İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Tiptronik Dip Gaz

Ruhi Gökhan

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Aslında her viteste vardır da, en çok 4 te hissedilir.

Başka bir vites-oran yok, bypass valfi var, o açınca buçuk vites gibi oluyor. Mesela 4. vites 3000d/d gidiyoruz, biraz gaz verdik, ama 3. inmesi gerekmiyor ama 4. teki hızlanma da yetersiz kalıyor, şanzıman içinde bir valf açılıyor, hidroliğin bir bölümü tahliye oluyor bu sırada devir 3500d/d oluyor ama oran olarak hala 4. vitesteyiz, 3 e ince 4000d/d olacakken (devirler mesela cinsindendir)

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Başka bir vites-oran yok, bypass valfi var, o açınca buçuk vites gibi oluyor. Mesela 4. vites 3000d/d gidiyoruz, biraz gaz verdik, ama 3. inmesi gerekmiyor ama 4. teki hızlanma da yetersiz kalıyor, şanzıman içinde bir valf açılıyor, hidroliğin bir bölümü tahliye oluyor bu sırada devir 3500d/d oluyor ama oran olarak hala 4. vitesteyiz, 3 e ince 4000d/d olacakken (devirler mesela cinsindendir)

Teşekkürler Çağlar bey, güzel bilgilendirmeydi. Uzun yola çıkamadığım için Tiptronikte aynı durumun olup olmadığını test edemedim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

focus II de denemedim ama manel moda alınan bir 4 ileri klasik şanzıamnda sanki 5 varmış gibi deviri düşürtmüştüm. :) Otomatik modda zaten kendisi yapıyor.

Ben oran değişiyormuş gibi gibi dedim :p. Ona bakılırsa yetkili servise bu özellik için gittiğimde usta başı şanzımanın bozuktur demişti :angr:

Megane II otomatikte evet her viteste hissettiriyordu. Bizde daha çok 4 de yada 3 te hissediliyor :p

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Otomatikçiler sizi :) Manuel vitesli arabada basıyosunuz debriyaja bir vites küçültüp gazlayınca aldığınız zevk paha birçilemez :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Otomatikçiler sizi :p Manuel vitesli arabada basıyosunuz debriyaja bir vites küçültüp gazlayınca aldığınız zevk paha birçilemez :p

zevke bak peh :p biz debraja basmadan da vites küçültüp gazlıyoruz. hatta direk gazlıyoruz :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Oto testlerine bakın, aynı motor, aynı kasada, ara hızlanmada otomatik vites her zaman bir üst silindir hacmi gibidir.

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan
Otomatikçiler sizi :p Manuel vitesli arabada basıyosunuz debriyaja bir vites küçültüp gazlayınca aldığınız zevk paha birçilemez :p

Cihan sen vites küçültene kadar ben KickDown larım sana bye bye derim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Otomatikçiler sizi :) Manuel vitesli arabada basıyosunuz debriyaja bir vites küçültüp gazlayınca aldığınız zevk paha birçilemez :p

sen bide tiptronikte vites küçültmenin tadını kickdownla görsen ağlarsın :p

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Cihan sen vites küçültene kadar ben KickDown larım sana bye bye derim :)
sen bide tiptronikte vites küçültmenin tadını kickdownla görsen ağlarsın :p

Trafiğe kapalı bir alana bekliyorum :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Tamam 0-100 de geçilebiliriz ama standart bir ışık kalkışında düz vitesler gibi zırtpırt debraja bas vites değiş debraj bırakla uğraşmadığımız için kesintisiz ivmelenme oluyor :p O yüzden millet kızıp yarışa başlıyor :)

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Tamam 0-100 de geçilebiliriz ama standart bir ışık kalkışında düz vitesler gibi zırtpırt debraja bas vites değiş debraj bırakla uğraşmadığımız için kesintisiz ivmelenme oluyor :p O yüzden millet kızıp yarışa başlıyor :p

Seni de bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tabi bir de 40-90 hızlanmada hız sabitleyici kullandın mı dahada süper :) sanki arabanın gücüne güç geliyor. ayakla gaz basınca o kadar ivme hissetmiyoum. heralde gaza basmaya korkmaktan :p

Seni de bekliyorum :p

kağıt üzerinde şansım yoksa denemem :p zaten ben o işleri bıraktım. max 90cıyım :p

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
tabi bir de 40-90 hızlanmada hız sabitleyici kullandın mı dahada süper :) sanki arabanın gücüne güç geliyor. ayakla gaz basınca o kadar ivme hissetmiyoum. heralde gaza basmaya korkmaktan :p

kağıt üzerinde şansım yoksa denemem :p zaten ben o işleri bıraktım. max 90cıyım :p

Tamam gel 90'a kadar olsun :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

oyuna gelmem :p 2. vitesin hem kısa hem hafifsin. hemde tork konvektörün yok :good1:

