenlendi)
toyo iyidir, miçhelin dahada iyidir çabuk eskimez, ama yazın çok sıcak oursa balon yapabilir, en güzeli; bütce uygunsa goodyear, yoksa toyo alınabilir.

abi babamın kafasına takılmış toyo toyo diye o yüzden ısrar ediyor.birde bu lastikler arasında 3.sınıf diye bir laf duydum yanlış hatırlamıyorsam toyo için sizce doğrumudur

tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi
Al?nt? yaparken kodlar? de?i?tirmiyoruz..
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Toyo alınacaksa cf1 modeli olsun, diğerleri ıslak zeminde problem çıkarıyor.

Toyo 3.sınıf değilde, kumho, maxiss, marshall tarzı lastiklerin bir üst kalitesinde diyelim. Yani 2.sınıf.

Continentallerin fiyatları eskisi gibi çok yüksek değil. onlarıda düşünün.

Toyo konusunda da ufak bir uyarı; virajlarda salabiliyor kendini, hondamla 1-2kez zor anlar yaşadığım oldu. Şimdi conti kullanıyorum hondayla, frenleri ve virajını kötü bildiğimiz civicte bile ciddi anlamda bir iyileşme oldu.

Ben oyumu continentalden yana kullanıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

sonuçta lastik direk canını taşıyor insanın ö yüzden bence imkanlar zorlanıp en iyisini almak hemde dediğiniz gibi virajlarda kendini salıyors agerçekten zor anlar yaşatabilir birde yani ne kadar havalar sıcakta olsa yağış oluyo rkış aylarında continental dediğiniz gibi ise bende ondan alınması için baskı yapayım biraz :flowers:

Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık

Ben alalı yaklaşık 3 ay oldu toyolarımı memnunum 4 tanesini 360 almıştım. 6 taksit yumuşak asfalt sesini diğerlerine göre kesiyor memnun kalırsınız.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
kararsız kaldık bu konuda çok :lol:

michelin beş para etmez bir lastik markası cok fazla balon yapıyor belkı avrupa yol sartlarına gore cok guzel ancak bizim ulkemizde beş para etmez eger yol tutuşu istiyorsan bredgestone adrenalin serisini tavsiye edeirm toyo cok fazla tercih edilen bir marka değil ancak soylentiler iyi oldugu yonunde sakın gidipte latikçiye sormayın lastikciye gore en ıyı lastik elindeki eritmeye çalıştıgı lastiktir ben gecen goodyear bayisine sordum bana marshall dıye bır markayı öve öve bitiremedi :( birde lastik alırken lastiğin üretim yılına bakmayı unutmayın yanakta yazar bagzı uyanık lastikciler raf omru dolmaya yakın lastikleri satıyor alıp taktıgınızda lastiklerin dıslerı bitmeden lastik tutunmaz oluyor ... goodyear yada bredgestone ikisini tavsiye ederim dunlopta olabilir dunlopuda goodyear uretiyor ...

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

toyo yu japon oldugu için istiyor babamda yoksa başka bi sebebi yok japonlar genelde sağlam oldukları için

Yorum bağlantısı
Onur Demir
toyo yu japon oldugu için istiyor babamda yoksa başka bi sebebi yok japonlar genelde sağlam oldukları için

Japonun motoru sağlamdır, gerisi tırt :)

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
Japonun motoru sağlamdır, gerisi tırt :D

lastiklerdemi tırt yani :):D

Yorum bağlantısı
Oğuz Oğuzer

Aracımda 2 yıldır TOYO T1R modelini kullanıyorum hız indeksi W serisi bir lastik tek eksi yönü aracım çok çabuk patinaja düşüyor gaza yüklendiğimde 3.viteste dahi patinaja düşürebiliyorum araç dizel diyemi oluyor bilmiyorum.birde bu lastikler drift lastiği diye duymuştum gerçekten hızlı ve öfkeli tokyo filmindeki drift yapan araçların altında bu lastikleri gördüm yüksek süratlerde virajlarda ıslak zeminde oldukça iyi yol sesi yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fiyatları ne civarda, toyo ve michelinin ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Aydan Tambay

Toyo lastiğini yaklaşık 65 000 km, nerdeyse tamamını uzun yolda kullandım.

Islah yolda dikkatli olmak gerekir.

Onun haricinde yumuşak ve uzun ömürlü.

Tavsiye edebilirim. Fiyatı diğerlerine göre makul idi.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

gecengün bridgestone RE050 serisini taktım aracıma lastikler mükemmel yola vantuz gibi yapışıyor ıslak zemin performansı ise en az diger lastiklerin kuru yoldaki performansı kadar iyi ... bülent ablanında dediği gibi fevkaladenın fevkınde :shok:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fatih Mehmet Uslu

Çok farklı yorumlar olmuş, muhtemelen kafa karıştıracak, ben aracımı aldığımda michelin energy saver taktırdım 45000 km yaptım bitmesine az kaldı. çok sıcaklarda dağlardan frenlerim alev topu olarak indim, çok çok bozuk yollarda kullandım hiç problem yaşamadım. özellikle kuru zemin performansından çok memnunum. ama 25 binden sonra sertleşmeye başladı ama ömrü uzun bence, babam bridgestonla 30000 ancak yapabildi.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serhat S. Yazıcı

250 km dir kullanıyorum yeni aldım toyo drb ıslak ve kuru zeminde denedim su tahliyesi sessizliği harika sanki virajlarda kayıyormuş gibi geldi tam çözemedim ama konforu bi harika. Bundan önce michelin energie ve continantal preminium contact da kullanmıştım onlarda çok güzel lastikler. Toyo ekonomik ve harbi capon 205/55/16 170 lira conti ve michelin için 230 lira bilgi amaçlı konu hortlatılmıştır

Bende bizim ufak Fiestamıza Toyo obgs5 diye bir kış lastiği aldım duruş ve kalkışlarda çok güzel her hangi bir patinaj veya kayma yok. Yol sesine gelince mükemmel diyebilirim ancak virajlarda bana da kayıyormuş veya savruluyormuş hissi veriyor bu bir his mi yoksa öylemi bilemiyorum. Eşimin aracına takmış olmamdan dolayı tedirginlik yaşıyorum ne yazık ki..

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Rasim Bolat

konuyu hortlatayım biraz bugün usta aracın lastiklerin kesinlikle degişmesi gerek dedi toyo cf 1 175*65*14 cf 1 4adet rot balans dahil ayrıca 4 adet sibop 550 tl ayrıca 6 taksit cf 1 hakkındaki yorumlar nasıl acaba  bilgsi oan kulanan var mı 

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...