İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Abs Ve El Freni Lambası Yanmaya Başladı

Mesut Yılmaz

Recommended Posts

Tahir İlter

Abs ışığınız kontağı ilk açtığınızda yanıyor sonra sönüyor ise ve ihtiyaç anında devreye giriyor ise beyinde veya sistemde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İlk iletinizde bahsetmişsiniz orayı atlamışım ben.Ehli bir ustaya götürmenizde fayda var aracınızı.

Yorum bağlantısı
Altan Özen

Tamam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için son kontrol noktası hidrolik seviye müşürü ondan sonrası servislik artık hayırlısı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Karanca

aküm 2 aylık, bujilerim yeni abs çalıştığı için pek önemsemiyorum ama yinede sıkıntı. teşekkürler yanıtlar için.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim aracımdada aynı sorun var gibi tam nedenini bilmiyorum ama el freni ısığı hiç sönmüyor yani bindedir söndüğü oluyo oda beş dakika sonra tekrar yanıyo abs devreye girmiyo ışığıda yanmıyo sizce sebepleri ne olabilir.

2. el mi aldınız, aldığınzdan beri aynı mı bu lambaların yanma şekli?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Altan Özen

2. el mi aldınız, aldığınzdan beri aynı mı bu lambaların yanma şekli?

Evet 2.el aldım aldığımdan beri yanıyo sonradan farkettim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Büyük ihtimal: abs bozuk, abs nin lambası iptal edilmiş gösterge panosundan ama el fren lambası da ortaktır, yapan bunu bile atlamışsa, durum daha da vahim. kontrol ettirin abs beynini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Altan Özen

Anladım zaten abs devreye girmiyo el freni ısıgıda cok nadır arada bır sönüyo beş dakika sonra yanıyo forumdada bayağı konulara göz attım büyük ihtimal abs beyni sizlere ömür bugün servise gidecektim fırsatım olmadı artık bir baktıracaz sonuç vahim gibi sizce sorun beyinse kaca malolur bide bu beyin fren merkezının altındaki beyin doğrumudur başka bir elektronik bi aksamı daha yok heralde.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Erkan Çınar

Büyük ihtimal: abs bozuk, abs nin lambası iptal edilmiş gösterge panosundan ama el fren lambası da ortaktır, yapan bunu bile atlamışsa, durum daha da vahim. kontrol ettirin abs beynini.

Caglar bey selamlar,  benim aracim 2008 model focus II , aracimda motor+abs+esp+el freni lambasi yaniyor yaklasik 1 ay once basladi arada bir sonuyordu ancak simdilerde sabit yaniyor ve kilometre ve yakiy bilgilerinin yerinede (------) gozukuyor! bu tip ariza ile ilgili tecrubeniz varmidir? test cihazina baglattim sol arka cve sag on tekerdeki sensorler ariza veriyormus. sizce durumun sebebi bunlar olabilirmi? 

Bu sitenin herhangi bir değerlendirmesi yok
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Şenol Çelikkan

Elfireni ışığı sorunu bende var bir çözüm bulduysanız lütfen paylaşın teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
3 saat önce, Şenol Çelikkan yazdı:

Elfireni ışığı sorunu bende var bir çözüm bulduysanız lütfen paylaşın teşekkürler 

Sönmüyor mu hiç? Yoksa hiç yanmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Şenol Çelikkan

Aynen cumartesi bi abs ciye gitcem bakalım nediycek sizinde bilgilendiririm m

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
31 dakika önce, Şenol Çelikkan yazdı:

Aynen cumartesi bi abs ciye gitcem bakalım nediycek sizinde bilgilendiririm m

Abs falan ayrı sorun, ancak el freni ışığı için fren kolunun içinde kolun geldiği kısımda küçük düğmeli bir devre var. Kol ya tam basmıyor yada düğme oksitlenmiş işlevini yitirmiş vs.

Yorum bağlantısı
Şenol Çelikkan

Yok ordan deyil müşürü söktük içindeki devam ediyor yanmaya hidroliktende deyil tam onunda müşürüne baktık sensörlerden olsa abs ışığı yaNar sönmez sıkıntı abs nin yanıt vermemesi arıza kodunda çıkmıyor lakin ateşleme arızası var oyaparmı bilmiyorum zannetmiyorum kontak açınca da abs yazısı çıkmıyor

Yorum bağlantısı
Şenol Çelikkan

Ne yaptınız aynı sorun bendede var baktıra bildinizmi ne çıktı elfireni ışığı teşekürler

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mesut Uçar

Arkadaşlar el freni ışığı sorununu çözen oldu mu?

Benim esp ışığı sabit yanıyor el freni ışığı da yanıp sönüyor. Ön balataları değiştirdik, arka balatalar disk 5000 km daha götürür dedi frenci. Hidrolik yağı full. El freni müşürü arızalı değil, hidrolik sensörü arızalı değil (test edildiler).

Direksiyon açı sensöründen olabilir dediler. Balata dediler, müşür dediler, hidrolik yağı dediler, rot balans dediler. Dedilerde dediler.

Sorun neden kaynaklı bulamadık.

Sorunu bulan var mı?

2003 otomatik FOCUS 1 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...