Mesut Yılmaz 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Herkese iyi aksamlar, bu konuya benzerleri var ama istediğim bilgiyi alamadım. Benim sorunum su bugün araba kara saplandı ve cıkarmak icin bayagı ugrastık. Nihayetinde cıkardık ama bir sorunla arabanın hem el fren lambası hem abs lambası 2side sürekli yanıyor. Kontağı kapattım yeniden marşa bastım sorun hala o şekilde kaldı. Acaba araba zorlandı yani ileri geri sürekli patinaj çekti o yüzden arabanın ön çamurluklar full kar doldu ondan kaynaklı yani karın etkisi ile abs beyni fln mı ıslandı (ki yerini bilmiyorum) yokssa başka sebepten mi olay eve yakın oldugu icin eve gectim tekrar denemedim yarın bakacagım sorun devam ediyor mu diye. Ayrıca 1 ay Kayseri'de Yaşar Usta'ya götürmüştüm kalkışta arabadan gıjjt diye bir ses geliyordu fren hidroliği değiştirirsek ses kesilebilir yoksa sorun abs modülündedir demişti acaba hidrolikte mi bir sorun var. Kusura bakmayın bayağı uzun oldu:( yardımcı olursanız bilgi verirseniz çok sevinirim ii akşamlar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Muhtemelen abs sensöründe sorun oluşmuştur... Yorum bağlantısı
Mesut Yılmaz 3 Şubat 2011 Yazar Paylaş 3 Şubat 2011 peki mehmet abi el freninin lambası da ondan kaynaklı mı yanmıştır? Tekrar deneme şansım olmadı yarın tekrar bakacağım sorun oradaki karlar eriyince geçer mi yoksa gideyim mi yaşar ustaya? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Yaşar'a git tabiki.. Yola çıkmadan önce de hidrolik seviyesini ve fenleri kontrol et.. Yorum bağlantısı
Mesut Yılmaz 3 Şubat 2011 Yazar Paylaş 3 Şubat 2011 frende sorun sanki abs devre dışı kalmış gibi hissediliyor hız yapmadım malum fren lambası yanıyor ama kızaklamaya başlar gibi oldu yarın yaşar ustayı arayım ona götüreyim sorunu o anlar ve umarım sıkıntı çıkmadan çözer Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2011 Paylaş 3 Şubat 2011 Gitmek için, Abs önemli değil.. frenin tutsun.. Yorum bağlantısı
Mesut Yılmaz 3 Şubat 2011 Yazar Paylaş 3 Şubat 2011 fren tutuyor. Umarım yarın kar yağmaz meteorolojide kar gözüküyo giderim Yaşar ustanın yanına Yorum bağlantısı
Misafir 4 Şubat 2011 Paylaş 4 Şubat 2011 Belli bir süre sonra sönmesi lazım. Genelde aracın tek tekerleği sabit kalıp, diğeri hareket ederse ve frenle durdurduğunuzda ABS arıza gibi algılayıp yanar. Bir süre sonra tüm tekerleklere fren yapabildiğini görünce söner. Bence sorun yoktur. Fren ışığı da aynı sebebten yanıyordur. Tek tekerlek patinaja düşürmüşsünüz muhtemelen. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Özgüner Orhaner 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Belli bir süre sonra sönmesi lazım. Genelde aracın tek tekerleği sabit kalıp, diğeri hareket ederse ve frenle durdurduğunuzda ABS arıza gibi algılayıp yanar. Bir süre sonra tüm tekerleklere fren yapabildiğini görünce söner. Bence sorun yoktur. Fren ışığı da aynı sebebten yanıyordur. Tek tekerlek patinaja düşürmüşsünüz muhtemelen.Saygılarımla. Katılıyorum, benim de başıma geldi aynı şey, bir süre sonra söndü ışıklar. Yorum bağlantısı
Mesut Yılmaz 5 Şubat 2011 Yazar Paylaş 5 Şubat 2011 evren bey sizin dediğiniz gibi oldu sanırım dün ustaya gittim hidroliği değiştirelim dedi frenlerde sorun yok suan ve ısıklarda söndü bugün bayagı denedim çok şükür mars yapmadan yanıyor ve sonra sönüyor salı günü hidroliği değiştireceğiz bakalaım insallah sorun kalmaz değişimden sonra yazarım tekrar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Vesile ile, fren hidroliğini her 2 yılda bir değiştirin, ucuzdur, 10 dakikalık iştir, sonuçları inanılmaz iyidir. Yorum bağlantısı
