İçeriğe Yönlendir

Woofer ve ses sistemi Yardım Lutfen

Cemalettin Asır

Recommended Posts

Cemalettin Asır

merhaba arkadaslar benim 2004 ghia aracım var ve orjinal hoparlerleri çıkartıp 2 çift jbl gto serisinden komponent taktırdım Xetec Vector V 350.6 6 Kanal Amp. ve eskilerden aldığım üzerinde turuncu renkle 1000 w yazan jbl bir kutubas ve ana unite pıoner 6900 ub var sıkıntım bas ile komplar arasında bir ilişki yok gibi geliyor yani comp lar ile bas butunleşmiyor buna sebep bas olabilirmi (bas her zaman basmıdır yıpranır eskir iyi değildir değişmesi gerekir mi yoksa çalıştığı surece bir sıkıntısı yoktur sıkıntı ayarlardamıdır ) değişmesi gerekirsede hacimmce kucuk olan alpın kutu basları nasıldır30 cm veya ne önerirsiniz

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

degişmesi gerektıgını sanmıyorum .. bass yırtılırsa ancak degısmesı gerekır yoksa eskıyen bırsey degıldır. pioneer 1400wt tavsıye ederım ben bugun taktırdım gayet ıyı ortalık ınlıyor ama ben ortalıgı yıkıcam dersenız kıcker L7 tavsıye ederım :lol2: sıkınıtınız muhtemelen ayarlardan kaynaklanıyordur amfıde skntı olabılır ...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Doğru bağlanmamıştır, Ön-Arka / Sağ-sol çıkışları / Sub çıkışı vs. sonrasında da tüm hoparlörlerin artı-eksileri tutacak, ben profesyonelim diyenlerden , bunlardan haberi olmayanı çok gördüm.

Yorum bağlantısı
Kadir Yavuz

Çağlar abi kesinlikle haklı sadece bir hoparlör bile diğerlerinden farklı bağlandığında birbirlerini nötrlüyorlar ve tatmin edici bass alamıyorsunuz artı ve eksilere dikkat ederek tekrar bağlatın derim

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Evet + - secimi çok önemli. Rasgele takıldığında ses alırsınız ve ses çıkıyor sorun yok diyede öyle bırakılabilir. Artı ve eksi doğru bağlanmalı. Bass performansını ciddi derecede etkiler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

En azından pratik bir kontrol: Sırası ile Fader ve balance ile oynayın, ne yaparsanız yapın 1 hoparlör çalmalı, eğer ki hepsinden ses gidiyorsa, bağlantı kesin sorunlu.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
En azından pratik bir kontrol: Sırası ile Fader ve balance ile oynayın, ne yaparsanız yapın 1 hoparlör çalmalı, eğer ki hepsinden ses gidiyorsa, bağlantı kesin sorunlu.

:)

Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır

cevaplarınız için tesekkur ederim tek tek kompları denedim hepsi sırası ile ayrı ayrı çalıyorlar ama + - olayı olabilir belkide baska bir ustaya gostereyim bu arada cevaplardan anladığım kadarıyla buffer i değişmeye gerek yok

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Guest Serkan Dizdar

Merhaba. Anladığım kadarıyla "gecikmesiz bas" istiyorsunuz. Bas sesler geriden gelmesin, komponentlerle eş zamanlı vursun istiyorsunuz. Amfi ile ve kablolarla direk alakalı. Üst seri bir amfide bunu yaşamazsınız. Giriş sınıfı amfilerde ince ayarla en aza indirirsiniz ancak.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

aslında tek anfiden ses almaya çalişiyorsanız sorununuz ondan olabilir derim

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Gecikme olaylarında tek unsur time correction dediğimiz bir durumdur. Mesela benim teypte bu özellik var. Mili saniyelerle ayar yapılıyor ve tüm seslerin gecikmesiz çıkması sağlanıyor. Misal 30 cm. lik bir sub 0, 16 cm likler 0.4. 13 lükler 0.5 ayar verilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...