Arif Avcı 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 (düzenlendi) Selam bende 97 model ford mondeo 2.0 glx 'dir modeli fakat şöyle bir sorunum var kalorifer sadece 4 kademede çalışıyor ve petekleri nereye alırsam alayın sadece ön cama üflüyor bilgilendirirseniz sevinirim. 13 Ocak 2011 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 slm bende 97 model ford mondeo 2.0 glx 'dir modeli fakat şöyle bir sorunum var kalorifer sadece 4 kademede çalışıyor ve petekleri nereye alırsam alayın sadece ön cama üflüyorrrr bilgilendirirseniz sevinirimmm.. Arif Bey, neden forum kurallarımı okumadan konu açıyorsunuz? Bu forumun Türkçe kurallarına azami seviyede dikkat edilen bir forum olduğunu bilmiyor musunuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 Arif Bey, neden forum kurallarımı okumadan konu açıyorsunuz? Bu forumun Türkçe kurallarına azami seviyede dikkat edilen bir forum olduğunu bilmiyor musunuz? Konunuzu kapatıyorum. Düzgün bir Türkçe ile yeniden açın lütfen. Sen önce kendi avatarına bak Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 Bahsedilen yönlendirme mandalı vakumla çalışır,içindeki lastik kısım eridiğinden sadece cama verir.Düğmenin yenisi pahalı,ucuz olan v184 Transit in ki alınıp kauçuk kısmı değiştirilebilir ancak bunu becerebilecek bir ustaya ihtiyacınız var..Sadece 4. kademe çalışması kalorifer reziztansının arızası, değişecek.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 Bu şekilde daha fazla kullanmayın, rezistans önce kendini, sonra soketi, sonra tesisatı, hatta otomobili yakabiliyor, bildiğimiz yangın sebebi! Sadece Cama üflemesi ayrı bir sorun. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 Sen önce kendi avatarına bak Murat abi süper fotoğraf Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 Kalorifer rezistansınız hasarlı değiştirilmesi gerek. Çok ısınan bir parça ve Çağlar abinin dediği gibi yüksek ısıdan soketlerin yanması muhtemel. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 Kalorifer rezistansı değişmesi gerekiyor.focus 1 inkini 35 - 45 tl civarındaydı.Mondeonunkide o civarlarda olması lazım. Yorum bağlantısı
Arda Inan 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Kalorifer rezistansı değişmesi gerekiyor.focus 1 inkini 35 - 45 tl civarındaydı.Mondeonunkide o civarlarda olması lazım. Benim de sadece 3. kademe çalışmıyor aynı şey mi oluyor ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 4 çalışmıyorsa, durum pek iyi gözükmüyor, uzaktan kötü haber gibi olmasın da, acilen sisteme baktırın, bir yerler erimesin. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Tercih edermisiniz bilmem ama benim araçta(daha önceden forumda da yazmıştım) aynı sorun vardı. Sıkıntı rezistansın üstündeki diyotun yanmasından kaynaklanıyor.Ben sorduğumda rezistansın fiyatı 90 tl idi. Bense elektronikçilerden diyotun numarasına göre aynısından buldum ve ustama taktırdım. Bağlantılar lehimlendi ve yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Bu arada diyotun fiyatı 50 krş idi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Klima devreye girmez ve gaz tamam ise, klima rezistansı bozuktur, fan 1-2-3-4 lerde çalışmıyorsa kalorifer rezistansı, isimleri aynı, işlevleri ve parça olarak ayrı ayrıdır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 4. kademede klima çalışıyor kısmını kaçırmışım, bu garip bir arıza, ellenmemiş bir sistemde böyle bir arıza olmaz, klima sistemi, fan hızından bağımsızdır. Mesela içerdeki fan motorunu bile söksek kompresör devreye girer . Yorum bağlantısı
Caner Makinacı 24 Şubat 2011 Paylaş 24 Şubat 2011 (düzenlendi) Selam Arif bey aynı sorun bende de var hepsi çalışıyor sadece ön cama havayı üflüyor, serviste baktırdık kalorifer yönlendirme modülü bozulmuş dediler 550 TL bi fiyat çekince bende taktrmadım el kadar bişey bu kadar pahalı olmasına aklım ermedi sizinkide aynı sorun olabilir ama bi servise gösterin kapakmı ne varmış ön konsolun altında onlarda kaynamış olabilir dedi usta araç dışarda duruyorsa sıcak -soğuk bi zaman sonra petekler bozuluyomuş ama bizimkiler sağlam sorun modüldemiş dedi usta. 24 Şubat 2011 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Chat dili kullanmayal?m l Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 Selam bende 97 model ford mondeo 2.0 glx 'dir modeli fakat şöyle bir sorunum var kalorifer sadece 4 kademede çalışıyor ve petekleri nereye alırsam alayın sadece ön cama üflüyorbilgilendirirseniz sevinirim. Aynı sorun önceki gün benim başıma geldi,havalandırma 4.kademe dışında çalışmamaya başladı,arabayı otofara götürdüm,durumu anlattığımda biz o arızayı biliyoruz deyip hemen torpidoyu yerinden çıkardılar.Usta erimiş kablo soketini ve kalorifer rezistansını gösterdi.Soketi ve parçayı orjinali ile değiştirdi.Soket orjinal olmadımı tekrar eriyormuş.70tl verdim.Sorun çözüldü.Ayrıca camdan üfleme sorununada çok güzel çözümleri var.Birdaha gittiğimde farlarıda temizlettirecem inşallah. İlginçtir motor soğukken benzinden gaza geçmede sorun yaşıyordum,ilk seferde istop ediyordu uyumlu olmayan enjektöre bağlıyordum,bu sabah sorunsuz gaza geçti. Yorum bağlantısı
Özcan Erdoğan 22 Ağustos 2011 Paylaş 22 Ağustos 2011 Aynı sorun önceki gün benim başıma geldi,havalandırma 4.kademe dışında çalışmamaya başladı,arabayı otofara götürdüm,durumu anlattığımda biz o arızayı biliyoruz deyip hemen torpidoyu yerinden çıkardılar.Usta erimiş kablo soketini ve kalorifer rezistansını gösterdi.Soketi ve parçayı orjinali ile değiştirdi.Soket orjinal olmadımı tekrar eriyormuş.70tl verdim.Sorun çözüldü.Ayrıca camdan üfleme sorununada çok güzel çözümleri var.Birdaha gittiğimde farlarıda temizlettirecem inşallah. İlginçtir motor soğukken benzinden gaza geçmede sorun yaşıyordum,ilk seferde istop ediyordu uyumlu olmayan enjektöre bağlıyordum,bu sabah sorunsuz gaza geçti. İlker bey bugün bende tavsiyenize uyarak uzun süredir sadece ön cama üfleyen havalandırmamı "OTOFAR" Faruk ustaya götürüp yaptırdım. Allah razı olsun. Sadece Havalandırmayı yapmak değil güleryüzü ilede memnun etti beni. Sanırım artık Mondeomun elektrik aksamını başka ustaya ellettirmem Yorum bağlantısı
Emre Cetin 22 Ekim 2011 Paylaş 22 Ekim 2011 Uzun zamandır sadece ön cama üflüyordu 1-2-3-4 kademelerde sorun yoktu dün itibariyle meşhur arıza bende de baş gösterdi sadece 4 uncu kademede hava üflemeye başladı . Trabzon da bununla ilgilenebilecek bir usta önerebilecek varsa yazarsa çok sevinirim . Yorum bağlantısı
Emre Cetin 25 Ekim 2011 Paylaş 25 Ekim 2011 Bugün ilgilenebildim sorunla, soket den kaynaklanıyormuş ısınıp biraz eriyip gevşemiş çıkarıp kabaca temizleyip yerine taktı usta çalışıyor şuan . Yorum bağlantısı
Guest Umut Araz 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 bendede aynı bu sorun hasıl oldu sadece 4.kademe calışıyor 1 2 3 calısmıyor 4. kademe calısırken bazen yönlendirme cazlışıyor bazen çalışmıyor sadece cama üflüyor teybi çıkarıp söktüm ama anormal bir şeye raslayamadım kademe anahtarınıda düz bir yerde söküp dagıttım tekrar taktım yine calışmıyor ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Arif Avcı 24 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2012 Tercih edermisiniz bilmem ama benim araçta(daha önceden forumda da yazmıştım) aynı sorun vardı. Sıkıntı rezistansın üstündeki diyotun yanmasından kaynaklanıyor.Ben sorduğumda rezistansın fiyatı 90 tl idi. Bense elektronikçilerden diyotun numarasına göre aynısından buldum ve ustama taktırdım. Bağlantılar lehimlendi ve yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Bu arada diyotun fiyatı 50 krş idi iyi günler ben rezistansın yerini bulamadım yardımcı olabilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Burçin Teymen 28 Ağustos 2012 Paylaş 28 Ağustos 2012 Selam bende 97 model ford mondeo 2.0 glx 'dir modeli fakat şöyle bir sorunum var kalorifer sadece 4 kademede çalışıyor ve petekleri nereye alırsam alayın sadece ön cama üflüyor bilgilendirirseniz sevinirim. MeErhaba. Aynı sorun benim aracımda da var. Zaman zaman nüksediyor. Sadece 4. kademe de ve cama üflüyor. Öncelikle arızanın düğmeyle alakası yok. Elektrik devresinin eskimesinden ve aşırı yüklemeden dolayı torpidonun sol alt tarafında bir devre var o kısadevre yapıyor veya yanıyor, Elektrikçim çıkarıp temizliyor oksidlenmeyi ve tekrar çalışıyor. Bu tabi geçici bir çözüm, ancak yenisi alınarak halledilebilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts