İçeriğe Yönlendir

Fusion'a Uygun Lpg Markasi

Erman Gedik

Recommended Posts

Erman Gedik

Arkadaşlar her lpg her marka araca uymaz uyum sağlayamaz diyorlar böyle birşey var mıdır ben bilmiyorum.Bu yüzden kafam çok karışık hangi modeli taktırsam diye ancak türk malı olduğu için Atiker marka içimdengeçiyor fikirleriniz nedir bu konuda.ve ayrıca lpg montajından sonra ne gibi işlemler yapılmakta fiyatlarıda bilen varsa yazsın tedarikli gidelim teşekürler.

Yorum bağlantısı
Güven Ekşioğlu
Arkadaşlar her lpg her marka araca uymaz uyum sağlayamaz diyorlar böyle birşey var mıdır ben bilmiyorum.Bu yüzden kafam çok karışık hangi modeli taktırsam diye ancak türk malı olduğu için Atiker marka içimdengeçiyor fikirleriniz nedir bu konuda.ve ayrıca lpg montajından sonra ne gibi işlemler yapılmakta fiyatlarıda bilen varsa yazsın tedarikli gidelim teşekürler.

Forumda çeşitli başlıklarda belirtildiği üzere, her LPG sistemi aynı prensiple çalıştığından, marka ve modele göre uygun olan ya da olmayan LPG sistemi diye bir kavram yoktur. Temel olan sıradan ve fason üretimlerle dejenere olmamış, kaliteli bir ürünü, doğru bir işçikle taktırmaktır.

Sıradan sistemler performanslı motorlarda, özellikle üst devirlerde sıkıntı yaratabilirler; bazen açık, bazen de gizli olarak benzin tü,ketebilirler. Ya da doğrudan aracı benzine atabilirler.

Kaliteli sistemlerde, doğru işçilik yapıldığı taktirde, bu tür sıkıntılar yaşanmaz; ayrıca sistem uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir.

Bahsedilen Atiker markasının enjektörleri sesli enjektörlerdir. Sonradan yapılacak işlemlerle bu sesin yok edilmesi mümkün değildir.

Yorum bağlantısı
Erman Gedik
Forumda çeşitli başlıklarda belirtildiği üzere, her LPG sistemi aynı prensiple çalıştığından, marka ve modele göre uygun olan ya da olmayan LPG sistemi diye bir kavram yoktur. Temel olan sıradan ve fason üretimlerle dejenere olmamış, kaliteli bir ürünü, doğru bir işçikle taktırmaktır.

Sıradan sistemler performanslı motorlarda, özellikle üst devirlerde sıkıntı yaratabilirler; bazen açık, bazen de gizli olarak benzin tü,ketebilirler. Ya da doğrudan aracı benzine atabilirler.

Kaliteli sistemlerde, doğru işçilik yapıldığı taktirde, bu tür sıkıntılar yaşanmaz; ayrıca sistem uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir.

Bahsedilen Atiker markasının enjektörleri sesli enjektörlerdir. Sonradan yapılacak işlemlerle bu sesin yok edilmesi mümkün değildir.

Bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Fusionda 2007ağustos ayından beridir zavoli marka lpg kullanıyorum. 55bin km falan oldu sanırım. Bir kere enjektörlerle ilgili sıkıntım oldu onlarda 50-60tl gibi bir rakama halloldu(suç tamamen bende, devamlı olarak aygazdan katkılı gaz alıp, bakımlarını nasıl olsa temiz diyerek aksattım bi 5-10bin km ve hava filtresiyle, büyük meme kullandım performans için : ) ).

Neyse zavoli iyidir, yeni enjektörleri ben çok beğendim ama sesli çalışıyor biraz.

Yorum bağlantısı
Güven Ekşioğlu
Fusionda 2007ağustos ayından beridir zavoli marka lpg kullanıyorum. 55bin km falan oldu sanırım. Bir kere enjektörlerle ilgili sıkıntım oldu onlarda 50-60tl gibi bir rakama halloldu(suç tamamen bende, devamlı olarak aygazdan katkılı gaz alıp, bakımlarını nasıl olsa temiz diyerek aksattım bi 5-10bin km ve hava filtresiyle, büyük meme kullandım performans için : ) ).

Neyse zavoli iyidir, yeni enjektörleri ben çok beğendim ama sesli çalışıyor biraz.

Siz önceliklerinizi sıralarsanız daha fazla yardımcı olmaya çalışırım;

Fiyat,

Sessiz çalışma,

Yakıt tasarrufu,

Uzun ömür,

Güvenlik,

..

..

..

Yorum bağlantısı
Özgür Temiz

brc nın yurt dısında kullandıgı parcalarla tukıyedeki parcalar aynı mı acaba aynı kalitede mi

Yorum bağlantısı
Güven Ekşioğlu
brc nın yurt dısında kullandıgı parcalarla tukıyedeki parcalar aynı mı acaba aynı kalitede mi

Artık aynı değil.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Tamer Akkan

Merhaba değerli FordClubtr üyeleri. 2004 Fusion 1.6i aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum bu konuda tecrübesi olanlar paylaşımda bulunabilir mi? şimdiden emeğinize sağlık.....

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
Merhaba değerli FordClubtr üyeleri. 2004 Fusion 1.6i aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum bu konuda tecrübesi olanlar paylaşımda bulunabilir mi? şimdiden emeğinize sağlık.....

Çok pahalı bir kit taktırmaya gerek yok iyi bir usta bulduğunuz taktirde lovatonun yeni versiyonu lovato easy fast smart veya londi renzo veya zavoli sorunsuz çalışacaktır.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Mrb değerli FordClubtr üyeleri. 2004 Fusion 1.6i aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum bu konuda tecrübesi olanlar paylaşımda bulunabilir mi? şimdiden emeğinize sağlık.....

Hosgeldiniz Tamer Bey. Öncelikle hangi sehirde oturuyorsunuz? Bu bilgiyi profilinizede girerseniz üyelerimiz ve sizin için rahatlık olur. Sormak zorunda kalmayız :D

Sorununuza gelince; 2007 yılından beridir aracımda lpg var. Ben zavoli kullanıyorum. Çok memnunum acayip az yakıyorum ve performansıda çok çok iyi :D

Aynı araca sahip çevremde insanlar var onlarda mesela hiç memnun değil, zavoli olan, brc olan, landirenzo olan vs. Yani kısacası usta ve kit markası önemli. İzmir yakınlarındaysanız yardımcı olurum, değilsenizde burdan tavsiye illaki olur.

Yorum bağlantısı
Tamer Akkan
Hosgeldiniz Tamer Bey. Öncelikle hangi sehirde oturuyorsunuz? Bu bilgiyi profilinizede girerseniz üyelerimiz ve sizin için rahatlık olur. Sormak zorunda kalmayız :p

Sorununuza gelince; 2007 yılından beridir aracımda lpg var. Ben zavoli kullanıyorum. Çok memnunum acayip az yakıyorum ve performansıda çok çok iyi :(

Aynı araca sahip çevremde insanlar var onlarda mesela hiç memnun değil, zavoli olan, brc olan, landirenzo olan vs. Yani kısacası usta ve kit markası önemli. İzmir yakınlarındaysanız yardımcı olurum, değilsenizde burdan tavsiye illaki olur.

Kusura bakmayın, Giresun da oturuyorum ama şunu öğrendim burda sanayi sitesinin kapısından bile girilmezmiş :lol2: LPG kiti Trabzonda taktıracağım büyük ihtimalle de şu anda BRC üzerine yoğunlaştım en azından İtalya kökenli olacak firmalar güven veriyor. İlginiz ve bilginize çok çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Murat Özarık

herkese selamlar

fusion 2007 model 1.6 comfort benzinli otomatik aracımın yakıtı beni şimdiden zorlamaya başladı.lpg taktırmayı istemiyordum ama taktırırsam hesaplarıma göre 1 yılda amorti edecek.şehir içinde 10 lt den az tüketmiyor.yıllık 10.000 km yaparım.görüşleriniz nedir?hangi marka lpg önerirsiniz?teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...