İçeriğe Yönlendir

Motor Soğukken Gelen çıtırtı

Bircan Taşkapılı

Recommended Posts

Bircan Taşkapılı

bir gün boyunca soğuk yatan 1,6 benzinli arabamı sabah çalıştırdığımda motor tarafından çıtırtı şeklinde ses geliyor.sanki minik demir bilyelerin çelik tepside zıplaması gibi.neden olur acaba.ısınınca geçiyor.forumda inceledim bu sese benzer bir tanım bulamadım.bilgisi olan varsa paylaşmasını ricaederim.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

olabilir mi bilmiyorum.aracım 95 binde ve gayet iyi durumda.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hangi yağı kullanıyorsunuz? Muhtemelen ilk yağlama iyi yapılamadığı için subaplardan ses geliyor...

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

tecrübelerime dayanarak sübap sesi olmadığını söyleyebilirm.çünkü şıkırtı çeklinde değil de daha çok çıtırtı duyuyorum.ısınınca kayboluyor.ve ses boğuk gelmiyor çok net sanki görebilirm gibi ama göremiyorum.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

spiral nedir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Egsozun esnemesini sağlayan bir parça. Motor gaza bastıkça arkaya yatar. egsoz kırılmasın diye esner. o apraç o işe yarıyor ama ısınınca geçen bir ses yapmaz o. genelde kopar ve bozuk yolda yada araç esneyince tıkırtı yapar.

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Volant olabilir ama emin değilim, sanki buna benzer sesle ilgili forumda bir yazı okumuştum.Ustalar daha iyi bilirler.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

ısınınca kesermi sesi...veya v kayışı zil sesine benzer ses yapar mı?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Bu zil sesi veya ıslık sesini bende bir ara fazlaca takmıştım, şimdilerde takmıyorum, sizde fazla takmayın, zira bir çok focus 1 de aynı sesi duyuyorum.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

arkadaşlar v kayışına arapsabunu sürünce sesi kesiyo sanki..dün sabah arkadaşımın tavsiyesiyle gres sürdüm kayışa ve soğumaya buraktım.2 gün sonra sonucu bildiririm..aslında kafama takılan kayıştan nasıl olurda metal benzeri ses çıkar....

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
arkadaşlar v kayışına arapsabunu sürünce sesi kesiyo sanki..dün sabah arkadaşımın tavsiyesiyle gres sürdüm kayışa ve soğumaya buraktım.2 gün sonra sonucu bildiririm..aslında kafama takılan kayıştan nasıl olurda metal benzeri ses çıkar....

Eğer ki V kayışından ses geldiğini tespit etmişseniz orada ki avare denilen gerdirme bilyaları var onlarda sorun vardır.Değiştirin kurtulun.Ayrıca V kayışına herhangi bir şey sürmek mantıklı değil.Kaş yapayım derken göz çıkartmayın...Daha çabuk yıpranıp kopmasına sebep olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

benim gres sürmemdeki amacım çözüm olmasından ziyade sesin v kyışından geldiğine kani olmak.eğer hakkatten ses kesiliyorsa demek kayıştan deyip değiştiricem.dün akşam denememde ses vardı hemen kapatım arapsabunu sürdüm çıt yok.denkgelemez heralde.

bir şey daha ekliyeceyim..bu konuyu açarken ses çıtırtı şeklindeydi ve daha uzun sürüyordu.bir şeyler sürmeye başlayınca(arapsabunu) ses daha çok çınlamaya döndü ve da ha kısa sürede kesmeye başladı..bana ilginç gelen eğer öyleyse kayıştan metal benzeri ses gelmesi..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
benim gres sürmemdeki amacım çözüm olmasından ziyade sesin v kyışından geldiğine kani olmak.eğer hakkatten ses kesiliyorsa demek kayıştan deyip değiştiricem.dün akşam denememde ses vardı hemen kapatım arapsabunu sürdüm çıt yok.denkgelemez heralde.

bir şey daha ekliyeceyim..bu konuyu açarken ses çıtırtı şeklindeydi ve daha uzun sürüyordu.bir şeyler sürmeye başlayınca(arapsabunu) ses daha çok çınlamaya döndü ve da ha kısa sürede kesmeye başladı..bana ilginç gelen eğer öyleyse kayıştan metal benzeri ses gelmesi..

Bircan bey sanırım mesajımı dikkatli okumadınız.V kayışından ıslık sesine benzer,şıkırtı seslerine benzer duyulan sesler araç ısındığında geçiyorsa bilyalardan geliyordur.Tekrar söylüyorum gerdirme bilyalarını değiştirin.Yoksa Elbette V kayışından metal sesi gelmez.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Evet Ayhan hocama katılıyorum, bozulmaya beşlayan gergi bilyaları olabilir. Zaten focus parçası satan internet siteleride set halinde V kayışı ve iki gergi bilyası olarak satılıyor, demek ki kayış değiştiğinde bilyalarda değişiyor.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

bu arada v kayışı 3 ay önce değişti komple..bütün bu işleri başıma açan atifiriz sıvısını kayışa bulaşması sannediyorum.ve gergi bilyesi kayışa birşey sürünce nasıl keser onu da anlamadım doğrusu...

yani hakkatten bilye sesi ise nasıl kesilir...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bilya sesiyse eğer tekrar değiştirmeniz gerekir.Antifriz dökülmüşse zaten buna benzer sorunlar olabilir.Kayışa birşey sürdüğünüz de sesin kesilmesi kayışın zorlanmadan daha rahat dönmesiyle ilgili.Bu da doğrudan gerdirme bilyalarıyla alakalı.Ya ayarında sorun var yada arızalandılar.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı
.Kayışa birşey sürdüğünüz de sesin kesilmesi kayışın zorlanmadan daha rahat dönmesiyle ilgili.Bu da doğrudan gerdirme bilyalarıyla alakalı..

evet.işte aradığım cevap bu olabilir.son derece mantıklı.teşekkürederim arkadaşlar ilginize...vakit ayırdınız.hafta sonu çözerim ben bu işi...

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Eskiden, Şahin kullananlar ön kaputun içinde yedek kayış taşırlardı,ama kayış kopunca kimse takmasını bilmezdi.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

peki gergi bilye sesi ısınınca kesilirmi?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
peki gergi bilye sesi ısınınca kesilirmi?

Evet kesilir...Ancak belli zaman sonra artık soğuk sıcak farketmeksizin ses yapmaya başlar...Zaten sadece soğukken ses geliyorsa ustalar bile bunu şimdi masraf yapma biraz daha dursun tamamen ses yapmaya başlayınca değişiriz diye ertelerler.

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

Teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Kayıştan metal sesi gelmesini zamanında ustanın biri bana aynen şöyle izah etmişti"Kayışların imalatında içlerinde metal alaşımlar konularak güçlendirilmesi sağlanır,kayış aşındığı zaman metaller daha fazla ses yapar.kayış yenilenince sesi keser ama bir müddet sonra gene yapar" demişti.

Hakikatende aynı sesden bende şikayetçi idim.usta değişmeye gerek yok kayış sağlam demişti ama ben dinlememiş değiştirmiştim.ses kesilmişti vakat birkaç ay sonra gene başlamıştı.bir dahada vaktinden önce kayış değiştirmedim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Kayıştan metal sesi gelmesini zamanında ustanın biri bana aynen şöyle izah etmişti"Kayışların imalatında içlerinde metal alaşımlar konularak güçlendirilmesi sağlanır,kayış aşındığı zaman metaller daha fazla ses yapar.kayış yenilenince sesi keser ama bir müddet sonra gene yapar" demişti.

Hakikatende aynı sesden bende şikayetçi idim.usta değişmeye gerek yok kayış sağlam demişti ama ben dinlememiş değiştirmiştim.ses kesilmişti vakat birkaç ay sonra gene başlamıştı.bir dahada vaktinden önce kayış değiştirmedim.

Bahadır bey ustanız biraz sallamış :) Gelen ses o yüzden değil yukarıda açıkladığım sebepden dolayı gelir.Siz tek başına kayış değiştirdiğinizde ses kesilebilir ancak avare bilyaları sağlam değilse tekrar ses gelmeye başlar.Bu yüzden tek başına kayış çok nadir olarak değiştirilir.Takım olarak değişmekte fayda vardır.V kayışı sıkılığı da dokunulduğunda 1-1,5 cm esnekliğinde olmalıdır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...