Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ben gerçekten bir şey öğrenmek istiyorum bu otomatik 4 vites şanzıman için fark ödediniz mi?Opsiyonel bir şey mi bu? Benimki 5 fites, ben de 2000lira fazla verdim, gerçi ben otomatik vites c sınıfı araçlar içerisinden bunu seçtim, yani aracı seçip sonra otomatik vitesi seçmedim, sadete gelirsem iyi mi yaptım kötü mü ? Yorum bağlantısı
Fatih Ada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ben bu yaz annemlere araba aldım onların 7 vites çıktı.Şans işi herhalde bu:)) Abi sen makaramı yapıyosun ciddimi soruyosun bunları çözemedim seni valla.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Abi sen makaramı yapıyosun ciddimi soruyosun bunları çözemedim seni valla.. Murat Türkcan feyk aslında Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ali Bak ne yapıyor göremedim bayadır Yorum bağlantısı
Fatih Ada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Bi de Ali Bak var benim gibi sanırım:))Fatihcim rahat ol sardırıyorum ben hani araban 4 vites alınıyosan konuyu kapatayım hemen. alınmam bende yaparım makaramı ama 4 yada 5 vites olması fark etmez bence kalkışta manuel otomatik geyiğini bırakalım,uzun yolda hepsi aynı Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Biz geçen mini buluşma yaptık.Ali Bak Veli Tut bir de ben.Tüm arabaların kışlık klimafatör bakımlarını yaptık. Fotoğrafları da alsak diyecektim ama feyksiniz siz olmaz tabi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ben bu yaz annemlere araba aldım onların 7 vites çıktı.Şans işi herhalde bu:)) dsg mi almalıydık yani, ama jetta kasa değiştiriyordu ben alırken Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 İyi yapmışsın, hem de beyaz Sağol abi, merak ettiğim bir husus var senin beyaz metalik mi, opak mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Mustafa gaz fren yapınca neden 4000devire gelmesin, o zaman 4000devir üstü yolda giderken frene basılınca araba napıcak Araç viteste olduğu için frenden çekince şanzımana değil yürüyen aksama yük binecek, bu da seri kalkışın hediyesi.. İkinci dediğim elbette sakıncalı zaten o yüzden yazdım, kimse bu kadar acımasız değildir diye düşünürdüm ama Honda forumunda bunu yapan bir çok kişiye rastladım, yazık o arabaların ikinci sahiplerine.. F1'de P'de de 7000devire çıkıyor mu? Bence açıkçası otomatik vites araç ile heleki 0-100'ü 10snyeden fazla bir araç için sıfırdan aracı kaldırmak çok anlamsız, hafif yürürüm sonra gazlarım, 0dan kalkmak bana ters.. rolling rulezz (görende 180hp arabaya biniyoruz sanacak ) evet P de de 7000 dd. araç yürürken fren gaz yapsan motor kadar şanzımanda dönüyor. Şanzımana yük biniyor ama teker döndüğü için durur vaziyetten az. zaten o ara fren balatalarını ağlatıyorsun. Ama sabit iken 4000dd çevirmez viteste, denemedim ama o fren-gaz kalkışını yapmışlığım var devir 1200dd den çokta fazla olmuyor diye aklımda kalmış. Otomatik aracın gücü belli, öyle trafiği tehlileye sokacak zaten bir şey önermem ama; 90 ps bir düz vitesi 100 ps otomatik pek geçmez. zati hep derler düz vites versiyon otomatiğe göre %10 fazla yakar %10 az kaçar. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ben highline Golf aldım Oğuz. Tahmin ettim (Golf) ama hani ben sedan aldım ya, sedan da Jetta idi o zamanlar (temmuz) Geç de olsa hayırlı olsun buarada, kaç bin km oldu? Dsg'den herhangi bir sıkıntı var mı? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 evet P de de 7000 dd.araç yürürken fren gaz yapsan motor kadar şanzımanda dönüyor. Şanzımana yük biniyor ama teker döndüğü için durur vaziyetten az. zaten o ara fren balatalarını ağlatıyorsun. Ama sabit iken 4000dd çevirmez viteste, denemedim ama o fren-gaz kalkışını yapmışlığım var devir 1200dd den çokta fazla olmuyor diye aklımda kalmış. [bOtomatik aracın gücü belli, öyle trafiği tehlileye sokacak zaten bir şey önermem ama; 90 ps bir düz vitesi 100 ps otomatik pek geçmez. zati hep derler düz vites versiyon otomatiğe göre %10 fazla yakar %10 az kaçar.[/b] Mustafa ne içtin sen kardeş Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 evet P de de 7000 dd.araç yürürken fren gaz yapsan motor kadar şanzımanda dönüyor. Şanzımana yük biniyor ama teker döndüğü için durur vaziyetten az. zaten o ara fren balatalarını ağlatıyorsun. Ama sabit iken 4000dd çevirmez viteste, denemedim ama o fren-gaz kalkışını yapmışlığım var devir 1200dd den çokta fazla olmuyor diye aklımda kalmış. Otomatik aracın gücü belli, öyle trafiği tehlileye sokacak zaten bir şey önermem ama; 90 ps bir düz vitesi 100 ps otomatik pek geçmez. zati hep derler düz vites versiyon otomatiğe göre %10 fazla yakar %10 az kaçar. Mustafa 60snye araç öyle durmayacak zaten en fazla 2snye, araç istenen devire ulaşınca frenden ayağı çekicen Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 klavyeden klavyeden Alıntıyı bile editlemişsin valla helal olsun Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Mustafa 60snye araç öyle durmayacak zaten en fazla 2snye, araç istenen devire ulaşınca frenden ayağı çekicen sabit iken 4000dd çevireceğin sanmıyorum 2 sn de olsa. Devraj gibi bir şey yok ki. Ama bakarım bir ara Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Alıntıyı bile editlemişsin valla helal olsun Olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ben sanıyorum en son 2002 de zaten dediğin vitesleri kullandım.Yani bırak bineği hafif ticari sınıfında bile şu an 6 fites var Fatihcim:)) benim farklı bişey dediğimi nereden çıkardın o zaman? ben araçlarımızda bulanan şanzıman 4 değil bilmem kaç vites diye bişey demedimki? Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 sabit iken 4000dd çevireceğin sanmıyorum 2 sn de olsa. Devraj gibi bir şey yok ki. Ama bakarım bir ara Deneme yahu, gereksiz birşey.. Valla ben de Temmuz ayında aldım.Şu an kaç binde bilmiyorum ama ben Eylülün sonuna kadar kullandım sanıyorum 3500km gibiydi.Bizimkiler yazlıktan dönünce sıfır araçlarını teslim ettim.Ben arabayı çok beğendim şanzıman çok başarılı bir problem olsada zaten 2 sene garantili.Araç alacak olsam büyük ihtimal bu kadar kullandıktan sonra kendime de aynı aracı alırdım.Alırken emsallerine göre yüksek fiyatından dolayı çok söylenmiştim ama aldıktan sonra fikrim değişti. Ben de bu sene sedan hastalığı oldu, o yüzden hep sedan araba baktım, Jetta'ya baktım, son kasalara execlusive yada onun gibi bir donanımla satıyorlardı, sonra hem kasa değişecek olması, hem de garantinin 2 sene olması, sonra uzatmak için 1400lira istemeleri bir de bir arkadaşımın babasının Passat'ının 2 kere şanzıman değişmesi 3.sünde arıza çıkarması nedeniyle dsg'den uzak durdum, ama açıkçası bence işin gideceği yer orası Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 22 Ocak 2011 Paylaş 22 Ocak 2011 Yoo öle bir çıkarımda bulunmadım zaten 4 vites ford araçlarda kaldı ona takılıyorum ben. Renault'larda da var halen kullanılan 4 ileri klasik otomatik Murat bey . Ayrıca bu zamana kadar uzun ömürleri ile ve sağlamlıklarıyla nam yapmış olan bu 4 ileri klasik otomatik şanzımanları ( Evet hali hazırda kullanılmakta olan çift kavramalılar hem daha performanslı hem de az yakıyor olabilir ancak yinede... ) niye bu kadar hor görüyorsunuz pek anlamlandıramadım . 