Onur Eski 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Arkadaşlar epeyce bir şey yazıp çizmişsiniz de ben bir şey sormak istiyorum.Bu kick down denilen şeyi anladım.Hatta yokuş çıkarken araç bayılma durumuna gelmeye yakın işe de yarıyor.Burada sıkıntı yok.. Yalnız vitesi sağa çektiğimizde hiç dokunmazsak hep 1.viteste mi kalıyor? Bunu denemedim..Sağa çekip + yada - yaptığımızda daha sonra vitesi kendisi küçültüyor buna şahit oldum.Ancak kendisinin büyüttüğüne şahit olmadım..Ayrıca yine kendisi vites büyütüp küçültecekse sağa çekmemizin ne anlamı var ki?Onu çözemedim..D de durmasıyla sağda durması arasında devir farkımı oluyor.. benim aracımda otmatik ama manuelde vites yükselliğine sahit olmadım.çünkü aracı yaklasık 4000 devire kadar zorlamama rağmen vites yükseltmedi.dediğiniz gibi yine vites büyütme ve küçültmeyi kendisi yapacaksa manuel koymanın onlamı yok Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Arkadaşlar epeyce bir şey yazıp çizmişsiniz de ben bir şey sormak istiyorum.Bu kick down denilen şeyi anladım.Hatta yokuş çıkarken araç bayılma durumuna gelmeye yakın işe de yarıyor.Burada sıkıntı yok.. Yalnız vitesi sağa çektiğimizde hiç dokunmazsak hep 1.viteste mi kalıyor? Bunu denemedim..Sağa çekip + yada - yaptığımızda daha sonra vitesi kendisi küçültüyor buna şahit oldum.Ancak kendisinin büyüttüğüne şahit olmadım..Ayrıca yine kendisi vites büyütüp küçültecekse sağa çekmemizin ne anlamı var ki?Onu çözemedim..D de durmasıyla sağda durması arasında devir farkımı oluyor.. Ayhan,manuele aldığında vitesi sen küçültüp büyütüyorsun,ama hızın-devrin düştüğünde-yavaşladığında kendisi DÜŞÜRÜYOR.dur kalklı trafikte manuele aldın,kalktın 2ledin,trafik durdu,sen 2 ile kalkma veya vitesle uğraşma diye vitesi küçültüyor.bir de,evet dokunmazsan hep1 de kalır 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Ayhan,manuele aldığında vitesi sen küçültüp büyütüyorsun,ama hızın-devrin düştüğünde-yavaşladığında kendisi DÜŞÜRÜYOR.dur kalklı trafikte manuele aldın,kalktın 2ledin,trafik durdu,sen 2 ile kalkma veya vitesle uğraşma diye vitesi küçültüyor.bir de,evet dokunmazsan hep1 de kalır Yani kendisi manuelde hiç bir durumda büyütmüyor? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 (düzenlendi) Mustafa yanılıyorsun O/D var onuda çözdüm:) Sağa manuele aldığın pozisyon O/D , 5bin devire kadar dayanınca araç 2 ye geçiyor bir okadar daha dayanınca 3 e geçiyor Zaten manuelde nötr durduğu yerin sağında "S" harfi var, demekki spor sürüşmüş orası Murat Bey haklısınız, gerçi bana depocu teslim etmişti arabayı Yani kendisi manuelde hiç bir durumda büyütmüyor? bu konunun 1. sayfasında böyle bir mesaj var ama ben denemedim.o yüzden %100 şöyledir diyemeyeceğim.ayrıca bizim araçlarda S değil M yazıyor.(kaç modelden itibaren S yazıyor bilmiyorum) 3 Mayıs 2012 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Evet bende onu diyecektim biz de S yok M var Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Aracı aldığım kişi pedala basmana göre vites değiştirir bu demişti.O zaman biraz saçma gelmişti.Dün denedim gazdan hafif ayak çekip bastıkça vites değişiyor.Ya da bana mı öyle geldi ? Böyle bir şey var mı? D de otomatik kullanırken pedala basma durumu vites değişimine etki ediyor mu? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 abi kick down sürekli yapma. çok lazım olursa yap. onun dışında vites düşürmek için o vitesi sağa çek. kick down tüketimi körüklüyor ve araba yaktığı kadar gidemiyor. vitesi sağa çekmenin amacı o tip durumlar. birde rampa yukarı vs araç 2 vites arasında kalırsa diye. şanzıman Fı ile aynı sadaece fazladan vites seçici eklenmiş. gaz pedalına basışı ve aracın o anki yük durumuna göre araç 1-2 vites düşürebilir. kick down da aniden ve motorun en yüksek devire çıkabileceği vitese düşüyor. yine sürüş tarzına göre araç en son bilmem kaç vites değişim devrine göre araç kendini sakin yada daha yüksek devirde vites değişimine alıştırıyor. otomatik arabada sen sadece hangi hızda gideceğine bak abi. 30-50-70-120 gerisini istisnalar hariç o ayarlıyor. hızlanmak için acele etme altın kural araç ağırlı ile hızlanmak böylece tüketim düşük olur. yoksa kasa ağır şanzıman oranı uzun ani hızlanmak istersen araç benzin vanasını açıyor bir zaman sonra belli vites geçiş devri ve hızlarına alışırsan. misal 1 den 2 ye 20kmph de 2 den 3 30 kmph de 3 den 4 50 kmph de geçtiğini göreceksin o hızlarda ayağını gazdan çok ufak çekersen vitesler daha akıcı ve rahat geçer. vs vs vs ....... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Bence de bu iş ustalık istiyor..O da şuanda bende yok Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Bence de bu iş ustalık istiyor..O da şuanda bende yok aracı gözlemleyip altın kuralı ( ağırlıkla hızlanma acele etmeme) uygularsan başka bir şey yapmana gerek yok. gerisi o yapıyor. yukarda yazduklarım tüketimi düşürmek adına olan şeyler. böylece düz vites ile tüketim farkı yok denecek seviyeye gelebiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 Aracı aldığım kişi pedala basmana göre vites değiştirir bu demişti.O zaman biraz saçma gelmişti.Dün denedim gazdan hafif ayak çekip bastıkça vites değişiyor.Ya da bana mı öyle geldi ? Böyle bir şey var mı? D de otomatik kullanırken pedala basma durumu vites değişimine etki ediyor mu? mustafa çok güzel anlatmış.ben 1-2 ekliyim.kalkıştan itibaren aracın devri yükseliyor ya,istediğin devre geldiği an (mesela manuelde vites değişim devrine geldiğin an) ayağını gazdan çok az çek,araç vites büyütür.ama gazı arttırarak hızlanmaya devam et,bir süre daha devirlenir,ne zaman ki devir kendi hafızasındaki-programındaki limitine gelir o zaman vites yükseltir.elinle vites atar gibi ayağını gazdan çekerek (tabi ki bunun da minimum bir devir değeri var),vitesi yükseltirsin. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 vites geçişi için hıza- gaz pedalı pozisyonuna motor yüküne bakıyor araba. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 mustafa çok güzel anlatmış.ben 1-2 ekliyim.kalkıştan itibaren aracın devri yükseliyor ya,istediğin devre geldiği an (mesela manuelde vites değişim devrine geldiğin an) ayağını gazdan çok az çek,araç vites büyütür.ama gazı arttırarak hızlanmaya devam et,bir süre daha devirlenir,ne zaman ki devir kendi hafızasındaki-programındaki limitine gelir o zaman vites yükseltir.elinle vites atar gibi ayağını gazdan çekerek (tabi ki bunun da minimum bir devir değeri var),vitesi yükseltirsin. Tamam bu akşam araç kullanma stilini tekrar belirleyeceğim İyi oldu bu yazdıklarınız.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 soğuk motorda ( ki ankarada bu daha çok belli olur) sabahları vites geçiş devirleri yüksek olabilir. şanzımandaki yağ ısınana kadar bu kabul edilebilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts