İçeriğe Yönlendir

Mondeo Fren Hidroliği Eksiliyor

Alphan Hazır

Recommended Posts

Alphan Hazır

02102010471.jpg

Herkese merhaba ,

2 gün önce arabamla İstanbuldan İzmir'e yola çıktım, çıkmadan önce herzaman yaptığım gibi kontrollerimi yaptım , el freni ışığı yukardaki resimdeki kırmızı ünlem işaratkli ışık sürekli yanıyordu .... vites geçişlerinde zorlanma olduğu için fren hidroliğinde ciddi bir azalma olduğunu farkettim , hidrolik yağını alıp eklettirdim , izmire geldim şehir içindede arabamı kullanmaya devam ettim , bugün arabamı çalıştırdım vites boştayken hiçbir vitese geçmediğini farkettim ve debriyaj pedalı okadar yumuşamış gevşemiş ki tek bir parmağınızla hafif dokunsanız bile ileri geri gidicek duruma gelmiş , 1. vites ile çalıştırdım debriyaja sonuna kadar basmama rağmen araba kendi kendine ivmelenmeye hareket kazanmaya başladı frenede basmak zorunda kaldım stop ettim .... araba çalışmıyorken vites geçisi oluyor araba çalışır durumdayken ise hiçbir vitese geçmiyor , hidrolik deposuna baktım ( ufak bir depo sanırım 200 250 gram ) minumumun alltına inmiş çok az kalmış , biryerden kaçırıyor sanırım anlayamadım , arabamın fren ile ilgili hiçbir sorunu yok elfreni ışığı sürekli yanıyor ama fren ile ilgili en ufak bir sorun yok,

Debriyaj pedalı pamuk gibi hidrolik eklettirsem gene azalıcak sorunun ne olduğunu anlayamadım yardımınıza başvurmak istedim ... başına gelen varsa yada sorunun ne olduğunu bilen varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan

Debriyaj hidrolik merkezi veya o hattaki boruda çatlak-kaçak var büyük ihtimalle.Pedalların bulunduğu yerde yağlanma benzeri bir işaret var mı?Veya fren sisteminiz de balatalarda da sıkıntı olabilir.Debriyaj sistemi ve fren sistemi aynı hidrolik hattından faydalanıyor.Bence ihmal etmeden bir ustaya gösterin.Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Debriyaj merkezidir bence de.. Değişmesi gerekebilir..

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
(düzenlendi)

pedalların olduğu yerde yağlanma kesinlikle yok , fren sistemindede sorun yok , debriyaj pedalı sanki pamuk ipliğine bağlanmış tek bir parmağınızla hafif dokunsanız sonuna kadar ileri geri gidebilcek derece yumuşamış durumda , debriyaj merkezi ise çok masraf çıkarmı sizce?

tarihinde Alphan Haz?r tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
(düzenlendi)
üst merkez 40 ila 75 tl arası değişen fiyatlarda alt merkezde 50 ile 125 tl arası değişen fiyatlarda hidrolik debriyaj bilyasıda 60 - 75 tl civarı

Bu arada Alp meslektaş sayılırız (yakında senide Zabit olarak görürüz inşallah). Yakın Yol Vardiya Zabiti yim bende 120M 3000GT KURU YUK RUSYA'ya sefer yapıorum Firmada acil gemiden inmesi gereken kaptanların veya 20 gunluk izne ayrılacakları dönemlerde boşluk dolduruyorum

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ,

Evet meslektaşız , İnşallah benim üniversitem bu Haziranda bitiyor stajımı tamamlayıp Zabit olacağım , . Benimkide Sınırsız Uzak Yol Vardiya Zabitliği ...

Bende 6 ay önce Hollanda , İngiltere , Rusya ( baltık seferi Ust Luga limanı ) Ukrayna , Hindistan ve daha birçok ülkeyi gezdim , mesleğimi çok seviyorum şartlarıda çok güzel , Değiştirmencilik yapıyorsunuz buda çok güzel , günümüzde her kaptanın gemisinden inmesi gereken zamanlar olabiliyor ve bu noktada şirketler değiştirmecilere çok ihtiyaç duyuyor ,

tarihinde Alphan Haz?r tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Vaay Kaptan lar çoğaldı.Burdan tüm meslektaşlarıma selametler.Pruvanız neta olsun.Ben de uzakyol Kaptan ım ama son 4 yıldır şirketteyim DPA olarak.Hanım göndermiyor artık ama çok özlüyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

üstadlarım hanımlar sözkonusu olunca sıkıntı hep oluyor.dert tasa yoksa bile oluşuyor büyüyor gözlerimizde. :flowers::)

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
Vaay Kaptan lar çoğaldı.Burdan tüm meslektaşlarıma selametler.Pruvanız neta olsun.Ben de uzakyol Kaptan ım ama son 4 yıldır şirketteyim DPA olarak.Hanım göndermiyor artık ama çok özlüyorum.

Allah selamet versin pruvanız neta olsun meslektaşlarım , valla bende 6 ay sonra okulumu bitirip ehliyetime kavuşuyorum , Uzakyol Kaptanlığımı almama 6 aylık kısa bir süre kaldı , sizlerdende tecrübe edindiğim üzere evlenmemek çok önemli , mesleğini seven biri olarak mesleğimi yapmadan denize veda edemem , bu yüzdende arkamda aklımın kalıcağı bir kız arkadaş bile beni zorlar, Bende belli bir süre çalışıp , Süvariliğimi aldıktan bikaç yıl sonra DPA olarak çalışmak istiyorum planlarım hazır adım adım geldim buraya kadar daha 21 yaşında biri olarak önümün açık olduğu düşüncesindeyim ,

Bugün akşamüstü arabamı Sabri ustama ( ustaeller İzmir servis ) götürdüm , çok güzel bir şekilde beni çok yüksek meblada bir masraftan kurtararak çok ucuza gerekli onarımı yaptı, İzmir'e ilk taşındığımızdan beri hep Sabri ustama götürmüşüzdür arabamızı ve gerçekten herzaman çok yardımcı olmuştur bize, kendisine burdan ayrıyeten çok teşekkür ediyorum ,

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile: fren hidroliği azalması, yok olması, bir işarettir, kendiliğinden buhar olup uçmaz, yani hiç bir şekilde tamamlanmaz, sebebi aranır !

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
Vesile ile: fren hidroliği azalması, yok olması, bir işarettir, kendiliğinden buhar olup uçmaz, yani hiç bir şekilde tamamlanmaz, sebebi aranır !

Evet , Sabri usta gerekeni yaptı debriyaja giden hortumda çatlak tespit edildi ve onarıldı , çatlağın nasıl oluştuğunu yada oluşabileceğini bilmiyorum .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...