İçeriğe Yönlendir

2010 Fiesta Iç Tavanda Nokta Nokta Lekeler

Faruk Doğramacı

Recommended Posts

Faruk Doğramacı

Arkadaşlar Geçen gün farkettim. Arabanın içini temizlerken nokta nokta lekeler gördüm. Işıklı ortamda belli oluyor. İç tavanın kenarlarında(iç tarafta ön camların üstünde ve bagajı açınca iç tavan bitiminde) küçük noktalar leke çıkarıcıyla sildim ama bir etkisi olmadı bana pas lekesi gibi geldi. Pasın orada ne işi var onu da anlamadım. Böyle bir durumla karşılaşan var mı diye merak ettim. Servise gidince göstermeyi düşünüyorum. Gerçi servistekilerin tavırlarını da şimdiden tahmin edebiliyorum ama napalım.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Tavan döşemesi kusmuş olabilir. Servise gösterin, öyle ise garantiden değişmesi lazım. Benimki bu şekilde değişti.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Öksüz

Hocam bitliste benim bildiğim çok iyi bir servis var oraya götürün. Taşarman'da Murat ve Dursun Ali ustalar var hem de yetkili servis :D O tavandaki lekeler arkaya ''liselim'' yazınca g :p eçiyo tecrübeyle sabit....

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Özgen Acar

ablamın fiestasında da nokta nokta sarı lekeler oluşmuştu,garantiden değiştiler..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bağaj kısmında fitilleri çıkarıp, tavan kaplamasının altına bakın, bakalım tavan sacında pas yada nemlenme varmı?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Kaan Kepir
Arkadaşlar Geçen gün farkettim. Arabanın içini temizlerken nokta nokta lekeler gördüm. Işıklı ortamda belli oluyor. İç tavanın kenarlarında(iç tarafta ön camların üstünde ve bagajı açınca iç tavan bitiminde) küçük noktalar leke çıkarıcıyla sildim ama bir etkisi olmadı bana pas lekesi gibi geldi. Pasın orada ne işi var onu da anlamadım. Böyle bir durumla karşılaşan var mı diye merak ettim. Servise gidince göstermeyi düşünüyorum. Gerçi servistekilerin tavırlarını da şimdiden tahmin edebiliyorum ama napalım.

Merhaba arkadaşlar, tesadüfen bende iki gün önce farkettim. Sigara yanığı veya pas gibi yüzlerce ufak leke oluşmuş. Aracımda sigara içmiyorum.

Konuyu 5 ay önce açmışsınız, servise götürdünüzmü? Bu zaman zarfında ne gibi işlemler yaptınız?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:) görmedim etmedim ama aklıma tek gelen, kullanılan yapıştırıcının dışarıya atması olabilir?
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ersin Önel

Selamlar,

Bu sorun bagaj kapağı tarafında tavan döşemesinde benimde başıma gelmişti. Garantiden değiştirdiler.

Ayrıca 2010 titanium x fiestamda tavan tutamağı yoktu, yeni gelen tavan döşemesi sanırım 2011 modellerinkinden. Artık sağ önde tavan tutamağım var :D

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Bu pas gibi lekeyi, herhangi bir temizleyici madde ile çıkarmak mümkün değil mi acaba?

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Gelecek hafta aracı servise götüeceğim, benim iç tavan döşemesinde de pas lekesi gibi sarı lekeler var, 2 yıllık garantisi bitti, şu an uzatılmış garanti kapsamındayım. Kesinlikle değiştiriyorlar mı yoksa ghafif de olsa zorluk çıkarıyorlar mı? Ayrıca değişim için aracın belli bir süre serviste kaması gerekiyor mu yoksa sipariş verilip, parça gelince mi tkılıyor?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Koray Kahraman

Merhaba arkadaşlar. 04 Kasım'da aracı servise götürdüm ve önümüzdeki Cumartesi araç iç tavan döşemesi garantiden değişecek.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Koray Kahraman

