Misafir 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Günaydın, iyi geceler, kısa sohbet konularına katılmadan, izleyici vasfı ile takip ettim. Kendimce sonuçlarım; - Konuları açan kişinin hep aynı olması, - Üye olunan forumun kurallarına uymak yerine, forumu kendi anlayışına uydurma gayreti, - Mevcut düzeni haklı olarak korumaya çalışan yönetimi eleştirmek, kendini mağdur göstermek - Tartışma ortamını sıcak tutarak taraftar yaratmaya çalışma ve üyeleri kutuplara ayırmak. İnternet ortamı her nekadar özgürlükçü de olsa, sosyalitenin gereği olan kurallar olmak zorunda. Bu forumun farklılığı da koyulan kuralları sıkı şekilde uygulayan bir yönetiminin bulunması ve bu yönetimin bunu despotlukla yapmaması nedeni ile üyeler tarafından "sayılmaları". Tıpkı okul hayatındaki müdürler, iş hayatındaki patronlar gibi görülmeleri. Foruma üye olurken, kuralları okudum, kabul ediyorum kutucuğunu işaretledikten sonra yapılması gereken forum yönetimini eleştirmek yerine, forumun kendine uymadığını gördüğünde foruma girmemektir. Son zamanlarda yönetimin haksız yere eleştirilmesi, moderatörlere uyarıları nedeni ile yüklenilmesi, yasakçı forummuş gibi algı yaratılması, burda gerçek bulunma nedenimiz olan bilgi paylaşımından uzaklaştırmakta ve bizleri gereksiz tartışmaların içine sürüklemektedir. Daha 1 hafta önce forumun demirbaşı sayılacak Hakan Bey'in gidişinin ardından yönetimin tarafsız bir tutumla, kurallara bağlılık çerçevesinde geri dönüş yolu için en ufak bir meyil göstermemesi en yakın örneğimiz. Burdaki duruştan sonra foruma yeni üye olmuş bir kişinin kurallar konusunda uyarılmasını ya da foruma verdiği zarar nedeni ile yönetim tarafından hakkında cezai işlem uygulanmasını eleştirmek son derece yanlış. En azından bugüne kadar bu foruma emek vermiş ama bir nedenle forumdan uzaklaştırılmış arkadaşlara haksızlıktır. Çok yakın zamana kadar kurulmuş ve sağlamlaştırılmış bir düzeni, deşarj olmak adına açılmak istenen geçici konular nedeni ile yermemek, üyeler arası sağlamlaştırılmış diyalogları sekteye uğratmamak için mevcut düzenin bozulmaması taraftarıyım. Forum yönetiminin alacağı karara da saygılıyım. Çizgisinden uzaklaştığında (uzaklaşırsa) eleştirmek yerine, eski duruma gelene kadar foruma girmemeyi tercih ederim. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Osman Bala 20 Ocak 2011 Paylaş 20 Ocak 2011 Bu mesajlaşma olayını seneler önce konuşmuş ve uygun görmemiştik. Talep ana sayfada günlük sohbet bölümü olsun şeklinde idi. Hatta amip gibi bölündüğümüz dönemlerde bir forum kullanmıştı. Bize ters demiştik. Genel konuşma alanında ister istemez bir serbestlik oluşur, moderatörler mesaj editleme yarışına girerler, işçilik artar. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 eski köye yeni adet olmaz... mehmet hocamın yaptıklarını çok değerli buluyorum ona karşı hiç bir tepkim yoktur yanlış anlaşılmasın daha önce bahsedilen konularla ilgili konular içinde de karşı yorumlarım var ve böyle bir şeyin olmasına yine karşıyım madem bu düzen böyle gelmiş böyle devam etmelidir bence... benim gördüğüm kurulan bu düzenin zaten bir zararı yok yararı var... bu yapılanlar iyiyi kötüye çevirmekten başka bir şey olamaz... şimdi sormak istiyorum neden iyi olan birşeyi kötüleştirmeye çalışıyoruz ki ? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Shoutbox değil de Kısa Sohbet konusuna bence şans verilmeli.. Öyle bir konu olmayınca konu açılmayacak şeyler için de konu açmak gerekebiliyor. Ya da bir konu içerisinde o konuyla alakasız sohbetler yaşanabiliyor. Herkesin sohbet edebileceği bir ortamın ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Amacından sapmadığı sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Nezaket Gürsoy 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Bu ara forumu pek bi gergin görüyorum. Relax yahu. Sohbet tarzı konuşmalar için bunca platform varken illa da bunu forumda yapalım gayreti ve bi gerginlik ortamı yaratılmasını anlamıyorum. Ha ben zaten çok yazan biri değilim sadece okurum yani ister chatleşin ister akademik makaleler yazın birbirinize ama son zamanlarda (Hakan'ın ayrılışı ile daha da netşelti kafamda) bi haller var. Gerçekten güzel şeyler paylaşılıyordu. Güzel ortamlar oluşuyordu. Birbirimizi küstürmenin, birbirimizin arkasından konuşmanın ne anlamı var ki? Üzülüyorum gerçekten hem de çok. Kafamdan geçen bi sürü şey var ama bi anlamda taraf olarak değerlendirilebileceğimden yazamıyorum. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim koca koca adamlar olmuşuz, neyi paylaşamıyoruz nedir yani. Sonuçta bi forum yahu. Adı üstünde arkadaşlık, paylaşım. Son konuşulan bir çok şeyi okuduktan sonra sadece gülüyorum komik geliyor. Tuhaf gerçekten tuhaf. Neyse kafa şişirdim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Arkadaşlar Shoutbox,kısa sohbet konusu veya adı ne olursa olsun,benim için olsada olur,olmasada olur farketmez fakat Nihan hanımın açtığı konuları okuduğumda,bunların içinde hem güzel sohbetler,hemde karşılıklı atışmalar olduğunu gördüm,kaldıki farklı konular içinde dahi bir sohbet ortamı oluştuğunda,kaç tane arkadaşımız,burda yazmayalımda kısa sohbet bölümüne geçip orda yazalım diyecek merak ediyorum? Bana göre böyle bir konunun açılması sadece moderatör arkadaşların yükünü arttıracak okadar... Zaten kısa sohbet de sürekli olarak bir sohbet ortamı oluyor. Olumsuz geçen konuşmaları saymazsak gayet de güzel sohbetler oluyordu. Bence böyle herkesin konu hakkında fikrini yazmasındansa, yönetim konuyla alakalı bir anket yapmalı. Anket, demokratik bir işlem olduğundan sonuca herkes saygı duyacaktır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Bu ara forumu pek bi gergin görüyorum. Relax yahu. Sohbet tarzı konuşmalar için bunca platform varken illa da bunu forumda yapalım gayreti ve bi gerginlik ortamı yaratılmasını anlamıyorum. Ha ben zaten çok yazan biri değilim sadece okurum yani ister chatleşin ister akademik makaleler yazın birbirinize ama son zamanlarda (Hakan'ın ayrılışı ile daha da netşelti kafamda) bi haller var. Gerçekten güzel şeyler paylaşılıyordu. Güzel ortamlar oluşuyordu. Birbirimizi küstürmenin, birbirimizin arkasından konuşmanın ne anlamı var ki? Üzülüyorum gerçekten hem de çok. Kafamdan geçen bi sürü şey var ama bi anlamda taraf olarak değerlendirilebileceğimden yazamıyorum. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim koca koca adamlar olmuşuz, neyi paylaşamıyoruz nedir yani. Sonuçta bi forum yahu. Adı üstünde arkadaşlık, paylaşım. Son konuşulan bir çok şeyi okuduktan sonra sadece gülüyorum komik geliyor. Tuhaf gerçekten tuhaf. Neyse kafa şişirdim. Saygılar. Hakan abi'me çok selamlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Bence böyle herkesin konu hakkında fikrini yazmasındansa, yönetim konuyla alakalı bir anket yapmalı. Anket, demokratik bir işlem olduğundan sonuca herkes saygı duyacaktır. Anket açılabilir... Konu zaten istendi diye düşünülerek açılmıştı... Ama suyu çıkarıldı... Yorum bağlantısı
Onur Demir 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Hakan abi'me çok selamlar. Hahahahaha bede yazacaktım aynısını Bende de çok selamlar... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Anket açılabilir... Konu zaten istendi diye düşünülerek açılmıştı... Ama suyu çıkarıldı... Tamam abi yapalım bir anket, sonuca göre hareket edilir. Suyu çıkma konusu zaten yanlış yerde yapılan istekler, şikayetler sonucu oldu. O konu içerisinde istek, şikayet ya da konu amacı dışında mesajlar yazılırsa o zaman zaten moderasyon ekibi gereğini yapar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 O konu içerisinde istek, şikayet ya da konu amacı dışında mesajlar yazılırsa o zaman zaten moderasyon ekibi gereğini yapar. Cihan, mesaj silmenin neden gerektiğinin de yeniden anlatılması lazım... Önceki akşam Saat: 24 ve 04 arası çok değerli bir saatde bunun izahına çalıştım ama başarılı olamadım... Anket işini yönetim ile görüşeceğim... Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Nerelerdesin Hoca ya... Mangalda sucuk toplantısını kaçırdın... Vallaha mı? sami hocayı evdenmi kaçırsak acaba okul çıkışı falanda toplantıya yetiştirsek. İşte forumun asıl sorunu bu...Toplantılar özellikle bazı üyelere duyurulmuyor...Sanırım art niyet var...Yaşlandığım için mi, yeni üye olduğum için mi bilemiyorum...Anlamadım gitti... Çözüm: Forumun email ile bilgilendirme sistemini evlerin kapı zilini çalıştırcak hale getirebiliriz...Toplantı olduğunda kapının zili çalar, diafona basıldığında Emminin kendi sesiyle kaydedilmiş ''toplantı var...'' şeklindeki bilgi mesajı üyelere tebliğ edilir...Üye ''anlaşıldı Emmiciğim'' diye cevaplarsa otomatik olarak bir ''tebellüğ belgesi'' hazırlanıp üyenin adresine taahhütlü olarak postalanır...Üye belirlenmiş bu cevap dışında herhangi bir cevap verirse sistem daha sonraki bir zamanda işlemi tekrar eder...Üye yapılan aramaların herhangi birisini ''anlaşıldı Emmiciğim'' kodunu kullanarak cevaplayana kadar aramalar rastgele zaman aralıklarında devreye girer... Bak o zaman sorun çıkıyor mu... Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Cihan, mesaj silmenin neden gerektiğinin de yeniden anlatılması lazım... Önceki akşam Saat: 24 ve 04 arası çok değerli bir saatde bunun izahına çalıştım ama başarılı olamadım... Anket işini yönetim ile görüşeceğim... Mesaj silme değil de, mesela bir öneri mi geldi, onu gerekli yere taşıma şeklinde işlem yapılabilir. Yönetimde herkesin söz sahibi olduğu demokratik bir yapıda, fikirler tartışılarak, anketler yapılarak doğru sonuçlara ulaşılabilir. Mesaj silmeyi gerektirecek nedenlerin de bence yeniden değerlendirilmesi lazım. Mevcut yapıya karşıt mesajları silmektense, bahsettiğim tarzda anket vb. ile sonuca ulaşılmalı. Bu yöntemle, yapılan eleştiriyi savunan ya da savunmayan kimse çıkan sonuca itiraz edemez. Abi senin, forumun sahibi olarak tüm önerileri dikkate aldığını ve adil kararlar vermeye çalışan birisi olduğunu göz önüne aldığımızda, kimsenin üzülmesini kırılmasını istemediğini biliyorum. Yapılan seçim sonuçlarına da kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum. Moderasyon kadrosu da dahil seçimle yapılmalı diyorum. Bana göre tartışmaların önüne geçecek tek yol bu. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Mesaj silme değil de, mesela bir öneri mi geldi, onu gerekli yere taşıma şeklinde işlem yapılabilir. Yönetimde herkesin söz sahibi olduğu demokratik bir yapıda, fikirler tartışılarak, anketler yapılarak doğru sonuçlara ulaşılabilir. Mesaj silmeyi gerektirecek nedenlerin de bence yeniden değerlendirilmesi lazım. Mevcut yapıya karşıt mesajları silmektense, bahsettiğim tarzda anket vb. ile sonuca ulaşılmalı. Bu yöntemle, yapılan eleştiriyi savunan ya da savunmayan kimse çıkan sonuca itiraz edemez. Abi senin, forumun sahibi olarak tüm önerileri dikkate aldığını ve adil kararlar vermeye çalışan birisi olduğunu göz önüne aldığımızda, kimsenin üzülmesini kırılmasını istemediğini biliyorum. Yapılan seçim sonuçlarına da kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum. Moderasyon kadrosu da dahil seçimle yapılmalı diyorum. Bana göre tartışmaların önüne geçecek tek yol bu. Cihan sende moderatörlük yaptın ve keşke bunları o dönemde dile getirseydin.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 (düzenlendi) Cihan sende moderatörlük yaptın ve keşke bunları o dönemde dile getirseydin.. Keşke o dönemlerdeki gibi olsak abi Ben de zamanında seçimle mod olmuştum.. Forumdaki anketler konusu dolup taşardı.. Yine öyle olalım istiyorum.. 21 Ocak 2011 tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Mesaj silme değil de, mesela bir öneri mi geldi, onu gerekli yere taşıma şeklinde işlem yapılabilir. Yönetimde herkesin söz sahibi olduğu demokratik bir yapıda, fikirler tartışılarak, anketler yapılarak doğru sonuçlara ulaşılabilir. Mesaj silmeyi gerektirecek nedenlerin de bence yeniden değerlendirilmesi lazım. Mevcut yapıya karşıt mesajları silmektense, bahsettiğim tarzda anket vb. ile sonuca ulaşılmalı. Bu yöntemle, yapılan eleştiriyi savunan ya da savunmayan kimse çıkan sonuca itiraz edemez. Abi senin, forumun sahibi olarak tüm önerileri