Onur Efe 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Focus şifreli bijon anahtarının göbeği bijonun aşırı sıkı olması nedeniyle kırıldı ve şifreli bijonları açamıyorum. Acaba bu şifrelerden yedek olarak satılıyor mu? Hepsi standart mı. Temine edebileceğim yer var mı acil yardıma ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Yetkili servise gidip onlardaki şifre ile açmalarını isteyebilirsiniz. Ben geçenlerde kendi şifremi kaybettiğimi farkettiğimde, Yetkili serviste açtırdım,tüm şifreli bijonları normal bijonlarla değiştirdim. Kafam rahat artık:) Yorum bağlantısı
Onur Efe 1 Ocak 2011 Yazar Paylaş 1 Ocak 2011 Yetkili servise gidip onlardaki şifre ile açmalarını isteyebilirsiniz. Ben geçenlerde kendi şifremi kaybettiğimi farkettiğimde, Yetkili serviste açtırdım,tüm şifreli bijonları normal bijonlarla değiştirdim. Kafam rahat artık:) bunun için de astronomik ücret talep ediyorlar mı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 2004 moelde orjinal şifre anahtarı var mıydı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Yedek parçacıdan yeni takım alınacak, eskileri, ehil tornacıya söktürülecek. Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 bunun için de astronomik ücret talep ediyorlar mı Benim gittiğim yerde hiç ücret talep etmediler.4 adet bijon sökümü olarak düşünün meseleyi, ücret istememeleri bence normal. Yorum bağlantısı
Onur Efe 1 Ocak 2011 Yazar Paylaş 1 Ocak 2011 Bijonların sifresini geçtim aslında bir şekilde kazasız belasız sökebilsek. Benim collection araç ancak serviste de sökebilmeleri için şifrenin tüm focus 2004 collectionlarda birbirine uyabilmesi lazım. Eğer her araç kapı kilidi gibi birbirinden farklıysa servis de git bir tornacıya söktür diyecek. Sadece emin olmak istedim bir de 1 sene evvel sanki bijon şifresi diye satılıyordu internette bir yerde. Eğer duyan bilen varsa ve tüm focusların ki birbirine uyuyorsa sorun olmayacaktır. Yoksa denemek sitemediğim diğer yöntemlerle uğraşmak zorunda kalıcam. Somuna altıköşe somun kaynat diyen var canavarla yarık aç diyen var ancak bu yöntemler araca ciddi zararlar verir. Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Ocak 2011 Paylaş 1 Ocak 2011 Şöyle izah etmeye çalışayım,serviste sadece şifrelerin olduğu bir takım çantası var,içerisinde ford modellerinde kullanılan şifreleri barındırıyor.Sanırım 15 adet kadar farklı model vardı. Bunlaran biri illa ki sizin araca uyacaktır. Bijonun malzemesi çok sert olduğundan keskiyle vs açılmıyor.Denedim ordan biliyorum. Yetkili servise gidip derdinizi söyleyin,dermanı bulunur. Yorum bağlantısı
Onur Efe 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 Yetkili servis Şentürklere danıştım. Önce servisi aradım durumu anlattım beni yedek parçaya aktardı. Onlar başka bir arkadaşa aktardı onlar başka bir arkadaşa aktardı. Son arkadaş bijonları biz kırdırıyoruz dedi tornacı dedi anlaşmalı tornacı dedi yani kendisinin de emin olmadığı bir çok tutarsız bilgi verdi sonra yarım saat sonra arayın arkadaşlar burda olur net bilgi verir dedi. Durum yetkili serviste bundan ibaret Yorum bağlantısı
Cem Işık 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 İşin ehli birine denk gelememişsiniz sanırım,ya muhasebedir telefonu açan yada güvenliktir. Servis şefine ulaşırsanız gerekli bilgiyi vereceklerdir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ocak 2011 Paylaş 3 Ocak 2011 Yetkili servis Şentürklere danıştım.Önce servisi aradım durumu anlattım beni yedek parçaya aktardı. Onlar başka bir arkadaşa aktardı onlar başka bir arkadaşa aktardı. Son arkadaş bijonları biz kırdırıyoruz dedi tornacı dedi anlaşmalı tornacı dedi yani kendisinin de emin olmadığı bir çok tutarsız bilgi verdi sonra yarım saat sonra arayın arkadaşlar burda olur net bilgi verir dedi. Durum yetkili serviste bundan ibaret Bence yetkili başka bir servise gidin.Telefonla olmaz bu işler... Yorum bağlantısı
Onur Efe 3 Ocak 2011 Yazar Paylaş 3 Ocak 2011 Servise gitmedim. Önce 4 adet normal bijon alıp arkadaşın dükkana gittim. 1 adet sivri uçlu keski ve çekiçle karşılıklı 2 taraftan birer parça kopardık. Öyle abartı kuvvet uygulamaya gerek yok. Hafif tıklayınca kırılıveriyor çünkü bijonlar çok ser malzemeden. Sonra kırık parçanın üzerine uygun bir lokmayı çekiçle çakıyoruz. Fakat lokma çatlıyor. (1 tane lokma da feda ediliyor) sonra sökülüveriyor. Daha da zorlayan bijon için lokmanın içine bijonun kırık kısımlarına gelen yerine punta atıyoruz ve daha kolay sökülüyor. işlem 4 lastik için toplam 10 dk sürmüştür. Yorum bağlantısı
Sabri Gökçek 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 merhaba; bugun yeni lastiklerimi taktırmaya gittim. usta takarken şifreyi kırdı .bijonlar için yeni şifreyi nasıl temin ederim ? yada şifreleri bijonları nasıl sökebilirim ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 Nasıl kırmış ise, öyle tamir etmesi beklenmiyor mu? Yorum bağlantısı
Sabri Gökçek 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 nasıl becerdi bilmiyorum ama ben tedirgin oluyorum arka lastiğin şifreli bijonunuda takmadık . kısa surede temin etmen yada şifreli bijonları iptal etmem lazım bayramın 2. gunu kayseriye gideceğim umarım yolda ihtiyaç olmaz . servislerde bayram nedeni ile kapalı olacak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 Normal bijon alın takın, eskisi üstünde mi kırıldı? Yorum bağlantısı
Sabri Gökçek 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 yolda lastik falan patlasa sökemen endişem o bijonda sıkıntı yok şifrebaşlığı kırıldı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2011 Paylaş 29 Ağustos 2011 Şifrenin kendisi kırıldı ise, 4 tekerlekti şifreli bijonlar tornacı mahareti ile sökülecek çöpe atılacak, yenisi alıncak veya normal bijon somunu takılacak. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 30 Ağustos 2011 Paylaş 30 Ağustos 2011 Bizim araçların bijonları da şifreli bijon mu acaba? Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Ağustos 2011 Paylaş 30 Ağustos 2011 Galiba bu şifreli bijonlar sökülürken tornacının yaptığı kaynak arabaların elektronik aksamlarında zarara yol açıyormuş. Var mı böyle birşey? Yorum bağlantısı
Özay Uçar 30 Ağustos 2011 Paylaş 30 Ağustos 2011 böyle bir risk olduğunu hiç duymadım, ama varsa da akü kutup başlarını sökmek riski ortadan kaldırır.. Yorum bağlantısı
Sabri Gökçek 30 Ağustos 2011 Paylaş 30 Ağustos 2011 Normal bijon alın takın, eskisi üstünde mi kırıldı? evet 3 lastiğin montajını yaptı 3. de kırıldı. son lastiğe takmadık zaten. Şifrenin kendisi kırıldı ise, 4 tekerlekti şifreli bijonlar tornacı mahareti ile sökülecek çöpe atılacak, yenisi alıncak veya normal bijon somunu takılacak. öncelikle şansımı serviste denek istiyorum eğer şifre bulursam şifreli bijonları sökturup normal bijon takacağım. Yorum bağlantısı
Sabri Gökçek 7 Eylül 2011 Paylaş 7 Eylül 2011 evet 3 lastiğin montajını yaptı 3. de kırıldı. son lastiğe takmadık zaten.öncelikle şansımı serviste denek istiyorum eğer şifre bulursam şifreli bijonları sökturup normal bijon takacağım. şifreli bijonlar için anahtarı kayseri de ünallar servisinde buldum metinlerde yokmuş . değiştirdim kurtuldum Yorum bağlantısı
Recommended Posts