İçeriğe Yönlendir

Arabayı yıkattırdım ve ortaya çıkan manzara üzdü..

Armağan Pekatik

Recommended Posts

Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Arkadaşlar gene şok oldum. Arabayı yıkattırınca etek aşağısındaki milyonlarca küçük taş çiziklerini ve kaportadaki taş oyuklarını görünce.

Gözüne baktıkca gö.üne gidiyor galiba.

7500 km arabaya yıkayan adam "abi sen buna pasta cila yaptır" dedi. O an içimden geçen şeyleri bilemezsiniz.

NOT: BU arada arabam simsiyat :i-ih: ve boya koruma yok. Aldığımda boya korumanın bazen zarar verdiğini söylediler. ( güneşte zamanla tampon kaporta renk farkı) ne kadar doğru bilmiyorum.

Ağlamak istiyorum. Kapı kollarını ve yuvalarını bile tırnaklarım çizmiş. (bugün hava güneşliydi ya meydana cıktılar bütün)

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ağlamak istiyorum. Kapı kollarını ve yuvalarını bile tırnaklarım çizmiş. (bugün hava güneşliydi ya meydana cıktılar bütün)

Boya koruma araca zarar vermez.. Ama taş izlerini de önlemezdi..

Tırnak izleri pasta ile basitçe çıkar..

Taş işleri için çamurluk benzeri bir şey takmak lazım.. Rüzgar sesi, olumsuz etkisidir..

Taş izlerini görebilirsek, pasta işe yarar mı, buna cevap verebiliriz..

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya-2

Moral bozucu bir durum haklısınız ancak yaptıracağınız pasta,cila,boya koruma ile çoğundan kurtulursunuz gibi geliyor.. Bende de aynı sorun var çok fazla taş izi var ancak benim aracın rengi gri olduğu için çok fazla belli olmuyor.. Siyah rengin en büyük dezavantajı bu oluyor..

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Kaportadaki taş izleri kronik. Hepimizde var, hatta bundan zevk alanlar bile var(Çağlar Bayur) :i-ih:. Pasta cila için çok erken,nasıl bukadar yıpranmış anlamadım doğrusu, Kapı kol yuvalarında çiziklerde kronik bir olay bizde. Size tavsiyem, linkde vereceğim ürünü profesyonelce uygulatmanız.,öncesinde kol yuvalarına narince pasta uygulanabilir en incesinden,ışıl ışıl olur. Sonrasındada bu ürün kullanılırsa içinizdeki kötü duygulardan arınırsınız :D Kaportaya gelince, ben kibrit çöpüyle veya en ince sulu boya fırçasıyla aracımın renginde rötuş yapıyorum. Sanayide ün yapmış bir boyacıyı bulun 5 10 gram boya yetsede okadar az miktar vermezler genelde. 50 gram boyanızı alın kendiniz rötüş yapın

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDe...tid=otson207100

tarihinde Semih ?zgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Boya korumanın zararı var idyen, Otomotiv sektöründen mi? Ancak taşa karşı bir çözüm yok, ancak kılcal çizik vs. engellenir. Pasta, boya üstündeki yabancı boyaları çıkarır.

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

geçmiş olsun, üzüldüm vallahi. ben o şok durumunu her kıyatmada yaşıyorum. ne yazık küfürden başka birşey gelmiyor elden...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Arkadaşlar gene şok oldum. Arabayı yıkattırınca etek aşağısındaki milyonlarca küçük taş çiziklerini ve kaportadaki taş oyuklarını görünce.

Gözüne baktıkca gö.üne gidiyor galiba.

7500 km arabaya yıkayan adam "abi sen buna pasta cila yaptır" dedi. O an içimden geçen şeyleri bilemezsiniz.

NOT: BU arada arabam simsiyat :) ve boya koruma yok. Aldığımda boya korumanın bazen zarar verdiğini söylediler. ( güneşte zamanla tampon kaporta renk farkı) ne kadar doğru bilmiyorum.

