Emrah Yıldırım 2 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Arkadaşlar geçenlerde aracı 15.000 bakımına götürdüm, kaloriferin iyi ısıtmaması gibi bir şikayetim vardı bunu da belirttim kontroller sonunda polen filtresi tıkanmış dediler, değiştirmek istedik ancak 45 + kdv + 25 işçilik gibi bir fiyat çıkardılar bende şimdilik kalsın dedim. İnternette küçük bir araştırma yaptım polen filtresi 15 TL gibi bir fiyata satılıyor, kendim alıp değiştirmek istiyorum. Eski kasada şöför mahallinde gaz pedalı sökülerek ulaşılıyormuş ancak yeni kasada yeri nerede acaba? Yorum bağlantısı
Guest Murat Ay 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Garanti kapsamına girmesi gerek? Oradan değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2 27 Ocak 2011 Yazar Paylaş 27 Ocak 2011 Garanti kapsamına girmesi gerek? Oradan değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. yok hocam filtre sarf malzemedir garanti kapsamına girmez diye biliyorum. yanlışmı biliyorum? Yorum bağlantısı
Alper Saral 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Filtre garanti kapsamına girmez. Ayrıca 15 tl olan filtrenin sizin aracınızın orijinal filtresi olduğunu sanmıyorum. Araştırmanızı 8V5J-19G244-AA kodlu ürün olarak yapmanızın aracınıza orijinal parça kullanmanızda faydalı olacağı düşüncesindeyim. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Yolcu tarafında.ortaki konsolun kapağını çekin kendinize 25 torsluk bir civata sürgülü kapak. Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2 28 Ocak 2011 Yazar Paylaş 28 Ocak 2011 Filtre garanti kapsamına girmez. Ayrıca 15 tl olan filtrenin sizin aracınızın orijinal filtresi olduğunu sanmıyorum. Araştırmanızı 8V5J-19G244-AA kodlu ürün olarak yapmanızın aracınıza orijinal parça kullanmanızda faydalı olacağı düşüncesindeyim. Saygılarımla, haklısınız tabiki orjinal ürün kullanmak her zaman daha iyi ancak sözü geçen parça hava filtresi, mazot filtresi gibi çok kritik bir eleman değil ve istenen meblağ da çok yüksek geldi bana. En azından elim bollaşana kadar idare etmesi bakımından değiştirip ucuzunu takmak istiyorum, hatta okuduğum kadarı ile takmasak bile çok sorun olmuyormuş (emin değilim) diğer arkadaşın tarif ettiği yere bakacağım belki hava tutup biraz temizleriz en azından şu soğuk günlerde idare etsin Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2 29 Ocak 2011 Yazar Paylaş 29 Ocak 2011 (düzenlendi) biraz önce Ankara'daki kara ve soğuğa bakmadan polen filtresini sökmeye çıktım. Arkadaşın dediği gibi yan panel sökülerek ulaşılabilityor. Gerçektende zor bir yerde tam filtrenin olduğu yerden bir kablo geçiyor ve çıkarması zor. Filtreye zarar vermeden çıkarmak için uğraştım biraz. Bariz bir kirlenme vardı, hava alan yüzey simsiyah olmuş muhtemelen egzoz dumanından olsa gerek. Duvara ters bir şekilde vurarak temizlemeye çalıştım ve geri taktım. Uygun bir zamanda alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Bundan sonra artık 6 ayda bir alır kendim değiştiririm diye düşünüyorum bir aksilik olmazsa ekleme: bir önceki kasalarda kullanılan polen filtreleri daha ucuz. onu alıp taksam ve daha sık değiştirsem sorun olurmu sizce? boyutları aynı gibi geldi bana http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=31404 29 Ocak 2011 tarihinde Emrah Y?ld?r?m 2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Beşer 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 http://www.tamonservis.com/yeni-ford-fiesta-polen-filtresi-nerede-video-anlatim.html Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Ben de bulammaıştım bu başlıktaki videoda buldum arkadaşlar. Söktüm kompresörle temizleyip yerıne taktım. dediğim gibi hava miktarı çok çok farketti. Herkese teşekkür ediyorum. Ancak o filteriyi oraya koymak? o kabloyu tam filtrenin önünden geçirmek ? birde esnemeyecek kadar kısa yapmak? filtrenin düzgün sokulması için düzgün bir yerinin bile olmaması arabadan soguyordum resmen. Daha önceki aracım skoda fabiada o kadar basit değişiyordu ki forda resmen motor yaptım kıyaslarsak. VW grubu bnm gözümde en iyisi arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Osman Beşer 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Ben de bulammaıştım bu başlıktaki videoda buldum arkadaşlar. Söktüm kompresörle temizleyip yerıne taktım. dediğim gibi hava miktarı çok çok farketti. Herkese teşekkür ediyorum. Ancak o filteriyi oraya koymak? o kabloyu tam filtrenin önünden geçirmek ? birde esnemeyecek kadar kısa yapmak? filtrenin düzgün sokulması için düzgün bir yerinin bile olmaması arabadan soguyordum resmen. Daha önceki aracım skoda fabiada o kadar basit değişiyordu ki forda resmen motor yaptım kıyaslarsak. VW grubu bnm gözümde en iyisi arkadaşlar. http://www.tamonservis.com/yeni-ford-fiesta-polen-filtresi-nerede-video-anlatim.html videoda gösterilen yerde aynen arkadaşın anlattığı gibi,o önündeki kabloyu koparacağım diye ellemeye çekindim,o kabloyu nasıl devreden çıkartıp yapabildiniz? 1 Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 http://www.tamonserv...eo-anlatim.html videoda gösterilen yerde aynen arkadaşın anlattığı gibi,o önündeki kabloyu koparacağım diye ellemeye çekindim,o kabloyu nasıl devreden çıkartıp yapabildiniz? Kablo bıraz esnıyor uste dogru esnettim, Filtreyide biraz deforme ederek- ezerek çıkardım. Takarken de zor oluyor. Çok saçma bir yerde gerçekten. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 2 Mayıs 2013 Paylaş 2 Mayıs 2013 Günaydın herkese benzer bir konu var ama cevap bulamadığım için sormak istedim: 7 ay bitti aracımı alalı ilk bakıma da henüz var (9600 km). ama aracı son baharda almıştım araya kış girdi derken hiç klimayı kullanmadım. malum havalar ısındı ve yavaş yavaş ihtiyaç olmaya başladı klima. Sorularım şunlar: 1- Klimayı hiç kullanmadığım halde polen filtresi bu süreçte ne durumdadır değiştirmek gerekir mi? Emin olamadım. . 2-2012 model de polen filtresi nerede acaba kendimiz değiştirebilir miyiz? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Mayıs 2013 Paylaş 2 Mayıs 2013 Günaydın herkese benzer bir konu var ama cevap bulamadığım için sormak istedim: 7 ay bitti aracımı alalı ilk bakıma da henüz var (9600 km). ama aracı son baharda almıştım araya kış girdi derken hiç klimayı kullanmadım. malum havalar ısındı ve yavaş yavaş ihtiyaç olmaya başladı klima. Sorularım şunlar: 1- Klimayı hiç kullanmadığım halde polen filtresi bu süreçte ne durumdadır değiştirmek gerekir mi? Emin olamadım. . 2-2012 model de polen filtresi nerede acaba kendimiz değiştirebilir miyiz? Polen filtresinin klima ile ilgisi yok. Havalandırmadan giren tüm hava polen filtresinden geçtiği için her bakımda değiştirmek gerekir.. Yolcu tarafının orta konsol duvarında olmalı.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 https://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=3169219#.U4h3fnJ_vt8 https://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=3074918#.U4h4QHJ_vt8 bu ikin ürün arasında ne fark var fiyat epey fark etmiş de Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 Biri karbonlu, biri karbonsuz. Karbonlu olanlar çok daha iyi süzüyor havayı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 orjinali karbonludur gerisi selpak havlu 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 Biri karbonlu, biri karbonsuz. Karbonlu olanlar çok daha iyi süzüyor havayı. Anladım. İthal dediği yan sanayi oluyor değil mi orjinal değil? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 Anladım. İthal dediği yan sanayi oluyor değil mi orjinal değil? Aynen dediğiniz gibi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 İthal karbonlu var bir de otosan var karbonlu. Otosan ve fomoco orjinal parça olsa gerek ? Aynen dediğiniz gibi. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 Otosan yazan kutudaki parça , orjinal değildir, Ford otosan gelsin masaya yatıralım mevzuyu, bir aklı evvel müdürün çıkıp ta bu orjinaldir demesi yetmez, sektörde ki kanayan yara, orjinal parça nın dahi henüz bir yasal tarifi yok 3 Yorum bağlantısı
Yusuf Taş 30 Mayıs 2014 Paylaş 30 Mayıs 2014 Daha dün değiştirdim 15 tl ye karbosuz aldım.Böyle olursa 6 ayda bir değiştireceğim.Ama değiştirmek kolay değil uğraştırıyor biraz.Klimayı ilk çalıştırdığımda rutubet kokuyordu şimdi mis gibi oldu birde klima dezenfektanı uygularım yazı çıkarırrız inşallah. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 6 ay önce değiştirdim polen filtresini bakım öncesi şimdi tekrar 15 bin bakımı oldu. poleni değiştirmeye gerek var mı dersiniz? 6 ay için. Bir de geçen hafta klima dezenfektasyonu yaptırdım williamsın ürününü kullandılar, şimdi arada bir çok sık değil kalorifer açıkken normal seyir halinde 10 dakika sonra kötü bir koku yayılıyor 1/2 dak. kokuyor sonra kesiliyor. dezenfektasyondan sonra olmaya başladı bu. arada bir oluyor,Neden ki? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 (düzenlendi) koku yada hava akımında azalma yoksa, bulunduğunuz ortam çok tozluda değilse 20 30 binde bir değişin, ben öyle yaparım, ayrıca bu basit filtre için fazla parada vermeyin, orjinal diye bir şeyde yok ayrıca, servisten aldığınızda orjinal değil karbonlu ucuzlardan, ithal yada, alın geçin 16 Ocak 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts