İçeriğe Yönlendir

Gaz Yemiyor (2011 Hb

Ufuk Memiş

Recommended Posts

Ufuk Memiş

arkadaşlar arabam sıfır 1 haftalık focus hb coll. dizel.

aracımda 5 kişiydik fazla yokuş olmayan bir yolda durdum ve kalkamaya çalıştım kalkamadım.1-2-3-4 defa denedim yine olmadı yani gaz yemedi yemiyor.el frenini çekip kalkim dedim yine olmadı sanki araba gaz pedalı yokmuş gibi davrandı.aynı yokuşta sadece ben varken aracımda sorun yok kalkıyor.dün geceden beri moral sıfır uykularım kaçtı..

bu konuyu bilen yaşayan tanık olan varmı lütfen yardımcı olun..

sanki arabada bir tuş varmış bende onu kapalı unutmuşumda oyüzden böyle yapıyor gibi hissediyorum sanki. tabiki böyle birşey yok ama böyle yani

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

fazla yokuş olmayan yokuş yaklaşık kaç derece ?

arabanız yeni belki motor daha tam randıman vermemiş olabilir..

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş
fazla yokuş olmayan yokuş yaklaşık kaç derece ?

arabanız yeni belki motor daha tam randıman vermemiş olabilir..

yokuş takriben 35-40 derece gibi

Debriyajdan ayağınızı tam çektiğiniz haldemi gitmiyor ?

Evet ise servise biran önce , aksi halde debriyajı garantiye bile sokmayabilirler.

evet debriyajdan ayağıma tam çektim sayılır çünkü stop ettirdim.

ama daha araba 100 km de kullanmadım bile sayılır.sadece c.tesi-pazar kullanıyorum.motor yeni bundan olabilirmi dersin??

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

5 yetişkin kişiyse zorlanması normal.Benim araçla kıyaslanamaz ancak bende fark ediyorum 3 kişiden sonrası olumsuz yönde katlanarak etki ediyor.Yeni olmasının da etkisi vardır.Bir süre sonra düzelmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

5 kişi ve 35-40 derece azımsanacak bir durum değil.. tek başınızaykende promlem olmuyormuş,muhtemelen arabanın yeni olmasıda etkin olabilir.. ama içiniz rahat edecekse servisinize uyrayın..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dizelin turbo boşluğu ilk devirler güçsüz. Bence gaza yeterince basmadınız aşırı eğimde o yüzden yığılma oldu gibi geldi size.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Hala rodaj döneminde olabilir.Yinede bir servise durumu anlatın,2000 km den sonra felan çok daha ferahlayacaktır motor

Yorum bağlantısı
Onur Demirer

Hocam fazla yokus degil demissiniz de 35-40 derece inanilmaz bir deger.

Ne oldugunu daha detayli anlatirsaniz daha iyi cevap verebilir herkes.

Kac devir civarinda kalkmaya calistiniz?

Stop ettirdiginizde gaza %100 basiyor muydunuz?

Arac bagirmasina ragmen yurumedi mi, yoksa bagirmayip devirlenemedi mi?

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş
Hocam fazla yokus degil demissiniz de 35-40 derece inanilmaz bir deger.

Ne oldugunu daha detayli anlatirsaniz daha iyi cevap verebilir herkes.

Kac devir civarinda kalkmaya calistiniz?

Stop ettirdiginizde gaza %100 basiyor muydunuz?

Arac bagirmasina ragmen yurumedi mi, yoksa bagirmayip devirlenemedi mi?

stop ettiğinde tamamen gaza basmıştım ve sanki kavrama noktası gibi birşey yokmuş hissi yaşattı bana

ama arabam motorunda bağırmadı falan olmadı sakin bir şekilde stop etti. sanki dediğin gibi araç devirlenemedi

Sorun bu olabilir mi? 100bin de olsa böyle yapmazdı belki de!

Geçmiş olsun.

sefa abi dediğimi tam anlayamadım.. aracım yeni olduğundan mı böyle yapar diyorsun.

Hala rodaj döneminde olabilir.Yinede bir servise durumu anlatın,2000 km den sonra felan çok daha ferahlayacaktır motor

bende bugün motor yeni olduğundan motor kapalı olduğunu düşündüm.ama emin değilim işin aksi h.içi kullanmıyorum sadece hafata sonu kullanıyorum ve daha 1 haftalık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

40 derece yokuşa land rover bile zor çıkar bir hata olmasın? Arabada sonra sorun hissetmediyseniz pilotaj sorunudur.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

35-40 derecede araba gitmez arkadaşım...

5 kişiyle kalkamamanız normal... Keşke geri inip düzde deneseydiniz... Yani hiç zorlamasaydınız...

Daha önce 9 tane benzinli araç kullanmış bir kişi olarak şunu söyleyebilirim. Tdci 1.6 109 kendi sınıfının en iyilerinden biridir. Buna rağmen her dizel gibi ilk kalkışta gaza biraz fazla basmayı gerektirir. Aracı ilk aldığımda benzinlilerden kalma alışkanlıkla normalde rölantiye yakın devirlerde hafif bir yokuşta araçta sadece ben varken bile bikaç kez stop ettirmiştim. Sonra anladım ki dizeli benzinli gibi kullanmamak gerekiyormuş. Yokuşlarda ilk kalkışlarda gaza daha fazla basmak gerekiyor. Hele araçta 5 kişi varsa ve 35-40 dercelik yokuşta kalkmak imkansızdır... Belki 15-20 derecede kalkılabilir ama kesinlikle zorlamk gerekir... Hele hele geri viteste kesinlikle imkansız. Geri vitesin dişli oranı 1. vites ile 2. vites arası gibi birşey...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

arabada kesinlkle bir sorun olabilir benim aracımda dizel 90ps olmasına rağmen bırakın 5 kişiyi 7 kişi olsa gene en dik yokuştan kalkarım ki çokta ağır yüklü halde dik yokuşlardan çıktım ezbere konuşmuyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
arabada kesinlkle bir sorun olabilir benim aracımda dizel 90ps olmasına rağmen bırakın 5 kişiyi 7 kişi olsa gene en dik yokuştan kalkarım ki çokta ağır yüklü halde dik yokuşlardan çıktım ezbere konuşmuyorum.

senin torkun daha fazla ama benzinliye göre..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Açıda hata var orası kesin de, o araba debriyaj iyi ayarlanırsa yerinden kalkamasa bile patinaj yapmalıydı...Bence aracınıza alışamamışsınız, yinede serviste bir kontrol ettirin bence...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
senin torkun daha fazla ama benzinliye göre..

tamamda ilgili konuda aracın dizel olduğu belirtiliyor zaten benzin değilki

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Gazı fazla vererek oluşacak sert bir patinajla kalkmak olabilecek en az zararı verir araca. (Yokuşta durulmuş Acil ve sıkıntılı durumlarda sadece)

Eğer patinaj olmazsa debriyaj balatasını yakar. Kavramaya çalışır. Araba kavrama üzerinde kalır ve yürüyemez sonra da balata yanar. Yanık kokusu gelir.

Patinaj olup da yürüyüp giderse korkmayın en az zararla atlatmışsınızdır.

Yorum bağlantısı
Sedat Şeker

Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Bence de servislik bir olay zorlamayın derim. Benim arabada 8 aylık ben hiç yaşamadım öyle problem. Bastğın zaman canavar gibi çıkyor.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Çok dik yokuşlarlarda el frenini kullanıp gaza biraz fazlaca basıp kaldırmak en iyisi. Bence de en kötü patinaja düşüp yine de çıkardı

Yorum bağlantısı
Serkan Toygar

valla bende önceki aracım polodu aynı sorunu çok yaşadım 3 sene sonra sattım otomatik focus aldım hiç ole yokuşmuş yok debriyaja bas yok el frenini çek balatadan kokumu geldi paranoyasından kurtuldum tek söz forever otomatik bundan sonraki araçlarımda otomatik olacak

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş
Öncelikle hayırlı olsun aracınız. Bence de servislik bir olay zorlamayın derim. Benim arabada 8 aylık ben hiç yaşamadım öyle problem. Bastğın zaman canavar gibi çıkyor.

teşekkürler.

bugün servisi aradım durumu izah ettim.büyük ihtimalle turbo hortumu yerinden çıkmıştır veya yırtılmıştır dedi aracı c.tesi günü servise götürücem bu nasıl bir iş anlamadım.çok üzgünüm.

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
(düzenlendi)

Araban daha sıfır siz arabayı yokuşta zorluyorsunuz. o arabanın motoru rodajını bile tamamlamıştır daha bence motor sıkı olduğu için boğulmuştur debriyajınızda sorun olsaydı zaten araba istop etmezdi. 5000 km yol yapana değin arabayı fazla yükle rampaya sürmeyin ve fazla sıkıştırmayın 5000 km doluncada fabrika yağını değiştirin ve artık yavaş yavaş arabyı sıkıştırın ki motor açılsın. Ayrıca turbo hortumu yerinden çıksa araba yağ kaçırmazmı herşeyden önemlisi motor höyürtülü çalışır sesinden çalışmasından dahi anlarsınız.

tarihinde Ey tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
(düzenlendi)

bende daha önceden 2005 model c-max vardı Allah sizi inandırsın 20 30 derece arası rampayı 3 kişyle rölantide bırakıyordum rampanın başında düzlükte kalkıp rölantide 1. viteste bırakıyordum 300 metre rampayı çıkıyordu. ama arabada motorda şanzımanda bor vardı arabaya manyak bakıyordum.

tarihinde Ey tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş
Bence hiç ilgisi yok. Turbo hortumu yerinden çıkan arabanın gidişinde de sorun olur.

Anlattıklarınıza bakınca sizin bu araca alışmadığınızı anlıyorum. Turbolu araçların torku belli bir devirden sonra alınır. Turbo devreye girmeden aracı kaldırmaya kalkarsanız eğer yerinden oynamaz ve motor durur. Çünkü turboyu çıkardığınızda aslında güçsüz bir motor söz konusu. Motora gücünü veren turbo. Her durumda turboyu devre sokmanız gerekiyor. El freni çekili ve yarım debriyajla kalkmalısınız. Devri 2000 devir ve üzerine çıkardıktan sonra kalkmayı deneyin bakın nasıl çıkıyor. İsterse 5 değil 10 kişi olsun o araba çıkar. Canınızı sıkmayın, aracınızda bir sorun olduğunu sanmıyorum. :D

selam ahmet bey,

evet dediğinize artık katılıyorum.çünkü arabayı beraber aldığım arkadaşımda bugün beni aradı arabam yokuşta kalkmadı diye konuya girdi.. sonuç olarakta araç yeni olduğundan motor rodajını tamamlayamadığını bu nedenle piyasa tabiri ile motorun açılması gerektiğini arkadaşıma ford yetkili servisi bu şekilde açıklama yapmış.

sisce bu doğrumudur..

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen
35-40 derecede araba gitmez arkadaşım...

5 kişiyle kalkamamanız normal... Keşke geri inip düzde deneseydiniz... Yani hiç zorlamasaydınız...

Daha önce 9 tane benzinli araç kullanmış bir kişi olarak şunu söyleyebilirim. Tdci 1.6 109 kendi sınıfının en iyilerinden biridir. Buna rağmen her dizel gibi ilk kalkışta gaza biraz fazla basmayı gerektirir. Aracı ilk aldığımda benzinlilerden kalma alışkanlıkla normalde rölantiye yakın devirlerde hafif bir yokuşta araçta sadece ben varken bile bikaç kez stop ettirmiştim. Sonra anladım ki dizeli benzinli gibi kullanmamak gerekiyormuş. Yokuşlarda ilk kalkışlarda gaza daha fazla basmak gerekiyor. Hele araçta 5 kişi varsa ve 35-40 dercelik yokuşta kalkmak imkansızdır... Belki 15-20 derecede kalkılabilir ama kesinlikle zorlamk gerekir... Hele hele geri viteste kesinlikle imkansız. Geri vitesin dişli oranı 1. vites ile 2. vites arası gibi birşey...

:D

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş
:unsure:

selam, bugün aracıma yine 5 kişi ile yokuştaydım ve gerçekten sorun olmadan yoluma devam ettim.birazda kavrama noktasında kullanıcı hatası yaptığımı düşünüyorum.çok şükür sorun yaşamıyorum.neşem yerine geldi diyebilirim. çünkü aracımı sıfır almaktaki sebeblerimden biriside eski aracımda yaşadıklarımı yaşamamak ve aracın geçmişini benim bilmem gerektiğiydi. ama yakın bizamanda ankaraya doğrü bir yol yapmayı planlıyorum. biraz motor kendine gelsin diye..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...