Cihan Yetişken2 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 merakla bekleyeceğim ruhi abi dikiz aynandan fotoğraf çek malum bir elin boş olacak Dikiz aynasından çekince kadraj da boş olacak Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Sizin bu bahsettiğiniz araba Focus mu?Kaç fites bu araba 8 ileri bide viteste R var,o da roket sanırım Dikiz aynasından çekince kadraj da boş olacak arkadaşlar forum kuralları gereği bu tarz şeyler yasak yarış falan hoş olmayan şeyler bunlar Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Benim arabam da otomatik ama ben manuelin geçiçeği düşüncesindeyim. Bence şöyle olacak. İki araba kalktığında manuel patinaj çekebileceği için kafayı çıkartır. İkinci vitese geçince bizim otomatik hala 1 dedir (2'ye daha var çünkü). Sonra biz 2 ye geçince hız 50-55 arası olur bu sıra manuelin olayı koparmasıdır. Bizim araba 2. vitese geçer devir 2.500 küsür deyken, manuel 2. viteste 4.000 devrinin üstündedir gaza daha güzel tepki veren açan bizim otomatikten kopar. Bizim 2.vites sanırım biraz daha uzun olduğu için öyle bakar kalırız. Matematiksel olarak da FORD derki manuellerde 0-100 9 sn, otomatiklerde 14 saniye. Hiç yarışmaya gerek yok. Sonuç belli Yorum bağlantısı
Fatih Ada 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Benim arabam da otomatik ama ben manuelin geçiçeği düşüncesindeyim. Bence şöyle olacak.İki araba kalktığında manuel patinaj çekebileceği için kafayı çıkartır. İkinci vitese geçince bizim otomatik hala 1 dedir (2'ye daha var çünkü). Sonra biz 2 ye geçince hız 50-55 arası olur bu sıra manuelin olayı koparmasıdır. Bizim araba 2. vitese geçer devir 2.500 küsür deyken, manuel 2. viteste 4.000 devrinin üstündedir gaza daha güzel tepki veren açan bizim otomatikten kopar. Bizim 2.vites sanırım biraz daha uzun olduğu için öyle bakar kalırız. Matematiksel olarak da FORD derki manuellerde 0-100 9 sn, otomatiklerde 14 saniye. Hiç yarışmaya gerek yok. Sonuç belli yukarıda yazdığınız d kullanılırsa geçerli.. tiptronikte kullandığımızı varsayıyoruz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 KickDown Bunu tabiki biliyorduk.. Ama bu aşamaya ulaşmadan önce gaz pedalının bir yerde takıldığını bilmiyorduk... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 (düzenlendi) yukarıda yazdığınız d kullanılırsa geçerli..tiptronikte kullandığımızı varsayıyoruz.. Hayır D için yazmadım ben. Manuel kontrol için yazdım. D'de zaten istediğiniz kadar gaz dipleyin 5 - 6.000 deviri geçemeden vites değiştircektir. O zaman hele hiç şans yok. Ayrıca unutmayalım ki otomatikte ara gaz diye bi kavram olmadığı hiç her vites gazdan komple ayğımızı çekmiş oluruz. Araç nerdeyese torku vitesin orijinden arttırmaya başlar. Manuel aragazla vitese geçerken debriyajdan çektiğinde motoru hemen gazlayacaktır (yakıt+hava) bu da nerdeyse yarım saniye demek. Tabi şöför farkı da var bunu bilemem. Eşit şartlarda karşılaştırıyorum ben. Mesala Mitsubishi L200 pickupla ışıklarda bir denedik hızlı kalkmayı. 2. vitesten sonra adamı göremedim. Böyle hantal bir araba kullanıyoruz. Almadan önce ben daha iyi şeyler ümit etmiştim. Herkes gibi ben de biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama bana performans pekte lazım değil (demek zorundayım).. Sol şeride çıkınca beni bırakmasın yeter. Ne diyeyim artık Şimdi belki otomatik viteslerin hepsi böyle, şöyle diye örnek vericek arkadaşlar ama ben de çok bilgili değilim. Bir önceki arabam Fusion TDCi duoshiftti. Focustan daha beterdi. Çok çok önce bizde Opel Omega vardı Otomatik vites. Görecektin canavarı 2500 motor. O araba bu Focus'un Kickdown'una 45 der. "Kader'e 45 hesabı" 20 Ocak 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Ada 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Hayır D için yazmadım ben. Manuel kontrol için yazdım. D'de zaten istediğiniz kadar gaz dipleyin 5 - 6.000 deviri geçemeden vites değiştircektir. O zaman hele hiç şans yok.Ayrıca unutmayalım ki otomatikte ara gaz diye bi kavram olmadığı hiç her vites gazdan komple ayğımızı çekmiş oluruz. Araç nerdeyese torku vitesin orijinden arttırmaya başlar. Manuel aragazla vitese geçerken debriyajdan çektiğinde motoru hemen gazlayacaktır (yakıt+hava) bu da nerdeyse yarım saniye demek. Tabi şöför farkı da var bunu bilemem. Eşit şartlarda karşılaştırıyorum ben. Mesala Mitsubishi L200 pickupla ışıklarda bir denedik hızlı kalkmayı. 2. vitesten sonra adamı göremedim. Böyle hantal bir araba kullanıyoruz. Almadan önce ben daha iyi şeyler ümit etmiştim. Herkes gibi ben de biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama bana performans pekte lazım değil (demek zorundayım).. Sol şeride çıkınca beni bırakmasın yeter. Ne diyeyim artık Şimdi belki otomatik viteslerin hepsi böyle, şöyle diye örnek vericek arkadaşlar ama ben de çok bilgili değilim. Bir önceki arabam Fusion TDCi duoshiftti. Focustan daha beterdi. Çok çok önce bizde Opel Omega vardı Otomatik vites. Görecektin canavarı 2500 motor. O araba bu Focus'un Kickdown'una 45 der. "Kader'e 45 hesabı" neden ayağınızı gazdan çekmiş oluyosunuz ben anlayamadım? tiptronikte kullanırken vites büyütmelerde ayağınızı gazdan çekmenize gerek yokki? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 düz vitesi 9 sn olup otomatiği 14 sn olan kim yaaa focus I düz vites 10,4 otomatik 12.3 katalog versi focus II düz vites(ti-vct) 10,6 otomatik 13,3 diye hatırlıyorum ama otosan sitesinde ti-vct 10,9 düz duratec 12 otoamtik duratec 13,7 diyor. bu arada yen iyi 0-100 D modunda oluyor. zaten dip pedalda 6000dd yi geçirmeden vites yükseltiyor. Tork konvektörüme güveniyorum diyen içinde hızlı kalkış tarifi yapılır ama mesuliyet kabul edilmez Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Şanzıman kucakta yöntemi değil mi? Önce sol ayak frende, sonra sağ ayak gaza doğru ......... ve şanzıman kucakta... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 ama iyi kalkıyor, lastikte sağlamsa patide yapmıyor ok gibim Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 ESP-TCS var yarım tur bile atmıyor. Rampada ıslak yol ilk kalkış denendi ı ıhhh yok olmuyor. ESP kapatılınca eh işte biraz dönüyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 tcs li focus I görmüştüm harbi çok komedi teker gitmekle gitmemek arsında can çekişiyor. Ama mondeo IV cayır cayır çekiyor yarım debrajda tcs felan yalan Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 2010 AU. Titanium' da sistem çok başarılı. Korkulu bir rampa yerler ıslak, diğer araçlar kıpırdayamazken, TCS' li Focus çok iyi tırmanıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 tüm tcsliler tırmanıyor ama pati çekmeye uğraşınca delleniyorlar uslu uslu kalkınca TCS zor şartların donanımı Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Benzin çok pahalı. Uslu uslu kalkalım. Zaten çok yakar az kaçar. Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 ya ben bir şey sorucam. focusta 4 seçenek olsa . A. dizel otomatik B. dizel manuel C. benzinli otomatik D.benzinli manuel. Bu focusun en iyi hızlanma ve son hızı en yüksek sizce hangisidir. Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 D tabiki tabi çiplersen B 1.6 ti-vct vardı ilk hızlanmada bana çok hantal gelmişti. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 FII için (tabi Türkiyede olanlar içinde) 0-100, son hız ti-vct . Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 (düzenlendi) Öncelikle Fatih bey neden ayağını gazdan cekiyorsun demişsiniz. Çekmiyorum ama şöyle bir durum var. Manuelde aragaz imkanı var otomatikte yok. Ne kadar gaza basarsan vites değiştirirken gazı kendi kesiyor araç. Aragazlı vites değişimi çok daha avantaj sağlar. Şimdi Mustafa Bey Ford sitesinde 13,7 diye 14'e yakın işte benim bahsettiğim araç 2003 Focus'da 9,5 diye hatırlıyorum. Yanlış olabilir. Kaldı ki 11 ve 13 olsa bile yetişemez. Ne fark edecek ki? 20 Ocak 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Aslında her viteste vardır da, en çok 4 te hissedilir. Başka bir vites-oran yok, bypass valfi var, o açınca buçuk vites gibi oluyor. Mesela 4. vites 3000d/d gidiyoruz, biraz gaz verdik, ama 3. inmesi gerekmiyor ama 4. teki hızlanma da yetersiz kalıyor, şanzıman içinde bir valf açılıyor, hidroliğin bir bölümü tahliye oluyor bu sırada devir 3500d/d oluyor ama oran olarak hala 4. vitesteyiz, 3 e ince 4000d/d olacakken (devirler mesela cinsindendir) Evet bu Honda'da çok başarılı sanırım normal vitesler ile 7-8 kademe var.. Yok gayet iyi biliyorum, otomatikten daha hızlı vites değiştirebilirim Dip gaz yapacaksın da, araç algılayıp vites küçültecek de, zor iş o aynen öyle for eksampıl S2000 shifting Sizin bu bahsettiğiniz araba Focus mu?Kaç fites bu araba Kaç model bu araç 8 vites olan benim bildiğim yeni 5 serisi.Babamda 74 Chevrolet var o 3 vites mesela bu mantıkla 84 felan mı? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Hah işte şöyle yahu Şimdi ayak debriyajda bekliyorsunuz. Devri 4bine getirip bekliyosunuz. Start verildiği anda debriyajı aniden kavrama noktasına getiriyosunuz ve hoooop otomatiğin önüne atlıyosunuz Sonra 2. vitese geliyor sıra, yaklaşık 5750 devirde ara gaz vererek 3.vitese. Sonrası zaten bay bay triptonik Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Otomatik araçta seri kalkmak için, yani aracı yüksek devirde kaldırmak için fren ile gaza aynı anda basılmalı, istenilen devire araç ulaşınca frenden ayak çekilip araç yüksek devirde kaldırılır Yorum bağlantısı
Recommended Posts