Oğuzhan Alp 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 (düzenlendi) Tüm forum sakinlerine selamlar. Bügün yaptığım çalışmamı aktarmak istiyorum Collection tdci aracımı 5 ocakta teslim aldım. Aldığımdan beri teyp ve telefon ilişkisini kurmak için uğraşlar vermekteyim. Amaç : Torpidodaki aux çıkışının hem mp3 çalar bağlama için kullanılması + Aux çıkışının Telefon konuşması ses aktarımı için kullanılması. Telefonun kablo ile değil özellikle bluetooth özelliği ile kullanılması. Öncelikler :Araçta Aux çıkışı bir adet. Hem mp3 hem telefon bluetooth aparatı 2 giriş gerekiyor. 2 jack girişi kullanımı tak çıkar yapılmasına sebep oluyor. Giriş çoklayıcı küçük aparatlardan kullanılması da sağlısız ses veiyor. Kullanımda basitlik ve hızlı bağlanabilirlik çok önemli. Aksi takdirde mp3 çalar ile müzik dinlerken telefon gelirse mp3 çaları aux'tan söküp buluetooth aparatını aux'a takmak gerekecek. Kazaya sebebiyet. Maliyet de önemli bir kaygımız. Araştırdım. Bize lazım olan Mp3 çalma özelliği barındıran ve 3.5mm jack çıkışı kablosu ile harici kulaklık takma imkanı veren bir STEREO BLUETOOTH KULAKLIK. Bu cihazlar aslında bildiğiniz bluetooth kulaklık. Farkı direk kulağa kulaklık takılmıyor. Kulaklığın yan tarafında aux girişinin aynısından kulaklık girişi var. Oraya kulaklık bağlayıp harici kulaklığı kulağınıza takıyorsunuz. Biz harici kulaklık değilde o çıkışa iki ucu erkek 3.5 mm çıkış bağlayacaz. Diğer ucunu da aux girişine takacaz. Kazanımlarımız: 1. Aux girişine sadece daimi tek kablo takılı. 2. Cihaz mp3 çalar. Çalma esnasında çağrı gelince çalmayı durduruyor ve telefon için bluetooth kulaklık moduna geçiyor. Çağrı sonlandığında tekrar kaldığı yerden çalmaya devam ediyor. 3.Başka zamanlarda teybin dahili Radyo ve cd çalarımızı kullanırken çağrı geldiğinde sadece Teyp üzerinden aux tuşuna basarak araç hoparlorunden karşının sesini duyuyoruz. Bluetooth kulaklık üzerindeki mikrofonla sesimizi karşıya gönderiyoruz 3. Arabadan ayrılırken cihazı herhangi bir açma kapatma görevi yok. Cihaz 10 dakika sonra kendini kapatıyor. Sadece araca dönüldüğünde 2 saniye cihaz üzerindeki tuşa basmayla bluetooth bağlantısı tekrar aktif hale geliyor. Tekrar ayar gerektirmeden otomatik eşleşme yoluyla. 4. Eğer özel konuşma yapacaksak sadece bluetooth kulaklık üzerindeki tek tuşa basarak telefonumuza tekrar aktarım yapıyoruz. Bu aktarımı gerekirse görüşme kesilmeden aktif konuşma sırasında da yapabiliyoruz. (Veya kulaklık üzerinde taktığımız aux'a giden kabloyu çıkarıp kulağımıza takacağımız bir kulaklığın kablosu ile sadece biz duyacağımız şekilde özel görüşme yapabiliyoruz). Cihaz seçiminde dikkat edilecekler: 1. Cihazın bluetooth 2.0 veya ustu olması gerekli 2. Cihazın EDR özelliğinin olması gerekli. Bu özellik son telefonlardaki bir kere yapıldımı devam eden otomatik eşleşme özelliğinin kulllanımını sağlıyor. 4. Cihazın sesimizi karşıya iletecek mikrofonu, kulaklık üzerinde değil cihaz üzerinde olan model olmalı. Çünkü biz kulaklık değil aux'a bağlantı için iki ucu erkek ara kablo kullanacaz. 3. Cihaz mümkünse küçük de olsa ekranlı olmalı. 4. Cihaz klasör ayırma özellikli olmalı. Bu pop - slow diye ayırdığımız klasorleri kullanmamızı sağlayacak. Hangi cihazı alacaz: Mp3 çalma özellikli "STEREO" blutooth kulaklık alınacak. En önemlisi de bu kulaklığın harici kulaklık takabilme çıkışı olacak. Bu çıkış dananın kuyruğunun koptuğu yer. RESİMLER Bu özelliklere sahip piyasada çok fazla cihaz yok. Sadece bluetooth özelliği olan stereo kulaklıklar var harici kulaklık çıkışlı. ama bunlar kullanılırsa mp3 çalar kullanılmak istendiğinde tak çıkar yapılması gerekiyor. Bu fonksiyonel olmaz. Benim kullandığım cihaz PHİLİPS SA2446BT\02 Modeli. Hem mp3 çalar hem radyo hem bluetooth kulaklık. 