İçeriğe Yönlendir

Arabamı Dün Teslim Aldım Focus 1.6 Comfort 2011

Mehmet Ali Lök

Recommended Posts

Semih İzgi
Hayırlı olsun arabanız. Bende bir görgüsüzüm :D Arabamı çok seviyorum. İnsanın bebeğine bakması gibi bakıyorum, bıcıbıcı yaptırıyorum, yakışıklı hale getiriyorum ve geçip karşısına her yıkamadan sonra resimlerini çekiyorum ve her defasında tekrar hayran hayran bakıyorum ;)

Tipik focus sahibi,tipik fordclubtr üyesi,tipik bir ben.. :lol2:

Yorum bağlantısı
Hakan Cibelik
4 Numaralı cümlenizle ilgili, bu forum üyelerini bir araya getiren bu kıymetli otomobillerimiz değilmi? :) Herkes arabasına bakıyor hayran hayran bu çok doğal. Ben babamın aracını devr aldım biraz makyaj yapıyorum ve hergün hayran hayran bakıyorum,her gizli köşesinde dua'lar nazar boncukları asılı :D. Düşünemiyorum 2011 model focus alsam, Sanırım eve sokmaya felan çalışırdım, onun için 'Görgüsüzlük diyebilirsiniz belki ' lafınızı kabul etmiyorum. Otomobilimizi sevmek görgüsüzlükse, biz hep beraber 'Görgüsüz bir forumuz' :flowers:

Ben de aynı aşka tutuldum. ;) 10 gün oldu alalı, aklıma geldikçe pencereden aracıma bakıp hasret gideriyorum. Önceden sabah olmasa da işe gitmesem derdim :nazar: , şimdi bir an önce arabama binmek için sabahın olmasını iple çekiyorum. Çok yakışıklı bir resmini bilgisayarıma duvar kağıdı yaptım. :nazar: Hele o sıfır arabalara özel kokusu var ya... En pahalı parfümlerden bile güzel geliyor burnuma...

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Focusumun herhaline bayılıyorum . İster çamurdan rengi kaybolsun , isterse güneş altında parıl parıl göz alsın . Hiç farketmez , Ford sevgisi böyle birşey . Aracınızı her parketmenizden sonra tekrar tekrar dönüp bakıyorsanız hayran hayran , arabanızı gerçekten seviyorsunuz demektir . Unutmadan kazasız , belasız , iyi günlerinizde kullanın inşallah aracınızı... :nazar:

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

güle güle kullanın aracınızı ancak ben arkadaşlardan farklı bir şey söyleyeyim; zorlamayın lütfen ama aracınızı değil kendinizi. yazılarınızdan zaten orta tarz araç kullandığınız belli. göstereceğiniz ultra dikkati trafiğe ve dış etkenlere verin. rodaj dönemi o kadar da kırılgan değil. arkadaşlar abartmasın :D (kovdurucam kendimi forumdan)

hepimizin başına aynı şeyler geldi. ilk 1000 km'de gürültülü ve çok yakan bir aracımız vardı. bunlar her geçen kilometrede azaldı. ben en büyük değişikliği 10bin civarında yaşadım gibi geliyor. hem gürültülü hem de sarfiyat düştü. yalnız şunu belirteyim benim evimle işim arası 3.5km. ayrancı-öveçler ve aracıma baktığımda son 5000km de hızım ortalama 26km. sarfiyatım da 10lt üzerinde. üstelik ben devirli ve hızlı araç kullanırım.

demek istediğim devirli de olsa hızlı da olsa 4. vitesi zor görüyorum günlük kullanımımda ve bu nedenle ortalama hızım 26km. yani ekonomik kullanım bir yere kadar benim için. verimli bir kullanım şansım yok bu kadar dur kalkla ve soğuk motorla. yani zamana bırakmakta fayda var artık. 1.6l benzinli ve bu sınıfta hiç bir araçla eşit koşullarda 2 lt/100km fark alamazsınız. lütfen kimse lancer ya da civic demesin, denedik olmuyor.

sahibi içine bindiğinde ne hissediyorsa, odur arabası. allah kaza bela vermesin, aracınızla mutlu seyahatler dilerim.

4 Numaralı cümlenizle ilgili, bu forum üyelerini bir araya getiren bu kıymetli otomobillerimiz değilmi? :) Herkes arabasına bakıyor hayran hayran bu çok doğal. Ben babamın aracını devr aldım biraz makyaj yapıyorum ve hergün hayran hayran bakıyorum,her gizli köşesinde dua'lar nazar boncukları asılı :). Düşünemiyorum 2011 model focus alsam, Sanırım eve sokmaya felan çalışırdım, onun için 'Görgüsüzlük diyebilirsiniz belki ' lafınızı kabul etmiyorum. Otomobilimizi sevmek görgüsüzlükse, biz hep beraber 'Görgüsüz bir forumuz' :D

semih kardeşim çok güzel yazmış, eline sağlık. forumda otomobili en güzel olan :) ve en çok seven ben olduğuma göre körkütük görgüsüz olan da benim :fiuw:

semihe de en kısa zamanda istediği arabayı diliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök

Bütün arkadaşlara teşekkür ederim değerli yorumları için.. Ancak bir sorum olacak:

Aracı her çalıştırışımda sarı olarak motor işareti görünüyor sonra çalıştırdığımda kayboluyor bu simge. Klavuzu okudum orada bu ikaz varsa lütfen servise gidiniz diyor ancak araç çalışırken mi yoksa ilk açılışta mı diye bir ayrım yapmıyor ben de merak ettim deneyimli arkadaşlara sorayım istedim. Yağ,akü,el freni ve motor simgesi görünüyor motor sarı diğerleri kırmızı yanıyor hareket edene kadar hareket edince sönüyor motor işareti.. Normal mi herşey?

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
Bütün arkadaşlara teşekkür ederim değerli yorumları için.. Ancak bir sorum olacak:

Aracı her çalıştırışımda sarı olarak motor işareti görünüyor sonra çalıştırdığımda kayboluyor bu simge. Klavuzu okudum orada bu ikaz varsa lütfen servise gidiniz diyor ancak araç çalışırken mi yoksa ilk açılışta mı diye bir ayrım yapmıyor ben de merak ettim deneyimli arkadaşlara sorayım istedim. Yağ,akü,el freni ve motor simgesi görünüyor motor sarı diğerleri kırmızı yanıyor hareket edene kadar hareket edince sönüyor motor işareti.. Normal mi herşey?

Sürüş anında yanıyorsa sorun vardır Mehmet Ali bey. Hem merak etmeyin;sürüş anında yanasda gider bu araba :shok::D

Focusumun herhaline bayılıyorum . İster çamurdan rengi kaybolsun , isterse güneş altında parıl parıl göz alsın . Hiç farketmez , Ford sevgisi böyle birşey . Aracınızı her parketmenizden sonra tekrar tekrar dönüp bakıyorsanız hayran hayran , arabanızı gerçekten seviyorsunuz demektir . Unutmadan kazasız , belasız , iyi günlerinizde kullanın inşallah aracınızı... :rolleyes:

Okadar güzel yazmışsınızki, bende park edip indikden sonra 3 5 defa dönüp bakarım. Mahalleli 'görgüsüz bu' demesin diye;cebimdeki mendili çöpe atmaya yürürüm dönüşte bakarım :lol:

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
semih kardeşim çok güzel yazmış, eline sağlık. forumda otomobili en güzel olan :D ve en çok seven ben olduğuma göre körkütük görgüsüz olan da benim :)

semihe de en kısa zamanda istediği arabayı diliyorum.

Teşekkür ederim Övgü abicim. Bugün orta susturucuyu iptal ettirdim.Daha da bir seviyorum arabamı :p . Focus 1 zaten istediğim bir arabaydı,ama honda civic 99 hatchback alacaktık (ucuz küçük eski). Babamın bana olan güveni,kendi arabasını vermesine vesile oldu. Bende elimden geldiğince özene bezene kullanıyorum. Kısmet olursa, ford kadar iyi olmasada :p bir Jaguar marka otomobil sahibi olmak istiyorum kendi maaşım ile. Okul bir bitsin...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
Sürüş anında yanıyorsa sorun vardır Mehmet Ali bey. Hem merak etmeyin;sürüş anında yanasda gider bu araba :):D

Semih Bey, araç hareket edene kadar yanıyor hareket edince yanmıyor artık.. Sorun değildir yani?

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
Semih Bey, araç hareket edene kadar yanıyor hareket edince yanmıyor artık.. Sorun değildir yani?

Anahtarı çevirdikden sonra marş öncesi yanar, marş yaparsınız 1 2 saniye içinde söner. Sürüş anında yanmadığı sürece bir arıza yoktur. Tabi 2011 model hiç kullanmadım binmedim. Yanlışım varsa üstadlar düzeltecektir.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aracın motoru çalışırken yanmaması gerekir; Yanıyor ise arıza var demektir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök

Teşekkür ederim arkadaşlar biraz evham yaptım galiba : )) Resim isteyen bir arkadaş olmuştu ekliyorum hemen : )

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök
(düzenlendi)

İşte Asuman :)

Asuman 1

Asuman2

Asuman3

Maalesef resimleri bir kaç başarısız yükleme denemesinden sonra link olarak vermeye karar verdim..

tarihinde Mehmet Ali L tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy

HAyırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Yorum bağlantısı
Emre Özcan
hayırlı olsun. :D

hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın inşallah...

Ben de 12 gündür Focus'umun direksiyonundayım :D daha 400 küsür km yapabildim...ortalama tüketimim 7,8 e düştü dünkü yolculuk sonrasında. sizinki de azalacaktır en kısa zamanda :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...