Misafir 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 dün sis farlarını güzelce temizledim.ve topladım.harika oldu pırıl pırıl.bu arada ampul şapkasının içi tertemiz parlıyormuş neler düşünmüştüm zaten yapılmış. resim çektim ama hiç belli olmadı delik yeterli değil görünmüyor.cumartesi akşam yolumun üzerindeki bir iki yere alsesion ampul sordum yoktu.hafta içi alırım aksilik olmazsa. fallow me home için parçaları ayarladım.sade olacak teferruat olsun istemiyorum.benim için gerekte yok zaten.dün akşam kapıları kilitleyince tavan lambası sönene kadar sayı saydım.18e kadar sonra söndü. askerden sonra hiç saat kullanmadım.işim icabıda tehlike arz ediyor.cep te yanımda değildi galiba tavan lambası süresi yeterli olacak.olmazsa 555 timer ile ekleme yaparım.foto diod ilede gündüz yanmasını engelleyeceğim. birde karanlık tünellere girince gündüz farı hep yanacağı için biraz faydası olabilir ama yetersiz olacak bunun için sensörlü far olarak sisleri kullanmayı düşünüyorum.elimde foto diod devresi mevcut zaten.güzel bir role tertibatı düşündüm.denemeleri yapınca ayrıca paylaşacağım. hepsi bir arada çıksın istiyorum. sisleri exnon yapmam şu an zor.bunun için dikdörtgen yuvanın içine yuvarlak exnon için yuva yapmak için detaylı çalışma yapacağım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Tavan lambasından tetiklersen her kapıyı açışında yanar.. Bu da sana yakışmaz... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 emmi tavandan almayacağım tetiklemeyi.farkettiysen kapıyı kilitleyince yazdım.tavan lambası 12 saniye biliyorum.ben hızlı saymış olabilirim aceleyle öylesine aklıma geldi saydım. lambanın sönmesini bitiş tetiklemesi olarak olacağım.eğer kısa gelirsede bir şekilde biraz daha uzatacağım bu kolay. detay verebilirim ama yapınca anlatacağım zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Mesajında bundan hiç bahsetmemişsin Oktay.. Kilitten tetikleyip, tavandan nasıl söndüreceksin, anlamadım... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 (düzenlendi) Mesajında bundan hiç bahsetmemişsin Oktay.. Kilitten tetikleyip, tavandan nasıl söndüreceksin, anlamadım... emmi kapıyı kilitleyince yazmıştım sonra tavan ışık süresini söyledim.çok detaya inmek istememiştim.bunun için özür. kilidin kapama ucunu teikleme olarak kullanacağım.yani motor tersine çalışıyorya kilidi kapamak için ordan.uçlar zaten söktüğüm yan sanayi eski alarm soketinde hazır.kapama tetiklemesinide tavan lambasının eksi ucundan alacağım.biliyorsun eksiyi anahtarlıyor.kapı açılınca eksi zaten devrede.kapıyı kilitledim tavan lambası 12sn.ye sonra söndü ve eksi uç boşta.buda rolenin eksi beslemesine seri olacağı için rolenin eksi ucu kesilince sisler sönecek.artı beslemede olsa durum değişmeyecek.rolenin artı ucuna seri bağlarım.fikrim bu.uyğulayınca sonucu göreceğim. tek sorun şuan bu motoru açıp kapamak için eksiyimi anahtarlıyor artıyımı?senin konunda şema vardı onu inceleyecektim daha fırsatım olmadı. 28 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Kısaca; Sabit +12 Kapı kilidinden +12 tetik Tavan lambasından şasi. Soru işaretlerin; Kilit + tetik mi. ? Tavan - role mi.. ? Cevap; Kilit + tetik Tavan lambası, bilmiyorum bakmam lazım.. + tetik olacağını sanıyorum... Ama... anlamadığım yer şurası... Kilitten tetikleyince +12 yi 12 saniye nasıl vereceksin.. Kilit 2 saniye falan elektrik veriyordur... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 (düzenlendi) Anladım.. kısaca; Sabit +12 Kapı kilidinden +12 tetik Tavan lambasından şasi. Soru işaretlerin; Kilit + tetik mi. ? Tavan - role mi.. ? Cevap; Kilit + tetik Tavan lambası, bilmiyorum bakmam lazım.. + tetik olacağını sanıyorum... kilit tetik olacak.tavan lambasının eksi ucu rolenin eksi ucunu kesecek.onada kapama tetiği dedim. emmi tetikleme ucu gelince role direk çalışacak.tetikleme devre dışı kalacak.bunlarda biraz detay.rolenin artı ucuna direk 12 volt gelecek tetikleme transistörde olacak.role tetikleme devresi transistörsüs olmaz. 28 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 +12'n hep olacak o zaman.. Şasi, tavan lamban yanarken olacak... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2010 Yazar Paylaş 28 Aralık 2010 +12'n hep olacak o zaman.. Şasi, tavan lamban yanarken olacak... evet. biraz karışık anlattım özür.tam testini yapınca zaten güzelce yazarım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 +12'n hep olacak o zaman.. Şasi, tavan lamban yanarken olacak... Bi sus, adam yapacak işte, yapmışken de 2 adet yapacak, sen derdine yan Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 (düzenlendi) Bi sus, adam yapacak işte, İyi cevap 28 Aralık 2010 tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2010 Paylaş 28 Aralık 2010 Oktay, uygulamayı öyle bir gizlilikle anlatmışsın ki.. Çözebilmek çok zor oldu Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 mesajlar alınmıştır. emmi çok zor değil.her şeyi role yapacak. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 bu işlere kafam pek basmadıgından, bi ara oktay abi ye baskın yapıp yakından incelemem lazım. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 bu işlere kafam pek basmadıgından, bi ara oktay abi ye baskın yapıp yakından incelemem lazım. Ben Ankara'da olsaydım Oktay abinin dükkandan hiç çıkmazdım sanırm Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 bu işlere kafam pek basmadıgından, bi ara oktay abi ye baskın yapıp yakından incelemem lazım. Ben Ankara'da olsaydım Oktay abinin dükkandan hiç çıkmazdım sanırm gece 02.00 dan sonra vaktiniz varsa buyrun gelin. bu işleri anca bu saatlerde yapabiliyorum oda yarımşar saat falan.işlerim önceliğini koruyor hep. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 gece 02.00 dan sonra vaktiniz varsa buyrun gelin. bu işleri anca bu saatlerde yapabiliyorum oda yarımşar saat falan.işlerim önceliğini koruyor hep. Abi o saatte ben kaçıncı uykuda olurum bilmem; sana kolay gelsin Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 (düzenlendi) Abi o saatte ben kaçıncı uykuda olurum bilmem; sana kolay gelsin gelirsen sandalyeleri birleştiririz uyursun üstadım. 29 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Oktay abi sisleri azalarak söndürebilirmisin:)Onu da eklesek Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2011 Yazar Paylaş 15 Şubat 2011 Oktay abi sisleri azalarak söndürebilirmisin:)Onu da eklesek Üstadım bunu düşündüm ama ilerde ancak olur.Şimdilik home özelliğini anca bitirebilirim kafam eserse uğraşırım ama.Diğital olmayacaktır. Dün gece sis farlarının üzerine gelen karlığıda boyadım.Çok darbe almıştı epey eğe zımpara işi vardı önceden halletmiştim.Biraz daha izler kaldı ama nazarlık olsun dedim bıraktım.Macunla uğraşmak istemedim açıkcası.Önce plastik astarını attım 2 kat.Sonra 2katta metalik gri sprey boya ve bu sabah verniğinide attım.Boyama için kullandığım yer binanın mahzen depo kömürlük tarzı yapılmış yeri.Hava sıcaklı ideal toz yok giren çıkan yok.Son resimleri sonra yükleyebilirim gün ışığında çekmem lazım. Önceki hali. Şimdiki hali. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2011 Yazar Paylaş 15 Şubat 2011 Abi eline sağlık, senin mondeo gün geçtikçe gençleşiyor. Sanırım iyi olacak.Birde hayırlısı ile toplayabilseydim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts