İçeriğe Yönlendir

Ön Aks Taşıyıcı Bilya.

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Sürtme sesi yapacak bir şey mi ki o ;) bu arada sıfır aks için 1000 tl fealn diye bir şeyler geçiyor nette :nazar:

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
(düzenlendi)

Ben önde teker bilyalarını ve ortadakini değiştirmiştim.Uğultu duyarsınız.Lastikten geldiğini düşünürsünüz.Değişimi zor presle çıkarılıyor ortadaki bilya ama sonrasındaki o sessizliğe değer :nazar:

tarihinde ?smet Oru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Virajda hissetmedim.Yolda hafif asfalt çökmesi gibi yerlerden geçerken araç esnediğinde önden hırrr sesi geliyordu.

Çözüm; MTK'nın yazdığı gibi.Motor kulağı (Sağ).değişti.2009 haziran fiyatı OEM 55 TL. Orjinalı çok pahalı.Sorun yok.

Motor kulağını kontrol ettir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bir iki kez güm diye kasisten geçtim :) olmayacak iş değil :(

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Ben ilk başlarda araba esneyince lastik sürtüyor diye yarım saat lastiği incelemiştim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Motor kulagini orjinal alin derim. Benim yan sanayi kulak yolda kirildi motor saseye oturdu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
bir iki kez güm diye kasisten geçtim :) olmayacak iş değil :(

Gum diye gecmesende ortalama 150bin km omru var.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı

bende baya bir bilya değiştirdim arabamda sol ön teker ve arka teker bilyası ve ön sol şaft bilyasını değiştirdim. ön teker bilyası 100 tl ye mal olsu arka 50 tl şaft bilyası 50 tl ödedim. ama arka yapılırken abs sönsörü bozuldu şu abs devredişi sıfırı 150 tl civarlarında çıkması 50 tl civarlarında amam dikkat sensörü bozabilirler..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

İlçede takoza üstün körü baktırdım, bir şey yok dediler.Yani acil değişecek gibi durmıyor dedi usta. ama çok detaylı bakamadık işim vardı.

MTK takozun ömrü 150k demişsin, belirtisi ne? Onun içinde bir sıvı var galiba o mu eksiliyor. Gözle görülür bir sıvı yok takoz etrafında. Usta o kolay kolay kopmaz demişti. Senin eski focus çok hor kullanılmıştı :p hem kmsi de az değildi :p 150k de mi kopardın sen.

Yine Vural Bey siz değişirken neye bakmıştınız. yani kopmadı sadece ses yaptı galiba. takoz sorunluysa gözle görülecek bir belirti var mı . Takozun sıfırı 350tl mi 450tl mi ne :p

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
takozada ilçede baktyırdım üstün körü bir şey yok dediler. yani acillik bir şey yok gözüküyor şimdilik.

MTK takozun ömrü 150k demişsin. belirtisi ne onun içinde bir sıvı var galiba o mu eksiliyor. gözle görülür bir sıvı yok takzo etradında. Usta o kolay kolay kopmaz demişti. senin eski focus çok hor kullanışmıştı :ohooh: hem kmsi de az değildi :crazy: 150k de mi kopardın sen.

Yine Vural Bey siz değişirken neye bakmıştınız. yain kopmadı sadece ses yaptı galiba. gözle görülecek bir belirti varmı sorunluysa. sıfırı bu arda 350tl mi 450tl mi ne :D

Mustafa Mustafa ne içtinde böyle oldun, ne yazıyorsun okuyamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Hızlı hızlı yazıp çıktım galiba :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Benim ZTS suan 100k mile de. Arkadasima sattim. Kulagi ses yapmaya basladi. Bendeykende zaten kasislerden gecince hirrr diye ses geliyodu. Onun disinda burada cok focus inceledim 100k mile gelenlerin hepsinde motor kulak problemi vardi. Hatta yeni bir focus daha aldim 102k milde ZX3, sahibi kulaginin bozuk oldugunu bilmiyor ve arabada problem var diye ucuza satiyordu bende aldim :D Kisaca 150bin km omru var. Yabanci sitelerde ara gorursun. Motor Mount adi. Araci titretene kadar kullan titreme basladimi degisirsin. Disina bakarak bise anlasilmaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Benim ZTS suan 100k mile de. Arkadasima sattim. Kulagi ses yapmaya basladi. Bendeykende zaten kasislerden gecince hirrr diye ses geliyodu. Onun disinda burada cok focus inceledim 100k mile gelenlerin hepsinde motor kulak problemi vardi. Hatta yeni bir focus daha aldim 102k milde ZX3, sahibi kulaginin bozuk oldugunu bilmiyor ve arabada problem var diye ucuza satiyordu bende aldim :) Kisaca 150bin km omru var. Yabanci sitelerde ara gorursun. Motor Mount adi. Araci titretene kadar kullan titreme basladimi degisirsin. Disina bakarak bise anlasilmaz.

Bu kasisten geçince hırlama ve km olarak tarif aynı bizim araba :good1: peki virajda niye yapıyor esniyor mu ki virajda. Yine üst devirde yada dip gazda da yapması lazım o zaman. motor geriye yatıyor sonuçta.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Aynı bilya benim araçtada eskimiş,uğultu yapıyor düz yolda giderken dahi,fiat olarak özel servis sadece bilya fiyatına 150 tl istedi.

karaköyden alabilirsiniz dünya kadar rulmancı var :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Orjinal dediğin motorcraft mı peki. serviste her şeyin otosanı var çünkü :good1: parçacıda da 350 liraya pek olacağını sanmam yan sanayi olur genedle ucuz olsun diye.

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
(düzenlendi)

Lastik çamurluğa sürtüyor gibi ses geliyor dedim.Usta çırağa,koş ordan bir motor kulağı kap gel diye seslendi.Kulak değişti ses bitti.

Şaka bir tarafa,benim takozun dışıda sağlam görünüyordu.

Yan sanayi takoza Ustam garanti verdi.

tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Lastik çamurluğa sürtüyor gibi ses geliyor dedim.Usta çırağa,koş ordan bir motor kulağı kap gel diye seslendi.Kulak değişti ses bitti.

Şaka bir tarafa,benim takozun dışıda sağlam görünüyordu.

Yan sanayi takoza Ustam garanti verdi.

Sizin araba kac km de abi?

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
Sizin araba kac km de abi?

125.000 Km. (90.000 de aldım)

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Akif Kuru

Aynı bilya benim araçtada eskimiş,uğultu yapıyor düz yolda giderken dahi,fiat olarak özel servis sadece bilya fiyatına 150 tl istedi.

Ali Bey bu  ön aks bilyasıyla ön aks taşıyıcı bilya farklı bilyalar mı? Aks bilyasının fiyatını 80 civarı diye biliyorum ben.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...