İçeriğe Yönlendir

Focus I Far Karartma Modifiyem

Semih İzgi

Recommended Posts

Akan Belen

Far karartma ile ilgili bir sürü konu var ama Semih in konusundan devam edeyim dedim.Elimde ufak kazamdan dolayı camı köşeden kırılmış bir farım var ve deneme amaçlı karartma yapayım dedim.

Şimdi; bugün gittim mat siyah boya aldım ama olurmu olmaz mı anlamadım.Herhangi bir siprey boya oluyormu acaba bu iş için.54 derece kadar ısıya dayanıklı diyor.Fırında ne kadar ısıtmak lazım acaba kaç derecede.Birde başka bir tavsiyeniz varmı bu konuda :)

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Abicim fırınlamadan da yapabilirsin, Yengem fön makinesi tutsun sende 2 düz uclu tornavida ile gerdire gerdire hemen ayırırsın. Tüm spreyler olur yeter ki önceden ince bir zımpara at, bi soldur. güzelcede yıkayıp durula ondan sonra dilediğin gibi boya. Açmışken far camlarını 2 taraflı temizlemeni ve cila atmanı tavsiye ederim. :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Haha dün akşam açtım farı.Fırında ısıttım önce sonra gri bir madde var silikon gibi onu biraz kazıdım.Fön makinasıda kullandım ancak far camının girdiği plastik oyuk diyeyim oldukça zarar gördü pek başarılı bir çalışma olmadı yani.Ha bende biraz hor davrandım açıkçası zaten kırık far diye ama.Plasitk kısımdan tornavida sokup camın köküne ulaşmak oldukça zor.Tabiri caizse kanırtmaya çalışırken plastik kısma zarar veriyor.Sanırım daha fazla ısıtmak ve oldukça yavaş çalışmak gerekiyor gibi.

Bütün araçlarda böylemi bilmiyorum ama ca ile far plasitiği aynı düzlemde değil cam yaklaşık 1 cm den biraz fazla oluğa girmiş şekilde benim aracımda

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Hüseyin Kuvvet

Bende açmayı düşünüyorum far camını illa fırın şart mı ? Fönle olmaz mı? :/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...