İçeriğe Yönlendir

Arabamı Dün Teslim Aldım Focus 1.6 Comfort 2011

Mehmet Ali Lök

Recommended Posts

Mehmet Ali Lök

Merhaba arkadaşlar,

Dün arabamı teslim aldım ve Allah'a şükür herhangi bir sorun çıkmadı. Aldığım bayi çalıştığım şirketin filosunu aldığı bayi idi. Sitede yazılı olan her şeyi kontrol ettim. Herhangi bir probleme rastlamadım.

İlk izlenimlerim:

1- Araç içinde çok gürültü var diyorlardı.. Bence makul seviyede ses çıkıyor.. Tahammül edilemeyecek bir ses söz konusu değil.

2- Vitesler gayet iyi.Geçişler sorunsuz.

3- Araca alışma evresinde olduğum için diye düşündüğüm bir kez stop etme sorunum oldu. Biraz da acemilik var önceden kullandığım araçlar otomatik vitesliydi.

4- Araca beyaz çok yakışıyor.. İzlemeye doyamıyorum : )) ( Görgüsüzlük diyebilirsiniz belki ama çok seviyorum aracımı )

5- Aracı bu sabah ilk çalıştırdığımda 300-400 metre sonra hararet göstergesi 90 a çok yakın bir yerlerde sabitlendi. Ve fanlarda hafif hafif ılık bir hava gelmeye başladı.

6- Araca binip fanı açtığımda otomatik olarak AC ( klima ) devreye giriyor. Sebebi nedir bilemedim. Acaba normal mi? Her kapatıp tekrar açışımda arabayı, klima tekrar devreye giriyor ve kapatmam gerekiyor.

7- Alır almaz depoyu doldurdum. Dünden beri 100 km yapmışım ve ortalama yakıt tüketiminde yazan değerler 8.4 civarı.. Aracı ilk kullanışlarım olduğu için devrinde kullanmaya, ani hızlanıp ani yavaşlamamaya, 1. vites de 2000 devir diğer viteslerde 3000 devirde vites değiştirmeye dikkat ettim. Aracın ilk bir kaç bin km sinde bunlara dikkat etmek önemliymiş..

8- Eğer yol boşsa veya müsaitse belirli bir hıza hız sabitleyiciyi devreye alıyorum. Ve anlık tüketim düz yolda 3.2-5.6 arasında eğimli yollarda ise 11.8-12.0 civarına kadar yükselebiliyor.

9- Kalkışlarda eğer sabredemez direk gazlarsam anlık tüketim 20-25 litre seviyesine çıkıyor. Ancak sanıyorum tüm araçlarda bu böyle. Şirketin Bakü ofisinde 1.8 corolla var sedan tiptronik vites o araçta kalkışı denedik ve 71 litre anlık tüketimi kendi gözlerimle gördüm.

10- Vites değiştirme aralıklarım:

1 den 2 ye : 2000 devri görünce

2 den 5. vitese kadar her vites aralığında 3000 devirde. Ancak hızlanamıyorum bu şekilde vites değiştirince. Acaba kaç km daha aracı böyle zorlamadan kullanmam gerekecek?

Şimdilik ilk edindiğim izlenimlerim bunlar. Sizlerden de görüş alabilirsem memnun olurum. Ayrıca 6. maddedeki soruma da cevap rica edeceğim.

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş

6. sorunun cevabı eğer camı ısıtmayı seçmezseniz klima devreden çıkacaktır , fordlarda cama alınca genelde klima hep çalışır tüketimi de artırır :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Karabulut

aracınız hayırlı olsun kazasız ve cezasız günler

Yorum bağlantısı
Mehmet Sevinç

hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim foto isteriz :unsure2:

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Aracınız iyi günlerde kullanın Mehmet Ali Bey :unsure2:

Her ne kadar yeni araçların rodaj dönemi olmaz dense de aracın limitlerini bir süre zorlamayın derim. Limitleri zorlamayın derken: aracı titretecek ölçüde düşük devirde kullanarak motora yüklenmeyin ve devir göstergesindeki kırmızı hatta da pek yeklaşmadan aracınızı kullanmaya özen gösterin :rolleyes: Kullandığım aracın rodaj süresinde ise, aynı hızda fakat farklı devirlerde aracımı kullanmaya çalıştım. Uzun yolda 5. viteste 90 km hızla takribi 1800 devir/dk. ile 20 dk. seyrettikten sonra aracı 4. vitese alıp devrini yükselttim ve bir 20 dk. kadarda bu şekilde kullandım. Bu açıdan rodaj sürecinde hız sabitleyici kullanmak sabit bir devirde seyretmenize neden olabilir.

Anlık tüketimin kalkışlarda o seviyelere çıkması normaldir. Dizel aracımda dahi kalkışlarda 20 litreleri çok rahat görüyorum. Ayrıca kullandığınız araç maksimum torkunu 4000 devirde veriyor. Bence bu aşamada da o devirlerde aracı kullanmanızda sakınca yok. Hayırlısı olsun tekrardan :good1:

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
(düzenlendi)

hayırlı olsun :nazar:

tarihinde Ayd?n Sert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
(düzenlendi)

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için.

6. sorunun cevabı eğer camı ısıtmayı seçmezseniz klima devreden çıkacaktır , fordlarda cama alınca genelde klima hep çalışır tüketimi de artırır :bravo:

Teşekkür ederim. Hemen iş çıkışı deneyeceğim.

aracınız hayırlı olsun kazasız ve cezasız günler

Teşekkür ederim.

güle güle kullanın...

Teşekkür ederim.

hayırlısı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim foto isteriz :nazar:

Teşekkür ederim. Haftasonu resimleri eklemiş olurum diye düşünüyorum..

Aracınız iyi günlerde kullanın Mehmet Ali Bey :nazar:

Her ne kadar yeni araçların rodaj dönemi olmaz dense de aracın limitlerini bir süre zorlamayın derim. Limitleri zorlamayın derken: aracı titretecek ölçüde düşük devirde kullanarak motora yüklenmeyin ve devir göstergesindeki kırmızı hatta da pek yeklaşmadan aracınızı kullanmaya özen gösterin :nazar: Kullandığım aracın rodaj süresinde ise, aynı hızda fakat farklı devirlerde aracımı kullanmaya çalıştım. Uzun yolda 5. viteste 90 km hızla takribi 1800 devir/dk. ile 20 dk. seyrettikten sonra aracı 4. vitese alıp devrini yükselttim ve bir 20 dk. kadarda bu şekilde kullandım. Bu açıdan rodaj sürecinde hız sabitleyici kullanmak sabit bir devirde seyretmenize neden olabilir.

Anlık tüketimin kalkışlarda o seviyelere çıkması normaldir. Dizel aracımda dahi kalkışlarda 20 litreleri çok rahat görüyorum. Ayrıca kullandığınız araç maksimum torkunu 4000 devirde veriyor. Bence bu aşamada da o devirlerde aracı kullanmanızda sakınca yok. Hayırlısı olsun tekrardan :nazar:

Yani sürekli aynı devir aralığında tutmak doğru değil anladığım kadarıyla? Ve bir süre derken ne kadarlık bir süreyi kastediyorsunuz? Peki yakıt tüketimini doğruya en yakın olarak ölçebilmek için deponun tamamen bitmesini mi beklemeliyim dersin?

iyi günler kullanın

Teşekkür ederim.

tarihinde Mehmet Ali L tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya
(düzenlendi)

öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın,3000 deviri geçmekten korkmayın bir şey olmaz bence,tüketimi de ben şöyle ölçüyorum;depoyu fullüyorum 100-200 km sonra tekrar benzin alıyorum böyle ölçebilirsiniz yalnız araç yeni olduğu için başlarda tüketim fazla olabilir

tarihinde Okay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
Hayırlı olsun
öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın,3000 deviri geçmekten korkmayın bir şey olmaz bence,tüketimi de ben şöyle ölçüyorum;depoyu fullüyorum 100-200 km sonra tekrar benzin alıyorum böyle ölçebilirsiniz yalnız araç yeni olduğu için başlarda tüketim fazla olabilir
Güle güle kullanın :unsure2:
hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

4 Numaralı cümlenizle ilgili, bu forum üyelerini bir araya getiren bu kıymetli otomobillerimiz değilmi? :unsure: Herkes arabasına bakıyor hayran hayran bu çok doğal. Ben babamın aracını devr aldım biraz makyaj yapıyorum ve hergün hayran hayran bakıyorum,her gizli köşesinde dua'lar nazar boncukları asılı :p. Düşünemiyorum 2011 model focus alsam, Sanırım eve sokmaya felan çalışırdım, onun için 'Görgüsüzlük diyebilirsiniz belki ' lafınızı kabul etmiyorum. Otomobilimizi sevmek görgüsüzlükse, biz hep beraber 'Görgüsüz bir forumuz' :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
4 Numaralı cümlenizle ilgili, bu forum üyelerini bir araya getiren bu kıymetli otomobillerimiz değilmi? :unsure: Herkes arabasına bakıyor hayran hayran bu çok doğal. Ben babamın aracını devr aldım biraz makyaj yapıyorum ve hergün hayran hayran bakıyorum,her gizli köşesinde dua'lar nazar boncukları asılı :p. Düşünemiyorum 2011 model focus alsam, Sanırım eve sokmaya felan çalışırdım, onun için 'Görgüsüzlük diyebilirsiniz belki ' lafınızı kabul etmiyorum. Otomobilimizi sevmek görgüsüzlükse, biz hep beraber 'Görgüsüz bir forumuz' :unsure2:

:)) evet benim gibi düşünen arkadaşların olması mutlu etti beni : )) Ayrıca teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Arabanızı sevmişsiniz belli, bu görgüsüzlük değil çok normal, hele ki beyaz focus sevilmeyecek gibi değil. :)

Evet doğru, aynı devirde uzun süre gitmeyin ve aracı zorlamayın. 1000-2000 Km civarına gelene kadar bu şekilde kullanmaya özen gösterin. Sonrasında da birden bire zorlamayın. Vites değiştirdiğiniz devirleri kademe kademe artırın.

Yakıt tüketimini hesaplamakla şimdi uğraşmayın bence. Bazen ilk 5.000 km'ye kadar bile yakıt tüketiminin tam olarak oturmadığı olabiliyor. Bir süre sonra yakıttaki düşüşü siz de farkedersiniz zaten.

Tekrardan hayırlı olsun.

Teşekkür ederim Ahmet Bey,

Aslında yakıt tüketimini hesaplamak konusunda ben şöyle düşünüyorum.. Yani ben bunu değil de yakıt sarfiyatının azlığı ile ünlenmiş bir başka 1.6 motor hacminde araç alsaydım tahmin ediyorum ki tüketim değerlerim 100 km de en fazla 2 litre daha az olacaktı. Buda 100 km içinde 7-8 TL gibi bir fark yapar ben bu yakıt tüketimi konusunu bu kadar ciddiye almıyorum aslında ama sadece aracım yeni olduğu için +- %10 luk taahhüt değerleri içerisinde olup olmadığını öğrenmek istiyorum zira aracımda bir sorun varsa belki anlamak için bir katkısı olur diye düşünüyorum.

Yani yakıt tüketimi 15,16 olduğunu söyleyen arkadaşlar da çıkmış daha önce forumda belki onlarınki gibi sorunludur aracım onu şimdiden bileyim istediğim için hesaplamak istedim.

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

100 km de bu kadar güzel özetlenir, :) hayırlı olsun, ben hala 79 Celica :good1: ma hayran hayran bakıyorum.

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

hayırlı olsun, güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
Hayırlı uğurlu olsun. :nazar:
hayırlı olsun. :)
Hayırlı uğurlu olsun. :)
Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah,
hayırlı olsun, güle güle kullanın..
100 km de bu kadar güzel özetlenir, :) hayırlı olsun, ben hala 79 Celica :) ma hayran hayran bakıyorum.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar..

Yorum bağlantısı
Gökhan Güdük

Hayırlı olsun arabanız. Bende bir görgüsüzüm :D Arabamı çok seviyorum. İnsanın bebeğine bakması gibi bakıyorum, bıcıbıcı yaptırıyorum, yakışıklı hale getiriyorum ve geçip karşısına her yıkamadan sonra resimlerini çekiyorum ve her defasında tekrar hayran hayran bakıyorum :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
Hayırlı olsun :blink:
Hayırlı olsun arabanız. Bende bir görgüsüzüm :good1: Arabamı çok seviyorum. İnsanın bebeğine bakması gibi bakıyorum, bıcıbıcı yaptırıyorum, yakışıklı hale getiriyorum ve geçip karşısına her yıkamadan sonra resimlerini çekiyorum ve her defasında tekrar hayran hayran bakıyorum :good1:
Hayırlı olsun,güzel günlerde ve kazasız belasız kullanırsınız inşallah...

Teşekkürler arkadaşlar.. En azından arabasını böyle benim kadar seven başkalarının da olması güzel : )) normalim yani : )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...