Ben tüm beygirleri koşturana kadar sen 7000dd ye gelirsin

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
Trafiğe kapalı bir alana bekliyorum :p

bak bilmiyosun işte :)

Cihan sen vites küçültene kadar ben KickDown larım sana bye bye derim :good1:

abi hiç muhattap olma bilmiyolar,manuel ya geçerim sanıyolar boşver kickdowna devam :):p

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Arkadaşlar aracı alalı 1 hafta olmadı, bugüne kadar eski Focus 1 otomatik vitesimi özlüyordum.Ama bugün bana göre gizli bir özellik keşfettim :good1: Tiptronik olan herkesdemi böyle. D de giderken araç sollamalarında ve ani hızlanmalarda bugüne kadar sona kadar basıyordum ama araç alt vitese geçmekte nazlanıyordu. Böyle oluncada mecburen manuele geçip vites küçültmek zorunda kalıyordum. Ama bugün farkettimki gaz pedalının durduğu yerin daha ileriside varmış. Ayağınızı sona kadar bastığınızda duruyor ve dipgaz orası gibi hissediyorsunuz, ama biraz daha kuvvet uyguladığınızda sanki bir engelden kurtuluyor ve daha ileri gitti anda araç vites küçültüp öne fırlıyor. İşte ben bunu özlemiştim :p Lagunalardada vardı bu. Özyürek ile konuştuk bu konuyu, ilk kez duyduğunu söyledi, tiptronik kullanan arkadaşlardada aynı olay oluyormu acaba?

Saygılar...

bunu birde V6 denemeni tavsiye ediyorum

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
bak bilmiyosun işte :p

abi hiç muhattap olma bilmiyolar,manuel ya geçerim sanıyolar boşver kickdowna devam :):p

Yok gayet iyi biliyorum, otomatikten daha hızlı vites değiştirebilirim :good1: Dip gaz yapacaksın da, araç algılayıp vites küçültecek de, zor iş o :)

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan
bunu birde V6 denemeni tavsiye ediyorum

Yaşar Usta V6 bulsakta denesek :good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Yok gayet iyi biliyorum, otomatikten daha hızlı vites değiştirebilirim :good1: Dip gaz yapacaksın da, araç algılayıp vites küçültecek de, zor iş o :p

cihan kickdown diyorum sana :) sen vitesi tutucaksındaa debriyaja basacaksındaa ohooo çok işin var senin :)

Yaşar Usta V6 bulsakta denesek :(

insan tırsıyo arkadaşın arabasında denemiştik mercedes farkıyla :p

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan
Yok gayet iyi biliyorum, otomatikten daha hızlı vites değiştirebilirim :good1: Dip gaz yapacaksın da, araç algılayıp vites küçültecek de, zor iş o :p

Cihan zaten dediğim noktaya geldiğinde bekletmiyor aniden küçültüyor. Unutmaki manuelde onu beklemem gerekmiyor elimle küçültüyorum. bir kere ileri itmem yeterli vitesi, hemde ayağımı gazdan çekmeden.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cuprada kickdownda yapmıyorum, vitesi manuel de küçültmüyorum, hatta gazdan çok frene basıyorum, hız sınırı da 70km/h olmuş, yandık :good1:

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Cihan zaten dediğim noktaya geldiğinde bekletmiyor aniden küçültüyor. Unutmaki manuelde onu beklemem gerekmiyor elimle küçültüyorum. bir kere ileri itmem yeterli vitesi, hemde ayağımı gazdan çekmeden.

Abicim benim de ayağımı gazdan çekmeme opsiyonum var yalnız :p Neyse sen bir motoru aç da, bakalım duruma :good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
Abicim benim de ayağımı gazdan çekmeme opsiyonum var yalnız :p Neyse sen bir motoru aç da, bakalım duruma :good1:

sen ayağını gazdan çekmediğinde debriyaja bastığın anda devrin tavan yapacak debriyajdan ayağını kaldırdığın anda araç toparlamak için devir düşürmeye çalışacak kavraması gecikecek.. ama bizde öyle birşey olmuyo :)

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
sen ayağını gazdan çekmediğinde debriyaja bastığın anda devrin tavan yapacak debriyajdan ayağını kaldırdığın anda araç toparlamak için devir düşürmeye çalışacak kavraması gecikecek.. ama bizde öyle birşey olmuyo :p

Valla gayet de gecikmeden gidiyor :) Ruhi abi rodajı geçince gelecekmiş çekeriz videoya :good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Valla gayet de gecikmeden gidiyor :) Ruhi abi rodajı geçince gelecekmiş çekeriz videoya :D

:) merakla bekleyeceğim :) ruhi abi dikiz aynandan fotoğraf çek malum bir elin boş olacak :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...