İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Mı, Beyin Mi, Boğaz Kelebeği Mi ?

Yiğitcan Toprak

Recommended Posts

Yiğitcan Toprak

Arkadaşlar aracım 97 mondeo ghia otomatik

2 gün önce aracımda yolda giderken bi anda vites küçülttü sonra bi küçülüttü bi yükseltii boşa aldı sonra yine düzeldi.. bu sıkıntıdan sonra arabayı ustama götürdüm oda beni bir şanzıman ustasına yönlendirdi. Şanzıman ustası aldı arabayı test sürüşüne çıktık. aracın şanzımandan değil elektiriksel bir problemi oldugunu söyledi.. ya aracın beyninden ya boğaz kelebeğinin tıkanıklığından olabileceğini söyledi birde akünün hemen altında vites yükselmesini sağlayan bir parça var onun tıkanabileceğini söyledi ve enson şanzıman revize olduğunu söyledi.

gelelim yapılan işleme o akünün altındaki parça sökültü temzilendi takıldı yine sürüşe çıktık ve araba toparladı.. ben şanzıman yağı değişimi için aracı ustama bıraktım bugun aldım arabayı eve gelirken yine aynısını yaptı tekleme gibi böle bian boşa alıp tekrar vites atar gibi napacağımı şaşırdım

sizlerden gelecek önerileri bekliyorum ilgilnediğiniz için teşşekür ederim....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vites seçici mekanizması temizlenmiş, pek bir işe yaramaz, bu tip bir hadiseye sebep olacağını sanmam, zaten değişen olmamış. Sol lastik arkasında kalan bir soket vardır, türbin hız okuyucu, öncelikle bu soket temizlenmeliydi. R ye geçerken aşırı kütleme var mı?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

tr sensörü arızalı temizleme ile düzelmez degiştirmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

geriye atarkan tak sesi var yaşar bey o sizin dedğiniz parça ne işe yarar fiyatı nedir bana tam açıklarsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

peki arabanın beynini hemen yarın okutsam bu kaça patlar bana ve çözüm kesinliklle olurmu bana yardımcı olurmusunuz

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
geriye atarkan tak sesi var yaşar bey o sizin dedğiniz parça ne işe yarar fiyatı nedir bana tam açıklarsanız sevinirim

vites konumu hakkında araç beynine bilgi verir. fiyat konusunu bilmiyorum

peki arabanın beynini hemen yarın okutsam bu kaça patlar bana ve çözüm kesinliklle olurmu bana yardımcı olurmusunuz

okutsam ne demek anlamadım

Yorum bağlantısı
Misafir
Vites seçici mekanizması temizlenmiş, pek bir işe yaramaz, bu tip bir hadiseye sebep olacağını sanmam, zaten değişen olmamış. Sol lastik arkasında kalan bir soket vardır, türbin hız okuyucu, öncelikle bu soket temizlenmeliydi. R ye geçerken aşırı kütleme var mı?

bu parçadan dolayımı r ye geçişte küt sesini yapar.bazen yaşlı mondimde oluyor ama her zaman değil.

yaşar usta beyni okutmaktan kastı bilğisayardan bakma diye anladım ben ama arkadaş başka bir şey demiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

Daha önceki mesajımda arabamda olan sorunu yazmıştım.. Araç motor ısındıktan sonra yolda giderken bir anda küt küt elektirik kesip bir anda tekrar geri geliyordu şanzuman sanki boşa çıkıyordu tekrar bir anda vitese geçip devam ediyordu... devir düşürmede var tabi tekleme...

Yapılanlar;Araç ustaya götürldü; şanzımandan kaynaklandığı söylendi...

;Araç şanzımancıya götürdü şanzımancı da şanzımanda deil elektiriksel olduğunu söyledi ve akü altında bir parça temizledi taktı vites konumu bişeysiymiş...Araç birgün böyle çalıştıktan sonra yine aynı sorunları yapmaya devam edildi

; Şanzıman filtresi ve yağı değiştirildi yine olmadı

BUGUN; Araba başka bir ustaya götürüldü ve elektirksel olduğu söylendi...

; Ateşlemeyle ilgili olduğu düşünülerek atşeleme boobini deiştirildi yine olmadı...

Bana yardım edebilecek ankarada ne bir usta var nede bu mondeodan anlayan adam var araba 1 haftadır kapıda yatıyor napacağımı bilemedim artık sizlerden gelecek önerilere gmre arabayı götürüp baktıracağım çözüm önerileriniz bekliorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...