4 gb hafızalı. Cihazın piyasada bulunması biraz sıkıntılı. Bir ara üretilmiş şu anda bulunmayan bir model. Benim için en büyük artısı da Ekranlı olması ve bu ekranda arayan kimliğini de göstermesi ve çalan şarkı isimlerini. Cihazın fiyatı 160 tl. Ben internetten 2. el olarak 60 tl'ye temin ettim. 60-70 tl'ye birçok çihaz yine 2. el olarak mevcut. Bu sabah cihaz elime geçti. Bütün denemeleri yapıp akşam bu konuyu açtım. Cihazı sıfır almak isteyenler için link: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/...g=tr&scy=TR http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID...B-Mp3-Mp4-Calar http://www.amazon.co.uk/Philips-GoGear-Pla...t/dp/B001JR14JE Alternatif bir cihaz. Ancak ekransız ve dahili hafızası yok. Sd kart girişli: http://www.bizde.com/bluetooth-kulaklik-mp...yucu-widq601986 Yine bir model ekransız ve sd kart girişili: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.51887 Mp3 çalar özelliği olmayan, sadece bluetooth kulaklık özelliği olan modeller: http://www.hepsiburada.com/Liste/microsoni...bsh102&mr=5 http://www.hizlial.com/cep-telefonu/cep-te...6.8022.0004.htm Şu anda aux tuşuma bastığımda telefonuma elimi atmadan kulaklığın tek tuşuna basarak telefon konuşmamı yapıyorum.Yaptığım çalışmayı paylaşmak için açtım bu konuyu. Umarım yararlı olur. Forumlar birer bilinç birikimidir. Hakkını vermeliyiz. 15 Ocak 2011 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi Gereksiz font de?i?ikli?i yapm?yoruz.. Forum kurallar?n? okuyunuz.. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 15 Ocak 2011 Yazar Paylaş 15 Ocak 2011 Ek olarak yine bir ekransız mp3 çalan model http://www.hizlial.com/telefon/bluetooth-k...6.8548.0001.htm Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 Elinize sağlık, bilgi kutusuna taşınıyor. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 Ghia mın gözünü seveyim,ne büyük yükten kurtarmış beni :lol2: Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 elinize sağlık aklında canlandırmaya çalıştırdığım olayı sen canladırmış uylulamış ve çalıştırmışsın tebrik ederim. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 16 Ocak 2011 Yazar Paylaş 16 Ocak 2011 elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş Sizde sağolun. Güzel konu.. Elinize sağlık.. Sağolun Elinize sağlık, bilgi kutusuna taşınıyor. Umarım yararlanan arkadaşlar olur. Ghia mın gözünü seveyim,ne büyük yükten kurtarmış beni Haklısınız. Bu şekilde de çok zor değil aslında. Yazının uzun olmasının sebebi. Fikirsel projeden pratiğe geçişteki evreleri açıklayarak anlatmak istemem. Yazıda anlatmak istediğim sadece bir stereo 3.5mm jack çıkışlı, mp3 çalan bluetooth kulaklık alıp aux çıkışına takacaksınız. Ben biraz detaylandırdım. elinize sağlık aklında canlandırmaya çalıştırdığım olayı sen canladırmış uylulamış ve çalıştırmışsın tebrik ederim. Saygılarımla. Teşekkür ederim. Biraz zihni sinir bir iş oldu ama şimdi çok memnunum. Piyasada hazır satılan araç telefon kitleri de var. Ama parayı basıp yaptırmak kolay olan. 300-400 tl başlangıç maliyetleriyle hemde. Bu şekilde ona yakın şekilde hem de mp3 özellikli olarak kullanım sağladık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Lök 16 Ocak 2011 Paylaş 16 Ocak 2011 Mp3 oynatma ve bluetooth özelliği olan bir navigasyon cihazı alıp navigasyon cihazını aracınızın aux girişine bağlayıp bluetooth u da telefonunuzla eşleştrip rehberi navigasyon cihazına yükleyip konuşmalarınızı oradan yapıp, müziğinizi dinleyip ve yer bulma özelliğini kullanabilirsiniz.Ve ortalama yakın maliyet. Ancak Oğuzhan Bey'in bahsettiği gibi müzik ve görüşmeyi aynı anda yapma şansınız olmaz. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 16 Ocak 2011 Paylaş 16 Ocak 2011 çok güzel bir çalışma bence,uzun değil detaylı olması kullanmak isteyen arkadaşlar için çok güzel bir paylaşım.. ben sanki biraz ghiayı övdüm o kadar Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 16 Ocak 2011 Yazar Paylaş 16 Ocak 2011 Mp3 oynatma ve bluetooth özelliği olan bir navigasyon cihazı alıp navigasyon cihazını aracınızın aux girişine bağlayıp bluetooth u da telefonunuzla eşleştrip rehberi navigasyon cihazına yükleyip konuşmalarınızı oradan yapıp, müziğinizi dinleyip ve yer bulma özelliğini kullanabilirsiniz.Ve ortalama yakın maliyet. Ancak Oğuzhan Bey'in bahsettiği gibi müzik ve görüşmeyi aynı anda yapma şansınız olmaz. Haklısınız. Bahsettiğiniz navigasyon cihazına da sahibim bunun yanında. Ama onda da şöyle bir sorun var. Araçtan inerken navigasyon cihazınızı araç içine kaldırmanız veya yanınıza almanız gerekiyor. Yoksa hırsızlar affetmiyor. Hatta camda navigasyonunun vantuz izi var diye açıp aracı aradıkları olaylar biliyorum. Birde navigasyon cihazının araca binince yeniden monte edilmesi ve ilk açılıştaki geçen zaman da cabası. Birde navigasyonların şarj süresinin kısalığı ve devamlı şarj bağlantısı gerektirmesi de. Ama bu sistemde kulaklık hep araç içinde duruyor. Araca binince sadece bir düğmeye basmayla yeniden telefonla eşleşiyor otomatik. İnerken hiç bir işlem yok. İnip gidiyorsunuz. 10 dakika bluetooth bağlantısı kesildikten sonra kendini tamamen otomatik kapatıyor Yorum bağlantısı
Servet Taşdelen 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 (düzenlendi) slm. öncelikle çok faydalı bilgiler bunu belirteyim... 2 sorum olacak; 1- 2009 focus titaniumum aracımda sony ses sisteminden bu bağlantı şekliyle telefon rehberine ulaşabilirmiyim, 2- Arama geldiğinde cd yada radyo dinliyorsam ses sistemi sesi otomatik kesermi ve direkt cevap verebilecekmiyim yoksa aux a almam gerekecekmi? son olarakta siz fiyat performans olarak hangi ürünü önerirsiniz... mesela bu ürün bu sistem için uygun mu? şimdiden çok teşekkür ederim... http://www.hizlial.com/telefon/bluetooth-k...1.0031.htm#tabs 11 Şubat 2011 tarihinde Servet Ta?delen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Taşdelen 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 (düzenlendi) yakardaki sorularım O 11 Şubat 2011 tarihinde Servet Ta?delen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 11 Şubat 2011 Yazar Paylaş 11 Şubat 2011 slm. öncelikle çok faydalı bilgiler bunu belirteyim... 2 sorum olacak;1- 2009 focus titaniumum aracımda sony ses sisteminden bu bağlantı şekliyle telefon rehberine ulaşabilirmiyim, 2- Arama geldiğinde cd yada radyo dinliyorsam ses sistemi sesi otomatik kesermi ve direkt cevap verebilecekmiyim yoksa aux a almam gerekecekmi? son olarakta siz fiyat performans olarak hangi ürünü önerirsiniz... mesela bu ürün bu sistem için uygun mu? şimdiden çok teşekkür ederim... http://www.hizlial.com/telefon/bluetooth-k...1.0031.htm#tabs Şöyle ki: 1.Telefon rehberine ulaşamazsınız. Bu tamamen ses aktarımı yaparak telefon sesini hoporlörden alma ve bluetooth aygıtı üzerindeki mikrofonu kullanarak elleri telefona değdirmeden bağlantı methodudur. Bluetooth cihazınız mp3 çalarsa aynı zamanda mp3 de dinleyebilirsiniz. Arama geldiğinde bluetooth kulaklık cihazı mp3 çalmaya ara verir, konuşma bittikten sonra kaldığı yerden çalmaya devam eder. Telefon rehberine erişim sağlayacak bir özellik Yoktur. Telefonu elinize alıp numarayı çevirir ve telefonu bırakırsınız. Gorüşmeyi bluetooth kulaklık mikrofonu ve araç hoparloru ile yaparsınız. Ses sistemi sesi kesmez aux'a almanız gerekecek. Sadece aux üzerinden bluetooth cihazı ile mp3 dinliyorsanız bluetooth kulaklık sesi keser sonra çalmaya devam eder. 2. Link verdiğiniz ürün bu iş için olmaz. Uyumsuzdur. Kulaklığı vardır ama sabittir. Size üzerinde kulaklık girişi olan herhangi bir kulaklığı bağlayabileceğiniz bir ürün gerekir. Yukarıda örneklerini verdiğim modeller var. Şu ürünler olabilir. Ama bunlar mp3 çalmaz. http://www.hizlial.com/cep-telefonu/cep-te...4.0001.htm#tabs http://www.hizlial.com/cep-telefonu/cep-te...6.8022.0004.htm Yorum bağlantısı
Servet Taşdelen 27 Şubat 2011 Paylaş 27 Şubat 2011 (düzenlendi) teşekkür verdiğiniz bilgiler için... sizden son olarak şu cihaz için yorumlarınızı bekliyorum... http://urun.gittigidiyor.com/JABRA-BT3030-...502058#aciklama 27 Şubat 2011 tarihinde Servet Ta?delen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 27 Şubat 2011 Yazar Paylaş 27 Şubat 2011 teşekkür verdiğiniz bilgiler için... sizden son olarak şu cihaz için yorumlarınızı bekliyorum...http://urun.gittigidiyor.com/JABRA-BT3030-...502058#aciklama Servet Bey özelden de yazdım ama diğer arkadaşlara fikir vermesi açısından aynen buraya da kopyalıyorum. Evet ürün uyar. Kullanılabilir. Ancak şu var bu ürün müzik çalma işlevini bildiğim kadarıyla dahili mp3 çalma özelliği ile değil telefonunuzdan müzik aktarımı ile yapıyor. Bu biraz sıkıntı yaratabilir. Sonuçta pratikliği bir miktar azaltıyor. Ama kullanacam derseniz sorunsuz kullanılır. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 24 Mart 2011 Paylaş 24 Mart 2011 Connect'imin Allah'ına kurbann nasıl büyük bir yükten kurtarmış beni bluetooth da var, ayrıca aux girişi de var.. aux'a mp3 çalarımı bağlıyorum misler gibi, cep telefonumu da otomatik olarak aracın bluetooth'u ile eşliyorum oohhh şahanee.. Yorum bağlantısı
Yakup Kadri Kuşcu 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Güzel çözüm olmuş, elinize sağlık Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ekim 2013 Paylaş 1 Ekim 2013 Çalışma güzel. Yalnız direksiyondan kumanda kullanamayacağız. Ayrıca şarkı değişimi için sürekli torpidoyu mu açıp kapatacağız. Bu yüzden içime sinmedi. Emeğinize sağlık. Yorum bağlantısı
Edip Yurtsever 5 Şubat 2015 Paylaş 5 Şubat 2015 Arkadaşlar bu bluetooth hoparlör ile işi 30 TL ye hallettim. Hem handsfree hem mp3 çalar ister kendine USB tak çal ister telefonundan çal bluetooth ile aktar. Bu tur hoparlör çok var ama önemli olan stereo çıkış olanını bulmak. Aux girişine baglamaniz için stereo çıkış şart İster vites arkasına koyun isterseniz göğüsün üstüne yapıştırır kendinden yapışkanlı zaten... 30 TL ye hem handsfree hem mp3 çalar ;-) super oldu Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 (düzenlendi) dostum bu hoparlörün marka ve model bilgilerini yazarmısın? 25 Nisan 2015 tarihinde Tayfun Yeşil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hami Erışık 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 biraz daha detaylı bilgi verirmisin.baglantılar falan.marka model nerden aldın... Yorum bağlantısı
Emir Emre Demir 17 Ekim 2018 Paylaş 17 Ekim 2018 Selam arkadaşlar bende de 6000cd marka var bu cihazda aux çıkışından muzik dinlemek istiyorum cep telefonumu aux kablosu ile bagladigimda ses alamıyorum, acaba sadece mp3 calar mi bağlanması gerekli? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2018 Paylaş 17 Ekim 2018 (düzenlendi) ne bağlandığı önemsiz, genelde kablo probelmi olabiliyor, başka kablo ile deneyin? 17 Ekim 2018 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emir Emre Demir 17 Ekim 2018 Paylaş 17 Ekim 2018 3 farkli kabloyla denedim...sizin de ford 6000cd mi ? Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 17 Ekim 2018 Paylaş 17 Ekim 2018 Teybin uzerinde aux tusu var mi? Yoksa cddj mi var? Aux a alinip telefonun da sesi aciksa kablolari kontrol etmek gerek. Soketle teyp arasindaki kablolar Yorum bağlantısı
Recommended Posts