Evet arkadaşlar, sonunda araç içi tavan döşemem değişti ve 2012 model Fiesta tavan döşemesi geldi. Sağ ön yolcu el tutamacı servisin elinde olmadığı için sipariş vereceğiz, gelecek.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Garantiden her zaman değişecek diye birşey yok. Kullanıma bapğlı olmadığına ikna olmaları lazım. Örneğin koruyucu temizleyici madde sonucu olmuş mu bakarlar. fotoğraf çekip sorarlar, onay çıkarsa değişir. Servisin söylediğine göre Titanyum olması bile aracın değişmesinde etkiliymiş.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Jetta larda kronik tavan sarkması ve lekelenme vardı, demek fiestada işi bozmaya başladı, garantiden değişiyorlar vw da haberiniz ola arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Garantiden her zaman değişecek diye birşey yok. Kullanıma bapğlı olmadığına ikna olmaları lazım. Örneğin koruyucu temizleyici madde sonucu olmuş mu bakarlar. fotoğraf çekip sorarlar, onay çıkarsa değişir. Servisin söylediğine göre Titanyum olması bile aracın değişmesinde etkiliymiş.

Titanium olması ile olmaması arasında değişimi etkileyen durum ne acaba?

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman
garanti kapsamında değiştirilen parça bedelinin %30 unu ödüyorsunuz diye biliyorum.

Benden kimse bir kuruş talep etmedi :)

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Ben aracı ilk satın aldığımda ücretsiz 1 yıl uzatılmış garanti almıştım.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ben aracı ilk satın aldığımda ücretsiz 1 yıl uzatılmış garanti almıştım.

Normal garanti bitip uzatılmış garantiyi kullanmaya başladığınızda ; katılımlı onarım sizin içinde geçerli olacak.. ;)

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Normal garanti bitip uzatılmış garantiyi kullanmaya başladığınızda ; katılımlı onarım sizin içinde geçerli olacak.. ;)

Ben de zaten Eylül 2011'den bu yana uzatılmış garantideyim. Yani tavan döşemesi uzatılmış garanti süresi içinde değişti ve bir kuruş talep edilmedi. 2 yıllık garanti süresi bitiş tarihi 09.09.2011, tavan değişim talep tarihi 04.11.2011 ve tavan değişim tarihi 19.11.2011.

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Pas lekesi sonrası değişen tavan döşemesine el tutamacı takılacak. Sizlere bir sorum var; bu bahsi geçen el tutamacı eskiden olmayan ve yeni tavan döşemesi dolayısıyla mecburi takılan bir parça olduğundan dolayı acaba garanti kapsamında mı takıldı yoksa ücret karşılığı mı? İlginize şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Uzatılmış garantiyi bende yaptırmıştım, bir daha araba aldığımda boşa para vermeyeceğim, zaten para tutan motorla ilgili şeylerde kapsam dışı diyorlar, araba işi şans birazda, doğuştan özürlü değilse 10 sene banamısın demez, ama hemen arızalar başladıysa ek garanti falan hikaye, düzelmez çünki, bu durumda sat gitsin taktiğini en güzeli sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Onur Efe

Arkadaşlar bu konu ile ilgili Ford, Renault ve Toyota tavan trimlerini imal eden bir firmada iş tecrübem oldu. Söz konusu problemin tek nedeni tavan döşemesini sandvic olarak preslerken kat aralarına yapıştırıcı uygulanır. Daha sonra belli bir sıcaklıkta 5 dk kadar aluminyum kalıplarda tavan formunda preslenir. Bu yapıştırıcı gramaj ve yoğunluk olarak normal değerlerin üzerinde ise ya kumaş üzerine kusma yapar (nokta nokta lekeler).

Servise gösterdiğiniz an değiştirilmek zorundadır. Fabrikada montaj esnasında tavanlarda bunlardan 0.5 mm çapında tek bir leke olsun ürün red olur. Araç garanti süresi boyunca garanti kapsamındadır.

Böyle bir durumda asla temizlenmeye çalışılmamamalıdır( temizlenemez) Bu durum imalat hatasını kullanıcı hatasına çevirir.

İlave olarak tavan döşemeleri asla ıslak bez kimyasal vb ile temizlenmemelidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...