Mesut Yılmaz 27 Nisan 2011 Yazar Paylaş 27 Nisan 2011 (düzenlendi) MErhabalar. Buraya yazmayı uygun gördüm. Birkaç gündür arabamın yağının eksildiğini hissettim nitekim kontrol ettim bugün nerdeyse hiç yağ kalmamıştı. Elf marka motor yağı aldım 3 lt koydum. Ama hala kafaamda yağ neden bitti diye düşündüm ve Yaşar Usta'yı aradım. Gel bakalım dedi. Gittim fakat kaçağın yerini tam tespit edemedik. Pazartesi tekrar gideceğim. Gitmişken fren hidroliğini değiştirttim. Sonuç mu mükemmel;) Yaşar Abiye teşekkür ederim arabanın fren mesafesi kısaldı ve önden gelen ses kesildi çok güzel oldu fren hidroliğini değiştirmeyi düşünen varsa önerim hiç beklemesin hemen değiştirsinler;) 27 Nisan 2011 tarihinde Mesut Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Karanca 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 bende en uygun yerin burası olduğunu düşündüm, 97 mondeo glx araç , aracı aldığımda el freni lambası yanmıyordu. ampulü değiştirdim abs lambasıyla birlikte yanıyordu. kısa devre falan diye önemsemedim. ama daha sonra soket kontrolü falan yaptım wd 40 sıktım düzelmedi. el freni çekili olsun olmasın farketmez kontağı açınca abs ve el freni lambası 3 kez yanıp sönüyo ve sönük kalıyo yolculukta durmam gerektiğinde falan el freni çekince ışığı göstergede yanmıyor.abs çalışıyor devreye girdiğini fark edebiliyorum. ama sorunun ne olduğunu çözemedim şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selim Karanca 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 hidrolik aklıma geldi ama oda tam seviyede. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Abs lambasının üç kez yanıp sönmesi yanlış ama sebebini bilmiyorum... El freni lambanız tamamen abs lambası ile birlikte yanıyor.. Muhtemelen göstergede bir sorun yada yanlış bir müdahale vardır.. Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Ne kadar alakalı bilemem ama belki fikir verebilir, benim akü zayıfladığında ABS lambası yanmıştı, akü değişince düzeldi. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 ne kadar alakası var bilmiyorum ama bende aynı abs lambası ve el freni lambası yanıyordu bobin buji ve kabloları değiştirdikten sonra hepsi düzeldi... Yorum bağlantısı
Altan Özen 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Benim aracımdada aynı sorun var gibi tam nedenini bilmiyorum ama el freni ısığı hiç sönmüyor yani bindedir söndüğü oluyo oda beş dakika sonra tekrar yanıyo abs devreye girmiyo ışığıda yanmıyo sizce sebepleri ne olabilir. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Büyük ihtimalle balatalarınız bitmek üzere,fren hidrolik seviyenizi kontrol ettirin her hangi bir kaçak yok ise balatalarınız bitiyordur. Not: Bu halde fren hidroliği ekletmeyin aracınıza ! Yorum bağlantısı
Altan Özen 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Büyük ihtimalle balatalarınız bitmek üzere,fren hidrolik seviyenizi kontrol ettirin her hangi bir kaçak yok ise balatalarınız bitiyordur. Not: Bu halde fren hidroliği ekletmeyin aracınıza ! Hidrolik seviyesi normal hatta bikackez hidrolik kutusunun kenarlarına hidrolik akmıştı balataların durumu lastik değişimde gördüm iyiydi sanki yinede kontrol ettiririm ama başka bişeyden olabilirmi sizce. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Müşür arızası olma ihtimali de var o kontrol edildi mi? Yorum bağlantısı
Altan Özen 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Müşür arızası olma ihtimali de var o kontrol edildi mi? El freni müşürü fişi çekip bakıldı yine sönmüyor Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Fren hidrolik seviyesini ölçen bir müşür daha var belki o sıkıntılı olabilir. Yorum bağlantısı
Altan Özen 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Tamam bide ona baktırıyım yarın sonucu yazarım buraya benim korkum inşallah abs beyninde sıkıntı yoktur Yorum bağlantısı
Recommended Posts