dikkate aldığını ve adil kararlar vermeye çalışan birisi olduğunu göz önüne aldığımızda, kimsenin üzülmesini kırılmasını istemediğini biliyorum. Yapılan seçim sonuçlarına da kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum. Moderasyon kadrosu da dahil seçimle yapılmalı diyorum. Bana göre tartışmaların önüne geçecek tek yol bu. Mevcut yapıya karşıt mesajları gizlememek adına senin de gördüğün üzere 2-3 gün sonra sildim.. En yakınını gece kapattım ertesi akşam sildim.. Hiç bir şeyi saklamadım... Ama benden istenen şey, forumdan hiç bir mesajın silinmemesi ve hatta her konunun veya mesajın tüm üyelere açık olmasıdır ki.. Bu mümkün değildir. Emre ile benim aramda geçen 4 saatlik tartışmayı google'a indexletmenin bu foruma bir faydası olmaz.. Forum kuralları gereği silinmesi gerekenler silinir. Gerekli görülenler arşive alınır, gerekli görülmeyenler Çöp kutusuna gönderilir.. Bunun başka yolu olduğunu sanmıyorum... Her konu için anket açamam.. Bu konu kalsın mı, silinsin mi, ya da bu üye kalsın mı silinsin mi, yada ne ceza alsın anketi açamam. Böyle bir yönetim olmaz, Bu durumda bunun adı yöneticilik olmaz.. İyi yada kötü yönlerimle, ister adil değerlendirin, ister despot yıllardır beni tanıdınız. Forumu da tek başıma yönetmiyorum.. Forum olarak bir yapımız ve çizgimiz var ve bu çizgiden çıkmayı düşünmüyorum.. Hatta düşünmüyoruz.. Burada tartıştığımız, bu çizgide gitmek için neler yapılmalı nasıl davranılmalı olmalıdır.. Hatalarımız varsa onlar konuşulabilir.. Bunu hiç bir zaman eleştirmedim.. Eleştirinin şeklini eleştiriyorum... Bana çizgiden çıkmayı önermeyin lütfen.. Yani bu forumda asla chat dili, umursamaz tavırlarla yazılmış mesajlar serbest olamayacak... Bu tür üyelere yaklaşım nasıl olacak, bunu tartışmalıyız.. Moderatör atamalarının seçim ile yapılması denendi, sonuç hem yönetim hem adaylar açısından hemde forum açısından hüsranla sonuçlandı.. Bu sebeple tekrar edilmedi.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Abi elbette her konu için anket olmaz, saçma olur zaten. Ancak kısa sohbet konusu, birden çok konuda yersiz tartışmalar çıkardığından, bu konunun açılmasını ve açılmamasını isteyen bir çok kişi olduğundan, anket için uygun olduğunu düşünüyorum. Böylece sonuç ne olursa olsun, bir daha konuyla ilgili kimse mesaj yazmayacaktır. Chat dili vs ile çizgiden çıkmak zaten mümkün değil. Türkçe konusundaki hassasiyetimiz her zaman geçerli ve gerekli. Ancak bu çizgimizi daha da güzel bir hale getirmeliyiz. Mesela yeni üyelerin ilke mesajlarına cevap olarak ciddi uyarılar geliyor, adam geldiğine pişman oluyor. Bu tutum da doğru değil. Mesela sorusuna cevap verilir, cevabın sonuna uygun bir uslupla kural hatırlatılır. Mod seçimleri konusunda ise, eskisi gibi küsmeler olacaksa yapılmasın tabi. Gerçi seçilemeyen birisi neden küser onu da anlamak zor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Mesela yeni üyelerin ilke mesajlarına cevap olarak ciddi uyarılar geliyor, adam geldiğine pişman oluyor. Bu tutum da doğru değil. Mesela sorusuna cevap verilir, cevabın sonuna uygun bir uslupla kural hatırlatılır. Mod seçimleri konusunda ise, eskisi gibi küsmeler olacaksa yapılmasın tabi. Gerçi seçilemeyen birisi neden küser onu da anlamak zor :lol2: Bu konuda hatalarımız olduğunu görüyorum Cihan... Özeleştirisini de sık sık yapıyoruz... Diğer konu da.. küsmek değil de, kırılmak, yada kendine küsmek diyelim... Sonuç; seçim işi yaş.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Kısa sohbet konusunu iki gündür inceliyorum.. Olacaksa kuralının birz daha katı olması, kesinlikle teknik hiç bir konuya yer verilmemesi gerekiyor.. Çünkü çok fazla mesaj olacağını bu sebeple forumu fazla şişirmeden bir arşiv oluşturulmadan zaman zaman yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum... Gördüğüm forumlarda, diğer konulara ilgiyi azalttığını tahmin ediyorum... Anketi açıyorum... Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 Ben gayet mantıklı çözüm önerileri sunuyorum siz geyik yapıyorsunuz... Yorum bağlantısı
Recommended Posts