Geçmiş olsun, kesinlikle paçalık taktır, yada marşbiyel kısmını komple kaput koruma filmiyle kaplat, başka hiçbirşey korumaz, zaten zar gibide boya atıyorlar :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Boya koruma zarar vermez. Aksine sıfır arabalarda gerekli bir uygulama. Benim arabama servisten çıkmadan servis uygulamıştı zaten.

Taş çarpmalarına karşı ön tarafa ufak çamurluk takabilirsiniz. Ben yaptım ve artık eskisi gibi taş fırlatmıyor. İlk aldığımda birkaç taş izi oluşmuştu ama çamurlukları taktıktan sonra taş izlerinde artık olmadı.

Çoğu kişi estetiği bozuyor desede bence bozmuyor ve gerekli bir uygulama.

Aerodinamik açıdan vakum oluşan bir bölgede kaldığı için ciddi hava akımı yoktur ve o bölgede çok fazla rüzgar sesi yapmaz.

ekranalntsbd.jpg

Lastiğin fan etkisinden dolayı yüksek hızlarda biraz yapabilir ama oda önemsenecek bir miktar değil.

25092010560.jpg

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Boya korumanın zararı var idyen, Otomotiv sektöründen mi? Ancak taşa karşı bir çözüm yok, ancak kılcal çizik vs. engellenir. Pasta, boya üstündeki yabancı boyaları çıkarır.

Çağlar abi Pasta ile tam ön kapı altında bulunan (etek deniyor sanırım) kısıma lastiğin sıçrattığı çimento çıkarmı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bence önce nazikce çimentoları temizleyin. Ondan sonra iz kalırsa çok ince pasta ile giderin. Çimentolu çekilde direk pasta yaparsanız çimento içindeki ufak çakıl taşları arabada extra derin çizikler yaratabilir.

Çimentoları plastik spatula benzeri birşeyle çıkartmayı deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Arkadaşlar bazı forumlarda gördüm (isim vermek kötü olmaz işallah) sonax yaptıran bir kişi 4-5 ay sonra çamurlukla tampon arasında renk farkı görmeye başlamışş. Belki uygulayan yerle alakası vardır. Bilemiyorum. Söyleyen Arkadaş da Autoking 'de çalışıyor.

Ben her şeyi geçtim fırlayan taşlar göz göz çukurluk oluşturmuş. (8-9 tane var. Kaporta ve kapılarda) Onları hiç bir şey kurtarmaz.

Ayrıca bu taşlar, canım Türkiyemin yollarında diğer araçların fılattıktaları. Kendi aracamın fırlattıkları sadece kılcal çizik yapıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Bence önce nazikce çimentoları temizleyin. Ondan sonra iz kalırsa çok ince pasta ile giderin. Çimentolu çekilde direk pasta yaparsanız çimento içindeki ufak çakıl taşları arabada extra derin çizikler yaratabilir.

Çimentoları plastik spatula benzeri birşeyle çıkartmayı deneyebilirsiniz.

ayhan öyle taşlı çakıllı değil sulandırılmış saf çimento..

ben çimento diye tahmin ediyorum :)

tırnağımı bezle sürttüğümde çıkıyor fakat kılcal çizik yapıyor tırnağım..

zift çıkaran sprey aldım alman malı bauhausse dan ama fayda etmedi :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kaportaya dik değilde yatay olarak o kitleyi itmeye çalışın. Kılcal çizik önemli değil. Yeterki çıksın. Kılcal çizik pasta ile 2 dakikada halledilir.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Semih bey'in önerdiği Sonax bölgesel olarak kullanılabiliyor mu? Tüm araca kullanmak zarar verir mi? (uygulayan profesyonel olmazsa)

Ben kendim pasta cila alsam bu kılcal cizikleri bezle hafif hafif cıkarabilir miyim?

komple değil sadece cizikleri. Yoksa daha mı beter ederim?

Eğer boyanın üzerinden 1 mikron bile alacaksa bence şu an için gereksiz ve erken

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Ben kendim pasta cila alsam bu kılcal cizikleri bezle hafif hafif cıkarabilir miyim?

komple değil sadece cizikleri

pasta cilayı kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz..

madem yapacaksınız tamamına yapın..

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)
Semih bey'in önerdiği Sonax bölgesel olarak kullanılabiliyor mu? Tüm araca kullanmak zarar verir mi? (uygulayan profesyonel olmazsa)

komple değil sadece cizikleri. Yoksa daha mı beter ederim?

Eğer boyanın üzerinden 1 mikron bile alacaksa bence şu an için gereksiz ve erken

İstediğiniz gibi uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız parça hafif daha canlı ve parlak görünür okadar. Aracınıza zarar verecek birşeyi ne ben ne başka bir üye hiç bir zaman önermez içiniz rahat olsun. Bu ürün tarafımızdan kullanılan bir üründür bir pastaya göre çok ama çok daha az bir pürüz giderme özelliğine sahip.Yani verniğim incelecek diye korkmanıza gerek yok.

Kendi başınıza pasta cila yapabilirsiniz fakat doğru bir şekilde yapılması lazım. Yerinizde olsam ince bir pasta alırdım az miktar. Gözüme görünen çizikleri onla giderirdim(kapı kol yuvaları gibi), sonra kaputa narince rötuş yapardım taşırmadan ince ince.En sonunda aracı yıkattırıp cila makinesi ile linkde verdiğim ürünü uygulattırırdım. Emin olun çok içinize siner ve ürün aynı zamanda boya koruma içeriyor. Yılda 2 defa 1.ve 2.derece sonax koruyucu cila uygulanabilir.

tarihinde Semih ?zgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim siyahta, sünger çiziği bilems yok henüz. Ziebart Diamond Gloss + az ama öz yıkama.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Kaportadaki bu hasarlar arabayı satarken çok zarar ettiriyor mu?

Mesala dün gördüm kamyonun biri dorsesiyle Megane bi aracın ön çamurluğa sürtmüş sadece. Megane'nın lastikten ötesindeki kaporta mahfolmuş. Şimdi bu adam satarken aracının hasarsız olduğunu nasıl ıspatlayacak? Resmini çekse bile o aracı boyalı olacak ve o boya bu kazadan mı başka kazadan mı nerden bilecekler?

Eski Fusionda annem geri geri gelirken direğe yatay bağlı bi tabela varmış görmemiş. Çarpınca bizim bagaj kapağını sıyırıp ezmiş. Satarken adamlara anlatamadım.

"Bu arabanın bagajda boya var. Ooo ooo kesin buna arkadan geçirmişler. Eeee direklerde işlem oldu mu? Olmuş baksana sökülmüş vidalar." La olm adam sökmeden nasıl boyayıp düzleyecek. Delik fln vardı, kapak kapanmıyordu. Nerdeyse hepsini değiştirdiler arka tarafın. Yok babalar anladı bu araba pelt :(

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu durumda artık video kayıdıyla ispat lazım gelmiş. :( Bu tür işlemlerde fiyat düşürme amaçlı olduğu için,lekeleme yapılması yolu hep sorun olmuştur.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

iyi de videoda olsa nerden bilincek videosu çekilmeyen bi hasar daha olmadığı

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Mustafa Sert

polisaj makinesi ile yapılan pasta cila tazyikli yıkama sonrasında çıkar mı? hemen çıkmıyorsa eğer zamanla mı çıkabiliyor? yani araç yıkama sonrası her şey eski haline dönecekse bir anlamı var mı bu işin? çünkü pek çok kişi yazmış yıkama sonrasındaki karşılaşılan sürprizleri

Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can

O tırnak izleri Fordlar'da kronik. Bu kadar canınızı sıkmayın. En büyük hasar bunlar olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...