100 km'de 3 lt daha fazla yakarım , 2 saniye daha geç hızlanırım ama kafam rahat olur . Yok mekatronik arızası yok geri kaçırma yok dik rampa kalkışında titreme yada sıkışık trafikte saçmalama gibi dertlerle uğraşmam . Arabanın garantisi bitince şanzıman elimde patlıcak derdim de olmaz... Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Ocak 2011 Paylaş 23 Ocak 2011 Fırat Bey ben takılıyorum o ayrı ama işin gerçeğine baktığınız zaman 4 vitesli şanzımanlar artık günümüz teknolojisinde uygulanan bir sistem değil.Otomatik araç alacak olsam şanzımanın kaç vites olduğuna bakardım ve 4 vitesli olan modeller benim tercihim olmazdı. Doğru söylüyorsunuz , tercih ve nakit meselesi . Dsg şanzımanlı C segment bir araç ile Klasik otomatik şanzımanlı bir aracın sıfır satış fiyatları arasında ( Denk donanım olmak kaydı ile ) 12-15000 Tl fiyat farkı var . Bu arada Dsg elinizde patlarsa çıkacak ekstra masraflara değinmiyorum bile... Yorum bağlantısı
Yusuf Karada 31 Ocak 2011 Paylaş 31 Ocak 2011 abiler motorcu biri olarak....; Kickdown vitesi büyütmek için gazdan ayağını çekip tekrar basma olayıdır Gaz pedalının sonundaki anahtarın adı (Mercedesdeki) overdrive anahtarıdır. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 31 Ocak 2011 Paylaş 31 Ocak 2011 (düzenlendi) abiler motorcu biri olarak....;Kickdown vitesi büyütmek için gazdan ayağını çekip tekrar basma olayıdır Gaz pedalının sonundaki anahtarın adı (Mercedesdeki) overdrive anahtarıdır. Yusuf bey; Overdrive ekonomi vitesinin diğer adıdır, yani en uzun orana sahip vitese denir, overdrive off ile bu uzun oranlı vites iptal olur, kickdown ise eskilerinin tabiri ile roketlemedir, dipgaz yapılması sonucu gaz pedalının altındaki switch devreye girer araç o anki şartlara uygun olarak en düşük vitese alıp motoru yüksek devire çıkarır ve daha fazla güç(beygir) elde edilmesini sağlar.. Bir diğer husus ise başka başlıkta Opel easytronic'den bahsetmişsiniz; o şanzıman çift debriyajlı sistem değildir, bilginize.. 31 Ocak 2011 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Kul 31 Ocak 2011 Paylaş 31 Ocak 2011 Bu özellik sollamalarda ve ani hızlanma gerektiği durumlarda oldukça işe yarıyor. Rampa çıkışlarında da dip gaz yapınca otomatık olarak vitesi küçültüp araç ileri doğru atılıyor. Zaten kullanma kitapçığında da bu özellikten bahsediyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Arkadaşlar epeyce bir şey yazıp çizmişsiniz de ben bir şey sormak istiyorum.Bu kick down denilen şeyi anladım.Hatta yokuş çıkarken araç bayılma durumuna gelmeye yakın işe de yarıyor.Burada sıkıntı yok.. Yalnız vitesi sağa çektiğimizde hiç dokunmazsak hep 1.viteste mi kalıyor? Bunu denemedim..Sağa çekip + yada - yaptığımızda daha sonra vitesi kendisi küçültüyor buna şahit oldum.Ancak kendisinin büyüttüğüne şahit olmadım..Ayrıca yine kendisi vites büyütüp küçültecekse sağa çekmemizin ne anlamı var ki?Onu çözemedim..D de durmasıyla sağda durması arasında devir farkımı oluyor.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts